Poddruh Elaphe obsoleta - poznáte ho?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2007 16:36

ahojte,pozná někdo poddruh obsolety na fotce? nějak nevím jestli je to spiloides nebo quadrivittata (je totiž z burzy a tam jen měli že je to obsoleta) díky moc

11.9.2007 17:20

adamgabrys napsal(a):
ahojte,pozná někdo poddruh obsolety na fotce? nějak nevím jestli je to spiloides nebo quadrivittata (je totiž z burzy a tam jen měli že je to obsoleta) díky moc

Bohužel mláďata jsou u všech poddruhů prakticky totožná, takže to poznat nelze, ale u nás se chová vesměs jen quadrivittata a jestli to mládě bylo do 300 Kč, tak to určitě je ona. Ostatní poddruhy jsou méně běžné a tudíž i drašší.

11.9.2007 18:57

adamgabrys napsal(a):

ahoj,já je chvám,tohle je mláďátko,ze kterého ještě nic nepoznáte.Takoví mrňousi jsou všechny stejný,a hezoučký

12.9.2007 08:08

krokodyl napsal(a):
Bohužel mláďata jsou u všech poddruhů prakticky totožná, takže to poznat nelze, ale u nás se chová vesměs jen quadrivittata a jestli to mládě bylo do 300 Kč, tak to určitě je ona. Ostatní poddruhy jsou méně běžné a tudíž i drašší.

no stál mě 450

12.9.2007 10:09

jindrich napsal(a):
ahoj,já je chvám,tohle je mláďátko,ze kterého ještě nic nepoznáte.Takoví mrňousi jsou všechny stejný,a hezoučký

Tak i za 450 to ještě může být quadrivittata, pokud to není přímo od chovatele. Poznáte to časem, tak do půl roka, se začne kresba měnit a v roce až dvou už je přebarvena, takže, pokud tam budou pruhy na žlutém až sv. hnědém podkladě, tak je to nějaká z komplexu quadrivittata (dnes Pantherophis alleghaniensis), jestli zůstane šedavá s tmavšími šedými skvrnami tak může jít o spiloidesku (dnes P. spiloides), pokud budou skvrny výrazné na světlém podkladě může jít o lindheimeri a pokud půjde do tmava až černa tak to může být nominátní E. o. obsoleta (dnes obě P. obsoletus).

12.9.2007 20:17

adamgabrys napsal(a):

jo a ještě něco, bříško má zlehka růžový

Přidejte reakci

Přidat smajlík