corallus
napsal(a):
Ahoj Ádo, taky posílám dvě fotečky :-)
Ještě jedna
5590
napsal(a):
Moc pěkné Wameny, pokud se nepletu
Jeden můj Biak (ikdyž, ne v příliš velké kvalitě)
5590
napsal(a):
Jeden můj Biak (ikdyž, ne v příliš velké kvalitě)
A ještě jedna Arská 0.1(taky nepříliš kvalitní fotka)
5590
napsal(a):
A ještě jedna Arská 0.1(taky nepříliš kvalitní fotka)
ARU 0.1
olivan
napsal(a):
Zdravím.
Nádherná fotečka.Taky bych rád takhle viděl ty svoje, zatim nic.Cykluji ,ale marně
zoo Norinberk
anakonda
napsal(a):
ARU 1,0
Zdravím.
Prosim muzete mi poradit...Chtela sjem si poridit boa,ale uchvatil me tento druh krajt...jsou opravdu krasne.A tak bych se chtela zeptat jestli jsou vhodne i jako "mazlicci",nebo jsou agresivnejsi treba nez boa?jak je to s branim do ruk apod..
A take by me zajimaly ceny ruznych poddruhu(forem).
Dekuji
tek
napsal(a):
Zdravím.
Prosim muzete mi poradit...Chtela sjem si poridit boa,ale uchvatil me tento druh krajt...jsou opravdu krasne.A tak bych se chtela zeptat jestli jsou vhodne i jako "mazlicci",nebo jsou agresivnejsi treba nez boa?jak je to s branim do ruk apod..
A take by me zajimaly ceny ruznych poddruhu(forem).
Dekuji
No bez uražky, no žiadne terar. zviera nie je domaci mazel. Častym vyberanim, "mazlenim",..je zviera skôr stresovane, rušene..NA mazlenie určite by som zvolil mačku, psa, morča.. No a určite nie Morelie viridis!!! Nie su to vôbec vhodne hady na mazlenie, no a myslim si že pre začiatočnika by som ich nedoporučil vôbec!
australia gekony
napsal(a):
No bez uražky, no žiadne terar. zviera nie je domaci mazel. Častym vyberanim, "mazlenim",..je zviera skôr stresovane, rušene..NA mazlenie určite by som zvolil mačku, psa, morča.. No a určite nie Morelie viridis!!! Nie su to vôbec vhodne hady na mazlenie, no a myslim si že pre začiatočnika by som ich nedoporučil vôbec!
ano to vim,a take proto je to v uvozovkach,nevim jak jinak to nazvat...Myslim,ze pokud si had zvykne na kontakt s clovekem a na brani do ruk,ze to pro nej strsujici nejak neni...ale dekuji za nazor
tek
napsal(a):
ano to vim,a take proto je to v uvozovkach,nevim jak jinak to nazvat...Myslim,ze pokud si had zvykne na kontakt s clovekem a na brani do ruk,ze to pro nej strsujici nejak neni...ale dekuji za nazor
a ten mazlicek byl myslen jako ze ho nechci na chov,ale jen tak protoze se mi ten druh proste libi a jestli se Vam vice bude libit spojeni okrasny mazlicek???
tek
napsal(a):
Biak 0,1
blacksnake1
napsal(a):
Já myslím že tenhle hádek má k Biaku hódně daleko.
mno ted jsem si poridil ne zrovna stastne 6 mesicni mim Aru....predchozi majitel byl taky zacatecnik a tak je had podviziveny, dehydratovany...Navic ma i dve oderky na tele...Kdyz jsem pristoupil k nasilnemu krmeni byla nasledne tak stresovana, ze visela na vetvi jako mrtva.
redsnake
napsal(a):
mno ted jsem si poridil ne zrovna stastne 6 mesicni mim Aru....predchozi majitel byl taky zacatecnik a tak je had podviziveny, dehydratovany...Navic ma i dve oderky na tele...Kdyz jsem pristoupil k nasilnemu krmeni byla nasledne tak stresovana, ze visela na vetvi jako mrtva.
ta fotka je dost alarmujici.Ale je z ni aspon videt jak tento had muze zareagovat na stres...kdyz se uklidnila vypada takto
redsnake
napsal(a):
ta fotka je dost alarmujici.Ale je z ni aspon videt jak tento had muze zareagovat na stres...kdyz se uklidnila vypada takto
Sorong
olivan
napsal(a):
Vč zoo
Tak já se taky přídám, tak třebas 2.1 Jaya Pura
kocour
napsal(a):
Tak já se taky přídám, tak třebas 2.1 Jaya Pura
druhý samec
marty07
napsal(a):
Snad to vyjde!
To musím zakontrovat - Iriani včera před půlnocí.
pd595
napsal(a):
To musím zakontrovat - Iriani včera před půlnocí.
a z druhé strany
marty07
napsal(a):
Ahoj Petře.Kontruješ pěkně,ačkoli mně připadá,že ten semeček ztratil rovnováhu a jenom se přidržel náhodně zavěšené samičky.Ale rozhodně ti případný úspěch moc přeju.Necháváš toho kluka u ní nepřetržitě nebo ho odděluješ a pak po nějaké pauze zase vracíš.Martin.
Salawati
blacksnake
napsal(a):
Otazkou je co myslíš pojmem "pevnina". Jinak Salawati je ostrov, stejně jako je ostrovy tvořena celá Indonésie.
Zdravím.Omlouvám se za neznalost.Začínám,tak nabírám informace.Myslím tím formu,jako je Sorong,Jayapura,Monokwari,takže základ kresby je plynulý hřbetní pruh.Ovšem na netu o ní psali,jako o ostrovní forme.Proto se ptám jak to tedy je.Foto by mi udělalo radost a jasno
olivan
napsal(a):
Zdravím.Omlouvám se za neznalost.Začínám,tak nabírám informace.Myslím tím formu,jako je Sorong,Jayapura,Monokwari,takže základ kresby je plynulý hřbetní pruh.Ovšem na netu o ní psali,jako o ostrovní forme.Proto se ptám jak to tedy je.Foto by mi udělalo radost a jasno
Zdravím.Tak jsem se konečně dočkal
olivan
napsal(a):
Zdravím.Mrkni na fotečky v této rubrice a zjistíš že to opravdu Biak nebude.Mužeš začít koukat po samci formy Jaya a ještě lépe po dvouch.Hezká 0,1.
Poradíte co je asi tohle??
Neregistrovaný uživatel

manytoba
napsal(a):
Také zdravím,to je škoda že to nepoznáte.Myslel jsem že když jste tak poznal tu jayapuru nad moji fotkou tak že poradíte i mě.
Dobrej.Jsem rád že konečně dojde i na ten pokec:-).Tak trošku mne zaráží,že zrovna vy potřebujete poradit.Beru to od vás jako vtípek a vtipem jsem Vám na to odpověděl, až mi projde rukama tolik viridisek jako Vám,tak budu tvrdit že o nich něco vím. Zatím začínám a jsem rád za každou dobrou radu.Proto jsem taky zakládal toto vlákno.Jsem rád že sem chodíte,ještě raději bych byl,kdyby jste někomu v jeho problému pomohl.Věřím že to zmáknete
redsnake
napsal(a):
Pane bože jak chudinka dopadla?Z toho jde hrůza.Já takhle blbě koupil psohlavce,a ten mi zašel.Visel na větvi úplně stejně
situla
napsal(a):
lereh
Mikulášská nadílka, ale asi jsem zlobil. Je to jedináček
letosnake

letosnake

letosnake

letosnake

petrov
napsal(a):
biak po dnešním svleku
Zdravím, chtěl bych se zeptat, v jak velkých teráriích tyto krasavce chováte a jak to u nich máte zařízené? Případně by jste sem někdo mohl vložit foto, chystám se totiž v nejbližší době na na stavbu zadní stěny a vůbec kompletního zařizování terárka pro arunu, takže bych byl za nějakou menší inspiraci vděčný... Předem díky
letosnake
napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat, v jak velkých teráriích tyto krasavce chováte a jak to u nich máte zařízené? Případně by jste sem někdo mohl vložit foto, chystám se totiž v nejbližší době na na stavbu zadní stěny a vůbec kompletního zařizování terárka pro arunu, takže bych byl za nějakou menší inspiraci vděčný... Předem díky
Tak se konečně můžu taky pochlubit M. viridis Biak
Fotka je blbá, ale jen tak pro představu
hekate
napsal(a):
Tak se konečně můžu taky pochlubit M. viridis Biak
Fotka je blbá, ale jen tak pro představu
lereh
halapremek
napsal(a):
Tak tenhle Tvůj Biak je naprosto senzační.
Bylo to samozřejmě pro petrov (rhinaspis). Taky vložím našeho jayapura
halapremek
napsal(a):
Bylo to samozřejmě pro petrov (rhinaspis). Taky vložím našeho jayapura
vir
Moje troška do mlýna - HY samec z odchovu Kim Burge www.southernchondros.com - Matilda x Rodney 08. Prarodiče - Switch (Greg Maxwell), Blondie (Biak-Fort Worth Zoo), Josh (Biak), Sydney (Sorong).
nebo tento Calico 09 - Calico Jr./ Lemongirl (Greg Maxwell) x Kelme (odchyt Jayapura)
Hlavní věc je hygiena - noviny mají výhodu jednoduchého čištění - navíc podle některých chovatelů tiskařská čerň pusobi antibakterialne (nemuzu potvrdit) . Hadi se stejne na dne teraria zdrzuji minimalne. Ja pozivam zeleny koberec http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370410832058&ssPageName=STRK:MEBDIX:IT ktery vypada v terariu dobre a je jednoduche ho vycistit pod tekouci vodou. Vydrzi mnoho let. Dulezita je i dezinfekce teraria - doporucuje se Nolvasan aka Chlorhexidin napr zde http://beanfarm.com/product_info.php?+cPath=1199&products_id=5564
jardachali
napsal(a):
Letošní páření SORONGů, no a dál je to zatím ve hvězdách
Tak teď už to snad vyjde, celkem Líza nakladla 12 oplozených vajíček
jardachali
napsal(a):
Tak teď už to snad vyjde, celkem Líza nakladla 12 oplozených vajíček
A tenhle kluk je už několikanásobným otcem, a je zajímavé, že nejraději se páří právě s Lízou, jiné samice mu zdaleka tak nevoní......
jardachali
napsal(a):
A tenhle kluk je už několikanásobným otcem, a je zajímavé, že nejraději se páří právě s Lízou, jiné samice mu zdaleka tak nevoní......
A to je Líza
jardachali
napsal(a):
A to je Líza
A ještě jedna fotečka z páření, snad mi odpustí za porušení soukromí ...
To přijde, držím palce. a hlavně ty Jayapury, ať se povedou
U mně letos rekordně krátká doba od páření ke snůšce, tj. samice musela nastartovat graviditu hned po prvním páření, které proběhlo 20.8. a ke snůšce došlo již 14.11.! Tedy za necelé 3 měsíce.
V jiných letech trvá kladení od prvních pozorovaných páření běžně okolo čtyřech, pěti měsíců.
jardachali
napsal(a):
Další pár Sorong
Dáreček na štědrý den : 15 oplozených vajíček
50% úspěchu máme za sebou-19 oplozených,3 neoplozené.
50% se dozvím cca za 6 týdnů-při líhnutí.
No paráda Danieli, a co že se dámě nechtělo do budky :-)
Já přišel o krásnou samičku v loni. Byla mladá, 4,5 letá a snůšku čekala poprvé. Na to, že to byla její první sezóna, byla neskutečně nateklá. Jenže když měla začít klást, neustále nervózně prolézala terárko a né a né sednout na zem, nakonec začala snášet až 21 dní po pos.svleku taky takhle z větve, ale něco nebylo OK, snesla jen polovinu z 25 vajíček ( ten zbytek jsem dopočítal, když jsem jí otevřel )po 12 vajíčku přestala snášet a bylo zle. Mám tu nedaleko výborného veterináře, nějakého Michala Horského, ale nic nepomohlo. 7 dní po nedokončené snůšce uhynula...Po otevření jsem našel potrhaný vaječník. Zřejmě kombinace velkého množství vajec a neustálého vysilujícího prolézání nádrže, což činila snad týden bez přestávky, zapříčinila mechanické poškození vaječníku, tak nějak si to myslím. Ale, z těch vajíček, co pustila z větve se krajtičky vylíhly, tak jsem si tu po Emilce nechal dále do chovu 3 její děti...
Jsem přesvědčen, kdybych ji tenkrát zavřel do budky, mohla být dnes OK.
Letos jsem preventivně zavřel samice, pokud již neseděly, vždy 15 den po svleku do budky, kde se pak opravdu rychle sklidní, a vždy do dvou dnů nakladou vajíčka.
Danieli, držím palce
Na fotce jeden z prcků, co tu mám po Emilce.
Ahoj Danieli, no to je fakt krásné krásné pokoukání.
GRATULUJI k odchovu !!!
Zdravím a taky gratulace ke krásným viridis odchovům. Přikládám mé Jayapury , dnes něco málo přes rok.
Ahoj páni, parádní fotky. Laďo super ty loňský mimina. ;-)
Dane musíme vybrat to žluté, ty tři jdou příští týden do světa...
Dnes nová holka do party Jaya Pur...
Letošní Jaya Pury po 1,5 měsíci od vylíhnutí. Jsou tam 3 druhy mláďat:
1.) cihlová s bílýma trojúhelníkama
Marty máš špičkový Biaky , dej sem víc fotek , nebo máš nějaký web??? Já mám www.surinamboa.estranky.cz Láďa.
Biak. Držím palce! Láda tiež jaya pury su perfektné ale to vieš
inak čo je s tebou? máš odomna už viac mailov.
foto skoro ročního,,Designera" rodiče z předešlých foto(biak -jayapura)
Chtel bych poprosit o radu. Dostali se ke me 3 viridisky. Melo by se jedna o Jayapury. Ale u jedne si nejsem jist (1.fotka). U 2. a 3. bych tomu i veril (udajne import p. Mendla). Had na 1. fotce udajne pochazi z odchovu. Na 4. fotce porovnani hada 1 a 2. Proto prosim zkusene, zda by dokazali odhadnout lokalitu. Dekuji
Ocas je dlouhy, spicaty, barva stejna jako telo, jen na spicce tak 3 cerne tecky. Zitra kdyztak udelam fotku. Mel by to byt 5-lety samec, ty 2 z importu (nejspis 2008) by mely byt samice. Tak predpokladam, ze by mohli byt tak stejne stari, ale jsou drobnejsi. Mel jsem za to, ze drobnejsi byvaji samci. Budu je muset presondovat.
tady je parek mych - vlevo samice od Zdenka Dudy, vpravo OS/HY samec z U.S. chovu
a jeste jeden - vlevo Sheila, samice od Grega Maxwella, vpravo Calico x Jaya samec
Diky. To Vase je take moc pekne. Tady pro uplnost jeste letosni Merauci pareni
Jste psal, že radši koupíte canína za osmičku, pro ostatní - nemá smysl reagovat...
Upřímně k tazateli a jeho dotazům, které mám v mejlu...pominu cenu, ale zkuste se zamyslet nad podmínkami, které můžete těmto hadům poskytnout, nejsou to gutáty (ve vší ústě ke gutátám)...
Pokud je stěžejní dotaz postaven na to jestli koušou a co stojí, tak na to se prosím vybodněte... Stále myšleno upřímně a se snahou pomoci, hlavně zvířatům.
MH
za tuto cenu opravdu kvalitni chondro tezko sezenete. doporucil bych usetrit si trochu vic. Pokud mate zkusenosti pouze s uzovkami sezente si predem informace od zkusenych chovatelu. Nechcete preci za par tydnu krasne mlade vyhazovat do popelnice. O caninech plati totez dvojnasobne. A hlavne - vyhnete se importum, ty jsou jen pro zkusene chovatele. Hodne stesti.
http://www.amazon.com/Complete-Chondro-bestselling-manual-keepers/dp/0976733455 Tuto knihu doporucuji peclive prostudovat predtim nez si poridite sve prvni chondro. Je dostupna v anglicke a nemecke verzi.V CR se nabizi treba zde http://www.repnat.cz/hadi.htm
Teraruim je vic nez dostatecne i pro dospelou samici, i kdyz ja davam prednost spis vetsi delce nez vysce. Mladata v prvnim roce zivota se citi daleko bezpecneji v mensim napr. plastovem boxu. To se ale vsechno doctete
Vybaveni jednoduche, had musi byt v cistote. Teplota 30-31C s velice mirnym nebo zadnym nocnim poklesem. Poridte si termostat s cidlem. Nedoporucuji na vytapeni zarovky, had by se mohl popalit, lepsi je podlahove vytapeni z vnejsku boxu ktere take odparuje vodu ze dna. Svitit mu nemusite, staci denni svetlo, had se bude citit bezpecneji. Vysoka vlhkost. Vodorovne bidylko na kterem had bude viset muzete vyrobit treba z plastoveho raminka na saty. Lepsi nez drevene ktere po case zacne hnit. Nemelo by mit vetsi prumer nez je telo hada. Zadny substrat, had ho nepotrebuje a jen se v nem drzi bakterie. Staci papirovy ubrousek ktery budete casto menit. Miska s cistou vodou. Krmeni v prvnim roce jednou tydne, Neprekrmovat, velikost potravy by mela mit na delku asi dvojnasobek hlavy hada.
Ted je doba brezosti a snusek. Nejlepsi cas pro shaneni mladat je po Velikonocich. Do te doby si nasetrete vic penez. Hodne stesti!
Ano, chovam je uz radu let Moje zvirata si muzete prohlednout zde http://www.iherp.com/vitacernoch
Mam momentalne dve samice pred snuskou ale vzhledem k tomu ze neziji v CR tak to pro vas asi nebude zajimave.
Prajem Vám všetkým pokojné prežitie vianočných sviatkov,zdravia,štastia a hodne odchovov! Daniel.
Také přeji všem chovatelům klidné prožití Vánočních svátků , hodně lásky a štěstí v Novém roce , Ládin.
Take preji krasne svatky a do Noveho roku hodne vajec a plno zlutych a hnedych hlavicek ktere z nich vykukuji
ano,bambus můžeš použít.rostliny tuholisté a odolné.
http://www.youtube.com/watch?v=9375xsuxq8M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=fPVKjXHIekw
Nehnevajte sa na mna ale toto by ste už davno mal vedieť! , je to popisane na vela strankach keby ste mal taku snahu tak by ste si niečo prečital či už na Slovenskom fore (www.teraristika.sk) alebo na českom (http://tera.poradna.net/) je tam toho dosť popisaneho už len o jednotlivých druhoch a potom aj o zariadení teraria! ,naviac su tam odkazy na dalšie stranky.
Good Luck
Nezbyva mi nez souhlasit s prispevky vyse. Pokud opravdu mate nula zkusenosti (a vypada to tak) tak si chondro neporizujte. Pro vasi informaci zde je fotka miminka abyste si udelal predstavu o velikosti. Biak na videu bude uz nejspis rocni zvire. Mozna nevite ze mladata velmi casto odmitaji potravu (mysata) protoze jejich prirozenou potravou v prirode jsou male jesterky. Je treba se NAUCIT techniku krmeni aby zacali mysata prijimat. Zda se ze vasi jedinou starosti je jake rostliny do teraria dat, ale to neni opravdu to nejpodstatnejsi. Pokud opravdu vazne uvazujete o chovu Morelia viridis, najdete si ve svem okoli zkuseneho chovatele a poproste ho aby vam ukazal v jakych podminkach sve hady chova a aby vam pripadne pomohl v zacatku.
Takto se miminka odchovavaji.Opravdu je to jiny had nez na co jste zrejme zvykly u uzovek, mladata jsou nesmirne ktehka a zmrzacit je napriklad pri pokusu o nasilne krmeni je vic nez snadne.
http://www.southernchondros.com/chondro-information/videos Tady se podivejte na spravnou techniku krmeni. I tak to bylo az na 14 pokus nez se had chytil
nejde mi načíst to video.tak se chci zeptat jestli je tohle také dobré popřípadně co udělal za chyby http://www.youtube.com/watch?v=P-VJumYAHMc
v usteckom kraji je dosť chovatelov Chondrošov, a niektorž z nich su fakt ochotný, mne jeden velmi poradil a ked mám problem pišem jemu . začiatočníkom treba poradiť aj ked vaše otazky su fakt uplne začiatočnicke. naštudujte si nejate to info. Viem sám že nejde všetko prečitať ale na nete je toho dosť naviac je tu knižka Grega Maxwella, podla mna su tam dosť užitočne informacie na začiatok(ak by ste ju chcel možem Vám ju poslať na mail)
Dalej další super človek ktorý je ochotný a poradí je Christos Issaris (http://chondromania.eu)
Takže skuste si pozistovať čo najviac o viridiskách.
PS: inak podla mna na začiatok je lepšie priniesť staršieho jedinca(rok a viac) predsa len už poriadne rozkrmené, žeru vačšiu potravu, tiež somzačinal dospelým kusom a bez problemov
PS2: štastne a veselé a vela uspechov v novom roku prajem všetkým!
@ emerald a chondrodan: Tady v USA je to bezna praxe. I chovatele jako Greg Maxwell v Ohiu nebo Rich Culver na Aljasce jezdi po skolach a poradaji tam pro deti vzdelavaci seminare i kdyz by se mohlo rict ze to urcite nemaji zapotrebi. Greg navic zalozil i forum http://moreliaviridis.yuku.com/ ktere je nejlepsim zdrojem informaci o viridiskach co znam.
Prajem vám všetkým hodne zdravia,štastia,spokojnosti a hodne odchovov v novom roku!Daniel.
NO chlapci vypadá to pěkně.Gratuluju taktéž až kamsi do USA a to bude i ještě veselejší.
Opět se nám letos páří Jayapury... , tak snad se zas povedou .... , z tohoto páru jsou velice krásně bíle tečkatí jedinci.....
marty07
napsal(a):
NO chlapci vypadá to pěkně.Gratuluju taktéž až kamsi do USA a to bude i ještě veselejší.
Diky Pro ty kdo maji radi obrazky, tady je moje nova facebookova stranka http://www.facebook.com/BlueLakeChondros
Zadne zpravy, dobre zpravy Uz tri tydny se v klidu a teple spokojene vyvijime. Pokud se vydrzime vyvijet jeste dalsi ctyri, bude z nas klubko hadu
Zdravím pánové!! Nádherné fotečky.Tak at se daří a brzo tu máme i malá hádata!!!
Tak už máme v líhni vejce od Jayapur , oba rodiče jsou ze žlutých mláďat , tak že pokud se vylíhnou, budou také žlutá. Druhá samice Jayapura je březí , od té čekáme červená i žlutá mláďata s vysokým podílem bílých teček i v dospělosti. Ať se daří
Tady je muj inkubator vyrobeny z autolednice. Muzu v nem mit az tri snusky soucasne. Voda je jak na dne hlavni komory tak na dne boxu pro vejce. Vytapeni shora a ze strany Flexwattem a zespodu topnym kabelem. Dva pocitacove vetracky pro cirkulaci vzduchu. Termostat ridi teplotu v hlavni komore.
Tak mame vylihnuto - 11 cervenych a 7 zlutych. Tady je link na obrazky
http://moreliaviridis.yuku.com/topic/19020/Breeding-updates-HATCHLINGS
No nedá se nic dělat,taky gratuluju pánové,Nádhera.A trošku pro odlehčení-mám spoustu volných terárek.Díky!!
Diky, treba se k tomu nekdy v budoucnu odhodlam Je to ale fura papiru a povoleni, prodrazi se to... Pro jednotliva zvirata nesmysl. Stacilo kdyz jsem stehoval svoje hady opacnym smerem!
Tady jsem moc zvedav na prebarveni... Tak redukovana kresba se u cervenych mladych malo vidi
Dalsich deset bratricku a sestricek je k videni tady https://www.facebook.com/BlueLakeChondros
Tyto mláďata vznikly ze spojení biaka a jayapury,bylo 13 vajec z toho 7 žlutých mláďat a 6 červených,foto rodičů při páření jsem dával 23.10.11
Zdravím všechny ..., tak jsme se také dočkali a naše Jayapura velice vzorně vyseděla hezkou hromádku.
To jsou velice krasna miminka. Vzhledem k vysledku predchoziho pareni je predpoklad ze tito se vybarvi stejne pekne. Urcite stoji za to ziskat mlade z tohoto odchovu! Gratuluji a hodne stesti pri krmeni
divisreptiles
napsal(a):
TAKY JSEM DNESKA FOTIL ....
To je krasavecek Ma nejakou historii?
No a takto budou vypadat po přebarvení, zde je jejich o dva roky starší sourozenec. Všichni jsou po přebarvení takto krásní.
vcernoch
napsal(a):
To je krasavecek Ma nejakou historii?
Historie tohoto hada je velmi prostá.... jednou takhle šel pán v pralese a našel dva chondropythony. Přinesl je na farmu, tam je dali do pytlíku s nápisem cyclops a poslali do Evropy. Jiný hodný pán je dal do terária a po nějakém čase samička nakladla vajíčka, z nichž se vylíhla mládátka. Ta mládátka ten pán všechna prodal a tohle jedno už nikdo nechtěl a ono se mu za odměnu takhle přebarvilo ;-))))) A na kopci zazvonil zvonec.....
divisreptiles
napsal(a):
Historie tohoto hada je velmi prostá.... jednou takhle šel pán v pralese a našel dva chondropythony. Přinesl je na farmu, tam je dali do pytlíku s nápisem cyclops a poslali do Evropy. Jiný hodný pán je dal do terária a po nějakém čase samička nakladla vajíčka, z nichž se vylíhla mládátka. Ta mládátka ten pán všechna prodal a tohle jedno už nikdo nechtěl a ono se mu za odměnu takhle přebarvilo ;-))))) A na kopci zazvonil zvonec.....
Mam rad pohadky - zvlast ty s peknym koncem.
Hodne stesti
Chtěl bych se optat , zda někdo nechová nějaké velice zajímavé barevné mutace těchto krajt. Měl bych v zájmu buď vyměnit mladý a nebo zakoupit nějakou hezkou linii. Předem děkuji a pokud někdo něco nabídne, tak namůj e-mail , děkuji. caninus@seznam.cz
www.surinamboa.estranky.cz
Pekne se mlady vybarvuji... Skoda ze uz jich tu moc nezbyva. Jinak dalsi samice uz sedi v boude - snusku ocekavam v prvni polovine srpna. Uvidime jak to dopadne....
Diky! Hlavne aby inkubator zbytecne nezahalel... tady uz moji podrizeni pripravuji dalsi varku...
Toto nejsou pekne fotky. Importy, ktere cestu do obyvaku chovatelu nezvladly.
vcernoch
napsal(a):
Toto nejsou pekne fotky. Importy, ktere cestu do obyvaku chovatelu nezvladly.
To je velmi spatne, "...all wrong..." ! ! !
Dle plastovych flasek usuzuju, ze se asi bude jednat o "regulerni import" :-(
Je to celkem odpuzujici, ale je to realita. Ta (asi)nekroza na hlave a (asi) SU, tak to je sila.
Az budu mit cas projedu si ten odkaz, ...docela dost mne to zajima.
vcernoch
napsal(a):
https://www.facebook.com/download/418876998159307/Lyons%20and%20Natusch%20%282011%29%20Wildlife%20laundering%20through%20breeding%20farms%20-%20Illegal%20harvest%2C%20population%20declines%20and%20a%20means%20of%20regulating%20the%20trade%20of%20green%20pythons%20%28Morelia%20viridis%29%20from%20Indonesia.pdf
bohuzel jen v anglictine
Jeste malinko refresh .... neco je taky tady http://moreliaviridis.yuku.com/reply/198072/Importers-are#reply-198072
Odchovu se nabizi dostatek za cenu mnohdy nizsi nez u importu. Tady je par mych
vcernoch
napsal(a):
Odchovu se nabizi dostatek za cenu mnohdy nizsi nez u importu. Tady je par mych
Hezke cervene "housenky" :-).
Co se tyce importu, tezko k tomu neco rict, ....pokuseni laka, ....hlavne kdyz se nekomu povede import stabilizovat a "vi jak na to", ....pak mnoho lidi "z neznalosti" dospeje ( k memu nepochopeni ) k nejakemu "sebepresvedceni": "....kdyz se to povedlo jemu, proc by se to nepovedlo mne .....". Vystrizliveni muze byt nemile.
Bohuzel. Kdo ma trochu zkusenosti tak si neco takoveho do chovu nepusti. Neni nad zdrave ciste dobre zerouci mlade
vlada.pavouk

XXX.XXX.157.155
Ahoj všem :) krajtičky jsou krásný, prošel jsem tu všechny fotky a paráda
Mám nového samce Aru a sháním samičku, tak kdyby se někdo našel, může napsat na meila :)
vlada.pavouk@gmail.com
Ahoj Dane a ostatní postižení Chondrománií , přikládám taky něco z chovu. Půlroční Jayapura , rostou krásně a dělají jen radost.
Tady je má nová Cyclop samička , je víc jak krásná a věřím že i její potomci budou stejně tak krásní.
Zdravím,je květnový a takhle se přebarvil ve čtvrtém měsíci.Je zajímavý!!
Tenhle je z mych breznovych - zlute mlade. Je uz prodany a taky se zbarvil novemu majiteli ve 4 mesicich. Cervenym to zda se trva dele...
no,ten je moooc pěkný.Takhle brzo se mi ještě nikdy nepřebarvovali.Ti ostatní letošní jsou pořád ještě žlutí bez jediného naznaku na změnu.
Zdravím ve spolek..podařilo se mi získat viridisku a podle všech materiálů co jsem pročetl, si myslím že by se mělo jednat o "formu" Jayapura (podle předchozího majitele byla červená)..prosím o pomoc s určením. Na přiložených fotkách je i ocas a kloaka, ale pochybuji, že bez sondy pohlaví půjde určit (mám pravdu?). Děkuju za každý info navíc. Jinak je had bez zjevných problémů před svlekem, proto to rosení.
(Fotky jsou na externím odkaze, tady nechci kazit vlákno vkládáním takových fotek.)
http://ivos-hanzlik.xf.cz/ MViridis/index.html (bez mezery)
A ještě přece jeden..k chovu mám terárium 80x60x75 prozatím ve výstavbě (živé rostliny a napodobení pralesa pod umělým osvětlením)..na většině webů se uvádí: "k chovu se doporučuje min." ,ale nikde se nepíše jestli k chovu jedince nebo páru. Lze po zjištění pohlaví mého hada spárovat v tomto teráriu, nebo pořídit větší? Díky Ivoš
Taky přikládám jednu holčinu, už se připravujeme na pářeníčko, tak snad vše klapne jak má.
Ahoj všem omlouvám se,že Vám sem lezu supr zvířata supr korektní vlákno.Dělám ještěry od cca r. 1980.Občas sem kouknu žena a známí říkaj ,že na stará kolena mně parádně haraší ve věži.Nedávno dokonce prohlásila,že pokud si pořídím hada veme dráhu tak koukám na ty Vaše to bude asi to pravé ořechové
.K věci asi blbej dotaz u ještěrů se orientuji v rozdílnosti u stejného druhu ale zde jsem v řit... je možné korektně a celkem spolehlivě určit o jakou formu se jedná?.Přeji Vám mnoho a mnoho dalších chov.úspěchů a radosti s odchovy.
Ty hadi este niesu vo finalnom sfarbení! Rad bych keby taky zostali,ale som realista.Maju len 2,5roku.
Taky zdravím všechny milovníky viridisek... přípravy na páření už začínají
Můj nový přírůstek,na občerstvení krve v chovu,samice dorazila minulý týden z Djakarty.
Diky. Ja nejsem zvedav o nic min. Prvni mlade je Bushmasterova "New blue" linie, krizeni Jaya x Arfak, prvni odchov. U druheho uz byly predchozi pareni stejnych rodicu a mlade se vybarvili uzasne. Samec ma rodokmen sahajici az k prvnim odchovum v 70. letech, pochazi z Blue line Troopera Walshe, samice je Arfak.
Zdravím všechny Chondromaniaky..., hadi rostou do krásy a jak tady koukám, krásných viridisek je víc a víc.
Zdravím,musím souhlasit.Vypadají excelentně!!!!Pokud bude možné každé 2 měsíce foto jak se vybarvují.
Vzkaz za moře- bylo by hezké aby se dostali i k nám do Evropy!!
Dik za pochvalu Dalsi sourozenci na prebarveni teprve cekaji. Vic fotek tady https://www.facebook.com/BlueLakeChondros
Zdravím všechny "Chondroblázny".
Dovolte, abych se připojil s dnešní nadílkou - 7 oplozených a bohužel 8 neoplozených vajec od Biaků.
viridisky jsou úžasné ve všech ohledech, například, když zdrhne, stačí proběhnout dům a dívat se nahoru... tuto našla má žena, já totiž ani nevěděl, že zdrhla
Zdravím pánové!žiadne odchovy?Pochvalte sa!!!Nech mame trochu radosti!
Zdravím odchovy sic néé ale i tak hodně radosti.Zatím jen kluk ale toho znátetak jen přání všem Chondromaniakum atˇ se Vám daří na co sáhnete
Dobrý den,
rád bych se zeptal zdejších profíků na vytápění odchoven. Zjistil jsem, že většina odchoven, které jsem našel jak zde, tak ve webových prezentacích místních i zahraničních chovatelů, je povětšinou vytápěna topnými panely umístěnými na zadní straně odchovny (za plastovými boxy). Já jsem tyto topné panely umístil do každého patra pod boxy. Požadovaných teplot dosahuji bez problémů, nicméně bych se rád ujistil, zda toto umístění není pro juvenily nevhodné. Předem děkuji za každou reakci.
Zdravím a přeji mnoho úspěchů v chovu,
A.S.
Spodni vytapeni je mozne. Nevyhodou je ze had ma mensi volbu spravne teploty oproti topeni zezadu.
Krásní hadíci i já přikládám jednu samičku z mého loňského odchovu HW Jayapura. Přeju všem hodně úspěchů v chovu...
kolegové potřebuji od vás radu, chci změnit mé krajtě(samozřejmě zelené) odpočívací místečko, je jí 6,5 roku a doteď tam má plastovou trubku o průměro 2cm, chci jí to vyměnit za bambusovou "trubku" ale už o průměru 6cm,
není to až moc, nebo to pro ní bude OK???? Je to samec, ale míry Krajty vám opravdu nejsem schopen změřit Četl jsem, že během jejího života se má její odpočívací trubka,větev,tyčka či co kdo máte, na které je zavěšená, s rostoucí délkou v průměru zvětšovat.
díky za odpovědi S.
ještě sem dám porovnání, jde mi o její pohodlí a aby jí ten větší průměr z nějakého důvodu nevadil, dle mě to bude OK, možná i pohodlnější, položí se na bambus ve smyčce a leží, jediné co mě napadlo, je že když loví, tak se koncem ocase omotá okolo té stávající trubky z plastu(aby se přidržela) a jde číhat a lovit potkana, ale určitě pro ní nebude problém se koncem ocasu přidržet i toho bambusu, souhlasíte?? S.
Sila soucasne trubky je tak akorát, rozhodne bych hadovi silnejsi nedaval. Podle mne je také plast daleko vhodnejsi nez bambus.
Ahoj, taky bych neměnil, tloušťka větve nebo bambusu by neměla v žádném případě být silnější jak průměr hadova těla. Myslím si, že udělá dobře když tam nechá stávající
Ahoj zdravím Všechny Chondromaniaky a přeji Veselé Velikonoce a pokud možno kupy vajec
Ahoj kamarádi, aktuální foto- foceno před 20 minutami.
Tu radost těžko popsat. Toho kluka mám 3 roky a zatím naprostý, ale opravdu naprostý nezájem o jakoukoliv samici!!
Teď jsem cca od ledna kopíroval počasí na Jayapuře, dnes ráno je dal k sobě a ejhle
No, samozřejmě to vůbec nic neznamená, to víme, ale stejně radost veliká!
Podotýkám, oba dovoz z PNG- Jayapura.
Ahoj
Jarda
http://www.accuweather.com/cs/id/jayapura/205373/weather-forecast/205373
A kluk Jayapura sólo. Tato fotka je cca 2 roky stará. Když se na něj dívám teď, posunul se dost do modra.
Ten žlutý flek na hlavě je zbytek po jizvě.
Sorry, nemyslel jsem to z legrace. Tady je jeste jedna slecna - ta bude mit rok pristi mesic...
vcernoch
napsal(a):
Sorry, nemyslel jsem to z legrace. Tady je jeste jedna slecna - ta bude mit rok pristi mesic...
Jasně. bomba
kam to vše poskládáte to je arsenál=jsem zvědav za cca 1-1,5 roku asi většina z nás sež..re monitor.Ps.posílejte dále at je možno se podívat na parádní kousky
bude mu muset stacit myska - aby byl na podzim ve forme ;-) Jinak by musel zaskocit treba tenhle...
Nic se nedeje Bohuzel, z lonskych odchovu je skoro vsechno prodane, zbylo mi jen par zvirat ktera si nechavam pro sebe. Navic, vozit hady do CR by se asi nevyplatilo. Uz samotna cesta a vyrizeni papiru neni zrovna levna zalezitost.
http://i184.photobucket.com/albums/x27/flyifr/VC12-06March28001_zps9524d7c6.jpg
Dobrý den,
mé roční viridisce se na hřbetě cca 10 cm za hlavou objevil malý podélný flíček (viz. přiložené foto). Je tmavší, než typická modrá kresba na zádech. Rád bych se zeptal, co mohlo tuto skvrnu způsobit, popřípadě zda není chyba v podmínkách, ve kterých je chována. Zvíře je staré 1 rok a 2 měsíce, jedná se o samici. Je umístěna v teráriu o rozměrech 60x50x50. Denní teplota se pohybuje v rozmezí 29-31°C (29°C na přední tyči, 31°C na zadní u zdroje tepla). Noční teplota se pohybuje v rozmezí 26-28°C. Jako zdroj tepla používám topný panel umístěný na zadní straně terária. Zvíře se přes den nejčastěji zdržuje na zadní tyči poblíž zdroje, po zhasnutí většinou šmejdí po terárku. Vlhkost se přes den pohybuje v rozmezí 60-80%, v noci klesá na 30-40%. Zvíře perfektně přijímá potravu, svlékalo se u mě zatím pouze jeden krát, svlečka byla neporušená - vcelku. Co se týče chovu viridisek, jsem začátečník, nerad bych proto udělal nějakou fatální chybu.
Předem děkuji za názory a rady
A.S.
Pro jistotu přikládám ještě jedno foto. Za kvalitu fotek se omlouvám.
Ještě jednou díky,
A.S.
Ještě se mi povedla udělat snad lepší fotka, tak přikládám snad už poslední.
Ještě jednou díky,
A.S.
Tak jsem čistil terárko a samici vyndal ven, nedalo mi to a udělal sem fotku..., moc jí to tam slušelo
corallus
napsal(a):
Tak jsem čistil terárko a samici vyndal ven, nedalo mi to a udělal sem fotku..., moc jí to tam slušelo
krasny zvire
No tak to je taky moc krásný zvířátko...., nalep na něj známku a pošli mi ho
corallus
napsal(a):
No tak to je taky moc krásný zvířátko...., nalep na něj známku a pošli mi ho
jasne, chces ho zabalit I s necim jinym?
Samec z linie "Cerna perla". Tahle linie je znama tim ze je prevazne ze zlutych mladat. Zatimco u cervenych neni cerna barva az tak vyjmecna, u zlutych mladat je to dost rarita. I tenhle samec byl zlute mlade. Je uz dospely takze finalni zbarveni.
Víťo i tobě přeju aby se vše vylíhlo a byli krásní potomci...., mají po kom...
Ještě jednou moje snad budoucí mamča Cyclop.....
corallus
napsal(a):
Víťo i tobě přeju aby se vše vylíhlo a byli krásní potomci...., mají po kom...
Ještě jednou moje snad budoucí mamča Cyclop.....
Neni nad viridisky s diamanty... a tahle je ma excelentni
No tak to je velice nádherné zvířátko..., koukám že jde krásně do modra..., máš moc hezké hady a hlavně hodně kvalitní genetický materiál. Krajty zelený jsou přeci jen nádhení hadi... , ať se daří v chovu... Láďa.
a.s.
napsal(a):
Mohu se zeptat, z jakého spojení? Jinak samozřejmě gratuluji
Diky. Tihle jsou z pareni F1 Merauke a Calico samce. Tady ještě další:
Ahoj..
mohl by mi prosím někdo vysvětlit, co je to "gläser"? Já jsem měl za to (asi špatně teda), že gläser vzniká pářením biak x sorong.. Teď jsem ale narazil na pěkné zvíře, za relativně dobrou cenu, které je ale označeno jako gläser sibling.. Tak já nevím...kdyby to bylo tak jak jsem si myslel (biak x sorong), tak by přece žádní siblingové nebyli.. Nebo se pletu? Mohl by mi to prosím někdo zkušenější objasnit?
Ahoj mě by to zajímalo také jak to vlastně je.Před léty jsem na to narazil a ptal se Německého známého ale maj v tom taky asi hokej.Vysvětlení jeho=sibling-používají jako-sourozenec či příbuzný něčeho?jen kosmetická úprava.No a Glaser=jméno chovatele-Glaser(Dusseldorf)omlouvám se za ty přehlasované nemohu je napsat.Máš ale pravdu základní křížení pro Glaser bylo=1,0 Sorong+0,1 HY Biak.Ale již jsem viděl takto označené MR Blue×Aru,Aru×Cyclops??.Zeptej se na rodiče(z jakého pocházejí křížení) to bude nejspolehlivější způsob jak se někam propracovat.
Právě proto, že sibling je označení pro sourozence určité mutace, formy, atd.. (například u páření spilot... jag x normal - půlka snůšky jaguáři, druhá půlka jag siblingové), Podle mě, jestliže gläser je označení pro potomka z páření biak x sorong, tak by neměl existovat gläser sibling (protože jednoduše gläser by měli být všichni).. A nebo mě napadá druhá možnost - gläser je označení pro potomka z páření biak x sorong, který má ale určité charakteristické rysy... A z té snůšky, to zvíře, které je mít nebude, tak to by potom mohl být gläser sibling... Ale to jenom hádám..
Nojo právě v tom sibling je hokej,protože zadavatel přesně neurčí co to vlastně je =tzn.může se jednat třeba o Glaser×něco jiného a to něco jiného označí za sibling čort ví.Jinak pokud neznáš tak jsou někde na yuku.com,blíže k nám www.viennasnakes.at www.the-green-dream.de.
chondrodan
napsal(a):
Jardo!Mas to pekne!Nech s toho cosi vyleze!!!!Drzim palce!
Danieli, tak u těch jayapur zůstalo pouze u páření, nic dále se nedělo... snad teď na podzim, no uvidíme.
Teď začali s pářením SORONGOVÉ, včera se konečně chytil samec, kterého mám z importu přes 2 roky, a včera poprvé zájem o samici.
Morelia viridis = veliká trpělivost !!!
Zdárek všem a ať se daří!
Jarda
Pary pro letošní podzim. Budeme si drzet palce...
Black Pearl x Manokwari
Ahoj nemohu sic konkurovat,ale pokud půjde vše OK na podzim se pokusím připravit tyto.Samec-Sorong CB 09.
tupinambis
napsal(a):
Ahoj nemohu sic konkurovat,ale pokud půjde vše OK na podzim se pokusím připravit tyto.Samec-Sorong CB 09.
A samice-Biak WS import.
Ahoj,
Již jsem uváděl, ale rád zopakuji:
Pokud se chceš inspirovat jejich domovinou, stačí jít na odkaz a pokusit se přiblížit realitě. Budou se pak cítit jako doma
Jojo, držet palce...,co jiného nám také u chondro zbývá , protože loni to u mě dopadlo takhle:
Ahoj a přikládám aktuální foto.
Jarda
Ahoj,
Již jsem uváděl, ale rád zopakuji:
Pokud se chceš inspirovat jejich domovinou, stačí jít na odkaz a pokusit se přiblížit realitě. Budou se pak cítit jako doma
Až na ty noviny na dně... ale ty zase vyvažuje rychlost a komfort při čistění.
Jojo, držet palce...,co jiného nám také u chondro zbývá , protože loni to u mě dopadlo takhle:
Ahoj a přikládám aktuální foto.
Jarda
Ahoj atˇje vajec plný košík a hlavně prcků když si s tím dávaj takovou práci.K tomu počasí po léta to kontroluji,dík varanům-stromáci téměř shodné lokality.A jedu i na tohle:http://www.wunderground.com/global/ID.html.taky dobré ale je toho celkem dost.
tupinambis
napsal(a):
Ahoj atˇje vajec plný košík a hlavně prcků když si s tím dávaj takovou práci.K tomu počasí po léta to kontroluji,dík varanům-stromáci téměř shodné lokality.A jedu i na tohle:http://www.wunderground.com/global/ID.html.taky dobré ale je toho celkem dost.
Jinak to jsou grafy cca.+- autobus Jakarta+350 km za posledních 30-90 dní.
Zdravím všechny Chondromaniaky ...., tak tento týden se nám vyklubali krásní Cyclopové..., jsou zdraví a mají se k světu
Ahoj chondromaniaci..., jak začínáte sezonu??? U nás se už sem tam něco páří a dokonce i naše Cyclop Bluish..., tak snad se to povede....
Tady je naše klubíčko Cyclopů co se před týdnem vylíhli ..., už zakalují a brzy se budou svlékat a bude první krmení...
Sem provizorne umistil porizene Sorongy NZ 2011 a druhe rano?
Proste budou naaruzive
Dane pěkný.., to budou Aruclopáci jak vyšití , přikládám naše Cyclop...
chondrodan
napsal(a):
Panove,kde ste? Nic noveho?
Zdravím.Nechci být sprostej ale já osobně od těch potop v řiti.Ovšem chondroušci to je jiná
.Ten kluk od Vás dostal tu nevěstu ta se musí ovšem stabilizovat takže maj prozatím veget
.
Koonecne padaji nocni teploty, tak ja v bytovce zatim ochlazuju. Proste neni kam spechat
Tak CHOVU ZDAR
PS- mrnouskove jsou hezci, tak at se ti pekne vykresli. Foto je jen ilustrativni, v tom programu to trva leta, nez se stim naucim pracovat
Tak co trebas 1,5 rocni BIACI???
Tech mrnousu se clovek proste nedokaze vynadivat
Jeste jeden k tomu.
Tihle zizalaci nechteli 7mesicu sami bastit. Tak sem je to za tu dobu naucil
Ahoj Dane, to je překrásný Cyclop, co je to samec? Takového bych v chovu moc uvítal... , mám taky jednoho velice krásného Cyclopa samečka, velice dobře páří, ale víš ja, takových není nikdy dost
No a moje milovaná Cyclopka ....., ta je opravdu exkluzivní..., brzy k ní půjde ten samec co je na obrázku výš..., tak snad to vyjde...
Zdravim ve spolek.
Tak u me to zatim rozjizdeji Aruny
Drzim palce a Chovu Zdar.
Libor
Tak dufajme,ze to dopadne dobre!Drzim palce.
Umna zatial vypada jedna biacica.
Zdravím všechny chovatele těchto nádherných hadů. Chtěl bych se vás všech zeptat v čem tkví náročnost na chov těchto hadů. Vím, že veliký problém je s rozmnožováním (to by mi zatím nevadilo). A jsou dosti nároční na podmínky. Jde mi o to, že jsou to jedni z mála hadů, co bych si opravdu chtěl pořídit, jenže nemám s hady zkušenosti. Chovám phelsumy a teď i chamíky, takže myslím, že zařídit terárko určitě nebude problém a co se týče správné teploty a vlhkosti bych to zvládl. Spíš mi jde o specifika chovu hadů oproti ještěrům, resp. o nějaká další, která se váží k tomuto druhu. Prozatím předpokládám, že by pro mě byl největší problém asi v manipulaci, což by umocnil fakt, pokud by jedinec byl dosti agresivní, což bych opravdu nechtěl - je to častý jev? Děkuji za všechny rady a postřehy.
Dobry den,
Tak pokud muzu neco poradit, tak bych si nejdrive nastudoval dostupnou literaturu od Greg Maxwell "The Complete Chondro", kde se dozvite mnohem vice, nez ocekavate. Sam ji mam proctenou nekolikrat, coz je ale pouze Super teorie. Kazdopadne bych tim zacal! A mozna take chovem mene narocneho druhu...osobne si myslim, ze pri dodrzovani specifickych potreb neni Chondrous az tak narocnym chovancem,coz se tyka pouze zdravych, jiz odchovanych a adultnich jedincu. Urcite dostanete jeste jine a mozna lepsi rady, na ktere jsem momentalne nevzpomel
S pozdravem L.A.
Ahoj pokud se chceš zeptat všech tak mohu snad i já.Agresivní jsou téměř všechna zvířata když je prudíš.Chondroušci jsou přes den většinou pohodáři po setmění či brzo ráno to je jiná záleží na každém zvířeti zvlášt-nechá se to ale celkem dobře poznat když nemá svůj den.Jinak nejsou stavěni na nějaké časté vyndávání a případné"mazlení".Ještě jak psal pan kolega na demnou kniha od Grega Maxwella dám ti odkaz---http://www.slideshare.net/danmaidment/the-completechondro.Pročti a poznáš co třeba.Jo jinak v Brně máš šanci pokud poprosíš o audienci či něco podobného u p.MVDr Michal Necid.
O vyndávání mi nejde, jsem zvyklej od felsum, který je některý tak těžký přendávat, že je to snad větší stres pro mě než pro ně, když je musím chytat Jde mi spíš o to, že když je člověk bude čistit, či předělávat tak aby třeba neutočili jak dá člověk ruku do terárka (asi je to hloupá obava). Jinak moc děkuji za knížku, určitě si počtu. Zatím je neplánuju kupovat, ale místa není neomezeně tak trochu přemýšlím dopředu, co bych doma chtěl
I když mam viridisky jenom chvíli a to spíš výměnou tak mi přijdou jako naprosto bezproblémový chovanci. I když mam pár let zkušeností s hady tak stejně nevidim důvod proč by z nich měl mít někdo strach. Nejsem vůbec zastáncem nějakých šílených terárek, takže je normálně chovám v přírodním terárku s živýma kytkama a normálně substrátem a větvema z přírody, klidně mě ukamenujte, ale chovám tak vše a nehodlám měnit a myslim si, že jim to rozhodně nevadí.
Ahoj proč by tě někdo měl kamenovat? jsou supr chovatelé včetně USA,že je maj také tak-ostatně mnoho z nás používá přírodní větve.Pokud zvířata prosperují není problém je mít na čem chceš.To,že jsou v téměř sterilním prostředí má své opodstatnění v případě hodně kusů,karanténa atd.Pokud je máš jen pro radost a takto se mají OK je to jen dobře.
Zdravím Chondromaniaky
Po dlouhé době se připojím a posílám fotečky z letošního páření.
Merauke Fs-Aru Hw
Zdravím.
Děkuji a samozřejmě se připojuji a přeji Všem dobrou sezonu.Sice moc nepřispívám,ale sleduji a kochám se.
Ohledně Vašeho "problému":Věřím,že to od Vás bylo v dobré víře a ne se záměrem zisku,takže jaké litování!!!
To,že jste je nedal na mrazák plně chápu.Přikládám foto,kde není co řešit.
Cyclop se nám pářej na zemi..., samice vždycky zdrhne na zem a tak si jí samec musí nahánět tam
Ahoj Víťo.., to je krásná viridiska...., moc hezky vybarvený kousek. U nás už kyne taky další mamča Cyclopka..., tak snad bude vše jak má být ... měj se moc fajn a ať se ti daří.... L.
Ahoj také se připojuji s přáním štastných a pohodových vánoc.Hodně spokojenosti, zdraví a úspěchů Vám všem Vašim rodinám i vašim zvířatům v novém roce 2014.Petr.
Všem Chondromaniakům přeji krásné a pohodové prožití svátků, bohatého Ježíška a šťastný Nový rok. Ať se daří ..... Láďa.
Tady jedna slečna SORONG-snůška 3.3.14 - původem je z mého odchovu 2009.
Prima den
Jarda
Kurňa, krásný pár Jayapur...
držím palce, ať to klapne!
A přidávám letošního žluťáska...
Jarda
Pánové, jak vy to děláte???
Gratuluji!!
V pátek se mají začít klubat prckové po tomto páru SORONG. Samec import, samice můj odchov 2009.
Prima večer
Jarda
corallus
napsal(a):
Tak jsou venku.... Cyclop x Jayapura
Krása, krása, u mne byla taky víkendová nadílka hadiček
Prima večer kluci.
Jarda
Po dlouhé době pozorování Vašich krásných svěřenců a úspěchů, jsem se rozhodl něco nesměle přidat. Přebarvujeme.
Nádhera pane Černoch, snová liga. Je na čase, aby jste Váš chov rozdělil a pokračoval i v čechách:) Ať se daří. Přidám jak jsme si prcka přivezli.
Také trošek z mé zahrádky Aru x Biak 12 krasavečkú , jako velikonoční dárek
Hmm koukám že se tu pěkně rojí viridisky.. tak snad abych taky něco přihodil.. třebáááá nový Cyclopy???
Všem dodatečně gratuluju ke krásným a zdravým odchovům těchto moc krásných krajt , jsou to opravdu krásná zvířátka a budeme pracovat na dalších tak hezkých odchovech... Láďa.
Jedno z nejhezčích mláďat ze spojení,,Biak-Jayapura" po druhém svleku,foto líhnutí jsem vkládal 18.3.14,také jsem zvědav jak se bude vybarvovat?
Gratuluji vsem ke krasnym odchovum a pridavam jednu materskou ibkubaci s prvnimi krajtickami ze spojeni Aru HW x Aru HW
Gratuluju k nadílce, krásná samice. Držim palce ať se mláďata povedou po ní.
Přikládam Jayapuru
Zdravim chondromaniaky.Tak aj ja sa mozem konecne trosku pochvalit.Dnes mi urobila radost manokwarka.23kuskov.
Zdravím chondromaniaky! Nikto nemáte nič nového?Nejako nám to tu zapadá prachom! (aru x biak)
Mili chondromanici, neako sa nam to tu po novom roku zastavilo.
Nikto nic noveho, pekneho?
Zdravím,
moji první letošní prckové Sorong, z 15 vajíček se vylíhlo 8 červených a 7 žlutých.
Hodne stesti s inkubaci. Moje samice je teprve ve svleku, takze jsem tak o 3 tydny pozadu. Nova akvizice moc pekna, tady je jedna moje lonska radost.
Je par chovatelu I zde. Ted je pbdobi inkubace a lihnuti, nasledovay bude 2-3 mesicni doba rozkrmovani. Pak je teprve cas prodeje. Jako prvni chondro bych Vam ale doporucil starsi odchovane mlade - rok a vic. Jsou tolerantnejsi k chovatelskym chybam kterych se jako zacatecniik nemuzete nedopustit. Hodne stesti!
Děkuji za odpověď. Já mám pocit, že se po mladých vždycky jen zapráší, takže sehnat odrostlejší by byl asi problematičtější? (Začátečník co se teraristiky týče tedy nejsem ale je mi jasné že tento druh je náročnější.)
Jinak už jsem nějaké mladé viděla na ŽE, ale odběr by mi vyhovoval právě spíš až za ty dva tři měsíce. Zatím spíš dělám průzkum kde od koho, přece jen těch viridisek u nás tolik lidí neodchovává.
Pokud vladnete anglictinou tady je moc uzitecne cteni PREDTIM nez si svoje prvni chondro prinesete domu http://moreliaviridis.yuku.com/forums/93/Green-Tree-Python-Husbandry-The-Basics.
Zdravím.
Tak tak zajímavé a velice užitečné pro všechny CHONDROMANIAKY .
Tak to je jen dobre, neverila byste kolik lidi nema. Kdyby byli vsichni jako Vy, nebylo by tolik prispevku jako Moje chondro nezere, Moje chondro se spatne svleka, Moje chondro zveda hlavu a chrci, Pomoc!
Znám to moc dobře od druhů co už chovám, já vždycky říkám, že by se měly na vlastnictví zvířat skládat inteligenční testy, vlastní svědomí v dnešní době už nezabírá. Navíc morelia viridis mi přijde jako druh pro pokročilejšího teraristu (ona už pořizovací cena už by měla člověka motivovat k tomu aby si ho pořídil jen když ví, co dělá, ale někteří asi neví co s penězma).
Já budu tedy doufat že se mezi vás šťastně majitele během léta zařadím. Do té doby budu alespoň dál studovat.
Skvely vysledek, gratuluju! Neni nad 100%. Ja jsem teprve v pulce inkubace, snad nedopadnu o moc hur.
Zdravím všechny,
Letošní páření jsem nechal na jaro, ze kterých se doufejme něco povede
Zdravím všechny, radost se nedá vyčíslit
Biak HY (CB) x Aru HW (WC nebo FB) Prckové F1
Jedno vejce uhynulo během inkubace a 40 den odstraněno. Dalších 17 vylíhnuto
16 žluťásků + 1 červeňásek.
Zdravím všechny Jak krásné ráno !
Dnešní ráno, druhé líhnutí sezóny.
Pure Cyclop x Pure Cyclop Bluish
4 žluťásci a 9 červených
Tak do třetice, povedený Mateřská inkubace Cyclop blue x Cyclop.15 mláďat
klapik

XXX.XXX.238.202
Zdravím, nádherné odchovy =). Mohu se zeptat, jaké máte zkušenosti s dobou snůšku od svleku? V literatuře se uvádí většinou 18-21dnů. Moje samice dost protahuje, tak mám strach aby to bylo ok. Děkuji.
klapik
napsal(a):
Zdravím, nádherné odchovy =). Mohu se zeptat, jaké máte zkušenosti s dobou snůšku od svleku? V literatuře se uvádí většinou 18-21dnů. Moje samice dost protahuje, tak mám strach aby to bylo ok. Děkuji.
Dobrý den, děkuji, jsou parádní u mě max 23-24 dní. S pozdravem L.A.