Společný chov Testudo horsfieldii a T. hermanni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2007 21:08

Jake s ním mate zkušenosti? Hlavně jak spolu vychazejí dospělí samci? Vsem předem děkuji za reakce.

21.9.2007 13:46

petrm napsal(a):
Jake s ním mate zkušenosti? Hlavně jak spolu vychazejí dospělí samci? Vsem předem děkuji za reakce.

A proc bys to delal? To chces produkovat mezidruhove krizence???

21.9.2007 14:42

petrm napsal(a):

Já je tedy dohromady nechovám, ale když mám příliš agresivního samce stepaček, tak ho občas z nedostatku místa přidám do výběhu k hermankám aby si trochu schladil hlavu a výraznější problém nevidím. Trochu problém je v tom, že oba druhy mají kapku jiné chování při soubojích samců, takže velký samec od hermanky občas nepozná že menší samec stepačky už toho má dost a doráží na něj déle než je obvyklé, pokud spolu zápasí dva samci stejného druhu. To je ale to co potřebuju, takže mě to nevadí. Bude to ale asi dost individuální.

21.9.2007 14:44

jetmar napsal(a):
Já je tedy dohromady nechovám, ale když mám příliš agresivního samce stepaček, tak ho občas z nedostatku místa přidám do výběhu k hermankám aby si trochu schladil hlavu a výraznější problém nevidím. Trochu problém je v tom, že oba druhy mají kapku jiné chování při soubojích samců, takže velký samec od hermanky občas nepozná že menší samec stepačky už toho má dost a doráží na něj déle než je obvyklé, pokud spolu zápasí dva samci stejného druhu. To je ale to co potřebuju, takže mě to nevadí. Bude to ale asi dost individuální.

Vzájemné křížení těchto dvou druhů je ale nepravděpodobné

21.9.2007 19:49

jetmar napsal(a):
Vzájemné křížení těchto dvou druhů je ale nepravděpodobné

Takže vcelku to jde:) A co si Jetmare myslite o možném křižení mez T. graecou a T. herm.?

21.9.2007 19:51

petrm napsal(a):
Takže vcelku to jde:) A co si Jetmare myslite o možném křižení mez T. graecou a T. herm.?

Ještě,abych to uvedl na pravou míru, žádnou produkci bastardů nemám v plánu, ba naopak.

22.9.2007 19:18

petrm napsal(a):

Myslím Meduno, že není příliš pravděpodobné. V místech svého přirozeného výskytu se vyskytují T. graeca ibera a T. hermanni boettgeri společně. V přírodě se běžně potkávají. Kříženců by tedy muselo být mnoho. Pokud budeme posuzovat tuto možnost u želv v zajetí, tak já osobně žádný takový případ neznám. Znám pouze křížence T. graeca ibera a T. marginata, přirozeně z chovu v zajetí. Tyto druhy se pokud vím v přírodě nepotkávají, snad výjmečně na hranicích areálu svého rozšíření.

22.9.2007 22:37

cijoml napsal(a):
A proc bys to delal? To chces produkovat mezidruhove krizence???

Michale, osobně mám taky horsfieldky mezi hermankama a vůbec nic se neděje. Mám je takto již opravdu mnoho let a ani jednou nedošlo k nějaké mezidruhové šarvátce či jinému kontaktu, Je pravda, že mám relativně velký výběh.
Milan

22.9.2007 22:39

jetmar napsal(a):
Myslím Meduno, že není příliš pravděpodobné. V místech svého přirozeného výskytu se vyskytují T. graeca ibera a T. hermanni boettgeri společně. V přírodě se běžně potkávají. Kříženců by tedy muselo být mnoho. Pokud budeme posuzovat tuto možnost u želv v zajetí, tak já osobně žádný takový případ neznám. Znám pouze křížence T. graeca ibera a T. marginata, přirozeně z chovu v zajetí. Tyto druhy se pokud vím v přírodě nepotkávají, snad výjmečně na hranicích areálu svého rozšíření.

nicméně kříženci T.G.I. a T.M. většinou bývají opravdu pohledově hezcí.
Milan

23.9.2007 16:29

milan napsal(a):
nicméně kříženci T.G.I. a T.M. většinou bývají opravdu pohledově hezcí.
Milan

Ty které jsem viděl já vypadali jako hnědá marginata se světlým plastronem bez typických marginátích trojuhelníků. Postavou pěkné želvy ale barva fádní. Raději čisté druhy a nejen z estetických důvodů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík