Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2005 20:10

Ahoj
Potřebovala bych poradit jakou potravu umístit do venkovního jezírka pro želvy. Četla jsem o perloočkách, ale nemám tušení, kde je pořídit.Také bych se chtěla zeptat, zda někdo máte zkušenosti s kupováním malých živých rybek. Chtěla bych požádat nějakého rybáře, aby mi rybky odlovil,ale nevím, kolik bych mu za ně měla nabídnout na kg(nebo na litry?). Nebo myslíte, že by se dali sehnat v rybářských potřebách? Nechtěla bych želvy zkrmovat akvarijními rybkami. Prosím poradí mi někdo? Díky

18.4.2005 00:13

tintallë napsal(a):
Ahoj
Potřebovala bych poradit jakou potravu umístit do venkovního jezírka pro želvy. Četla jsem o perloočkách, ale nemám tušení, kde je pořídit.Také bych se chtěla zeptat, zda někdo máte zkušenosti s kupováním malých živých rybek. Chtěla bych požádat nějakého rybáře, aby mi rybky odlovil,ale nevím, kolik bych mu za ně měla nabídnout na kg(nebo na litry?). Nebo myslíte, že by se dali sehnat v rybářských potřebách? Nechtěla bych želvy zkrmovat akvarijními rybkami. Prosím poradí mi někdo? Díky

Nepíšete o jaké želvy se jedná, ale předpokládám, že o T.s.elegans. Pokud je budete mít v jezírku, tak tam nebudou růst žádné rostliny (lekníny, stulíci apod). Želvy je prostě okoušou.
Také nepíšete jak jsou velké ty želvy, bylo by dobré to vědět, protože pak ta potrava může být také odlišná. Vycházím z toho, že budou 10 cm a větší. Pak jsou pro ně vhodné malé rybky jako jsou třeba karásci. Mrtvé čerstvé nebo i sušené. U sušených ryb to mohou být i jiné druhy než jsou karasy. Dají se i koupit. Elegansky sežerou veškeré ryby. Jen mořské sledě jsou velmi tučné a budete mít zašpiněnou vodu. Karásky vám nachytá rád každý malý kluk na venkově, ale i někde u vody třeba v Praze. Nebo rybáři, když chytají karásky či jiné rybky jako návnadu na dravce. U mého přítele se občas dají sehnat i ve sportu, v oddělení rybařiny - živé. Cena je od 6-10Kč/ks, dle velikosti. Cena bude asi všude stejná. Klukům by třeba mohla stačit čekoláda za kbelík rybek. Nebo vám je nachytají jen tak pro radost.
krmit elegansky akvarybami, je luxusní záležitost, i když želvy to rozhodně odmítat nebudou.
Milan

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2005 11:02

tintallë napsal(a):
Ahoj

Rybky se daj koupit nekdy v rybarskych potrebach, o cene moc nevim, sama si je chytam rucne. Ale jinak bych se obratila na decka ktery bydli pobliz nejake ricky. Za pytlik bonbonu vam jich kyblik prinesou. Myslim ze ani nekteri rybari nebudou mit problem vam neco dat. Muzete si i od nich jen vypujcit ceren a nachytat si par rybek sama, neni na tom nic slozityho. Jen pozor at se vam tam neobjevi neco chranenyho.

18.4.2005 12:07

tintallë napsal(a):
Ahoj

Na děcka bych moc nespoléhal, neboť i na ves už dorazilo video a PC. Jinak u nás prodávají karásky od 2 Kč. Ale zpravidla to řeším při výlovu do mrazáku.

18.4.2005 12:24

hugo napsal(a):
Na děcka bych moc nespoléhal, neboť i na ves už dorazilo video a PC. Jinak u nás prodávají karásky od 2 Kč. Ale zpravidla to řeším při výlovu do mrazáku.

jj, ziju jeste na "zaostalem" venkove, kde si decka stavi na potoce hraze a chytaj do nich rybky a je s nima docela rozumna rec.

18.4.2005 20:10

hugo napsal(a):

Díky všem za odpověď. Chtěla jsem hlavně přibližně ty ceny. Jedná se o želvy nádherné(samice 23cm, samec 16cm). Žádného rybáře osobně neznám, tak jsem nechtěla někoho urazit nebo se nechat napálit. Akvarybky byla poslední možnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík