Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2007 02:24

Vzhledem k tomu, že se nedají zařadit do žádné oblíbené rubriky jako např. hlodavci nebo kožešinová zvířata a v teráriích se chovají, tak je zvláštní že tady o nich nepadla dlouho...a kdoví jestli...ani zmínka... Pojďme to trochu napravit... Navíc jsem přesvědčen, že tato zvířata jsou nesrovnatelně chovatelsky zajímavější než drtivá většina dnes už "okoukaných" hadů a ještěrů. A to tvrdím Já, vášnivý terarista! Nechci tady rozhodně rozjíždět žádnou debatu typu ...to sem nepatří...nebo...plazi jsou hezčí... Jen by stálo za to zmapovat, kolik lidí se těmito zvířátky u nás zabývá a jaké mají zkušennosti a názory. Přikládám letošní aktuální foto...Chovu zdar!!!!

27.7.2007 02:28

martyp napsal(a):
Vzhledem k tomu, že se nedají zařadit do žádné oblíbené rubriky jako např. hlodavci nebo kožešinová zvířata a v teráriích se chovají, tak je zvláštní že tady o nich nepadla dlouho...a kdoví jestli...ani zmínka... Pojďme to trochu napravit... Navíc jsem přesvědčen, že tato zvířata jsou nesrovnatelně chovatelsky zajímavější než drtivá většina dnes už "okoukaných" hadů a ještěrů. A to tvrdím Já, vášnivý terarista! Nechci tady rozhodně rozjíždět žádnou debatu typu ...to sem nepatří...nebo...plazi jsou hezčí... Jen by stálo za to zmapovat, kolik lidí se těmito zvířátky u nás zabývá a jaké mají zkušennosti a názory. Přikládám letošní aktuální foto...Chovu zdar!!!!

jěště jedna..

27.7.2007 02:31

martyp napsal(a):
jěště jedna..

A ještě..Kosman zakrslý..

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2007 06:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

martyp napsal(a):

Ahoj,
"hlodavci" rubrika se jmenuje Drobni savci, takze je klidne muzes zaradit i tam. Pokud jde o mapovani vyskytu, asi tam budes mit vetsi uspech. Ale jsem rada, ze nejsem jedinej clovek ktery si mysli ze do skupiny terarijni zvirata patri veskera fauna chovana v terariich, ne jen ty "nechlupati".
Jsou to krasni mazlici, ty tvoji kosmani. Jak velkou mas skupinu?
Chovu zdar!

27.7.2007 11:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj,
"hlodavci" rubrika se jmenuje Drobni savci, takze je klidne muzes zaradit i tam. Pokud jde o mapovani vyskytu, asi tam budes mit vetsi uspech. Ale jsem rada, ze nejsem jedinej clovek ktery si mysli ze do skupiny terarijni zvirata patri veskera fauna chovana v terariich, ne jen ty "nechlupati".
Chovu zdar!

Zdravím. Mám tak trochu zkušennost,že na drobných savcích se chovatelé zabývají skutečně téměř jen zvířátky jako jsou myši,fretky apod...Nejpodstatnější je,že se tato zvířata vůbec chovají.Mám několik nepříbuzných párů a už jsou i nějaké první opičí vlastovky:-))

27.7.2007 11:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj,
Chovu zdar!

ještě

pavels

27.7.2007 18:03
pavels

martyp napsal(a):
ještě

Můžete prosím popsat chovné podmínky pro kosmany zakrslé. Jak velkou ubikaci, teplotu, vlhkost, čím jim svítíte?
Děkuji.

27.7.2007 18:31

pavels napsal(a):
Můžete prosím popsat chovné podmínky pro kosmany zakrslé. Jak velkou ubikaci, teplotu, vlhkost, čím jim svítíte?
Děkuji.

Něco ode mě.

28.7.2007 05:05

manytoba napsal(a):
Něco ode mě.

Zdárek Tony! Příspěvek od Tebe jsem tak nějak čekal! :-))Dej sem Těch jachusů víc ať to trochu navnadíme:-)) Jou fakt úžasní a doufám že mi to s nima konečně letos vyjde a rozšířím chov! Jinak si dovolím napsat ,že podle mých zkušeností a na základě kontaktů s dalšími chovateli a jejich názorů,se mýty o nechovatelnosti a nerozmnožitelnosti drápkatek v domácích chovech pomalu ale jistě bortí. Jde jen o to,sehnat kvalitní zvířata a v tom je v současnosti asi největším problém.Nároky na péči jsou srovnatelné s jakýmkoliv terarijním svěřencem. Snad jen je potřeba si uvědomit že se jedná o zvířata s teplokrevná, tudíž s rychlou látkovou výměnou která potřebují denní péči a jsou na rozdíl od plazů velmi pohyblivá. Pro pár pygmejů bych viděl minimální rozměr terária cca 1,5m3,ale čím větší tím samozřejmě lépe. Ostatní druhy drápkatek jsou na prostor už poměrně náročnejší. Výživa je stručně řečeno o tom,snést jim modré z nebe a oni si sami vyberou co jim chutná..každé zvíře je trošku jinak naladěné. Dají se sehnat komplexní krmiva(granule,kaše) a rozhodně je dobré na těchto věcech nešetřit. Zkuste se ptát konkrétněji...chov obsahuje tolik aspektů,že je složité to vypsat v jednom příspěvku..Ještě bych dodal,že to že jsou chlupatí,je rozhodně neřadí do sorty domácích mazlíčků. Kontakt s člověkem rozhodně nevyhledávají a i přez svou přirozenou zvědavost si udržují fyzický odstup. Vyjímkou jsou rodiči odložená a člověkem ručně dokrmená mládata. Což je dost náročná procedura a chovatelsky jsou tato zvířata téměř bezcenná.Což ovšem Tony svou fotografií celkem slušně vyvrací:-))

6.1.2009 20:13
hadice

XXX.XXX.49.5

martyp napsal(a):
Zdárek Tony! Příspěvek od Tebe jsem tak nějak čekal! :-))Dej sem Těch jachusů víc ať to trochu navnadíme:-)) Jou fakt úžasní a doufám že mi to s nima konečně letos vyjde a rozšířím chov! Jinak si dovolím napsat ,že podle mých zkušeností a na základě kontaktů s dalšími chovateli a jejich názorů,se mýty o nechovatelnosti a nerozmnožitelnosti drápkatek v domácích chovech pomalu ale jistě bortí. Jde jen o to,sehnat kvalitní zvířata a v tom je v současnosti asi největším problém.Nároky na péči jsou srovnatelné s jakýmkoliv terarijním svěřencem. Snad jen je potřeba si uvědomit že se jedná o zvířata s teplokrevná, tudíž s rychlou látkovou výměnou která potřebují denní péči a jsou na rozdíl od plazů velmi pohyblivá. Pro pár pygmejů bych viděl minimální rozměr terária cca 1,5m3,ale čím větší tím samozřejmě lépe. Ostatní druhy drápkatek jsou na prostor už poměrně náročnejší. Výživa je stručně řečeno o tom,snést jim modré z nebe a oni si sami vyberou co jim chutná..každé zvíře je trošku jinak naladěné. Dají se sehnat komplexní krmiva(granule,kaše) a rozhodně je dobré na těchto věcech nešetřit. Zkuste se ptát konkrétněji...chov obsahuje tolik aspektů,že je složité to vypsat v jednom příspěvku..Ještě bych dodal,že to že jsou chlupatí,je rozhodně neřadí do sorty domácích mazlíčků. Kontakt s člověkem rozhodně nevyhledávají a i přez svou přirozenou zvědavost si udržují fyzický odstup. Vyjímkou jsou rodiči odložená a člověkem ručně dokrmená mládata. Což je dost náročná procedura a chovatelsky jsou tato zvířata téměř bezcenná.Což ovšem Tony svou fotografií celkem slušně vyvrací:-))

a jeste neco ke krmeni mozna se to bude hodit taky nekomu
http://farmapython.cz/katalog.php?kat=
5&product=Krmivo+pro+opice

7.1.2009 12:46
kavka

XXX.XXX.1.238

martyp napsal(a):

K té nerozmnožitelnosti - v Pet Centru (chovat. potřeby) v Průhonicích odchovali v nevelkém teráriu už asi 4. odchov kosmanů zakrslých od jednoho páru ... vážně jde hlavně o to, sehnat kvalitní, harmonizující pár

26.12.2010 16:26
kosman

XXX.XXX.49.13

Tak to je parada mam doma kosmany cernovousy 3 lete zatim se me nechtej parit i kdyz samec by asi chtel ale zatim nic mam je v terarku chov mam povolenej KVS

26.12.2010 18:26
varranus

XXX.XXX.71.106

26.12.2010 18:32
varranus

XXX.XXX.71.106

27.12.2010 15:54
cherry1402

XXX.XXX.38.222

kosman napsal(a):
Tak to je parada mam doma kosmany cernovousy 3 lete zatim se me nechtej parit i kdyz samec by asi chtel ale zatim nic mam je v terarku chov mam povolenej KVS

Jedním slovem - nádhera. Fandím.smajlík

27.12.2010 16:09
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Kdysi jsem uvažovala o chovu drápkatých opiček, ale nakonec jsem zůstala věrná šelmám.Ale říká se "nikdy neříkej nikdy", tak se ráda podívám, v jakých podmínkách se chovají a taky bych se chtěla dozvědět něco bližšího o chovu. Takže posílejte foto a pište:-) a provokatérů si nevšímejte. Určitě nejsem jediná, koho to zajímá.

27.12.2010 16:13
tukula

XXX.XXX.50.94

martyp napsal(a):

Nádhera ,moooc fandím takové možnosti jako vy nemám.Mám omezené prostory.:-)

29.12.2010 17:23
kosman

XXX.XXX.49.13

29.12.2010 17:31
kosman

XXX.XXX.49.13

To byla sladka pomsta ze sem si ji chtel dat na ruku vzdycky naskakali na me a sel sem snima do terarka jo to skocila to sem jeste nezazil jak muze bejt opice nastvana vrcela jak malej pes dalsi zkusenost dovadeli v obejvaku a asi se jim odtamtud moc nechtelo

29.12.2010 17:39
cherry1402

XXX.XXX.38.222

kosman napsal(a):
To byla sladka pomsta ze sem si ji chtel dat na ruku vzdycky naskakali na me a sel sem snima do terarka jo to skocila to sem jeste nezazil jak muze bejt opice nastvana vrcela jak malej pes dalsi zkusenost dovadeli v obejvaku a asi se jim odtamtud moc nechtelo

Pěkný! Kdo by to do těch malých prcků řekl? smajlíkUž jsem pokousaná od ocelota, posekaná od rysa, tak nevím, jestli si ten chov opiček do budoucna raději nerozmyslím....:-))

29.12.2010 17:50
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Dnes jsem hovořil s jednou chovatelkou a taky mi říkala , že při čištění ubykačky se na jejího manžela z ničeho nic vrhl pinčák a prokousl mu ucho, krve prej z něj teklo , jak z prasete při porážce, prý to nikdy neudělal, no hold taky nemaj vždy náladu

29.12.2010 18:30
varranus

XXX.XXX.71.106

Náš pinčák mě take nemá rád jen jak mě vydí tak se mračí a má chuť mě sežrat,je jak malej boxer.

29.12.2010 18:47
doutrklars

XXX.XXX.27.79

varranus napsal(a):
Náš pinčák mě take nemá rád jen jak mě vydí tak se mračí a má chuť mě sežrat,je jak malej boxer.

Řekl bych , že u těch pinčáků je ta náladovost a agresivita asi nejčastější , než u ostatních drápkatých opic

29.12.2010 19:07
kosman

XXX.XXX.49.13

Tak to sem rad ze vtom nejsem sam pritelkyne ta jim muze delat co chce ale Andela me nesnasi jak byla pritulna tak ted jeto mrcha ja bych se toho nebal do budoucna bych to chtel jeste rozsirit .
jak se zakousne tak clovjek drzi nez se pusti sama ale ouha drzel sem 10 minut myslel sem ze ji to prejde bal sem sni neco udelat abych ji neco neudelal tak sem cekal az si pobere pak sem ji odhodil do hoblovacek ale ouha startovla hned vrcela jak malej pes samec na terase ji fandil piskanim tak toho uz sem mel dost ale sou to zlaticka :-)
je to odchov od rodicu z prirody tak jeste neznaj slusny chovani

29.12.2010 19:22
doutrklars

XXX.XXX.27.79

kosman napsal(a):
Tak to sem rad ze vtom nejsem sam pritelkyne ta jim muze delat co chce ale Andela me nesnasi jak byla pritulna tak ted jeto mrcha ja bych se toho nebal do budoucna bych to chtel jeste rozsirit .
jak se zakousne tak clovjek drzi nez se pusti sama ale ouha drzel sem 10 minut myslel sem ze ji to prejde bal sem sni neco udelat abych ji neco neudelal tak sem cekal az si pobere pak sem ji odhodil do hoblovacek ale ouha startovla hned vrcela jak malej pes samec na terase ji fandil piskanim tak toho uz sem mel dost ale sou to zlaticka :-)
je to odchov od rodicu z prirody tak jeste neznaj slusny chovani

Maj štěstí, že jsou tak krásní, to jim to člověk odpustí :-)

29.12.2010 20:13
kosman

XXX.XXX.49.13

http://www.zkouknito.cz/hledej?string=kosman+cernovousy

sou tam nejaky videa

a jeste mam doma jednoho blbce sprostej jak dlazdic

29.12.2010 20:26
gazd

XXX.XXX.241.196

Dobrý večer.
Před mnoha lety, kdy jsem se já věnoval teraristice, bylo možno sehnat tak max. outloně. Po sléze jsem chodil koukat na drápkaté opičky do zoo zahrad a popravdě řečeno, bylo i u mne období, kdy jsem si pohrával s myšlenkou, že si jeden pár pořídím, ale nakonec jsem od chovu upustil. Pánové omlouvám se, ale já se při čtení tak od srdce zasmál, jelikož představa, že se takhle malý prcek obuje do svého ošetřovatele mi zkrátka připadá groteskní. Zranění na ruce vypadá celkem brutálně, ale brzo se zahojí. No, i malé zvíře je schopné dělat velké věci. Chlapi fandím Vám, máte pěkného, ikdyž náročného koníčka. Ať se Vám daří. G.Z.

1.1.2011 09:19
skeleton

XXX.XXX.69.61

Ten "trpajzlik", co tam nahore dela machra, to je "zofrak" ???smajlík

1.1.2011 09:21
skeleton

XXX.XXX.69.61

skeleton napsal(a):
Ten "trpajzlik", co tam nahore dela machra, to je "zofrak" ???smajlík

Myslel sem to pro varranuse: "...nejake to bydlenicko...."

1.1.2011 11:59
tukula

XXX.XXX.50.94

skeleton napsal(a):
Myslel sem to pro varranuse: "...nejake to bydlenicko...."

........ uvidíme. : ) ...myslím,že to je někdo jiný ten machr !!!! Kdo ???

1.1.2011 12:37
skeleton

XXX.XXX.69.61

varranus napsal(a):
a nějaké bydleníčko

Callithrix geoffroyi - tam ten machr nahore ?

1.1.2011 13:18
varranus

XXX.XXX.71.106

Dobrý den ano je to on.Chováte je také?

1.1.2011 14:24
varranus

XXX.XXX.71.106

Chováme 8 druhů opiček,Jsou to zajmavá stvořeníčka ale jsme v začátcích.U nás se o chov stará partnerka neboť já jsem časově dosti vytížen.

2.1.2011 12:21
varranus

XXX.XXX.71.106

Je škoda že toto téma nikoho moc nezaujalo,přitom opičkářů je hodně a každý má své skušenosti

2.1.2011 12:32
doutrklars

XXX.XXX.27.79

varranus napsal(a):
Je škoda že toto téma nikoho moc nezaujalo,přitom opičkářů je hodně a každý má své skušenosti

To máte pravdu myslim si , že každou chvíli někdo řeší nějaký problém a schání po kolezích nějakou radu . Vždit k tomu jsou diskuse určeny a mnohdy u živočicha stačí chvíli přetrvávající problem a škody jsou nenapravitelné , u drápkatých opiček to myslim platí obzvlášt

3.1.2011 22:37
mozkomor23

XXX.XXX.23.204

dobrý den rád bych se zapojil do diskuze, rád bych si pořídil kosmany zakrslé: 1. Chci podat žádost na KVS ale vyskytl se problém s velikostí ubikace: dle DOPORUČENÍ ÚSTŘEDNÍ KOMISE PRO OCHRANU ZVÍŘAT má mít rozměry min 4m2 a výšku 2m, podle mne je to přehnané, asi by jsme na to neměly vhodný prostor, a chci se zeptat jestli může být i menší abych neplatil zbytečně 1000 za žádost.
V pet centrech mají také menší. Děkuj iza odpověď Hornek

3.1.2011 22:48
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Dobrý večer , jestli chcete napište na muj email v profilu , pokusim se vam poradit

4.1.2011 09:01
raduz

XXX.XXX.92.194

Teda pánové to je nádhera fandím Vám drápkaté opičky mě vždycky lákali ale bohužel prostorvé a hlavně časové důvody mi nedovolí si tyhle krasavce pořídit a splnit si tak další sen..takhle mi musí stačit že dvakrát do roka zajedu do jihlavské ZOO tam je ta kolekce asi opravdu nejlepší v republice...držím Vám palce at se daří a pokud můžu tak pro přispěvatele s nickem varanus mohl by jste mi na Vás poslat email?děkuji raduz07

4.1.2011 09:09
doutrklars

XXX.XXX.27.79

raduz napsal(a):
Teda pánové to je nádhera fandím Vám drápkaté opičky mě vždycky lákali ale bohužel prostorvé a hlavně časové důvody mi nedovolí si tyhle krasavce pořídit a splnit si tak další sen..takhle mi musí stačit že dvakrát do roka zajedu do jihlavské ZOO tam je ta kolekce asi opravdu nejlepší v republice...držím Vám palce at se daří a pokud můžu tak pro přispěvatele s nickem varanus mohl by jste mi na Vás poslat email?děkuji raduz07

Doporučuji ještě Olomouc , tam maji taky velmi hezkou kolekci a i zařízení

4.1.2011 09:18
raduz

XXX.XXX.92.194

Zdravím Vás p.Douša vím o tom tam jsem byl letos v srpnu ale jihlavská je asi co do pestrosti nejlepší.a mám ji hlavně blíž:-)

4.1.2011 09:27
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Jo je krásná , hlavně ideální pro malé děti , že se neuchoděj a Vy je pak nemusíte taky utahaný nosit, já mam 3 letého syna a na podzim jsme byly v Olomouci . Když jsme už šli na zpět do toho kopce tak si vymyslel , že už nepůjde , já sotva tahal nohy , no naštěstí ho baví fotit digitálem , tak na to při focení zapoměl, ale díky němu chci postupně navštívit všechny České Zoo. Jemu se zvířátka líběj a já se aspon podivam po těch menších , které jsou daleko a člověk by tam asi jinak nejel, většinou to stejně spojuji s nějakou návštěvou

4.1.2011 09:41
raduz

XXX.XXX.92.194

NO tak tohle já už plnim nějakých 5let:)každý rok vyrazim do nějaké zoo kde jsem ještě nebyl a pokud se chystáte do ústí tak to vás ten Váš synek zmaří tam je parádní stoupák:-) ale zpátky k tématu když vidím jaký perličky už jsou v soukromých chovech tak moji favoriti by byli Kosmani stříbřitý (Callithrix argentata) ale to je opravdu jen snová záležitost...

4.1.2011 09:54
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Co vim, tak ti v Čechách u soukromého chovatele nejsou , já abych se přiznal, tak spíš , asi jako většina ostatních toužim dát do kupy ucelenou kolekci všech aspon dostupných, jelikož jsem toho názoru , že neexistuje obyčejný kosman , nebo obyčejný tamarín,druh, kterého již neni potřeba pořizovat, jelikož je má každý , všichni jsou strašně krásní a na každém druhu si oblíbíte něco jiného

4.1.2011 10:01
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Toto s oblibou můj syn dělá a před návštěvama si to už vynucuje :-)

4.1.2011 10:09
raduz

XXX.XXX.92.194

doutrklars napsal(a):
Co vim, tak ti v Čechách u soukromého chovatele nejsou , já abych se přiznal, tak spíš , asi jako většina ostatních toužim dát do kupy ucelenou kolekci všech aspon dostupných, jelikož jsem toho názoru , že neexistuje obyčejný kosman , nebo obyčejný tamarín,druh, kterého již neni potřeba pořizovat, jelikož je má každý , všichni jsou strašně krásní a na každém druhu si oblíbíte něco jiného

Tak sem to ani nemyslel určitě každý at už tamarín nebo kosman má své kouzlo a ono o "obyčejných" druzích snad nemůže být ani řeč:-)a co třeba outloni nebo jiné poloopice s noční aktivitou poslední dobou se mi zdá že ze soukromých chovů vymizeli a nahradili je právě drápkaté opičky...už je to pár let zpátky co můj známý měl dva páry váhavých a musím říct že to jsou taky krasavci jen s kosmanen se ta jejich aktivita opravdu srovnat nedá:-))

4.1.2011 10:18
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Konkrétně u těch outlonů je asi problem proč mizej z chovu v tom, že je strašně málo lidí odchovalo ač jim poskytli maximální péči , dovozy zkončily a zvířata co tu byly , prostě zestárly, nebo už nejsou, kdežto ti kosmani a tamaríni se při dobré péči opravdu v zajetí začaly množit relativně úspěšně, a více méně jsou potřeba dovozy u některých druhů , aby byla cizí krev a nezdegenerovaly, myslim, že chovatelství, se u drápkatých opic za posledních 20 let strašně posunulo dopředu

4.1.2011 10:30
raduz

XXX.XXX.92.194

asi máte pravdu ono to bude taká o dostupnosti krmení a všeho okolo v poslední době už není na tuzemském trhu problém sehnat cokoliv a to neplatí jen pro savce..takže se rozšířili možnosti zas na druhou stranu kolega ty outlně úspěšně množil:-)jaké máte zkušenosti s přenosem lidských nemocí na drápkaté opičky ptám se protože prý jsou hodně náchylné na respirační problémy?je to pravda?

4.1.2011 10:55
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Já to musim zaklepat, zatim žádné , ale vim o tom , že taková rýma , nebo chřipka Vam je může prakticky zlikvidovat, z toho důvodu jsem zastáncem skla na zařízení , už jen pro to aby mi na ně např. případná návštěva nenaprskala a ani já nejsem přece pořád zdravý a musim přitom krmit a tim skleem jsou přeci jen víc chráněni , samozřejmě vyžaduje větší údržbu , ale to pletivo taky ,jelkož po něm zas lezou

4.1.2011 11:02
doutrklars

XXX.XXX.27.79

takto za výlohou mam tamaríny žlutoruké

4.1.2011 11:13
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Chodba s pohledem na ostatní terária, ta je ještě ve výstavbě , není na podlaze dlažba, tu položim po dodělání všech terárií, kterých je teprv polovina

4.1.2011 11:16
raduz

XXX.XXX.92.194

Pěkná práce..máte v pánu i venkovní voliery?

4.1.2011 11:21
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Ano zatim mam na oknech zavěšené klece, do kterých za pěkného počasí ráti choděj , ale budu jim stavět poloskleník, boky budou skleněné a na stropě bude pletivo doplněné sundavacím plastovým dutinkovým skleem, které bude přez lé¨to odstraněné a vrátim ho až na podzim , aby mohly výběh využívat co nejdéle

4.1.2011 11:30
raduz

XXX.XXX.92.194

No když se to tak pěkně rozjelo tak se ještě zeptám na arabskou gumu nechá se nahradit pryskyřicí z okrasných stromů nebo je vhodnější ta originální komerčně nabízená??popřípadě pokud můžete tak na ukázku sepište jídelníček myslím že nejen mě by zajímalo složení denní dávky potravy..děkuji

4.1.2011 11:37
raduz

XXX.XXX.92.194

raduz napsal(a):
No když se to tak pěkně rozjelo tak se ještě zeptám na arabskou gumu nechá se nahradit pryskyřicí z okrasných stromů nebo je vhodnější ta originální komerčně nabízená??popřípadě pokud můžete tak na ukázku sepište jídelníček myslím že nejen mě by zajímalo složení denní dávky potravy..děkuji

Ted se omlouvám myslem sem třešně a švestky nikoliv okrasné dřeviny mám na mysli mízu která při poranění vytéká z rány..

4.1.2011 11:51
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Když byla arabská guma méně dostupná , výpotky těchto dřevin se nahrazovala, někdo ji třeba ještě dává, proč ne. Já krmim 3x denně ráno podávam kaši připravenou z nemléčné sunarky ,arabské gumy,medem, nepostradatelných vitamínů, dále se mi osvědčilo musli se sušeným ovocem a vločkamy a ještě přidávam Holandskou vaječnou směs s hmyzem a medem pro amady, je strašně vonavá a myslim že ji maj radi, v poledne podávam na drobno nakrájenou směs ovoce a zeleniny podle dostupnosti avšak vždy minimálně 5 druhů , je potřeba opravdu pestrý výběr. Do toho přidávam dětskou přesnídávku a piškot jeden na opici. A odpoledne krmim hmyzem, který střídam . Mam oskoušené , že když koupim novou opičku, tak třeba na něco neni zvyklá, neznamená to že ji to teda nebudu dávat, podávam to dál tak jako ostatním, dokud to neochutná a většinou po čase má vymetenou mysku jako ostatní. Prakticky každý si osvojí nějaký svůj vlastní recept

4.1.2011 12:39
raduz

XXX.XXX.92.194

Děkuji za odpověd jak vidím časově je to opravdu dost náročné..ješte dovolte poslední dotaz máte skupinový chov nebo každý druh zvlášt?

4.1.2011 12:49
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Každý druh zvlášt po párech, a po odchovu vytvářejí rodinu, v Jihlavě jsem vyděl 2 druhy po hromadě, ale na experimentování jsou to docela drahá a vzácná zvířata:-) a vim , jak dovedou být navztekaní, když se jen vidí i to je důležité zamezit , jsou totiž dost teritoriální

4.1.2011 13:12
squit

XXX.XXX.224.34

Drápkaté opičky jsou opravdu nádherné. Máte opravdu krásné kolekce. Držím palce ať se daří chovy a odchovy.

pro Raduz: tady je taky dost info k chovu:

http://tera.poradna.net/q/view/111272-drapkate-opicky?size=0

4.1.2011 13:59
raduz

XXX.XXX.92.194

Takže já děkuji za informace a at se Vám daří pánové!!

4.1.2011 18:32
gazd

XXX.XXX.243.83

doutrklars napsal(a):
Doporučuji ještě Olomouc , tam maji taky velmi hezkou kolekci a i zařízení

Tak v Olomouci jsem byl na čumendu nejčastěji (60 km) a myslím si, že ta skla byla v jednom období nejvíce orosená právě od mého dechu. G.Z.

4.1.2011 19:17
cherry1402

XXX.XXX.38.222

gazd napsal(a):
Tak v Olomouci jsem byl na čumendu nejčastěji (60 km) a myslím si, že ta skla byla v jednom období nejvíce orosená právě od mého dechu. G.Z.

:-)):-) To já u lvíčka zlatého vystála důlek... Je přímo k zulíbání, škoda, že nebude nikdy k mání pro soukromé chovy.

4.1.2011 19:31
gazd

XXX.XXX.243.83

cherry1402 napsal(a):
:-)):-) To já u lvíčka zlatého vystála důlek... Je přímo k zulíbání, škoda, že nebude nikdy k mání pro soukromé chovy.

Dobrý den cherry, snímek pro Vás. Pořízen je z D.K.

4.1.2011 19:43
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Tak si lze koupit zlatohlavého a některá místa si hold přeláknete :-)

4.1.2011 20:27
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Pánové, děkuji za foto. Jeden krásnější než druhý.:-) Mám jen jeden problém - přesvědčit rodinu, že kromě šelem potřebuju k životu i opičky...:-)):-|

4.1.2011 20:44
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Nevěřim tomu , že si doma nedovedete zjednat pořádek:-)

4.1.2011 20:53
gazd

XXX.XXX.243.83

Nechci nikoho ovlivňovat, ale nejsou překrásní ??

4.1.2011 21:01
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Asi nerozumim, k čemu ovlivnovat, k trestné činnosti ? Jelikož , koupit se nedaji :-)

4.1.2011 21:07
gazd

XXX.XXX.243.83

doutrklars napsal(a):
Asi nerozumim, k čemu ovlivnovat, k trestné činnosti ? Jelikož , koupit se nedaji :-)

Nechci nikoho ovlivňit k pořízení do chovu (zmíněný podobný druh), s následnou úpravou srsti, myšleno samozřejmě v žertu.

7.1.2011 19:51
mz

XXX.XXX.156.6

Přidávám fotku mých kosmánků jak si pochutnávají na sarančeti. Mám je jen pár dnů, takže je to zatím o hledání informací a zkoumání co jim bude vyhovovat. Každopádně jsou to úžasná a fascinující zvířata.

7.1.2011 20:03
doutrklars

XXX.XXX.27.79

mz napsal(a):
Přidávám fotku mých kosmánků jak si pochutnávají na sarančeti. Mám je jen pár dnů, takže je to zatím o hledání informací a zkoumání co jim bude vyhovovat. Každopádně jsou to úžasná a fascinující zvířata.

Dobrý den , to pozadí vypadá hezky, mohl by jste vzožit víc fotek terária děkuji:-)

7.1.2011 20:16
mz

XXX.XXX.156.6

Celkem špatně se to fotí, protože pokoj pro zvířata je celkem úzký a není potřebný odstup. Ale aspoň tak..

7.1.2011 20:22
doutrklars

XXX.XXX.27.79

Já ty USB desky jako desing moc nemusim ,ale tu vnitřní ůpravu máte fakt překrásnou :-)

7.1.2011 20:32
mz

XXX.XXX.156.6

Děkuju. Taky mě osb terárka moc neberou, ale plánujeme tak za dva roky stěhování a nemohlo to být nic zabudovaného napevno. I tohle samozřejmě neprojde dveřma, takže to budeme muset rozřezat. Ale nevyšlo to zas tak draho, aby mi to bylo nějak zvlášť líto. Osb jsou nejelevnější varianta pokud člověk nemá starou skříň odpovídajících rozměrů. Ale celkem jsem si mákla, než jsem to pozadí namodelovala :-)

7.1.2011 20:35
doutrklars

XXX.XXX.27.79

To vam věřim, ale výsledek se dostavil

15.1.2011 20:07
varranus

XXX.XXX.71.106

skeleton napsal(a):
Callithrix geoffroyi - tam ten machr nahore ?

Dobrý den před časem jste odpovídal na mé fotky čekal jsem že písnéte co vás konkretně zajmá ohledně těch geoffroyi.

1.5.2011 10:16
varranus

XXX.XXX.71.106

Je škoda že do tohoto vlákna mnoho chovatelů nepřispívá ale i tak se s Váma podělíme o naše opičky snad se budou líbit.To jsou naši malí kosmani

12.6.2011 19:50
varranus

XXX.XXX.71.106

Tak opět skusím posunout théma na začátek

Přidejte reakci

Přidat smajlík