Na následujícím videu jsou dvě želvy. Docela by mne zajímalo co je ta první za druh. Nemá někdo tušení? Ta druhá je opravdová kuriozita. Nejen že má dvě hlavy, ale taky rachitidu. Děs a hrůza. Majitele by měli taky trochu potrápit.
http://rapidshare.com/files/64537834/ Dvouhlave_zelvy_xvid.avi
(před Dvouhlave_zelvy_xvid.avi vymažte mezeru)
wufeng
napsal(a):
Na následujícím videu jsou dvě želvy. Docela by mne zajímalo co je ta první za druh. Nemá někdo tušení? Ta druhá je opravdová kuriozita. Nejen že má dvě hlavy, ale taky rachitidu. Děs a hrůza. Majitele by měli taky trochu potrápit.
http://rapidshare.com/files/64537834/ Dvouhlave_zelvy_xvid.avi
(před Dvouhlave_zelvy_xvid.avi vymažte mezeru)
Těžko říct, jestli je to rachitida. Dost možná jen deformace způsobená splynutím dvou zárodků. Spíš než dvouhlavá příšera jsou to 2 želvy v 1.
pokquok
napsal(a):
Těžko říct, jestli je to rachitida. Dost možná jen deformace způsobená splynutím dvou zárodků. Spíš než dvouhlavá příšera jsou to 2 želvy v 1.
Když jsem to konečně u kolegy viděl (podařilo se mu to "vyextrahovat" z netu), řekl bych, že to krom těch dvou hlav rachitida bude. Nejspíš došlo během embryonálního vývoje k poškození zárodku, spíš než splynutí dvou. V chovu pak převládl vliv nevhodné stravy, navíc takhle "potrefené" zvíře může mít teoreticky i další potíže, takže třeba možná hůř využije vápník z potravy...
Petr
petr zelvar
napsal(a):
Když jsem to konečně u kolegy viděl (podařilo se mu to "vyextrahovat" z netu), řekl bych, že to krom těch dvou hlav rachitida bude. Nejspíš došlo během embryonálního vývoje k poškození zárodku, spíš než splynutí dvou. V chovu pak převládl vliv nevhodné stravy, navíc takhle "potrefené" zvíře může mít teoreticky i další potíže, takže třeba možná hůř využije vápník z potravy...
Petr
A co ta první želva? Co to může být za druh.
wufeng
napsal(a):
To je nejspíš Pseudemys (concina) floridana, anglicky Florida Cooter
wufeng
napsal(a):
Mládě...
petr zelvar
napsal(a):
Mládě...
Myslel jsem tu první kterou drží v ruce.
wufeng
napsal(a):
foto č.2
Bohužel jsou dost neostré, ale v tom videu je to vidět trochu líp.
foto č.3
wufeng
napsal(a):
Bohužel jsou dost neostré, ale v tom videu je to vidět trochu líp.
foto č.3
Kdyby se podařilo "vyextrahovat", kde Irwing tu želvu chytil, dalo by se to odhadnout snáz. Mohla by to být nějaká Elseya, třeba brandenhorsti, případně Elusor macrurus, chtělo by to někoho opravdu dobrého "přez Austrálii"...
Petr
petr zelvar
napsal(a):
Kdyby se podařilo "vyextrahovat", kde Irwing tu želvu chytil, dalo by se to odhadnout snáz. Mohla by to být nějaká Elseya, třeba brandenhorsti, případně Elusor macrurus, chtělo by to někoho opravdu dobrého "přez Austrálii"...
Petr
Elseya branderhorstii to nebude skoro určitě, protože to je novoguinejský druh. Nicméně je pravdou, že Steve Irwin mohl točit tento pořad na Nové Guineji. Ale podle struktury na hlavě želvy jsem přesvědčen, že se jedná o nějaký druh ze skupiny Elseya latisternum, ale E. latisternum to není, protože to jsou tmavší zvířata. Může to být E. bellii nebo Elseya irwini, které jsou světlejší. A jak už jsem napsal, protože želvu drží v ruce S. Irwin, hádám, že by se mohlo jednat o Elseya irwini. Ale připouštím, že se klidně může jednat i o Elseya georgesi či Elusor macrurus. To bych musel mít výrazně lepší a kvalitnější fotky, abych mohl tvrdit, že nehádám.
V příloze fotky mých E. latisternum
petr zelvar
napsal(a):
Petr
V tom videu bylo vidět, že hlava je poměrně rovnoměrně "kropenatá", jestli to má nějaký význam pro určení druhu...
Petr