Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2005 11:10

Zdravíčko,
prosím vás moc o radu. Mohli byste mi poradit rozdílnost v pohlaví anolise Anoleis porcatus?
Dočetl jsem se jen že samička je tmavší spíše do hněda. Jenže při jejich schonosti barvoměny to není vůbec jednoduché.
Tato fotka není moc kvalitní, ale je zde vidět proužek na zádech údajné samice. Beru to podle mnou chovaného druhu Anolis saegrei, kde se samice od samce rozlišuje proužkem na zádech.

18.12.2005 12:33

gekko napsal(a):
Zdravíčko,
prosím vás moc o radu. Mohli byste mi poradit rozdílnost v pohlaví anolise Anoleis porcatus?
Dočetl jsem se jen že samička je tmavší spíše do hněda. Jenže při jejich schonosti barvoměny to není vůbec jednoduché.
Tato fotka není moc kvalitní, ale je zde vidět proužek na zádech údajné samice. Beru to podle mnou chovaného druhu Anolis saegrei, kde se samice od samce rozlišuje proužkem na zádech.

Samice?

18.12.2005 12:34

gekko napsal(a):
Samice?

samec???
Předem děkuji za rady v rozdílnosti pohlaví
Gekko

18.12.2005 13:56

gekko napsal(a):
samec???
Gekko

U anolisů se pohlaví pozná podle šupin u kloaky a porů na spodní straně stehen.Samice je nemají.

18.12.2005 13:58

gekko napsal(a):
samec???
Gekko

Samec: vyrazna mohutna hlava, vyrazne hrdlo
Samice: hlava je men vyrazna, mene napadne hrdlo.
Zkus sem poslat detaily, jinak s tou samici s fotky bych souhlasil

18.12.2005 14:08

clonner napsal(a):
Samec: vyrazna mohutna hlava, vyrazne hrdlo
Samice: hlava je men vyrazna, mene napadne hrdlo.
Zkus sem poslat detaily, jinak s tou samici s fotky bych souhlasil

Pošli fotky spodní části těla.

18.12.2005 17:20

mana napsal(a):
Pošli fotky spodní části těla.

zespodu je vyfotím až budou trochu aklimatizovaní. Zde jsou oba když zhnědli.

18.12.2005 17:48

gekko napsal(a):

podle me:vlevo samec, vpravo samice

18.12.2005 22:49

gekko napsal(a):
Zdravíčko,

zdravim porcaty sem měl.a rozdíl mezi samcem a samicí je jasnej na první pohled-u dospělých zvířat.samec je o dost větší,má větší hlavu,mezi okem a "čumákem" má drobné hrbolky,a má vetší a barevnější hrdélko.samice je opravdu menší a drobnější-jak řikám u dospělejch to poznáš hned na první pohled...Epicrates

19.12.2005 09:34

gekko napsal(a):

Ahoj,
skoro bych rekl, ze tohle jsou dve samice.

19.12.2005 10:50

luke napsal(a):
zdravim porcaty sem měl.a rozdíl mezi samcem a samicí je jasnej na první pohled-u dospělých zvířat.samec je o dost větší,má větší hlavu,mezi okem a "čumákem" má drobné hrbolky,a má vetší a barevnější hrdélko.samice je opravdu menší a drobnější-jak řikám u dospělejch to poznáš hned na první pohled...Epicrates

Tak jsem dnes koukal na póry na stehnech a ani u jednoho jsem je nenalezl. Možná by to chtělo lupu jelikož ro jsou opravdu prckové. Uvidíme až povyrostou. Pokud to budou dvě samice tak se alespoň snesou dva samci by byli horší. Nevíte kdyžtak někdo kdo je chová kdo by mi mohl prodat samce??
Díky moc za rady gekko

21.12.2005 14:01

mana napsal(a):
U anolisů se pohlaví pozná podle šupin u kloaky a porů na spodní straně stehen.Samice je nemají.

K těm pórům má je samec ža za kloakou nebo před já je sledoval a ten jeden má dvě větší šupiny u kořene ocasu je to ono. Druhý to nemá to je jediná rozdílnost co jsem našel. Zatím to podle velikosti nepoznám protože jso u ještě malý asi 15 cm.
díky gekko

21.12.2005 21:22

gekko napsal(a):
Tak jsem dnes koukal na póry na stehnech a ani u jednoho jsem je nenalezl. Možná by to chtělo lupu jelikož ro jsou opravdu prckové. Uvidíme až povyrostou. Pokud to budou dvě samice tak se alespoň snesou dva samci by byli horší. Nevíte kdyžtak někdo kdo je chová kdo by mi mohl prodat samce??
Díky moc za rady gekko

podle tý poslední fotky-vlevo samec na 99%,ale ten druhej-to fakt nevim,na samici to vypadá,ale jestli to je opravdu...jinak eště k těm šupinám...smaec má na kořeni ocasu 2 větší šupiny...nebo aspon ty moji je měli...Epicrates

22.12.2005 11:10

luke napsal(a):
podle tý poslední fotky-vlevo samec na 99%,ale ten druhej-to fakt nevim,na samici to vypadá,ale jestli to je opravdu...jinak eště k těm šupinám...smaec má na kořeni ocasu 2 větší šupiny...nebo aspon ty moji je měli...Epicrates

tak to bude ono protože samec je opravdu má a ten druhý ne. Jsou ve stejné velikosti tak mám asi štěstí. Díky všem moc za rady dělám spíše do gekonů tak jsem rád žemi někdo pomohl a nebyli tu psány hloupé keci.
Díky Gekko

Přidejte reakci

Přidat smajlík