Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2007 21:12

Ahoj, tenhle rok poprvé zimuju svoje želvy, teď jsou ve sklepě už asi týden... Samička se normálně zahrabala, má zataženou hlavu i nohy, ale sameček se ještě neodhodlal zatáhnout hlavu, ikdyž oči má zavřené, ale když jsem je šla dneska kontrolovat, zjistila jsem, že mu malá část krunýře kouká, zrejme se pohnul... Poté, co jsem si ho detailně prohlídla a dala zpátky, zacal nekam hodne pomalu jit... Je to normalni? Teplota ve sklepe je 8 stupnu, jsou to ctyrlete Testudo hermanni.
Dekuji, Marketa

1.11.2007 22:02

makina napsal(a):
Ahoj, tenhle rok poprvé zimuju svoje želvy, teď jsou ve sklepě už asi týden... Samička se normálně zahrabala, má zataženou hlavu i nohy, ale sameček se ještě neodhodlal zatáhnout hlavu, ikdyž oči má zavřené, ale když jsem je šla dneska kontrolovat, zjistila jsem, že mu malá část krunýře kouká, zrejme se pohnul... Poté, co jsem si ho detailně prohlídla a dala zpátky, zacal nekam hodne pomalu jit... Je to normalni? Teplota ve sklepe je 8 stupnu, jsou to ctyrlete Testudo hermanni.
Dekuji, Marketa

Želvy se i v takových teplotách dokážou pohybovat, neboj, nech ho v klidu, on během pár dní "usne" pořádně.

1.11.2007 22:15

krokodyl napsal(a):
Želvy se i v takových teplotách dokážou pohybovat, neboj, nech ho v klidu, on během pár dní "usne" pořádně.

blby je, ze ted jsem je jeste vazila a samecek ma ubytek vahy skoro 10 %, samicka 3,5 % ...

2.11.2007 11:38

makina napsal(a):
blby je, ze ted jsem je jeste vazila a samecek ma ubytek vahy skoro 10 %, samicka 3,5 % ...

Na začátku zimy to teda není nic moc, jak jseš na tom s vlhkostí?

2.11.2007 16:38

jetmar napsal(a):

ja by som sa chcel spytať či je zimovanie testuda horsfieldii v niečom odlišné od zimovania ostatnych zastupcov tohto rodu(napr.hermani
vďaka

2.11.2007 19:51

jetmar napsal(a):

minimalne 60% - to je vlhkost sklepu, ja jeste vlhcim substrat...

2.11.2007 19:51

xodnik napsal(a):
ja by som sa chcel spytať či je zimovanie testuda horsfieldii v niečom odlišné od zimovania ostatnych zastupcov tohto rodu(napr.hermani
vďaka

ja si myslim ze ne...

5.11.2007 11:20

xodnik napsal(a):
vďaka

Horsfieldky hůře snášejí teploty na horní hranici pro zimování alépe ty nižší, tedy optimum někde mezi 2 - 4 stC, nikoli přes 7 stC.
Petr

7.11.2007 13:02

makina napsal(a):
minimalne 60% - to je vlhkost sklepu, ja jeste vlhcim substrat...

Chce to, aby v bedně měla vlhkost min. 80-85%, při nižší vlhkosti a vyšších teplotách dochází k hodně rychlé dehydrataci.

7.11.2007 19:54

makina napsal(a):
Dekuji, Marketa

Dekuju vsem za rady, dnes jsem byla u veterinare a rekl mi, ze ma roupy a v prirode by asi neprezil... Takze ho probouzim, samicku necham ce sklepe jest tak tyden, 14 dni, a pak ji probudim taky.

8.11.2007 11:47

makina napsal(a):
Dekuju vsem za rady, dnes jsem byla u veterinare a rekl mi, ze ma roupy a v prirode by asi neprezil... Takze ho probouzim, samicku necham ce sklepe jest tak tyden, 14 dni, a pak ji probudim taky.

Veterinar Ti rekl, ze by v prirode neprezil kvuli roupum? Tomu se mi nechce verit. Prave v prirode mivaji zelvy mnohem horsi parazity nez roupi, kteri kdyz se nejak vyrazne nepremnozi, nedelaji problemy. A zimuji kazdy rok...

1.1.2008 11:41

makina napsal(a):
Dekuji, Marketa

Připojím se také s dotazem.

Letos poprvé zimuji Testudo hermanni (baby). Ve sklěpě je stálá teplota 10 °C, zimuji v rašelině. Jak dlouho takto můžu zimovat? Přes léto jsem je nosil do venkovního výběhu, poté měl až do října v teráriu. Teprve potom jsem začal snižovat teploty. Želvičky se po přemístění na definitivní zimoviště zahrabaly asi po týdnu.

Jak dlouho mají spát malé želvy při prvním zimování? Neměla by ta doba být radši kratší?

1.1.2008 21:36

klajda napsal(a):
Připojím se také s dotazem.

Letos poprvé zimuji Testudo hermanni (baby). Ve sklěpě je stálá teplota 10 °C, zimuji v rašelině. Jak dlouho takto můžu zimovat? Přes léto jsem je nosil do venkovního výběhu, poté měl až do října v teráriu. Teprve potom jsem začal snižovat teploty. Želvičky se po přemístění na definitivní zimoviště zahrabaly asi po týdnu.

Jak dlouho mají spát malé želvy při prvním zimování? Neměla by ta doba být radši kratší?

Ja som zimoval minulorocne t. hermanni tento rok od oktobra do decembra, cca 2 mesiace a bez problemov. Teploty boli vyssie medzi 8-11 st., nakolko vonku bolo stale pomerne teplo, ale vyraznejsi ubytok vahy ani caste budenie som nezaznamenol, obcas sa premiestnili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík