Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2007 13:25

Zdravím všechny! Potřebovala bych poradit ohledně mé rok a půl staré samičky...První snůšku měla začátkem září, trvalo to asi měsíc do kladení od oplodnění. Teď si nejsem jistá, zda má v sobě znovu vajíčka či jen tlousne, tak se chci zeptat jak dlouho se průměrně tvoří vajíčka před kladením? Teď je stále zalezlá před samcem v tunelu a vylejzá akorát žrát, jinak kdykoli vyleze, tak na ní samec kejvá hlavou, tak nevím, zda je to tím, že jí chce znovu oplodnit, či že jí dává najevo, že je to jeho teritorium, ale nenechá jí v klidu, dokud zase nezaleze....???
díky

16.11.2007 14:43

zelo napsal(a):
Zdravím všechny! Potřebovala bych poradit ohledně mé rok a půl staré samičky...První snůšku měla začátkem září, trvalo to asi měsíc do kladení od oplodnění. Teď si nejsem jistá, zda má v sobě znovu vajíčka či jen tlousne, tak se chci zeptat jak dlouho se průměrně tvoří vajíčka před kladením? Teď je stále zalezlá před samcem v tunelu a vylejzá akorát žrát, jinak kdykoli vyleze, tak na ní samec kejvá hlavou, tak nevím, zda je to tím, že jí chce znovu oplodnit, či že jí dává najevo, že je to jeho teritorium, ale nenechá jí v klidu, dokud zase nezaleze....???
díky

Ahoj, opatrne ji vem do ruky a jemne zduraznuju JEMNE ji prejet po brisku jestli neucitis vajicka. Jeslti jo, tak samce oddel a cekej. Muzes ji tam dat krabicku s navlhcenym raselinikem kde to mozna vyklade. Me prave ted od vcera snasi agama taky vajicka. Takze jsem jen odelil samce. U me ma 1. snusku, tak nvm jak to dopadne..

16.11.2007 15:12

ursus napsal(a):
Ahoj, opatrne ji vem do ruky a jemne zduraznuju JEMNE ji prejet po brisku jestli neucitis vajicka. Jeslti jo, tak samce oddel a cekej. Muzes ji tam dat krabicku s navlhcenym raselinikem kde to mozna vyklade. Me prave ted od vcera snasi agama taky vajicka. Takze jsem jen odelil samce. U me ma 1. snusku, tak nvm jak to dopadne..

Ahoj, to zkusím...Právě že když měla Agáta první snůšku, tak vajíčka byly ke konci naprosto viditelné, pak přestala žrát (furt někde hrabala-to jsem jí připravila kladiště) a třetí den je nakladla.... Teď má spíš velký břicho, ale ještě nemá viditelní obrysy vajíček a žere v pohodě...
Tobě přeji hodně úspěchů a držím palce

16.11.2007 16:02

zelo napsal(a):
Ahoj, to zkusím...Právě že když měla Agáta první snůšku, tak vajíčka byly ke konci naprosto viditelné, pak přestala žrát (furt někde hrabala-to jsem jí připravila kladiště) a třetí den je nakladla.... Teď má spíš velký břicho, ale ještě nemá viditelní obrysy vajíček a žere v pohodě...

Můžeš prosím tě,napsat,jak je samec a samička velká?Mám je tak kolem 40cm a ještě nepozoruju žádný náznaky páření,dík

16.11.2007 16:03

zelo napsal(a):

Moc dik, za jak dlouhou ti je nakladla. Za jeden den? Me zatim (za vcera a za dnes jen 7 a z toho byli jen 3 dobry).

16.11.2007 16:40

strastav napsal(a):
Můžeš prosím tě,napsat,jak je samec a samička velká?Mám je tak kolem 40cm a ještě nepozoruju žádný náznaky páření,dík

Ahoj, velke je mas dost. Vyckej casu!! Ja mam sve agamy u me doma neco kolem roku a az ted po prve zacala snaset. Takze moje rady: skontroluj pohlavi a cekej, cekej, cekej

19.11.2007 11:49

strastav napsal(a):

Zdrávím všechny!

Já mám samce o něco většího než samici, on má tak kolem 20 měsíců a tak kolem těch 40cm. Samička měla první snůšku v 1 roce a to měla něco málo přes 30cm. Nakladla je najednou a bylo jich devět, všechny dobrý, ale vylíhlo se jich jen 7. Asi jsem udělala chybu, že jsem ty dvě nezkusila opatrně naříznout, byly celou dobu krásně bílý, myslela jsem, že se jim takhle pomáhat nemá, ale potom jsem četla tady na diskuzi, že jim i pomáhají a že se pak i někomu vylíhli zdravý mláďata....
Jinak samici jsem ještě nezkontrolovala, nebyla jsem moc doma, ale stále je zalezlá a nechodí samci vůbec na oči....zítra mají velký žrádlo, tak jí vylákám a odchytím....

19.11.2007 16:57

ursus napsal(a):
Moc dik, za jak dlouhou ti je nakladla. Za jeden den? Me zatim (za vcera a za dnes jen 7 a z toho byli jen 3 dobry).

Ahoj,
nakladla je v jeden den i v jeden moment(trvalo to max.20min.), měla jsem v rohu pod takovým menším shodem)hromadu písku ohraničenou kartonovou krabicí(asi tak 20x20xcca10 na výšku), to jsem jí navlhčila, promíchala a znovu navlhčila, vlezla si do toho,vyhrabala díru, zadní nohy si opřela o stěny v rohu, tam je nakladla, hned to zahrabala a bylo to.... Bylo na ní pak i vidět jak má hubený boky, tak jsem jí hned zkusila dát saranče a zblajzla ho jak nic. Jak to u tebe vypadá teď??Hodně štěstí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík