radical
napsal(a):
dobrej chtel bych se zeptat jake jsou podminky chovu (vybaveni teraria , substrat , velikost) pripadne jak se pohybuje cena , rad bych byl kdyby ste sem dali i nejkaou fotecku diky za ochotu
radical
napsal(a):
dobrej chtel bych se zeptat jake jsou podminky chovu (vybaveni teraria , substrat , velikost) pripadne jak se pohybuje cena , rad bych byl kdyby ste sem dali i nejkaou fotecku diky za ochotu
radical
napsal(a):
Jak se presne jmenuje ten zluty druh?
Ten žlutej druh se jmenuje mládě krajty zelenej.Jako nic proti tobě,ale pokud chceš takhle náročnej druh hada,tak bys měl mít zaprvý nějaký zkušenosti s chovem hadů a za druhý by sis o tom měl hodně přečíst.Tyhle krajty jsou asi do 1-2 let, zbarvený buď žlutě,nebo červeně - to záleží na druhu.Potom se začnou přebarvovat¨a v dospělosti jsou zelený.Jinak cena se pohybuje od cca 6 000 do 14 000.To jsou mezní hranice.Většinou tak kolem 8 -10.Jo a pokud si jí pořídíš jako mládě,tak počítej s rozkrmovánim, který trvá docela dlouho...
radical
napsal(a):
morelia viridis-ARU (samec 8měs.)
radical
napsal(a):
mrkni na tuto adresu http://www.moreliaviridis.websnadno.cz/
lampropeltis
napsal(a):
mrkni na tuto adresu http://www.moreliaviridis.websnadno.cz/
Tady přispívám svým samečkem Jaya pura. Ládin
corallus
napsal(a):
Tady přispívám svým samečkem Jaya pura. Ládin
Ještě jedna póza
corallus
napsal(a):
Ještě jedna póza
Tady jsou vidět dvě záklavní barvy ve kterých se tyto krajty líhnou.
corallus
napsal(a):
Tady jsou vidět dvě záklavní barvy ve kterých se tyto krajty líhnou.
Žluté mládě Wamena.
lampropeltis
napsal(a):
morelia viridis-ARU (samec 8měs.)
morelia viridis-ARU při krmení
corallus
napsal(a):
A tady hnědé mládě Wamena.
morelia viridis-ARU při krmení (samec),samička po jídle v pozadí
h vysin
napsal(a):
Ládine máš krásný hady.Asi se tim trochu víc zabejváš, tak mi asi poradíš.Někdo nejmenovanej mi tvrdil, že se daj sehnat Morelia viridis od chovatele i za 3 000, tak se chci optat, jestli je to pravda.Díky.
Ahoj Honzo, krajty zelený chovám a rozmnožuju už nějaký ten rok, né vždy bylo posvícení, ale nějaký ten odchov za sebou mám. Jestli se dají sehnat mladé krajty už za 3 tisíce korun, to nemohu potvrdit, já osobně když mláďata mám a prodávám je, pak je cena od 5 tisíc výše, podle lokality a kresby. Věřím, že jsou zde lidi , nebo tedy chovatelé , co nabízejí do zahraničí své celé odchovy najednou a pak jde cena radikálně dolu, ale za tři tisíce se mi to zdá hodně málo. Je to každého věc , já mám v chovu mnohem dražší krajty a nemohl bych si dovolit je tak hluboce pod cenou prodávat. Ale jak říkám, je to každého věc. Také dělám slevy, když si jich vezmeš víc, ale za trojku je fakt nenechám . Tak tedy hlídej internet a když je někdo nabídne za tak nízkou cenu , jdi do nich. Zdraví Ládin.
corallus
napsal(a):
Ahoj Honzo, krajty zelený chovám a rozmnožuju už nějaký ten rok, né vždy bylo posvícení, ale nějaký ten odchov za sebou mám. Jestli se dají sehnat mladé krajty už za 3 tisíce korun, to nemohu potvrdit, já osobně když mláďata mám a prodávám je, pak je cena od 5 tisíc výše, podle lokality a kresby. Věřím, že jsou zde lidi , nebo tedy chovatelé , co nabízejí do zahraničí své celé odchovy najednou a pak jde cena radikálně dolu, ale za tři tisíce se mi to zdá hodně málo. Je to každého věc , já mám v chovu mnohem dražší krajty a nemohl bych si dovolit je tak hluboce pod cenou prodávat. Ale jak říkám, je to každého věc. Také dělám slevy, když si jich vezmeš víc, ale za trojku je fakt nenechám . Tak tedy hlídej internet a když je někdo nabídne za tak nízkou cenu , jdi do nich. Zdraví Ládin.
Zdravím Ládine. Tak jsem se rozhodl, že bych do Chondropython viridis šel, psal jsi mi mail, pokud vzpomínáš:) Chtěl jsem se tě zeptat, očekáváš v tomto roce nějaký odchov od pevninské lokality Irian Jaya? Měl bych zájem tak o 1.1-2. Nejvíce bych měl zájem asi o lokalitu Jaya pura a nebo o ostrovní lokalitu Aru. Ještě by mě zajímaloí, mají tyto krajty všechny červená a žlutá mládata, nebo ne? Díky za odpověd a mnoho úspěchu v chovu
lampropeltis
napsal(a):
morelia viridis-ARU při krmení (samec),samička po jídle v pozadí
Páření Biak, už letošní.
knizek
napsal(a):
...ještě jednou
Přeji všem, aby tento rok byl na odchovy úspěšnější (a né jenom u M. viridis).
radical
napsal(a):
Taky přidám trochu do mlýna.
1 - Jaya Pura žlutá
radical
napsal(a):
2 - ARU
radical
napsal(a):
3 - Jaya Pura červená
radical
napsal(a):
4- Sorong
knizek
napsal(a):
...taky ještě přidám, ať je ten rok lepší
Tak ještě pro tebe Honzo.
tonny
napsal(a):
Tak se mi ozvi dlouho jsme se neslyšeli.T.
Páření Kofiau
divisreptiles
napsal(a):
Páření Kofiau
Tak to k těm Kofiau držím palce, aby z toho něco bylo.
Já tam mám zrovna teď "jenom" tohle, ale alespoň něco.
knizek
napsal(a):
Tak to k těm Kofiau držím palce, aby z toho něco bylo.
Já tam mám zrovna teď "jenom" tohle, ale alespoň něco.
No teda pánové všechna čest! Fakt krásný zvířata... Akorát mi nějak nejde na rozum, že mně se guttaty nerozmnožej, jak je rok dlouhej a vám se to páří jak na běžícim pásu. Neuvěřitelný, asi se zaměřim jinam. Jinak hodně úspěchů v chovu! Terka
hekate
napsal(a):
No teda pánové všechna čest! Fakt krásný zvířata... Akorát mi nějak nejde na rozum, že mně se guttaty nerozmnožej, jak je rok dlouhej a vám se to páří jak na běžícim pásu. Neuvěřitelný, asi se zaměřim jinam. Jinak hodně úspěchů v chovu! Terka
Milá Terko, ono to na těch fotkách hezky vypadá, ale ne vždy se vše povede a u tohoto druhu to platí dvojnásobně, o tom by Ti mohli všichni vyprávět, kteří tyto krajty pravidelněji rozmnožují. Vše chce trpělivost a i trochu experimentovat.
Honza
Ps. zde je malý příklad experimentu už na hranici rizika: Příprava samce Biak na páření, lahev je z mrazáku (-18C).
knizek
napsal(a):
Milá Terko, ono to na těch fotkách hezky vypadá, ale ne vždy se vše povede a u tohoto druhu to platí dvojnásobně, o tom by Ti mohli všichni vyprávět, kteří tyto krajty pravidelněji rozmnožují. Vše chce trpělivost a i trochu experimentovat.
Honza
Ps. zde je malý příklad experimentu už na hranici rizika: Příprava samce Biak na páření, lahev je z mrazáku (-18C).
Ahoj, asi máš pravdu... ale je mi to trochu líto, šest let je chovam a měla jsem jedinej odchov. Člověk se s tim piplá... a nic. Nějaký krajty tu mam taky, ale všechno je to dorost, spíš jsem se na začátku zaměřila na ty guttky a už u nich zůstala. Tak si ještě nějakej ten rok počkám, nedá se nic dělat. Terka
hekate
napsal(a):
Ahoj, asi máš pravdu... ale je mi to trochu líto, šest let je chovam a měla jsem jedinej odchov. Člověk se s tim piplá... a nic. Nějaký krajty tu mam taky, ale všechno je to dorost, spíš jsem se na začátku zaměřila na ty guttky a už u nich zůstala. Tak si ještě nějakej ten rok počkám, nedá se nic dělat. Terka
Terko, napiš mi na email, ať to tady neřešíme, nějaké podrobnosti u tebe v chovu těch guttek. No to by v tom byl čert , abychom na něco nepřišli.
honza
h vysin
napsal(a):
Ten žlutej druh se jmenuje mládě krajty zelenej.Jako nic proti tobě,ale pokud chceš takhle náročnej druh hada,tak bys měl mít zaprvý nějaký zkušenosti s chovem hadů a za druhý by sis o tom měl hodně přečíst.Tyhle krajty jsou asi do 1-2 let, zbarvený buď žlutě,nebo červeně - to záleží na druhu.Potom se začnou přebarvovat¨a v dospělosti jsou zelený.Jinak cena se pohybuje od cca 6 000 do 14 000.To jsou mezní hranice.Většinou tak kolem 8 -10.Jo a pokud si jí pořídíš jako mládě,tak počítej s rozkrmovánim, který trvá docela dlouho...
Dobrý den, ráda bych využila debaty o krajtách zelených a na něco se zeptala. Momentálně máme doma phelsumy a z finančních a prostorových důvodů si zatím hada pořídit nemůžu. Přesto doufám, že se mi to někdy v budoucnu podaří. A tak chci využít všech příležitostí k čerpání informací. Jak jsem z různých diskusí postřehla, tak jedni z nejklidnějších hadů jsou hroznýši a krajty. Ale zároveň jsem se dočetla, že stromoví hadi jsou živější a snad i agresivnější- jak jsou na tom s \"povahou\" krajty zelené? Dál mě zajímá, jak moc náročný je chov této krajty. Myslím, že ač jsme úplní začátečníci, tak se nám podařilo připravit našim phelsumám plně vyhovující podmínky a zdá se, že v našem teráriu prospívají a \"tváří\" a chovají se spokojeně. Takže až budu mít podmínky na pořízení terária pro hada, tak si myslím, že s informacemi z literatury a netu jsme opět schopní připravit krajtě vše, co k životu potřebuje. Zvládne tohoto hada začátečník? Jak je krajta velká, když se vylíhne a kolika cm (a za jak asi dlouho) dorůstá? V případě držení jednoho jedince je lepší samec nebo samice (nebo je to jedno)?
Předem děkuji ochotným přispěvatelům za informace.D.
knizek
napsal(a):
Terko, napiš mi na email, ať to tady neřešíme, nějaké podrobnosti u tebe v chovu těch guttek. No to by v tom byl čert , abychom na něco nepřišli.
honza
Ahoj, omylem se mi \"povedlo\" vložit svůj příspěvek do začátku této diskuze, což je asi důvod, proč mi zatím nikdo neodpověděl. Měla jsem několik dotazů ohledně zde probíraných zelených \"krasavců\". Budu moc ráda, pokud mi někdo na moje otázky odpoví, díky, Dana
dana
napsal(a):
Ahoj, omylem se mi \"povedlo\" vložit svůj příspěvek do začátku této diskuze, což je asi důvod, proč mi zatím nikdo neodpověděl. Měla jsem několik dotazů ohledně zde probíraných zelených \"krasavců\". Budu moc ráda, pokud mi někdo na moje otázky odpoví, díky, Dana
Doporučil bych nejdříve nastudovat nějakou monografii a potom až se zde můžeme bavit o nějaké konkrétní otázce.
Zde ještě přikládám: chovný samec Biak.
knizek
napsal(a):
Doporučil bych nejdříve nastudovat nějakou monografii a potom až se zde můžeme bavit o nějaké konkrétní otázce.
Zde ještě přikládám: chovný samec Biak.
grassel ii
napsal(a):
přebarvující se 9 měsíční mládě. Irian jaya
grassel ii
napsal(a):
samice o měsíc mladší
radical
napsal(a):
Taky jedna
radical
napsal(a):
První letošní...
Axalodon

XXX.XXX.110.105
Ahoj ja by potreboval levne krajtu
Litoria

XXX.XXX.234.40
Axalodon
napsal(a):
Ahoj ja by potreboval levne krajtu
Idioten.