ahoj lidi..mozna je to blbost.mam mlade cervene uzovky.a na hrbete z hruba v pulce tela mam takovou malinkamtou boulicku..tak mne napadlojestli to nema nejake pozustatky z holatka.)po krmeni).ale to je asi hloupost..tak premyslim co by to mohlo byt..jestli se nekde nejak neprastila nebo nenatahla nejaky sval...nemate s tim nekdo zkusenosti..
desturbed
napsal(a):
ahoj lidi..mozna je to blbost.mam mlade cervene uzovky.a na hrbete z hruba v pulce tela mam takovou malinkamtou boulicku..tak mne napadlojestli to nema nejake pozustatky z holatka.)po krmeni).ale to je asi hloupost..tak premyslim co by to mohlo byt..jestli se nekde nejak neprastila nebo nenatahla nejaky sval...nemate s tim nekdo zkusenosti..
Spíš půjde o nějaký abces, možná po mechanickém poranění, může se vstřebat, ale možné bude třeba ho naříznout (raději to nech na veterináře) a vyčistit od hnisu, vydesinfikovat a potom pravidelně oplachovat desinfekcí než se to zahojí a had by měl být bez substrátu (na ubrouskách). Ale může jít i oněco jiného, měl by to vidět odborník (veterinář).
desturbed
napsal(a):
To se děje např. při plísních, že se tvoří takové boule - puchýře. Když to měl můj had,tak mi doktor nakázal každou takovou "odškrábnout",ale zašla bych spíš se zeptat...