Gekončík noční - Eublepharis macularius

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2006 21:48

Zde by se mohly psát veškeré poznatky o chovu tohoto nenáročného živočicha. Myslím, že to mnoha začátečníkům pomůže...

10.3.2005 07:17

doli napsal(a):
Zde by se mohly psát veškeré poznatky o chovu tohoto nenáročného živočicha. Myslím, že to mnoha začátečníkům pomůže...

Už asi 5 měsíců všude sháním 2 ročního samce E. macularius, ale nedaří se mi...Nevíte někdo kde bych ho mohl sehnat? Shodl by se mi i albin E.m. Třebas kontakt na nějakého chovatele, nejlépe z mého okolí. Jsem od Olomouce. Díky moc
Nevíte o nějaké stránce, která se zabývá specielně chovem techto gekonů???

10.3.2005 21:22

doli napsal(a):
Už asi 5 měsíců všude sháním 2 ročního samce E. macularius, ale nedaří se mi...Nevíte někdo kde bych ho mohl sehnat? Shodl by se mi i albin E.m. Třebas kontakt na nějakého chovatele, nejlépe z mého okolí. Jsem od Olomouce. Díky moc

Jo tak perfektni stranka je www.gekonlamparci.com. Ne vylozene chov ale paradni fotky! Ja mam asi jednoho samce navic, ale je mu teprve 8 mesicu a nepozna se to s urcitosti. Ale kdyby s mel treba zajem za par mesicu, az bude vetsi, tak by jsme se mohli domluvit! Ja jsem sice z Prahy, ale v srpnu budu mit cestu do Roznova a vlak jede pres Olomouc. Je to sice daleko, ale to jen pro informaci:-)! Kdyztak napis nebo zavolej! Zatim

10.3.2005 22:09

doli napsal(a):

Díky moc. Určitě bych měl zájem...za kolik by tak byl? Mám doma čtyři samice a už chtěj asi chlapa:))

18.3.2005 09:45

doli napsal(a):
Díky moc. Určitě bych měl zájem...za kolik by tak byl? Mám doma čtyři samice a už chtěj asi chlapa:))

Idealne za samicku:-)! Ale jeste nevim zda by je mama dala, ma ty jesterky moc rada! Ale to bych se ozval!

20.3.2005 10:06

drakor napsal(a):
Idealne za samicku:-)! Ale jeste nevim zda by je mama dala, ma ty jesterky moc rada! Ale to bych se ozval!

Asi bych ji nevyměnil, mám je taky rád, ale shodl by se ten samec:)

22.3.2005 11:52

doli napsal(a):

Mám problém, shanim samce tohoto druhu, a dnes jsem narazil ve zverimexu na mlade a a ktomu jeste albina ale je jen asi 12cm dlouhé (dá se nějak v tomhle veku - tipuju kolem pul roku stare, určit jeho pohlaví?) a já mám doma 4 samice ve velikosti kolem 22cm, nemůžou mu nic udelat? Dali by se chovat bez problémů ve skupine 1.5 (kdyby to nahodou byla další samice)? Děkuji za rady, jsem bezradny

23.3.2005 20:02

doli napsal(a):

Ahoj, já už zase pár měsíců sháním 3 samičky, mám veliké terárko a v něm pouze jednoho 23 cm dlouhého dvouletého nápadníka...Vždy když někomu volám, tak jsem až 2.až 150tý vpořadí...Prosímprosím kdo máte už určené samičky KOUPÍM, nejlépe rok, dva staré...ale vezmu i mladší ikdybych je měl připouštět až za rok! Kdyby někdo o někom věděl, napište mi!! DÍKY

23.3.2005 20:09

doli napsal(a):
Mám problém, shanim samce tohoto druhu, a dnes jsem narazil ve zverimexu na mlade a a ktomu jeste albina ale je jen asi 12cm dlouhé (dá se nějak v tomhle veku - tipuju kolem pul roku stare, určit jeho pohlaví?) a já mám doma 4 samice ve velikosti kolem 22cm, nemůžou mu nic udelat? Dali by se chovat bez problémů ve skupine 1.5 (kdyby to nahodou byla další samice)? Děkuji za rady, jsem bezradny

V jakem zverimexu si je videl ? Take je shanim a nedari se mi to ani v inzerci. Kolik jich maji ? Dik moc.

24.3.2005 15:05

doli napsal(a):

Ahoj, koukám že se tu místo příspěvků o chovu vkládají spíš jen inzeráty
Nemáte někdo nějaký fotky vašich terárií pro Eublíky, pro inspiraci?

24.3.2005 22:07

svont napsal(a):

Zdravím! Mrkni sem . . . http://www.albinogecko.com/ . . .máš tady spoustu odkazu na stránky o chovu + terária...

24.3.2005 22:09

maldan napsal(a):
V jakem zverimexu si je videl ? Take je shanim a nedari se mi to ani v inzerci. Kolik jich maji ? Dik moc.

V Prostějově za 900Kč. Už ho mám doma . . . už nemaji ale prej zase dostanou. Zatím

25.3.2005 08:21

doli napsal(a):
Zdravím! Mrkni sem . . . http://www.albinogecko.com/ . . .máš tady spoustu odkazu na stránky o chovu + terária...

Mrkni i na tuto stránku...http://www.gekonlamparci.com/

25.3.2005 10:04

doli napsal(a):
Mrkni i na tuto stránku...http://www.gekonlamparci.com/

Jo jo, tuhle stránku znám, to terárko co tam je vypadá fakt super.
Ještě otázečka. Nemáte někdo zkušenosti s rostlinama u Eublíků, já bych tam chtěl dát takovej kaktus (bohužel neznám název) samozdřejmě že bez trnů.

25.3.2005 11:49

svont napsal(a):
Jo jo, tuhle stránku znám, to terárko co tam je vypadá fakt super.
Ještě otázečka. Nemáte někdo zkušenosti s rostlinama u Eublíků, já bych tam chtěl dát takovej kaktus (bohužel neznám název) samozdřejmě že bez trnů.

Dej tam nějaky tlustice, trebas Aloe vera, a nebo se poptej v kvetinarstvi...

8.7.2005 21:48

svont napsal(a):

Tady mám fotku svýho terária.....

11.8.2005 14:57

svont napsal(a):

Tak posílám pár fotek gekončíků, protože sou tady nějak zanedbaný

11.8.2005 14:59

svont napsal(a):
Tak posílám pár fotek gekončíků, protože sou tady nějak zanedbaný

2.

11.8.2005 15:01

svont napsal(a):
2.

3.ještě jeden

11.8.2005 15:02

svont napsal(a):
3.ještě jeden

4.

11.8.2005 15:04

svont napsal(a):
4.

5.chrápač

11.8.2005 15:07

svont napsal(a):
5.chrápač

6. a ještě terko (pozor obsahuje skrytou reklamu )

11.8.2005 15:10

svont napsal(a):
6. a ještě terko (pozor obsahuje skrytou reklamu )

7.a ještě předposlední (těsně před pářením, samec nahoře, samice dole, akt jsem bohužel nevyfotil došly baterie )

11.8.2005 15:13

svont napsal(a):
7.a ještě předposlední (těsně před pářením, samec nahoře, samice dole, akt jsem bohužel nevyfotil došly baterie )

8. a máte ode mě na čas pokoj (cvrček zatím žije)

15.8.2005 08:08

svont napsal(a):
8. a máte ode mě na čas pokoj (cvrček zatím žije)

Zdravím, nedávno byl na nemod. diskuzi příspěvek ohledně ucpávání střev Gekončíků pískem. Já osobně chovám svoje chovance na písku, který se používá např. do dětských pískovišť, viz. foto nahoře, docela mě zarazilo kolik účastníků diskuze má s pískem nedobré zkušenosti, ohledně ucpávání střev a následného úhynu chovaných zvířat. Začínám uvažovat o novém podkladu, ale už pomalu docházejí možnosti na čem vůbec chovat, viz. diskuze o lignocelu. A když přemýšlím o radách dát jako podklad kamínky s větší zrnitostí, napadá mě hned otázka náhodného pozření, třeba při lovu. Proto mě zajímá jaký na to máte názor?
Luboš

15.8.2005 08:44

svont napsal(a):
Zdravím, nedávno byl na nemod. diskuzi příspěvek ohledně ucpávání střev Gekončíků pískem. Já osobně chovám svoje chovance na písku, který se používá např. do dětských pískovišť, viz. foto nahoře, docela mě zarazilo kolik účastníků diskuze má s pískem nedobré zkušenosti, ohledně ucpávání střev a následného úhynu chovaných zvířat. Začínám uvažovat o novém podkladu, ale už pomalu docházejí možnosti na čem vůbec chovat, viz. diskuze o lignocelu. A když přemýšlím o radách dát jako podklad kamínky s větší zrnitostí, napadá mě hned otázka náhodného pozření, třeba při lovu. Proto mě zajímá jaký na to máte názor?
Luboš

Předem bych chtěl pochválit dobrý nápad s tématem na gekončíky jen mě tu štve ta inzerce na tu je tu jiný odkaz ne???

No jinak k podkladu, před měsícem mi přestali žrát obě dvě samice co chovám měl jsem je 1,5 roku na lignocelu. Kolega mi poradil abych je dal na písek že změnu sám poznám. A taky jo jednu samici jsem už rozkrmil a druhá nato ještě čeká ale v úspěch věřím. Nepoužil jsem ale ostrý písek z pískoviště nýbrž říční přesetý a očištěný který jsem upekl v troubě. Je v tom opravdu rozdíl mezi říčním a z pískoviště.

Jen chci poznamenat že riziko s ucpáním střev je také na písku. Proto nejprve nechávám týden gekončíky bez podkladu na novinách a po týdnu nasypu na noviny trochu písku a až po měsíci dám písek jako podklad.

15.8.2005 08:48

gekko napsal(a):
Předem bych chtěl pochválit dobrý nápad s tématem na gekončíky jen mě tu štve ta inzerce na tu je tu jiný odkaz ne???

No jinak k podkladu, před měsícem mi přestali žrát obě dvě samice co chovám měl jsem je 1,5 roku na lignocelu. Kolega mi poradil abych je dal na písek že změnu sám poznám. A taky jo jednu samici jsem už rozkrmil a druhá nato ještě čeká ale v úspěch věřím. Nepoužil jsem ale ostrý písek z pískoviště nýbrž říční přesetý a očištěný který jsem upekl v troubě. Je v tom opravdu rozdíl mezi říčním a z pískoviště.

Jen chci poznamenat že riziko s ucpáním střev je také na písku. Proto nejprve nechávám týden gekončíky bez podkladu na novinách a po týdnu nasypu na noviny trochu písku a až po měsíci dám písek jako podklad.

ještě nějaké fota

15.8.2005 08:49

gekko napsal(a):
ještě nějaké fota

ano už vidím hlavičku a je to kluk. Máte krásného kluka maminko

15.8.2005 08:50

gekko napsal(a):
ještě nějaké fota

S tátou

15.8.2005 08:51

gekko napsal(a):
ještě nějaké fota

svlek

15.8.2005 08:52

gekko napsal(a):

opalování na kameni

15.8.2005 08:52

gekko napsal(a):
opalování na kameni

a ještě páření

18.8.2005 12:29

doli napsal(a):

Nejsem sice tak úplně začátečník, ale letos se mi objevil úplně nový problém. Bez potíží se zatím vylíhlo 15 mlaďat. Ale zhruba polovina z nich přišla během prvních pár dnů buď o celý anebo alespon o část ocásku. Nevíte někdo čím to může být ?

18.8.2005 12:51

vvvpv napsal(a):
Nejsem sice tak úplně začátečník, ale letos se mi objevil úplně nový problém. Bez potíží se zatím vylíhlo 15 mlaďat. Ale zhruba polovina z nich přišla během prvních pár dnů buď o celý anebo alespon o část ocásku. Nevíte někdo čím to může být ?

Staci jedno mlade se sklonem okusovat pri spolecnem chovu ocasky ostatnim a je to na svete. Popis podminky chovu. Honza

18.8.2005 15:04

gilamon napsal(a):
Staci jedno mlade se sklonem okusovat pri spolecnem chovu ocasky ostatnim a je to na svete. Popis podminky chovu. Honza

Taky jsem si to myslela, ale nebyla jsem si jistá. Mláďata jsou pohromadě v teráriích po pěti. Dostávají cvrčky s přídavkem vitamínů, mají schovávačky a vodu.

18.8.2005 15:07

vvvpv napsal(a):
Taky jsem si to myslela, ale nebyla jsem si jistá. Mláďata jsou pohromadě v teráriích po pěti. Dostávají cvrčky s přídavkem vitamínů, mají schovávačky a vodu.

A tohle je jejich maminka :-)

24.8.2005 20:17

svont napsal(a):
Luboš

Dej si lignocel. Uvidis smrst!

Nekolik ucastniku ma problemy:
- se zviraty
- s lignocelem
- s piskem
- se smesmi obou druhu substrátu na hrubost nehlede
- s krmenim
- s vitaminy
- s parazity
- s latkami jinde obsazenymi, vcetne telicka:-))
- se sebou
- ....
viz ja.
Moznost nahodneho pozreni je minimalni, kdyz se podivame s jakou presnosti nasi chovanci lovi, tak nelze predpokladat ze behem par dni ,,nahodne sezerou,, svuj tretinovy objem v ,,kameni,,. H

25.8.2005 11:53

vvvpv napsal(a):
A tohle je jejich maminka :-)

Dekuji, že sem vkládáte své fotky a doufám, že se Vám tato diskuze líbí. Taky něco málo přispěji. Toto je část z letošního odchovu.

25.8.2005 11:55

doli napsal(a):
Dekuji, že sem vkládáte své fotky a doufám, že se Vám tato diskuze líbí. Taky něco málo přispěji. Toto je část z letošního odchovu.

A zde nový přírůstek do rodiny - forma superhypo carrottail, čekám až se přebarví, pak to bude jasněji viditelné, snad

2.9.2005 13:59

doli napsal(a):
A zde nový přírůstek do rodiny - forma superhypo carrottail, čekám až se přebarví, pak to bude jasněji viditelné, snad

Jungle

2.9.2005 14:01

doli napsal(a):
Jungle

Jungle 2

2.9.2005 14:03

doli napsal(a):
Jungle 2

White vs. Yellow

2.9.2005 14:05

doli napsal(a):
White vs. Yellow

Hrdý otec

2.9.2005 14:06

doli napsal(a):
Hrdý otec

A pyšná matka č.1

2.9.2005 14:09

doli napsal(a):
A pyšná matka č.1

a č. 2

5.9.2005 06:54

doli napsal(a):
a č. 2

Junglík

5.9.2005 10:37

doli napsal(a):

Eublepharis macularius

5.9.2005 10:37

doli napsal(a):

eublepharis macularius

6.9.2005 16:57

grassel ii napsal(a):
eublepharis macularius

hetero yelow samec high yelow samice normal

6.9.2005 18:20

gekko napsal(a):
hetero yelow samec high yelow samice normal

Jo, tak ten by si dal lízátko...

6.9.2005 19:01

D0bros napsal(a):
Jo, tak ten by si dal lízátko...

100% high yelow

6.9.2005 20:21

gekko napsal(a):
100% high yelow

Smile

6.9.2005 21:02

gekko napsal(a):
100% high yelow

Ahoj ty chováš HI-YELLOW? máš foto dospělců? Kuba

7.9.2005 11:02

doli napsal(a):
Ahoj ty chováš HI-YELLOW? máš foto dospělců? Kuba

Ahoj Doli nahoře už jsem posílal fotky to jsou rodiče tohodle prcka.
Gekko

13.9.2005 09:30

gekko napsal(a):
Ahoj Doli nahoře už jsem posílal fotky to jsou rodiče tohodle prcka.
Gekko

Ahoj, mám problémek s agresivitou samice Eublepharis macularius. Asi před dvěma týdny jsem v noci slyšel v teráriu (100cm x 40cm d x š) ránu, po rozsvícení už se samozřejmě nic nedělo, od té doby je rámus v teráriu každý večer. Před dvěma dny jsem si všiml reakce jedné ze samic, kdy začala prchat jen co zahlédla druhou chovanou samici, takže mně je už jasné, že rámus nedělá samec při páření a honění samic, ale zběsile prchající samice, která sebou mlátí o dekoraci ve snaze vyhnout se pokousání od druhé samice. No a včera jsem viděl útok samice za denního světla, zrovna když se napadená samice zbavovala staré kůže. Jinak tyto Eublice jsou spolu už 3/4 roku a předtím žádný problém nebyl. V teráriu je 1,2 skupinka. Napadaná samice má malinké zranění na hlavě od předvčerejška. Chci se tedy zeptat jestli máte s takovýmto chováním zkušenosti, protože všude se píše jak jsou gekončíci společenští. Myslím, že by bylo dobré agresivní samici oddělit, ale musím pro ni ještě udělat přechodné bydlení. Máte někdo nějaký jiný návrh, za každou radu budu vděčný.
Chovu zdar Luboš.

13.9.2005 11:33

svont napsal(a):
Ahoj, mám problémek s agresivitou samice Eublepharis macularius. Asi před dvěma týdny jsem v noci slyšel v teráriu (100cm x 40cm d x š) ránu, po rozsvícení už se samozřejmě nic nedělo, od té doby je rámus v teráriu každý večer. Před dvěma dny jsem si všiml reakce jedné ze samic, kdy začala prchat jen co zahlédla druhou chovanou samici, takže mně je už jasné, že rámus nedělá samec při páření a honění samic, ale zběsile prchající samice, která sebou mlátí o dekoraci ve snaze vyhnout se pokousání od druhé samice. No a včera jsem viděl útok samice za denního světla, zrovna když se napadená samice zbavovala staré kůže. Jinak tyto Eublice jsou spolu už 3/4 roku a předtím žádný problém nebyl. V teráriu je 1,2 skupinka. Napadaná samice má malinké zranění na hlavě od předvčerejška. Chci se tedy zeptat jestli máte s takovýmto chováním zkušenosti, protože všude se píše jak jsou gekončíci společenští. Myslím, že by bylo dobré agresivní samici oddělit, ale musím pro ni ještě udělat přechodné bydlení. Máte někdo nějaký jiný návrh, za každou radu budu vděčný.
Chovu zdar Luboš.

Ahoj Luboši, taky se mi něco podobného stalo, je to už asi tak měsíc. Samice se mezi sebou začali vzájemně honit a okusovat. Ale bylo to asi tím, že neměli v teráriu dostatek vlastního soukromí, zkus jim tam přidat nějaké úkryty, jeskynky aby si nebyly pořád na očích a nelezly si na nervy. Kuba

13.9.2005 19:16

doli napsal(a):

Ahoj, mám doma pár dní malého gekončíka nočního - chci se zaptat, jakým způsobem ho nejlépe ochočit, je celý den zalezlý v domečcích, v noci chodí po celém terárku. Nevím jak ho nejlépe zvyknout na mou přítomnost. Večer když ho krmím, tak žere cvrčky skoro z pinzety, jenom ho položím před něj, tak ho uloví (někdy to musím zkusit víckrát, když je cvrček moc rychlý a uteče trošku dál) - to ale znamená, že mu zvednu domeček. Jinak by ani nevylez. Proto nevím jestli mu to nevadí, když ho vlastně takhle násilím odkryju. Když to ale neudělám, tak se bojím, že bude moc plachý a nezvykne si na mě. Když mu vezmu střechu, tak nikam neutíká, jenom sedí a kouká, sežere cvrčka a potom pomalu vleze do jiné skrýše. Chci aby si na mě zvykl, ale nechci ho stresovat, že mu budu pořád lézt do soukromí. Zatím ho neberu do ruky, asi počkám až bude větší, někde jsem četla, že musí odrůst, aby se přestali bát. Poraďte někdo, kde je ta hranice - nechci aby se mě bál.

15.9.2005 09:30

doli napsal(a):

http://macularius.wz.cz ...A tohle je náš odchov hypomelanické formy (HYPO) eublepharis macularius letos:o)

15.9.2005 11:41

hanafi napsal(a):
Ahoj, mám doma pár dní malého gekončíka nočního - chci se zaptat, jakým způsobem ho nejlépe ochočit, je celý den zalezlý v domečcích, v noci chodí po celém terárku. Nevím jak ho nejlépe zvyknout na mou přítomnost. Večer když ho krmím, tak žere cvrčky skoro z pinzety, jenom ho položím před něj, tak ho uloví (někdy to musím zkusit víckrát, když je cvrček moc rychlý a uteče trošku dál) - to ale znamená, že mu zvednu domeček. Jinak by ani nevylez. Proto nevím jestli mu to nevadí, když ho vlastně takhle násilím odkryju. Když to ale neudělám, tak se bojím, že bude moc plachý a nezvykne si na mě. Když mu vezmu střechu, tak nikam neutíká, jenom sedí a kouká, sežere cvrčka a potom pomalu vleze do jiné skrýše. Chci aby si na mě zvykl, ale nechci ho stresovat, že mu budu pořád lézt do soukromí. Zatím ho neberu do ruky, asi počkám až bude větší, někde jsem četla, že musí odrůst, aby se přestali bát. Poraďte někdo, kde je ta hranice - nechci aby se mě bál.

Ahojky, pokud máš doma čerstvě malého gekončíka, zalistuj na http://macularius.wz.cz/odchovy.htm#vase_mlade

kde se dozvíš všechny důležité maličkosti o tom, jak se o něj postarat.

15.9.2005 12:05

doli napsal(a):

Dobře patrný rozdíl mezi hypo (superhypo) mládětem a klasicky zbarveným gekončím mrnětem v jungle kresbě. http://macularius.wz.cz

15.9.2005 19:33

brosetti napsal(a):
http://macularius.wz.cz ...A tohle je náš odchov hypomelanické formy (HYPO) eublepharis macularius letos:o)

Gratuluji, jsou krásní, hlavně ten Junglík:o)

15.9.2005 20:45

brosetti napsal(a):

Ahoj mohol by si sem dat aj nejake foto dospelych hypo?

18.9.2005 18:09

brosetti napsal(a):
Dobře patrný rozdíl mezi hypo (superhypo) mládětem a klasicky zbarveným gekončím mrnětem v jungle kresbě. http://macularius.wz.cz

Můj letošní odchov:
Junglík
SNOW - snad z toho vyleze

18.9.2005 19:41

brosetti napsal(a):
Ahojky, pokud máš doma čerstvě malého gekončíka, zalistuj na http://macularius.wz.cz/odchovy.htm#vase_mlade

kde se dozvíš všechny důležité maličkosti o tom, jak se o něj postarat.

Blizzard

19.9.2005 22:15

doli napsal(a):

když už se to tu tak rozjíždí tak taky něco přidám...samice....

19.9.2005 22:17

vitticeps napsal(a):
když už se to tu tak rozjíždí tak taky něco přidám...samice....

ještě samec....

19.9.2005 22:19

vitticeps napsal(a):
ještě samec....

a jako přídavek jejich potomstvo....

20.9.2005 07:34

vitticeps napsal(a):
a jako přídavek jejich potomstvo....

Aho mám tuhle samici je normálně zbarvená jen má po opo stranách břicha místo skvrn pruh je to nějaká barevná mutace nebo jen vyjímka ve zbarvení.

20.9.2005 07:35

gekko napsal(a):
Aho mám tuhle samici je normálně zbarvená jen má po opo stranách břicha místo skvrn pruh je to nějaká barevná mutace nebo jen vyjímka ve zbarvení.

ještě jedna

20.9.2005 20:37

gekko napsal(a):
ještě jedna

Čus:)
Vypadá to, že je to jen někaká odchylka, ale můžeš mít doma klidně i samici Junglíka, měl jsi nějaké Jungle mládata?

21.9.2005 14:54

doli napsal(a):
Čus:)
Vypadá to, že je to jen někaká odchylka, ale můžeš mít doma klidně i samici Junglíka, měl jsi nějaké Jungle mládata?

Mam ji asi 5 dni. Upřimě bych byl rad jen za odchylku ve zbarvení protože moc nemusím barevne mutace. Díky myslím si že jungle to není protože jinak má klasickou kresbu. Díky gekko

26.9.2005 00:12

doli napsal(a):

Tak jsem si konečně koupil digitál, tak posílám foto !
Fotil jsem to Kodak DX 7590. Super fotky

26.9.2005 00:13

doli napsal(a):

A ještě jedna

26.9.2005 00:14

doli napsal(a):

A poslední, Oskar. Ten samej jako na první fotce. Roste rychlejc nez ostatni, takze musi chudak bydlet sam

26.9.2005 10:29

drakor napsal(a):
A poslední, Oskar. Ten samej jako na první fotce. Roste rychlejc nez ostatni, takze musi chudak bydlet sam

Můj párek eublíků samičku jsem koupil na burze vpraze samečka mám od kámoše oba jsou hig yelow.

26.9.2005 10:30

draky napsal(a):
Můj párek eublíků samičku jsem koupil na burze vpraze samečka mám od kámoše oba jsou hig yelow.

a ještě jednou.Jen dodávám že to sou ještě docela mlaďoši

26.9.2005 15:17

draky napsal(a):
a ještě jednou.Jen dodávám že to sou ještě docela mlaďoši

tak koukám že se gekoušovi ode mě daří jsem rád. Tak hodně štěstí Draku.

28.9.2005 17:15

gekko napsal(a):
tak koukám že se gekoušovi ode mě daří jsem rád. Tak hodně štěstí Draku.

Ako sa nazyva tato farebna forma? Dik.

2.10.2005 17:29

sauria napsal(a):

Chocoalbín, mám dvě samice a scháním samce , kdyby jste někdo měl , nabídněte

18.10.2005 14:44

tom czech napsal(a):
Chocoalbín, mám dvě samice a scháním samce , kdyby jste někdo měl , nabídněte

tak to je moje první terarium pro gekončíky?

18.10.2005 14:45

nugett napsal(a):
tak to je moje první terarium pro gekončíky?

foto 2

18.10.2005 14:46

nugett napsal(a):
foto 2

foto 3

18.10.2005 14:48

nugett napsal(a):
foto 3

foto 4

18.10.2005 14:51

nugett napsal(a):
foto 4

foto 5

19.10.2005 11:58

doli napsal(a):

Ahojky, tohle je vážně malý gekončík noční. Vypadá docela zázračně Kombinace hypo a zřejmě nějaká verze patternless, ale selektivně na různých částech těla. Hlavička a ocásek je patternless, tělíčko hypo. Nemůžu se dočkat, až jak se vybarví v dospělosti..
Nemáte někdo fotky malých ghostů?

Další fotky na http://macularius.wz.cz/fotogalerie.htm

20.10.2005 15:01

sauria napsal(a):
Ahoj mohol by si sem dat aj nejake foto dospelych hypo?

Ahoj, rodiče + další foto jsou na macularius.wz.cz H

21.10.2005 06:36

doli napsal(a):

Omlouvám, se za chybné určení formy. Jedná se o formu Hi-yellow. Už se přebarvily a jsou z nich moc krásná zvířata! Časem pošlu fotku

27.10.2005 09:41

nugett napsal(a):
foto 5

Můj chovný pár E. m. formy Blizzard NZ 2005

27.10.2005 09:47

doli napsal(a):
Můj chovný pár E. m. formy Blizzard NZ 2005

1.1 Hi - Yellow a 0.1 Jungle striped

27.10.2005 09:52

doli napsal(a):
Můj letošní odchov:
Junglík
SNOW - snad z toho vyleze

Ty samá zvířata ale o nějaký ten pátek starší :)
Junglík má krásně sytou žlutou barvu.
Z toho žlutého Snow bohužel nebude, ale i tak má na sobě velice málo žlutého pigmentu.

14.11.2005 19:14

doli napsal(a):
1.1 Hi - Yellow a 0.1 Jungle striped

17.11.2005 19:29

doli napsal(a):

Tak tohle je moje dvouletá samice,ted na burze jsem kupoval samce zatím se adoptuje.

23.11.2005 17:14

sauria napsal(a):

A jak se menuje tahle forma

23.11.2005 19:25

stragen napsal(a):

Řekl bych, že je to forma : HCT - Hypomelanistic Carrot Tail
To je tvůj gekončík? Můžu se tě zeptat kde jsi ho sehnal? Dost dlouho je už totiž sháním a moc se mi to nedaří. Díky za odpověd

24.11.2005 08:42

keltmen napsal(a):
Tak tohle je moje dvouletá samice,ted na burze jsem kupoval samce zatím se adoptuje.

Lidičky dejte sem prosím fotky vašich terárií pro tyto gekončíky. Chystám se na stavbu noveho terária a sháním nápady:-) Díky moc za všechny fotografie

24.11.2005 17:00

doli napsal(a):
Lidičky dejte sem prosím fotky vašich terárií pro tyto gekončíky. Chystám se na stavbu noveho terária a sháním nápady:-) Díky moc za všechny fotografie

Stará fotka,ale zatím jiná není....až bude nová tak určitě pošlu...

24.11.2005 17:02

doli napsal(a):

ještě jedna o něco malinko novější...

25.11.2005 20:33

stragen napsal(a):

Tohle je můj model...sice jen Hi Yellow . . . ale krásnej

26.11.2005 18:00

vitticeps napsal(a):
ještě jedna o něco malinko novější...

Moc pěkný terárko Tos dělal sám?

26.11.2005 23:21

kiki b napsal(a):

Zdravím,
moju se zeptat...podle čeho se určuje, že je gekončík formy hi-yellow....jistě, že to souvidí s názvem...ale viděl sjem už hodně fotek gekončíků, kteří sjou prý hi- yellow...ale mně přišli úplně nromální

26.11.2005 23:35

luklas m napsal(a):
Zdravím,
moju se zeptat...podle čeho se určuje, že je gekončík formy hi-yellow....jistě, že to souvidí s názvem...ale viděl sjem už hodně fotek gekončíků, kteří sjou prý hi- yellow...ale mně přišli úplně nromální

Ahoj. Ono je to docela sporné, každý může tvrdit něco jiného a za tím si stát. Na burze v Olomouci jsem viděl gekončíky Hi Yellow kteří vypadali jako klasicky zbarvení jedinci a k Hi Yellow měli na míle daleko. Je to mutace daná výběrovým chovem, takže čím světlejší budou rodiče tím světlejší budou i mlad´ata. Dalo by se říci, že Hi Yellow nazýváme zvířata která maji po těle znatelně méně černých skvrn než klasičti zbarvení jedinci a mají výrazně žlutý podklad. Snad ti to takhle stačí. Přikládám fotku mého samce Hi Yellow ve věku cca. 6 měsíců

27.11.2005 09:35

kiki b napsal(a):

Jj...je to ještě staré, takže to není to co bych si představoval.Už se chystám do výstavby úplně jiného.Tohle má ještě zadní stěnu z polystyrenu.. Bohužel nejsou tyto úkryty zrovna přístupné což je problém..

30.11.2005 21:32

stragen napsal(a):

jestli to bylo na me tak mam je z kvetna koupeny jako mimina na burze v edenu za 400 kus

1.12.2005 23:35

doli napsal(a):
Ahoj. Ono je to docela sporné, každý může tvrdit něco jiného a za tím si stát. Na burze v Olomouci jsem viděl gekončíky Hi Yellow kteří vypadali jako klasicky zbarvení jedinci a k Hi Yellow měli na míle daleko. Je to mutace daná výběrovým chovem, takže čím světlejší budou rodiče tím světlejší budou i mlad´ata. Dalo by se říci, že Hi Yellow nazýváme zvířata která maji po těle znatelně méně černých skvrn než klasičti zbarvení jedinci a mají výrazně žlutý podklad. Snad ti to takhle stačí. Přikládám fotku mého samce Hi Yellow ve věku cca. 6 měsíců

Zdravim pan Doležel,
prosim kontaktujte ma na mail sauria.sk@centrum.cz
nedari sa mi otvorit vas profil s adresou.
Dakujem.
Peter

2.12.2005 04:43

sauria napsal(a):
Zdravim pan Doležel,
prosim kontaktujte ma na mail sauria.sk@centrum.cz
nedari sa mi otvorit vas profil s adresou.
Dakujem.
Peter

eublepharis@tiscali.cz . . . Co by jste potřeboval? Doležel Jakub

3.12.2005 20:22

keltmen napsal(a):

<Ahojky všem, posílám alespoň jednu fotku svého terárka>

3.12.2005 23:37

dagmara napsal(a):

Hezký . . .

4.12.2005 10:48

dagmara napsal(a):

můžu poprosit o email?Odkaz na tvůj profil nefunguje...

4.12.2005 13:59

vitticeps napsal(a):

to bylo pro dagmaru..

4.12.2005 17:39

vitticeps napsal(a):

můj e-mail: dagy.h@seznam.cz

5.12.2005 16:21

dagmara napsal(a):
můj e-mail: dagy.h@seznam.cz

Subadultní jedinec formy SuperHypo Carrottail starý 8 měsíců

6.12.2005 13:28

brosetti napsal(a):
Ahojky, tohle je vážně malý gekončík noční. Vypadá docela zázračně Kombinace hypo a zřejmě nějaká verze patternless, ale selektivně na různých částech těla. Hlavička a ocásek je patternless, tělíčko hypo. Nemůžu se dočkat, až jak se vybarví v dospělosti..
Nemáte někdo fotky malých ghostů?

Další fotky na http://macularius.wz.cz/fotogalerie.htm

http://macularius.wz.cz/fotogalerie.htm

6.12.2005 13:29

brosetti napsal(a):
http://macularius.wz.cz/fotogalerie.htm

6.12.2005 13:30

brosetti napsal(a):

SHCT het Albino subadult

6.12.2005 13:32

brosetti napsal(a):
SHCT het Albino subadult

Mango (hypo + verze patternless, selektivně)

6.12.2005 13:32

brosetti napsal(a):
Mango (hypo + verze patternless, selektivně)

Deail hlavy

6.12.2005 14:32

brosetti napsal(a):
Deail hlavy

Gratuluji

7.12.2005 22:02

doli napsal(a):
Subadultní jedinec formy SuperHypo Carrottail starý 8 měsíců

Je krásný Mám sice jen obyčejné eublíky, ale na fotkách jim to sluší.

7.12.2005 22:04

dagmara napsal(a):
Je krásný Mám sice jen obyčejné eublíky, ale na fotkách jim to sluší.

a ještě jedna

7.12.2005 22:06

dagmara napsal(a):
a ještě jedna

a ještě jedna

8.12.2005 08:46

dagmara napsal(a):
a ještě jedna

Tak tohle zvířátko má exterierové kvality formy Hi-yellow Tangerine.

8.12.2005 09:11

brosetti napsal(a):
Tak tohle zvířátko má exterierové kvality formy Hi-yellow Tangerine.

Předběhla jsi mě S tímto názorem plně souhlasím

8.12.2005 09:15

doli napsal(a):
Předběhla jsi mě S tímto názorem plně souhlasím

Ty jsi taky trvale on-line:o)))..

8.12.2005 10:06

brosetti napsal(a):
Ty jsi taky trvale on-line:o)))..

No momentálně ano, jelikož jsem doma s Angínou Kdyžtak se mi ozvi na ICQ 259-651-142 a splknem

11.12.2005 20:13

svont napsal(a):

Tady je moje

11.12.2005 20:52

gakn napsal(a):
Tady je moje

Pěkný. Z čeho máš zadní stěnu?

12.12.2005 21:54

doli napsal(a):
Pěkný. Z čeho máš zadní stěnu?

Vybroušený 10 cm polystiren natřený disperzí a posypaný pískem. Jako disperzi jsem použil lepidlo na plovoucí podlahy, je lépe odolné vodě. Povch je dostatečně tvrdý, gekoncčíci ho neodrolí a výborně se jim po tom leze.

26.12.2005 10:57

gakn napsal(a):
Tady je moje

krásný tero docela veliký,gekončíci jako v ráji :+) paráda!tady je moje tero čeká hoale pár úprav!

26.12.2005 11:04

nugett napsal(a):
krásný tero docela veliký,gekončíci jako v ráji :+) paráda!tady je moje tero čeká hoale pár úprav!

a ještě jednou z boku sry za ten ohavný teploměr

26.12.2005 11:11

nugett napsal(a):
a ještě jednou z boku sry za ten ohavný teploměr

a tady jsou mý miláčci (jungle+? (white yellow ?) s tím bych potřeboval poradit co to je za formu, ale je krásnej ne? tak mě napište ať mám přehled Dík.

26.12.2005 11:14

nugett napsal(a):
a tady jsou mý miláčci (jungle+? (white yellow ?) s tím bych potřeboval poradit co to je za formu, ale je krásnej ne? tak mě napište ať mám přehled Dík.

tak tady je ten výše zmiňovaný (asi white yellow)

26.12.2005 11:18

nugett napsal(a):

ještě jednou Pišta

26.12.2005 11:23

nugett napsal(a):
ještě jednou Pišta

ještě jednou!

26.12.2005 11:28

nugett napsal(a):
ještě jednou!

ještě jednou moje tero!

3.1.2006 12:22

dagmara napsal(a):
a ještě jedna

taky neco ode me, ... poslu dve fotky, pekne mi potvurka zvedava mrkla do fotaku :))

3.1.2006 12:22

hardcore napsal(a):

taky neco ode me, ... poslu dve fotky, pekne mi potvurka zvedava mrkla do fotaku :))

a druha mrkajici :)

3.1.2006 12:25

hardcore napsal(a):
a druha mrkajici :)

tak sorry, je to moc maly :((

6.1.2006 12:28

nugett napsal(a):

toto je forma Jungle

6.1.2006 12:29

nugett napsal(a):

Ahoj. Když už tak je to High Yellow..a je to ta forma

8.1.2006 16:06

hardcore napsal(a):
tak sorry, je to moc maly :((

Yellow banded tremper

4.2.2006 16:30

sauria napsal(a):
Yellow banded tremper

Dávám newe fotečky mejch gekončíků 100%high yellow

4.2.2006 16:31

draky napsal(a):
Dávám newe fotečky mejch gekončíků 100%high yellow

Detail hlavi

4.2.2006 16:32

draky napsal(a):
Detail hlavi

jéééééé nešlapej mi na hlavu

4.2.2006 16:33

draky napsal(a):
jéééééé nešlapej mi na hlavu

4.2.2006 16:37

draky napsal(a):
kuk

Tak ot je vše jsou krásní ne ostatně ty jiní co jsou tu nafocení jsou taky moc pěkný hlavně ty různé barevné formi
Jo jen taková otázečka chtěl bych vedět jak moc se gekončíci vlhčí já je mám v pouštnim terárku a vlhčim 2* týdně ale jak moc??
tak zatim čau

11.2.2006 10:43

doli napsal(a):

Ahojky, dlouho jsem nic neposlala, tak alespoň 4 fotečky.
Malá Piška v malém terárku

11.2.2006 10:45

doli napsal(a):

Piška zkoumá nové terárko

11.2.2006 10:46

doli napsal(a):

Matýsek na stráži

11.2.2006 10:48

doli napsal(a):

Pohodářka Flikinka

12.2.2006 19:46

dagmara napsal(a):
Pohodářka Flikinka

Výroba heteráčků

12.2.2006 19:49

gilamon napsal(a):
Výroba heteráčků

YELLOW BANDED TREMPER ALBINO

13.2.2006 14:10

vvvpv napsal(a):

Caffe kolegové (yňe),mám tu problém s malým asi tří měsíčním Eublikem (je to Jungle) už jsem ho několikrát přistihnul jak dokořán otevírá tlamku a to několikrát za sebou a s protahováním čelistí nebo něceho takového to asi nemá nic společného a nepřipadá v ůvahu.:??!!Vždy mě to úplňe vyděsí,protože nevím co mu může být ani jak bych mu měl pomoct! Nedávno jsem se dočetl že ještěři otevírají dokořán tlamku nadměrné teplotě v teráriu a lehce se mohou přehřát a uhynout = já mám v terárku přímo pod zdrojem světla něco málo přes 30 st. C a v jiných částech tarárka je od 26 st. C až do 28-29 st.C - podle vzdálenosti od zdroje a od větrání ,přes noc okolo 20 st. C myslim si že takřka ideální. Zkrmuju cvrky s vitaminama Vitamix rep-(ne každé krmení) + přidávám jemně nastrouhanou sepiovku.Voda skoro denně čerstvá prostě nevim co to je a byl bych rád, aby to nic nebylo!!!!!!!!!!!! Tak mi prosím poraďte co a jak ! Předem diky moc za odpovědi nugett

13.2.2006 15:29

gilamon napsal(a):
YELLOW BANDED TREMPER ALBINO

E.m.

19.2.2006 19:47

luma napsal(a):
E.m.

Vytvořil jsem stránky věnované chovu barevných forem Gekončíků nočních, takže pokud se Vám chce a nemáte co na práci, tak se sem můžete mrknout
Eublepharis Morphs - http://gekonciknocni.wz.cz
Přeji příjemné počtení. Doli
Za jakékoliv náměty a konstruktivní připomínky budu rád a pokusím se jim vyhovět

19.2.2006 21:48

doli napsal(a):
Vytvořil jsem stránky věnované chovu barevných forem Gekončíků nočních, takže pokud se Vám chce a nemáte co na práci, tak se sem můžete mrknout
Eublepharis Morphs - http://gekonciknocni.wz.cz
Přeji příjemné počtení. Doli
Za jakékoliv náměty a konstruktivní připomínky budu rád a pokusím se jim vyhovět

Super...tak jsou už v provozu jo?Takže nebudeš mít nic proti když hodím obsah na svý stránky?Měj se..

2.3.2006 19:36

doli napsal(a):

Na stránkách http://gekonciknocni.wz.cz/forum/index.php
byla konečně zprovozněna sekce Fórum. Ptejte se a odpovídejte bez ostychu. S Vaší pomocí z ní může vzniknout největší a nejobsáhlejší diskuze věnovaná pouze Gekončíkům nočním na našem webu. Těšíme se na Vaši návštevu a přispěvky. Za jakékolik názory a konstruktivní připomínky budu rád a pokusím se jim vyhovět.
Jakub Doležel
http://gekonciknocni.wz.cz

2.3.2006 19:39

vitticeps napsal(a):
Super...tak jsou už v provozu jo?Takže nebudeš mít nic proti když hodím obsah na svý stránky?Měj se..

Na stránkách http://gekonciknocni.wz.cz/forum/index.php
byla konečně zprovozněna sekce Fórum. Ptejte se a odpovídejte bez ostychu. S Vaší pomocí z ní může vzniknout největší a nejobsáhlejší diskuze věnovaná pouze Gekončíkům nočním na našem webu. Těšíme se na Vaši návštevu a přispěvky. Za jakékolik názory a konstruktivní připomínky budu rád a pokusím se jim vyhovět.
Jakub Doležel
http://gekonciknocni.wz.cz

6.3.2006 18:12

gekko napsal(a):
ano už vidím hlavičku a je to kluk. Máte krásného kluka maminko

eublepharis macularius ( gekončík noční) – vejce
Ahoj lidičky.Mám problém s líhnutím .Udělala jsem inkubátor dle vašich rad, vlhkost zajišťuji miskou z vodou a stálím vlhčením( kropím stěny terária),teplota se pohybuje kolem 30-31°C( pomocí noční žárovky a vyhřívacího kamene, měřím termostatem ).Stále se to nedaří .Po 4 dnech mi vajíčka začínají měnit tvar a propadají se.Výsledkem jsou placatá vajíčka. Nevíte v čem dělám chyby ?
Děkuji za odpověď.
Zuzka

6.3.2006 18:43

doli napsal(a):

eublepharis macularius ( gekončík noční) – vejce
Ahoj lidičky.Mám problém s líhnutím .Udělala jsem inkubátor dle vašich rad, vlhkost zajišťuji miskou z vodou a stálím vlhčením( kropím stěny terária),teplota se pohybuje kolem 30-31°C( pomocí noční žárovky a vyhřívacího kamene, měřím termostatem ).Stále se to nedaří .Po 4 dnech mi vajíčka začínají měnit tvar a propadají se.Výsledkem jsou placatá vajíčka. Nevíte v čem dělám chyby ?
Děkuji za odpověď.
Zuzka

20.4.2006 18:40

doli napsal(a):

Zdarte, potřeboval bych pomoct určit, jestli jsou tihle dva nočňáci hetero na albino. Se samečkem si nevím rady...

20.4.2006 18:43

D0bros napsal(a):
Zdarte, potřeboval bych pomoct určit, jestli jsou tihle dva nočňáci hetero na albino. Se samečkem si nevím rady...

A samička vypadá na Yellow banded Tremper albino ...dík všem

4.5.2006 12:59

D0bros napsal(a):
A samička vypadá na Yellow banded Tremper albino ...dík všem

Ahojky lidičky :)
Tak se nám konečně narodila miminka, ale nevím o jakou formu se jedná :).
Mohl by mi nějaky zkušený chovatel poradit?
Nebo pokud by se našel hodný človíček tak hledají nový domov :)

8.5.2006 18:34

doli napsal(a):

Tady je moje gekončí slečna - Afroditka

8.5.2006 22:00

klaris napsal(a):
Tady je moje gekončí slečna - Afroditka

sem tu zas mám newe fotky eublíku z fo´táku nikon makro oběktivu víc nevim:) tak jukejte.
detailní záběr oka

8.5.2006 22:03

drak napsal(a):
sem tu zas mám newe fotky eublíku z fo´táku nikon makro oběktivu víc nevim:) tak jukejte.
detailní záběr oka

a ještě jedna poslední fotka.
tak zatim čus

DRAKY

18.6.2006 15:55

drak napsal(a):
a ještě jedna poslední fotka.
tak zatim čus

DRAKY

můj Bartík schválně jestli ho najdete

23.6.2006 13:23

doli napsal(a):

zde fotečka mého terária pro Eublephary...

22.1.2007 16:15

doli napsal(a):

Moje terárko

22.1.2007 16:17

doli napsal(a):

samička asi rok stará

22.1.2007 16:23

doli napsal(a):

samec

Piškot

19.3.2015 09:18
Piškot

XXX.XXX.109.64

Dobrý den jsem totalní začátečník a rozhodl jsem se chovat gekončíka nočního a potřeboval bych radu. Pořídil jsem si terarium (75X55X40) je odvětrávane ze spoda i z hora vytapim pouze žárovkou a když jsem testoval před pořízením draka teplotu v terariu tak se v ruzných mistech se pohybuje mezi 25-30 °C jen tam kam dopadá světelný paprsek teplota přesahuje 35°C doatane se až na 38°C tak se chci poptat zda to vadí aby se mi Gekončíci nepřehřáli. Předem děkuju za odpověd Piškot.

bafalek

18.9.2016 14:59
bafalek

XXX.XXX.241.242

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak mám začít chovat cvrcky pro gekončíka nočního.Děkuji za odpověd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík