tek
napsal(a):
Nevíte někdo o chovatelích hadů rodu corallus hortulanus,nejlépe z jihomoravského kraje a okolí.
Někdo kdo má čerstvě mladý nebo čeká.
Vkládejte i fotky svých psohlavců
Děkuji
O chovateli z J-Moravy nevím, jen přikládám foto.
1,0 Corallus hortulanus juv.
malpolon
napsal(a):
O chovateli z J-Moravy nevím, jen přikládám foto.
1,0 Corallus hortulanus juv.
Moje poslední mládě 0,1 z posledního odchovu
malpolon
napsal(a):
Jojo, myslím, že jim to bude spolu slušet, jestli teda vyjde to zaslání...
Dospělá samice.
krokodyl
napsal(a):
A druhá
Podívej se na www.morelia.nafoceno.cz jsou tam moje zvířata je tam i fotka páření.
jelen
napsal(a):
Podívej se na www.morelia.nafoceno.cz jsou tam moje zvířata je tam i fotka páření.
Několik dní staré foto.
tek
napsal(a):
Nevíte někdo o chovatelích hadů rodu corallus hortulanus,nejlépe z jihomoravského kraje a okolí.
Děkuji
Mate krasne hady...
A to nikdo necekate miminka,nebo nekdo z vasich znamych,treba i pozdeji,okolo prosince???
tek
napsal(a):
Mate krasne hady...
A to nikdo necekate miminka,nebo nekdo z vasich znamych,treba i pozdeji,okolo prosince???
Možná ta žlutá samice bude někdy v listopadu až prosinci rodit, nějak zesílila, ale pářit jsem ji neviděl, viděl jsem jen tu červenou, ale ta zase nic nedělá, takže to zřejmě nebylo úspěšné.
Koukám, že některým páří teď, mě většinou v lednu až dubnu a rodí v říjnu až prosinci.
krokodyl
napsal(a):
Možná ta žlutá samice bude někdy v listopadu až prosinci rodit, nějak zesílila, ale pářit jsem ji neviděl, viděl jsem jen tu červenou, ale ta zase nic nedělá, takže to zřejmě nebylo úspěšné.
Koukám, že některým páří teď, mě většinou v lednu až dubnu a rodí v říjnu až prosinci.
Je lepsie chovat hortulany oddelene alebo spolu? Ja mam 1,2 a samca som mal oddelene. Teraz je uz asi 14 dni pri samiciach ale pohlavnu aktivitu nevidno.
Nie ze by som sa ponahlal len chcem vediet ci je lepsie ho iba pokusne pripustat alebo to nechat na nich. Je to prva sezona v ktorej skusam parit tak som neisty.
tek
napsal(a):
Mate krasne hady...
I mame miminka a moc pekna. Celych 13 :-). Jeste je nemam nafocene, tak snad jen fotka stastneho otce. K odberu budou cca za 14 dni po svleku a rozkrmeni. Vice na www.chlivek.unas.cz
sauria
napsal(a):
Je lepsie chovat hortulany oddelene alebo spolu? Ja mam 1,2 a samca som mal oddelene. Teraz je uz asi 14 dni pri samiciach ale pohlavnu aktivitu nevidno.
Nie ze by som sa ponahlal len chcem vediet ci je lepsie ho iba pokusne pripustat alebo to nechat na nich. Je to prva sezona v ktorej skusam parit tak som neisty.
Odděluji samce na podzim a v zimě, připouštím v lednu a páří leden až duben. Vyplatí se když je venku nějaká předjarní bouřka otevřít okno a mohutně porosit, většinou je to stimuluje a páří se.
krokodyl
napsal(a):
4 krokodyl: No tak kdyby to vyšlo a něco z toho vzniklo,tak dal byste mi vědět nebo to hodíte sem nebo na poradnu někam na inzerci,že?tak já to budu sledovat
a přeji hodně štestí ať to vyjde
tek
napsal(a):
4 krokodyl: No tak kdyby to vyšlo a něco z toho vzniklo,tak dal byste mi vědět nebo to hodíte sem nebo na poradnu někam na inzerci,že?tak já to budu sledovat
a přeji hodně štestí ať to vyjde
Něco už je tak trochu zamluvené, ale určitě se na inzerci objeví, případně foto na moderce, takže sledujte.
strajaka
napsal(a):
I mame miminka a moc pekna. Celych 13 :-). Jeste je nemam nafocene, tak snad jen fotka stastneho otce. K odberu budou cca za 14 dni po svleku a rozkrmeni. Vice na www.chlivek.unas.cz
Samec
strajaka
napsal(a):
Tak tady jsou ti slibovani prckove. Je to samozrejme jen vyber, vsechna mladata uz jsou v nabidce na webu www.chlivek.unas.cz
strajaka
napsal(a):
Tak tady jsou ti slibovani prckove. Je to samozrejme jen vyber, vsechna mladata uz jsou v nabidce na webu www.chlivek.unas.cz
Tady jsou fotky mých miláčků.Černé jsou samice a hnědý je kluk jako buk a jejich terárko
pavelcicola
napsal(a):
Tady jsou fotky mých miláčků.Černé jsou samice a hnědý je kluk jako buk a jejich terárko
Další foto.
pavelcicola
napsal(a):
0,1 2ks teď jim byl rok.
No a tohle je jejich bydlení. 100/40/50cm 3íře jednoho boxu je 33cm.Zdá se ,že jim je tam dobře.
tek
napsal(a):
Děkuji
Mám týdenní mladé,ale kraj U.Jsou to moji první odchovaní psohlavci.
jindrich
napsal(a):
Mám týdenní mladé,ale kraj U.Jsou to moji první odchovaní psohlavci.
Asi už 2 týdny mám nový vrh psohlavců, celkem 12 ks (8 žlutých, 3 černí s oranžovými znaky a 1 hnědý), na prodej budou zřejmě až počátkem roku po rozkrmení a ujištění se o dostatečné životaschopnosti.
krokodyl
napsal(a):
Asi už 2 týdny mám nový vrh psohlavců, celkem 12 ks (8 žlutých, 3 černí s oranžovými znaky a 1 hnědý), na prodej budou zřejmě až počátkem roku po rozkrmení a ujištění se o dostatečné životaschopnosti.
.
tak já tedy také přidám jednoho nechtěného hortulánka ...
Snad se mu u nás bude dobře dařit
Uživatel s deaktivovaným účtem

A jeho potencial??? NZ 2011, letos dve samice vyklopily neoplozene snusky?!
Nemaji moc radi vysoke teploty krome brezich samic. Uplne postacuje 26-28C den a normal pokles v noci, ktery je podle rocniho obdobi a topne sezony ruzny cca 23-25C. Jinak je k pareni stimuluji jako chondrouse poklesem i ke 20-21C. Svitim jim jen zarivkami 13W.

Skus mi napisat na e-mail :)

Vysledok :) 11 mladat ( 2 red calico,1 yellow tiger , 8 yellow/orange )
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.28
Vždy to bude len! hortulan.
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.28
A ako sám vidíš, vo vlákne komunikuješ sám so sebou už skoro druhý rok!
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.28
loraena
napsal(a):
Není potřeba s nikým komunikovat. Já se ráda podívám na chov zajímavých hadů (a jistě i spousta jiných lidí), od toho tady to vlákno je.
Lenže hortulani už nie sú zaujímavé dávno, ak vôbec niekedy boli. Preto tu 2 roky píše sám so sebou. Pripomína mi už p.DM Boa.
hortulan

XXX.XXX.45.234
Jajajajajaja
napsal(a):
Lenže hortulani už nie sú zaujímavé dávno, ak vôbec niekedy boli. Preto tu 2 roky píše sám so sebou. Pripomína mi už p.DM Boa.
A která zvířata jsou podle vás zajímavá?
Marginat

XXX.XXX.234.141
stanley60
napsal(a):
Pro někoho jsou nezajímaví hortulani, pro mě třeba barevné jitrnice, masově produkované v šuplíkových chovech (nic proti). Zkrátka věc vkusu každého soudruha.
To úplne súhlasím, farebné pokusy su tiež na úpadku. No v dnešnej dobe hortulani sú už na okraji záujmu úplne. To zbytočné tu riešiť. A taktiež sú to farebné nepidarky to nazvime. Ale veď ten p.sveter druhým rokom tu sám so sebou konunikuje, co je holý fakt. DM.BOA cislo 2.
Marginat

XXX.XXX.234.141
rec
napsal(a):
Cierny leo.paradny, hortulan bude vzdy patrit medzi zaujimave hady...nezaujimave su prispevky niektoryh ludi...
Dva roky si sa ne nevyskytol, od razu tu si sa zjavil. Je to realny stav, zbytocne tu budeš prášiť svoje úvahy.