zelva
napsal(a):
Ty dvě jsou Testudo graeca a ta černá je Geochelone gigantea (je ještě miminko).
jee zase ta nadherná malá velká želva. gratuluju k ní. Psala jsem vám meila,ale nevím jestli na správnou adresu
je možné s váma po meilu probrat prá věcí??
Rozhodně vás nechci kritizovat jako vás kritizovali na nemoderovaném foru
ityy
napsal(a):
také přidám stádečko
Přidám své Testudo horsfieldi. 1,2
zelva
napsal(a):
Ano, má.
....a co takhle sem dávat něco trochu zajímavějšího. Ta Dipsochelys dussumieri je sice docela zajímavá, ale... ostatní nic moc. Nezajímavá zvířata a nezajímavé fotky. Sorry za upřímnost.
Schválně jestli někdo pozná, co je tohle za druh.
2000
napsal(a):
....a co takhle sem dávat něco trochu zajímavějšího. Ta Dipsochelys dussumieri je sice docela zajímavá, ale... ostatní nic moc. Nezajímavá zvířata a nezajímavé fotky. Sorry za upřímnost.
Schválně, kdo pozná tohle...
2000
napsal(a):
Myslím si, že Váš názor není taktní. Pro někoho (třeba pro toho, kdo téma založil) je to zajímavé a pokud se to Vám zajímavé nezdá, tak můžete založit třeba téma "zajímavé fotky želv". Neberte to prosím jako kritiku, mě ty fotky příjdou hezké.
zelva
napsal(a):
Myslím si, že Váš názor není taktní. Pro někoho (třeba pro toho, kdo téma založil) je to zajímavé a pokud se to Vám zajímavé nezdá, tak můžete založit třeba téma "zajímavé fotky želv". Neberte to prosím jako kritiku, mě ty fotky příjdou hezké.
Samozřejmě, že je to věc názoru. Mně se v zásadě líbí všechny želvy, a to i včetně těch bohužel zprofanovaných Trachemys scripta elegans. Fotky něčeho zajímavějšího osobně velmi uvítám, protože "tisíckrát" jinak hermannku tady nepotřebuji. A rozhodně souhlasím s tím, aby fotky byly trochu kvalitní a ne tak rozmazané, že sotva poznám, že se jedná o suchozemku.
2000
napsal(a):
Já si myslím, že pro každého je zajímavé něco jiného a každý je hrdý na to co má doma, takže nechápu proč "nafoukaná" upřímnost. Tady se přeci nepředháníme tím, kdo sem dá něco co nikdo nepozná, ale chceme se pochlubit tím, co máme doma.
Zdají-li se Vám "naše" fotky nezajímavé nekoukejte na ně.
ityy
napsal(a):
Já si myslím, že pro každého je zajímavé něco jiného a každý je hrdý na to co má doma, takže nechápu proč "nafoukaná" upřímnost. Tady se přeci nepředháníme tím, kdo sem dá něco co nikdo nepozná, ale chceme se pochlubit tím, co máme doma.
Zdají-li se Vám "naše" fotky nezajímavé nekoukejte na ně.
Bohužel Vašemu předchozímu příspěvku moc nerozumím. Nevím, proč mě napadáte (nevím, co myslíte tou "nafoukanou" upřímností), jako každý jen říkám svůj názor (od toho zde forum přeci je) a hned na úvod říkám, že se nechci s Vámi nijak dohadovat, protože by to stejně nikam nevedlo.
Znovu zopakuji: domnívám se, že by bylo pro všechny zajímavější a i přínosnější, kdyby sem byly dávány různé druhy želv (za sebe bych obzvláště ocenil nějaké vodní) a osobně mi přijdou naprosto zbytečné fotky, kde na první je hermanka žeroucí pampelišku, na druhé je hermannka slunící se pod žárovkou, na třetí je hermannka... (omlouvám se všem Testudo hermanni, že si je beru do huby). A navíc až asi na dvě nebo tři výjimky, ty fotky jsou strašlivě nekvalitní, rozmazané, o tom se nebudeme přít, to je bohužel fakt.
A jestli jste si nevšimla, téma je "Fotky želv" nikoliv např. "Fotky obyčejných suchozemských želv" - touto větou se dostávám na Vaši úroveň, a to jsem opravdu nechtěl.
Chtěl bych, aby toto téma bylo zajímavé pro všechny. Rozhodně to nemusí být fotky vlastních zvířat, aby to nebylo takové to: podívejte, co mám, héč. Ale spousta lidí, co sem chodí má spousty zajímavých fotek krásných zvířat např. ze ZOO, z přírody apod. No a aby se to trochu obohatilo o nějakou tu zajímavou želvu, tak přiložím obrázek želv, jejichž jméno jsem si vybral jako nick.
lissemys
napsal(a):
Bohužel Vašemu předchozímu příspěvku moc nerozumím. Nevím, proč mě napadáte (nevím, co myslíte tou "nafoukanou" upřímností), jako každý jen říkám svůj názor (od toho zde forum přeci je) a hned na úvod říkám, že se nechci s Vámi nijak dohadovat, protože by to stejně nikam nevedlo.
Znovu zopakuji: domnívám se, že by bylo pro všechny zajímavější a i přínosnější, kdyby sem byly dávány různé druhy želv (za sebe bych obzvláště ocenil nějaké vodní) a osobně mi přijdou naprosto zbytečné fotky, kde na první je hermanka žeroucí pampelišku, na druhé je hermannka slunící se pod žárovkou, na třetí je hermannka... (omlouvám se všem Testudo hermanni, že si je beru do huby). A navíc až asi na dvě nebo tři výjimky, ty fotky jsou strašlivě nekvalitní, rozmazané, o tom se nebudeme přít, to je bohužel fakt.
A jestli jste si nevšimla, téma je "Fotky želv" nikoliv např. "Fotky obyčejných suchozemských želv" - touto větou se dostávám na Vaši úroveň, a to jsem opravdu nechtěl.
Chtěl bych, aby toto téma bylo zajímavé pro všechny. Rozhodně to nemusí být fotky vlastních zvířat, aby to nebylo takové to: podívejte, co mám, héč. Ale spousta lidí, co sem chodí má spousty zajímavých fotek krásných zvířat např. ze ZOO, z přírody apod. No a aby se to trochu obohatilo o nějakou tu zajímavou želvu, tak přiložím obrázek želv, jejichž jméno jsem si vybral jako nick.
To nepatří k Tvému příspěvku, ale k 2000.
zelva
napsal(a):
To nepatří k Tvému příspěvku, ale k 2000.
Hrozně se omlouvám za kvalitu fotek ,ale jsou foceny mobilem.Také bych byla ráda kdyby se sem dávali taky vodní želvy já sem taky dám svojí ale asi vám příde hodně obyčejná moje nádherka ale já tyhle želvy mám ráda
2000
napsal(a):
torniérka
2000
napsal(a):
Musím se ohradit za tvou "upřímnost".
Vůbec nesouhlasím s tvým tvrzením o nezajímavých želvách a nezajímavých fotkách. Pro chovatele, který se rozhodl presentovat fotky svých želv, jsou fotky rozhodně zajímavé a pochybuji, že to presentuje z pouhého vychloubačství. To, že jsou méně kvalitní je věc druhá, ale to se neváže ke vztahu k želvám.
Pro mě je každá želva zajímavá a jelikož se specializuju na testuda, tak si myslím, že jsou opravdu velmi zajímavou skupinou. Nejsem jen chovatelem pár kousků, ale opravdu se snažím proniknout do relativně neprobádaného života těchto želv. Například jezdím každoročně na poznávání přirozených biotopů a jsem rád, že mohu strávit těch pár "dnů" v jejich přirozeném prostředí, kde si vzájemně užívámě pohodičku.
Jestli má někdo z želvařů zájem poznat přirozené prostředí např. Testudo graeca a jejich přirozené reakce a život, tak ho zvu v květnu na poznávací želví miniexpedici do Rumunska. Podrobně emailem.
Milan
milan
napsal(a):
Musím se ohradit za tvou "upřímnost".
Vůbec nesouhlasím s tvým tvrzením o nezajímavých želvách a nezajímavých fotkách. Pro chovatele, který se rozhodl presentovat fotky svých želv, jsou fotky rozhodně zajímavé a pochybuji, že to presentuje z pouhého vychloubačství. To, že jsou méně kvalitní je věc druhá, ale to se neváže ke vztahu k želvám.
Pro mě je každá želva zajímavá a jelikož se specializuju na testuda, tak si myslím, že jsou opravdu velmi zajímavou skupinou. Nejsem jen chovatelem pár kousků, ale opravdu se snažím proniknout do relativně neprobádaného života těchto želv. Například jezdím každoročně na poznávání přirozených biotopů a jsem rád, že mohu strávit těch pár "dnů" v jejich přirozeném prostředí, kde si vzájemně užívámě pohodičku.
Jestli má někdo z želvařů zájem poznat přirozené prostředí např. Testudo graeca a jejich přirozené reakce a život, tak ho zvu v květnu na poznávací želví miniexpedici do Rumunska. Podrobně emailem.
Milan
...nechlubím se, bohužel to není moje želva, ale je to nádherné zvíře, co?
2000
napsal(a):
...nechlubím se, bohužel to není moje želva, ale je to nádherné zvíře, co?
Pro úplnost ještě jeden obrázek.
stepanka

2000
napsal(a):
Pro úplnost ještě jeden obrázek.
Jé, to je krásná dlouhokrčka! Nebyla by na prodej? Právě taková by se mi moc líbila. Pište mi na mail. Díky. Štěpánka
mikka
napsal(a):
muje roční mimina
Tak nevím, jestli je moje spenglerka dost zajímavá, jelikož mi bylo řečeno, že Geoemyda spengleri chová kde kdo :-)
Ale mám jich pět :-)
lissemys
napsal(a):
Proboha pojmenuj si svoje téma jak chceš a přestaň kritizovat. Čau.
utahraptor
napsal(a):
Tak nevím, jestli je moje spenglerka dost zajímavá, jelikož mi bylo řečeno, že Geoemyda spengleri chová kde kdo :-)
Nevím, myslím si, že i kdyby jí měl doma každej, tak je to pořád zajímavé a velmi pěkné zvířátko.
Pro mě osobně je krásná každá želva. A tadle vypadá fakt zajímavě.
milan
napsal(a):
mohu požádat o podrobnější popis graecy? (stáří, váha, velikost a chov.podmínky?) děkuji. Milan
3 roky, 285 gramu, delka plastronu 107mm a sirka 78mm :) Proste je to balvan. Fotku terarka jsem hodil tuhle do auditka ukazte vase terarko. Zatim ma 80x50x50 s tim, ze ji nechavam probehnout kazdy den na 15 minut po byte, v planu je 200x100x50
mikka
napsal(a):
muje roční mimina
Tak tahle zelva se do me zamilovala, respektive do lesklého objektivu mého fotoaparátu - Chelodina siebenrocki:
© acanthos
napsal(a):
Tak tahle zelva se do me zamilovala, respektive do lesklého objektivu mého fotoaparátu - Chelodina siebenrocki:
Ta siebenrocki je samec alebo samica? Je tvoja? Aka je velka?
Moji 2.0 Macrochelodina rugosa ( predtym Chelodina siebenrocki)
© acanthos
napsal(a):
Tiez sa rad foti
mikka
napsal(a):
Hrozně se omlouvám za kvalitu fotek ,ale jsou foceny mobilem.Také bych byla ráda kdyby se sem dávali taky vodní želvy já sem taky dám svojí ale asi vám příde hodně obyčejná moje nádherka ale já tyhle želvy mám ráda
Nejsou obyčejné. Jsou super a už vůbec nemůžou za to, kolik se jich dováželo a dováží.
pokquok
napsal(a):
Nejsou obyčejné. Jsou super a už vůbec nemůžou za to, kolik se jich dováželo a dováží.
Jak již jsem napsal, i mně připadají krásné a zajímavé. Akorát mi vadí, když se s nimi setkáváme úplně všude. Jsou tak vitální a životaschopný druh, že brzy budou jako holubi úplně všude. myslím, že se jim ještě nepodařilo dostat se do Antarktidy, ale těším se na fotku TSE spolu s tučňákem. :-)
utahraptor
napsal(a):
jo, G. spengleri jsou zajímavé želvy, zejména svým životem. Mně osobně jenom vadí jejich pohled - připadají mi jako slepice (ale to je subjektivní). Určitě držím palce, aby se chov dařil a určitě pořid další (alespoň pár) a budu se těšit na to, že konečně v Čechách někdo začne pravidleně odchovávat. Dospělců se sem už navezlo dost.
ado
napsal(a):
Tiez sa rad foti
...taky nějaká ta dlouhokrčka... Chelodina mccordi; roční zvířata
lissemys
napsal(a):
...taky nějaká ta dlouhokrčka... Chelodina mccordi; roční zvířata
karapaxy Ch. mccordi
lissemys
napsal(a):
jo, G. spengleri jsou zajímavé želvy, zejména svým životem. Mně osobně jenom vadí jejich pohled - připadají mi jako slepice (ale to je subjektivní). Určitě držím palce, aby se chov dařil a určitě pořid další (alespoň pár) a budu se těšit na to, že konečně v Čechách někdo začne pravidleně odchovávat. Dospělců se sem už navezlo dost.
Zatím mám skupinu 2,3 :-) 4.11. jsem pozorovala páření, ale zatím výsledek žádný, želvy se tváří jako neviňátka... uvidíme jak to dopadne :-) Mám kvůli nim v pokoji v noci zimu :-))
utahraptor
napsal(a):
Zatím mám skupinu 2,3 :-) 4.11. jsem pozorovala páření, ale zatím výsledek žádný, želvy se tváří jako neviňátka... uvidíme jak to dopadne :-) Mám kvůli nim v pokoji v noci zimu :-))
dva měsíce mezi pářením a kladením je u želv v zajetí naprosto normální; také to může souviset s výživou a biorytmem, pokud jsou teď v chladnu, vajíčka se v samici určitě nebudou tvořit a
např. pokud hlavně samice rok předtím nebyla "zimována" i po úspěšném spáření nemusí dojít k oplození vajíčka a nic z toho nebude.
zkusil bych samici opatrně propalpovat, a ještě takové doporučení, gravidní samice je vhodné krmit intenzivněji a potravou více bohatou na vápník - dával bych častěji myšata
lissemys
napsal(a):
dva měsíce mezi pářením a kladením je u želv v zajetí naprosto normální; také to může souviset s výživou a biorytmem, pokud jsou teď v chladnu, vajíčka se v samici určitě nebudou tvořit a
např. pokud hlavně samice rok předtím nebyla "zimována" i po úspěšném spáření nemusí dojít k oplození vajíčka a nic z toho nebude.
zkusil bych samici opatrně propalpovat, a ještě takové doporučení, gravidní samice je vhodné krmit intenzivněji a potravou více bohatou na vápník - dával bych častěji myšata
V chladnu ne, jen s nočním poklesem... koneckonců, jsou to horské želvy.. ap okud vím, nezimují :-)) Mam v pokoji v noci tak 18 stupnu, me je tam zima, želvy jsou naopak v pohodě :-) Krmím žížalama, přihodila jsem sépiovku, oďobávají ji :-)
utahraptor
napsal(a):
V chladnu ne, jen s nočním poklesem... koneckonců, jsou to horské želvy.. ap okud vím, nezimují :-)) Mam v pokoji v noci tak 18 stupnu, me je tam zima, želvy jsou naopak v pohodě :-) Krmím žížalama, přihodila jsem sépiovku, oďobávají ji :-)
zimování jsem úmyslně napsal v uvozovkách - s ohledem na jejich původ je jasné, že je potřeba v nich nastartovat biorytmus právě proděláním zimy; v jižní Číně a severním Vietnamu budou zimní teploty klidně pod 10°C a zejm. v kopcích a v lesním podrostu bude chladněji. nechovám je a nemám konkrétně s tímto druhem zkušenost, ale osobně bych je zimoval při teplotě pod 15° C
v druhé půlce zimy a na jaře, až se začne protahovat den, tak bych jim zvyšoval podstatně teplotu a v denních bych klidně šel až na denních 28°C v části terária, osvětlení jen lokální - bodové jako když slunce prosvítá porostem
u želv se hodně věcí tak různě traduje a ne všechno je pravda: například o hlavcích P. megacephalum se traduje, že obyvají studené tekoucí potoky, ale s tou teplotou to bude trochu jinak. jeden známý byl v květnu na Hainanu na lokalitách hlavců a už tehdy se teplota vody pohybovala mezi 22° až 26° C a to květen je stále jaro a nejvyšší teploty jsou tam v červenci a srpnu, odhaduji, že v těchto měsících je teplota vody 28° - 30° C; podobné to bude i s vietnamskými spenglerkami
jindral
napsal(a):
Přidávám jednu obyčejnou.
A ještě jednu.
Přeji krásné Vánoce.
mikka
napsal(a):
muje roční mimina
jedna ne příliž obvyklá, nicméně zde již zastoupená : Indotestudo elongata
utahraptor
napsal(a):
Já mám čtyři kousky...čím je krmíš?
va2s
napsal(a):
MŮJ MILÁŠEK
myslim ze je to testudo horsfieldi, jestli ne,tak me varujte
albona
napsal(a):
myslim ze je to testudo horsfieldi, jestli ne,tak me varujte
a druhá moje želva...
ccerdo
napsal(a):
Cuora trifasciata ssp. - vietnam form
dospělá samice
ado
napsal(a):
Fyzicky ich asi v českych chovoch veľa neni a cena je dostatočne vysoká. Lissemis asi bude vedieť povedať viac
pokud vím, tak v CZ jsou 3 - 4 dospělá zvířata. v zahraničí je to o něco lepší, ale také nejsou k sehnání na každém rohu a když si zrovna někdo vzpomene, že by se jejich chovu chtěl věnovat.
cena se obvykle pohybuje od 1.000 do 1.600 EUR za kus u dospělců a u mláďat minimálně 400 - 500 EUR za kus.
jinak jsou to velmi krásná a zajímavá zvířata. pokud má někdo již nějaké zkušenosti, tak by se dalo říci že i fakticky nikterak náročná.
pokud v létě budou nějaká mláďata, budu je v CZ prodávat po 330 EUR kus a v zahraničí po 430 EUR kus. s ohledem na malé snůšky u všech Cuora sp. doporučuji případnému zájemci, aby si mláďata rezervoval co nejdříve; můžete mi psát mailem.
milan
napsal(a):
Nádherná želva, jaká je její dostupnost. Fyzická i finanční?
moji miláčkové, jejichž jméno používám jako nick
Lissemys scutata - juvenilní
lissemys
napsal(a):
moji miláčkové, jejichž jméno používám jako nick
Lissemys scutata - juvenilní
Lissemys scutata - dospělý pár - pohled na plastron s příkloplami na nožičky
samice téměr 20 cm, samec cca 16 cm dlouhý karapax
asi před měsícem se pářily, ale obávám, se že bude velmi složité od nich získat nějaká mláďata
lissemys
napsal(a):
asi před měsícem se pářily, ale obávám, se že bude velmi složité od nich získat nějaká mláďata
Lissemys scutata - samice, boční pohled
lissemys
napsal(a):
Lissemys scutata - ještě jednou největší samice
ityy
napsal(a):
Tedy když tady vidím všechny ty želvíky, tak skoro lituju, že nejsem bohatá. Hned bych měla několik tipů na želvíky co bych chtěla doma mít, ale ty prostory a ten čas holt není.
Něco strakatého - mé oblíbené Rhinoclemmys pulcherima manni
petr zelvar
napsal(a):
Něco strakatého - mé oblíbené Rhinoclemmys pulcherima manni
Geochelone elegans
ado
napsal(a):
Niektorí by si za tie želvy nechali do kolena vŕtať. Vidím, že niektorí sú viac na farby, niektorí na neobvyklé tvary...
Začína to pekne naberať na obrátkach. Čo ďalšie sa tu objaví?
Tady jsou fotky mého chovného tria novoguinejských krátkokrkých želv EMYDURA SUBGLOBOSA (dříve označované E. ALBERTISII).
Nejprve karapax a plastron největší samice. Velikost 20,2 cm.
Poslední dva roky pravidelné odchovy.
lissemys
napsal(a):
Tady jsou fotky mého chovného tria novoguinejských krátkokrkých želv EMYDURA SUBGLOBOSA (dříve označované E. ALBERTISII).
Nejprve karapax a plastron největší samice. Velikost 20,2 cm.
Poslední dva roky pravidelné odchovy.
Karapax a plastron menší samice. Velikost 18,3 cm.
V loni prvně nakladla první snůšku vajíček. Bohužel všechna byla neoplozená.
Jsou to skvělá a přitom nenáročná a i pro začátečníky vhodná zvířata. Ani odchovy nejsou fakticky nijak složité.
lissemys
napsal(a):
Karapax a plastron menší samice. Velikost 18,3 cm.
V loni prvně nakladla první snůšku vajíček. Bohužel všechna byla neoplozená.
Jsou to skvělá a přitom nenáročná a i pro začátečníky vhodná zvířata. Ani odchovy nejsou fakticky nijak složité.
Karapax a plastron samce. Velikost 15,5 cm.
Bohuželt trochu okousaný, což se u Emydur občas menším samcům stává, ale jedná se pouze o estetickou vadu, která nemá nejmenší vliv na páření a plodnost.
lissemys
napsal(a):
Karapax a plastron samce. Velikost 15,5 cm.
Bohuželt trochu okousaný, což se u Emydur občas menším samcům stává, ale jedná se pouze o estetickou vadu, která nemá nejmenší vliv na páření a plodnost.
Loňská mláďata a vajíčka těsně na konci inkubace a začátek líhnutí.
Samice kladou obvykle 5 - 8 vajíček v jedné snůšce a 3 - 6 snůšek za rok. Inkubace je velmi jednoduchá: ve vlhkém vermikulitu v závislosti na teplotě (27° - 30°C) trvá 42 - 55 dní.
Oplozená vajíčka se krásně poznají podle toho, že buďto celá zbělají, nebo se na nich vytvoří široký bílý pruh.
Krásná mláďátka, že?
lissemys
napsal(a):
Loňská mláďata a vajíčka těsně na konci inkubace a začátek líhnutí.
Samice kladou obvykle 5 - 8 vajíček v jedné snůšce a 3 - 6 snůšek za rok. Inkubace je velmi jednoduchá: ve vlhkém vermikulitu v závislosti na teplotě (27° - 30°C) trvá 42 - 55 dní.
Oplozená vajíčka se krásně poznají podle toho, že buďto celá zbělají, nebo se na nich vytvoří široký bílý pruh.
Krásná mláďátka, že?
Předloňská mláďata Emydura subglobosa, stáří asi dva měsíce.
Při dobré péči krásně rostou.
mikka
napsal(a):
muje roční mimina
Moji krasavci, Geoemyda spengleri :)
utahraptor
napsal(a):
Moji krasavci, Geoemyda spengleri :)
Jaro na ně přišlo v lednu...
utahraptor
napsal(a):
Jaro na ně přišlo v lednu...
...je vidět že samička si to opravdu užívá :)))
Teď jen doufám aby z toho něco bylo ;)
utahraptor
napsal(a):
...je vidět že samička si to opravdu užívá :)))
Teď jen doufám aby z toho něco bylo ;)
hezké fotky, hezká zvířata - jen víc takových zajímavých fotek zajímavých zvířat. držím palce, ať se něco podaří. na to jak je to poměrně hojně chovaná želva fakticky nejsou žádné ochovy u nás.
lissemys
napsal(a):
hezké fotky, hezká zvířata - jen víc takových zajímavých fotek zajímavých zvířat. držím palce, ať se něco podaří. na to jak je to poměrně hojně chovaná želva fakticky nejsou žádné ochovy u nás.
To je docela zvláštní, protože co jsem hledala na anglických stránkách nějaké informace, tak tam uváděli jako zdroj chovaného zvířete mládě z Československa...
Ostatně... tahle samička na spodních fotkách je český odchov, ale víc mi o původu není známo.
utahraptor
napsal(a):
To je docela zvláštní, protože co jsem hledala na anglických stránkách nějaké informace, tak tam uváděli jako zdroj chovaného zvířete mládě z Československa...
Ostatně... tahle samička na spodních fotkách je český odchov, ale víc mi o původu není známo.
já neříkám, že je tu nikdo nikdy neodchoval, ale na to, že se sem tento druh dovážel fakticky po stovkách a minimálně desítky zvířat přežívají (dá se říci poměrně hojná želva v našich chovech), tak nevím o chovateli, který by je pravidelně množil.
bylo by skvělé, kdyby se tyto želvy začaly množit. a teba časem vzroste zájem o jiné želvy než o T.hermanni
lissemys
napsal(a):
já neříkám, že je tu nikdo nikdy neodchoval, ale na to, že se sem tento druh dovážel fakticky po stovkách a minimálně desítky zvířat přežívají (dá se říci poměrně hojná želva v našich chovech), tak nevím o chovateli, který by je pravidelně množil.
bylo by skvělé, kdyby se tyto želvy začaly množit. a teba časem vzroste zájem o jiné želvy než o T.hermanni
Myslím že problém u těchto želv je ve způsobech stravování například, protože jinak jsou "celkem" nenáročné :) Ale když koukám jak roztrhaly třeba holátko... Ona to není tak čistá práce jako u hada a i to už někdo špatně snáší :)
Je rozdíl když želva zobákem trhá salát a když to je živé vřískající mláďátko.
mikka
napsal(a):
muje roční mimina
dovolím si jednu fotečku celkem známé i když nijak často chované želvy s celkem pěknou kresbou - schválně kdo jí pozná ?
mordor
napsal(a):
A co dáš za určení? Podobnou fotku jsem tu už viděl
M.tornieri. Má CITES?
Jasne ze má Cites, vsechny moje zelvy mají CItes. Velmi se mi líbí vzory u tehle zelv.
sysel
napsal(a):
No on tam je, Mordor ho napsal. Jedná se o Malacochersus tornieri.
geochelone elegans
Moje želva hvězdnatá (geochelone elegans) jse jmenuje pepík.
Je mu 13 měsíců.
max zelva
napsal(a):
geochelone elegans
Moje želva hvězdnatá (geochelone elegans) jse jmenuje pepík.
Je mu 13 měsíců.
A tady máme další fotku mé želvi pepíka.
max zelva
napsal(a):
A tady máme další fotku mé želvi pepíka.
No a tady je moje poslední fotka pepíka.
sysel
napsal(a):
No on tam je, Mordor ho napsal. Jedná se o Malacochersus tornieri.
Kajmanka supí, samice 35 cm karapax
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
lissemys
napsal(a):
hugo
napsal(a):
Co mě na fotce nejvíc překvapuje je všech 10 prstů.
Lissemys scutata
jurakuba
napsal(a):
Ahoj, posílám taky fotečku
foceno asi před rokem. teďkom je už skoro tak velká jak ta tvoje
mikka
napsal(a):
muje roční mimina
Pokud by jste se chtěli pochlubit fotkama v plné velikosti a kráse tak sem:
http://reptilia.kvalitne.cz/galerie.php?co=zelvy
Kontakt tam je taky
lampař

petr zelvar
napsal(a):
Jen si nejsem úplně jistej, jestli ta Pyxidea je opravdu Pyxidea. Trochu mi to připadá spíš jako Heosemys spinosa...
Petr
po pravdě je to opravdu Heosemys spinosa, je to samec a pěkně roste... nechtěl by ho někdo vyměnit za samici?
lissemys
napsal(a):
pěkný kousek taky mám supku ale samce karapax 24cm a chtěl bych se zeptat jestli je k chovu potřeba cites nikde nemůžu najít žádné info byl bych rád za každou iformaci předem dík
va2s
napsal(a):
pěkný kousek taky mám supku ale samce karapax 24cm a chtěl bych se zeptat jestli je k chovu potřeba cites nikde nemůžu najít žádné info byl bych rád za každou iformaci předem dík
hlava supí
lissemys
napsal(a):
před necelým měsícem mi samice L. scutata nakaladla tři vejce. předtím tak asi 3 - 4 pustila do vody, protože jí nevyhovovalo kladiště, ale teď je standardně zahrabala. po necelém měsíci od nakladení těžko říci, zdali z nich něco bude, inkubační doba je minimálně půl roku a to ještě s ohledem na průběh ročních teplot a dešťových srážek v jejich domovině možná bude potřeba udělat nějakou diapauzu v inkubaci. jedno vejce krásně zbělalo, ostatní dvě jsou taková spíše našedlá. udělám nějakou fotku.
lissemys
napsal(a):
před necelým měsícem mi samice L. scutata nakaladla tři vejce. předtím tak asi 3 - 4 pustila do vody, protože jí nevyhovovalo kladiště, ale teď je standardně zahrabala. po necelém měsíci od nakladení těžko říci, zdali z nich něco bude, inkubační doba je minimálně půl roku a to ještě s ohledem na průběh ročních teplot a dešťových srážek v jejich domovině možná bude potřeba udělat nějakou diapauzu v inkubaci. jedno vejce krásně zbělalo, ostatní dvě jsou taková spíše našedlá. udělám nějakou aktuální fotku.
v příloze obrázek je obrázek asi čtyři roky starý, kdy jsem měl vejce od své první samice L. scutata, která bohužel v průběhu gravidity uhynula na bakteriální infekci. vence bylo puštěné do vody a bohužel z něho nic nebylo. tak snad letos (resp. příští rok) bude důvod k oslavě
Tak ještě nějaká vodní želva. Není to sice žádná rarita, ale úplně běžná taky není.
Otras!

XXX.XXX.234.37
Do 11r stareho vlakna...posledny prispevok 3r stary. Asi uz tvoj komentar nikto nazachyti..