Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2006 17:08

dobrej chtel bych se zeptat jake jsou podminky chovu (vybaveni teraria , substrat , velikost) pripadne jak se pohybuje cena , rad bych byl kdyby ste sem dali i nejkaou fotecku diky za ochotu

7.1.2006 14:14

radical napsal(a):
dobrej chtel bych se zeptat jake jsou podminky chovu (vybaveni teraria , substrat , velikost) pripadne jak se pohybuje cena , rad bych byl kdyby ste sem dali i nejkaou fotecku diky za ochotu

7.1.2006 14:36

radical napsal(a):

7.1.2006 14:50

ccerdo napsal(a):

Jak se presne jmenuje ten zluty druh?

7.1.2006 15:03

radical napsal(a):
Jak se presne jmenuje ten zluty druh?

Ten žlutej druh se jmenuje mládě krajty zelenej.Jako nic proti tobě,ale pokud chceš takhle náročnej druh hada,tak bys měl mít zaprvý nějaký zkušenosti s chovem hadů a za druhý by sis o tom měl hodně přečíst.Tyhle krajty jsou asi do 1-2 let, zbarvený buď žlutě,nebo červeně - to záleží na druhu.Potom se začnou přebarvovat¨a v dospělosti jsou zelený.Jinak cena se pohybuje od cca 6 000 do 14 000.To jsou mezní hranice.Většinou tak kolem 8 -10.Jo a pokud si jí pořídíš jako mládě,tak počítej s rozkrmovánim, který trvá docela dlouho...

7.1.2006 20:16

radical napsal(a):

morelia viridis-ARU (samec 8měs.)

7.1.2006 20:17

lampropeltis napsal(a):

7.1.2006 20:22

radical napsal(a):

mrkni na tuto adresu http://www.moreliaviridis.websnadno.cz/

8.1.2006 09:06

lampropeltis napsal(a):
mrkni na tuto adresu http://www.moreliaviridis.websnadno.cz/

Tady přispívám svým samečkem Jaya pura. Ládin

8.1.2006 09:07

corallus napsal(a):
Tady přispívám svým samečkem Jaya pura. Ládin

Ještě jedna póza

8.1.2006 09:08

corallus napsal(a):
Ještě jedna póza

Tady jsou vidět dvě záklavní barvy ve kterých se tyto krajty líhnou.

8.1.2006 09:09

corallus napsal(a):

Žluté mládě Wamena.

8.1.2006 09:10

corallus napsal(a):
Žluté mládě Wamena.

A tady hnědé mládě Wamena.

8.1.2006 11:11

corallus napsal(a):

Ládine máš krásný hady.Asi se tim trochu víc zabejváš, tak mi asi poradíš.Někdo nejmenovanej mi tvrdil, že se daj sehnat Morelia viridis od chovatele i za 3 000, tak se chci optat, jestli je to pravda.Díky.

8.1.2006 11:31

lampropeltis napsal(a):

morelia viridis-ARU při krmení

8.1.2006 11:34

corallus napsal(a):

morelia viridis-ARU při krmení (samec),samička po jídle v pozadí

8.1.2006 16:38

h vysin napsal(a):
Ládine máš krásný hady.Asi se tim trochu víc zabejváš, tak mi asi poradíš.Někdo nejmenovanej mi tvrdil, že se daj sehnat Morelia viridis od chovatele i za 3 000, tak se chci optat, jestli je to pravda.Díky.

Ahoj Honzo, krajty zelený chovám a rozmnožuju už nějaký ten rok, né vždy bylo posvícení, ale nějaký ten odchov za sebou mám. Jestli se dají sehnat mladé krajty už za 3 tisíce korun, to nemohu potvrdit, já osobně když mláďata mám a prodávám je, pak je cena od 5 tisíc výše, podle lokality a kresby. Věřím, že jsou zde lidi , nebo tedy chovatelé , co nabízejí do zahraničí své celé odchovy najednou a pak jde cena radikálně dolu, ale za tři tisíce se mi to zdá hodně málo. Je to každého věc , já mám v chovu mnohem dražší krajty a nemohl bych si dovolit je tak hluboce pod cenou prodávat. Ale jak říkám, je to každého věc. Také dělám slevy, když si jich vezmeš víc, ale za trojku je fakt nenechám . Tak tedy hlídej internet a když je někdo nabídne za tak nízkou cenu , jdi do nich. Zdraví Ládin.

8.1.2006 17:08

corallus napsal(a):
Ahoj Honzo, krajty zelený chovám a rozmnožuju už nějaký ten rok, né vždy bylo posvícení, ale nějaký ten odchov za sebou mám. Jestli se dají sehnat mladé krajty už za 3 tisíce korun, to nemohu potvrdit, já osobně když mláďata mám a prodávám je, pak je cena od 5 tisíc výše, podle lokality a kresby. Věřím, že jsou zde lidi , nebo tedy chovatelé , co nabízejí do zahraničí své celé odchovy najednou a pak jde cena radikálně dolu, ale za tři tisíce se mi to zdá hodně málo. Je to každého věc , já mám v chovu mnohem dražší krajty a nemohl bych si dovolit je tak hluboce pod cenou prodávat. Ale jak říkám, je to každého věc. Také dělám slevy, když si jich vezmeš víc, ale za trojku je fakt nenechám . Tak tedy hlídej internet a když je někdo nabídne za tak nízkou cenu , jdi do nich. Zdraví Ládin.

Zdravím Ládine. Tak jsem se rozhodl, že bych do Chondropython viridis šel, psal jsi mi mail, pokud vzpomínáš:) Chtěl jsem se tě zeptat, očekáváš v tomto roce nějaký odchov od pevninské lokality Irian Jaya? Měl bych zájem tak o 1.1-2. Nejvíce bych měl zájem asi o lokalitu Jaya pura a nebo o ostrovní lokalitu Aru. Ještě by mě zajímaloí, mají tyto krajty všechny červená a žlutá mládata, nebo ne? Díky za odpověd a mnoho úspěchu v chovu

6.1.2007 19:02

lampropeltis napsal(a):
morelia viridis-ARU při krmení (samec),samička po jídle v pozadí

Páření Biak, už letošní.

6.1.2007 19:03

knizek napsal(a):
Páření Biak, už letošní.

...ještě jednou

6.1.2007 19:07

knizek napsal(a):
...ještě jednou

Přeji všem, aby tento rok byl na odchovy úspěšnější (a né jenom u M. viridis).

6.1.2007 22:10

radical napsal(a):

Taky přidám trochu do mlýna.
1 - Jaya Pura žlutá

6.1.2007 22:11

radical napsal(a):

2 - ARU

6.1.2007 22:12

radical napsal(a):

3 - Jaya Pura červená

6.1.2007 22:12

radical napsal(a):

4- Sorong

6.1.2007 22:38

kocour napsal(a):
4- Sorong

Taky moje troška do mlýna.

6.1.2007 22:39

kocour napsal(a):
4- Sorong

...taky ještě přidám, ať je ten rok lepší

6.1.2007 22:41

tonny napsal(a):
Taky moje troška do mlýna.

A ještě jedna.

6.1.2007 22:43

knizek napsal(a):
...taky ještě přidám, ať je ten rok lepší

Tak ještě pro tebe Honzo.

6.1.2007 22:46

tonny napsal(a):
Tak ještě pro tebe Honzo.

....no ty jsou úžasný Toníku!

6.1.2007 22:47

knizek napsal(a):
....no ty jsou úžasný Toníku!

Tak se mi ozvi dlouho jsme se neslyšeli.T.

6.1.2007 22:49

tonny napsal(a):

jasně

6.1.2007 22:53

tonny napsal(a):

Páření Kofiau

6.1.2007 22:58

divisreptiles napsal(a):
Páření Kofiau

další

6.1.2007 23:21

divisreptiles napsal(a):
Páření Kofiau

Tak to k těm Kofiau držím palce, aby z toho něco bylo.
Já tam mám zrovna teď "jenom" tohle, ale alespoň něco.

8.1.2007 08:09

knizek napsal(a):
Tak to k těm Kofiau držím palce, aby z toho něco bylo.
Já tam mám zrovna teď "jenom" tohle, ale alespoň něco.

No teda pánové všechna čest! Fakt krásný zvířata... Akorát mi nějak nejde na rozum, že mně se guttaty nerozmnožej, jak je rok dlouhej a vám se to páří jak na běžícim pásu. Neuvěřitelný, asi se zaměřim jinam. Jinak hodně úspěchů v chovu! Terka

8.1.2007 12:44

hekate napsal(a):
No teda pánové všechna čest! Fakt krásný zvířata... Akorát mi nějak nejde na rozum, že mně se guttaty nerozmnožej, jak je rok dlouhej a vám se to páří jak na běžícim pásu. Neuvěřitelný, asi se zaměřim jinam. Jinak hodně úspěchů v chovu! Terka

Milá Terko, ono to na těch fotkách hezky vypadá, ale ne vždy se vše povede a u tohoto druhu to platí dvojnásobně, o tom by Ti mohli všichni vyprávět, kteří tyto krajty pravidelněji rozmnožují. Vše chce trpělivost a i trochu experimentovat.
Honza
Ps. zde je malý příklad experimentu už na hranici rizika: Příprava samce Biak na páření, lahev je z mrazáku (-18C).

8.1.2007 14:16

knizek napsal(a):
Milá Terko, ono to na těch fotkách hezky vypadá, ale ne vždy se vše povede a u tohoto druhu to platí dvojnásobně, o tom by Ti mohli všichni vyprávět, kteří tyto krajty pravidelněji rozmnožují. Vše chce trpělivost a i trochu experimentovat.
Honza
Ps. zde je malý příklad experimentu už na hranici rizika: Příprava samce Biak na páření, lahev je z mrazáku (-18C).

Ahoj, asi máš pravdu... ale je mi to trochu líto, šest let je chovam a měla jsem jedinej odchov. Člověk se s tim piplá... a nic. Nějaký krajty tu mam taky, ale všechno je to dorost, spíš jsem se na začátku zaměřila na ty guttky a už u nich zůstala. Tak si ještě nějakej ten rok počkám, nedá se nic dělat. Terka

8.1.2007 15:44

hekate napsal(a):
Ahoj, asi máš pravdu... ale je mi to trochu líto, šest let je chovam a měla jsem jedinej odchov. Člověk se s tim piplá... a nic. Nějaký krajty tu mam taky, ale všechno je to dorost, spíš jsem se na začátku zaměřila na ty guttky a už u nich zůstala. Tak si ještě nějakej ten rok počkám, nedá se nic dělat. Terka

Terko, napiš mi na email, ať to tady neřešíme, nějaké podrobnosti u tebe v chovu těch guttek. No to by v tom byl čert , abychom na něco nepřišli.

honza

9.1.2007 10:17

h vysin napsal(a):
Ten žlutej druh se jmenuje mládě krajty zelenej.Jako nic proti tobě,ale pokud chceš takhle náročnej druh hada,tak bys měl mít zaprvý nějaký zkušenosti s chovem hadů a za druhý by sis o tom měl hodně přečíst.Tyhle krajty jsou asi do 1-2 let, zbarvený buď žlutě,nebo červeně - to záleží na druhu.Potom se začnou přebarvovat¨a v dospělosti jsou zelený.Jinak cena se pohybuje od cca 6 000 do 14 000.To jsou mezní hranice.Většinou tak kolem 8 -10.Jo a pokud si jí pořídíš jako mládě,tak počítej s rozkrmovánim, který trvá docela dlouho...

Dobrý den, ráda bych využila debaty o krajtách zelených a na něco se zeptala. Momentálně máme doma phelsumy a z finančních a prostorových důvodů si zatím hada pořídit nemůžu. Přesto doufám, že se mi to někdy v budoucnu podaří. A tak chci využít všech příležitostí k čerpání informací. Jak jsem z různých diskusí postřehla, tak jedni z nejklidnějších hadů jsou hroznýši a krajty. Ale zároveň jsem se dočetla, že stromoví hadi jsou živější a snad i agresivnější- jak jsou na tom s \"povahou\" krajty zelené? Dál mě zajímá, jak moc náročný je chov této krajty. Myslím, že ač jsme úplní začátečníci, tak se nám podařilo připravit našim phelsumám plně vyhovující podmínky a zdá se, že v našem teráriu prospívají a \"tváří\" a chovají se spokojeně. Takže až budu mít podmínky na pořízení terária pro hada, tak si myslím, že s informacemi z literatury a netu jsme opět schopní připravit krajtě vše, co k životu potřebuje. Zvládne tohoto hada začátečník? Jak je krajta velká, když se vylíhne a kolika cm (a za jak asi dlouho) dorůstá? V případě držení jednoho jedince je lepší samec nebo samice (nebo je to jedno)?
Předem děkuji ochotným přispěvatelům za informace.D.

10.1.2007 10:52

knizek napsal(a):
Terko, napiš mi na email, ať to tady neřešíme, nějaké podrobnosti u tebe v chovu těch guttek. No to by v tom byl čert , abychom na něco nepřišli.

honza

Ahoj, omylem se mi \"povedlo\" vložit svůj příspěvek do začátku této diskuze, což je asi důvod, proč mi zatím nikdo neodpověděl. Měla jsem několik dotazů ohledně zde probíraných zelených \"krasavců\". Budu moc ráda, pokud mi někdo na moje otázky odpoví, díky, Dana

10.1.2007 19:13

dana napsal(a):
Ahoj, omylem se mi \"povedlo\" vložit svůj příspěvek do začátku této diskuze, což je asi důvod, proč mi zatím nikdo neodpověděl. Měla jsem několik dotazů ohledně zde probíraných zelených \"krasavců\". Budu moc ráda, pokud mi někdo na moje otázky odpoví, díky, Dana

Doporučil bych nejdříve nastudovat nějakou monografii a potom až se zde můžeme bavit o nějaké konkrétní otázce.

Zde ještě přikládám: chovný samec Biak.

11.1.2007 08:24

knizek napsal(a):
Doporučil bych nejdříve nastudovat nějakou monografii a potom až se zde můžeme bavit o nějaké konkrétní otázce.

Zde ještě přikládám: chovný samec Biak.

21.1.2007 13:35

ccerdo napsal(a):

přebarvující se 9 měsíční mládě. Irian jaya

21.1.2007 13:36

grassel ii napsal(a):

21.1.2007 13:38

grassel ii napsal(a):

samice o měsíc mladší

21.1.2007 14:03

grassel ii napsal(a):
samice o měsíc mladší

21.2.2008 14:53

corallus napsal(a):

23.2.2008 21:58

gabunviper napsal(a):
1,0 biak

M. viridis Cyclop

24.2.2008 11:10

knizek napsal(a):
M. viridis Cyclop

Zde ještě celková kresba.

5.3.2008 21:11

knizek napsal(a):
Zde ještě celková kresba.

jaya

6.3.2008 16:55

radical napsal(a):

Taky jedna

6.3.2008 16:56

halapremek napsal(a):
Taky jedna

A krmení

6.3.2008 19:13

halapremek napsal(a):
A krmení

Ještě jedna se teď podařila

7.3.2008 08:15

radical napsal(a):

První letošní...

7.3.2008 14:39

kocour napsal(a):
První letošní...

Vidím tě...........

7.3.2008 15:53

ccerdo napsal(a):
Vidím tě...........

Pěkné. Taky vidíme.

18.11.2015 16:13
Krisčn

XXX.XXX.130.134

Já bych se chtěl zeptat jestli je krajta zelená přátelská (jako jestli není moc agresivní).
Jinak s hady už skušenosti mám takže mi to v odpovědi nemusíte psát.

Axalodon

6.11.2016 21:51
Axalodon

XXX.XXX.110.105

Ahoj ja by potreboval levne krajtu

Litoria

7.11.2016 21:50
Litoria

XXX.XXX.234.40

Axalodon napsal(a):
Ahoj ja by potreboval levne krajtu

Idioten.