GUTTATA+OBSOLETA, CHVI SLYSET NÁZORY VŠECH TAKŽE PIŠTE PROSIM

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2007 11:45

Dobrý den!
Já bych měl takový dotaz ,jestli bych mohl dát do jednoho teraria dva hady a to elaphe obsoletu a elaphe guttatu.Jestli si neublíží nebo něco tak,.
Prosím pište mi všichni vaše názory.

3.12.2007 20:01

vedris napsal(a):
Dobrý den!
Já bych měl takový dotaz ,jestli bych mohl dát do jednoho teraria dva hady a to elaphe obsoletu a elaphe guttatu.Jestli si neublíží nebo něco tak,.

A proč dohromady??Patří přece každý druh zvlášť,proč je stresovat??

3.12.2007 20:52

jindrich napsal(a):
A proč dohromady??Patří přece každý druh zvlášť,proč je stresovat??

No ja nemam místo na dvě teraria tak bych to chtěl zkusit, i třeba skřížit

3.12.2007 21:43

vedris napsal(a):

Tak sis neměl kupovat dva odlišné druhy hadů, když nemáš místo na více terárekTohle mi hlava fakt nebere. A křížit jdou, ale budou z toho prach obyčejný, bezcenný a geneticky zmařený zvířata!!!

3.12.2007 21:43

vedris napsal(a):

Dobrý den
Máte - li místo pouze na jedno terárium, tak si pořiďte jedno terárium a do něj jeden (1) druh užovky... Nemůžete-li se přesto rozhodnout, který druh se Vám líbí víc, tak si jistě najdete místo na druhé terárium a pak si budete moci koupit i druhý druh užovky...
Rozhodně Vám však nedoporučuji křížit mezi sebou dva druhy těchto užovek. Zamyslel jste se třeba nad tím co budete dělat s mláďaty, která jsou prakticky bezcená??? Takové křížení je stejně zbytečné jako celá tato diskuze o tom zda chovat E.obsoleta a E.guttata dohromady
S pozdravem Martin

4.12.2007 08:28

mlok napsal(a):
Dobrý den
Máte - li místo pouze na jedno terárium, tak si pořiďte jedno terárium a do něj jeden (1) druh užovky... Nemůžete-li se přesto rozhodnout, který druh se Vám líbí víc, tak si jistě najdete místo na druhé terárium a pak si budete moci koupit i druhý druh užovky...
Rozhodně Vám však nedoporučuji křížit mezi sebou dva druhy těchto užovek. Zamyslel jste se třeba nad tím co budete dělat s mláďaty, která jsou prakticky bezcená??? Takové křížení je stejně zbytečné jako celá tato diskuze o tom zda chovat E.obsoleta a E.guttata dohromady
S pozdravem Martin

Já ještě obsoletu nemam ale mam dost velke terarko, jeden pán co od něho mam guttatu tak to taky chova dohromady ja jen jsem chtěl slyset vás názor na to.
A myslíte že guttatu bych tam mohl dát?

4.12.2007 09:07

vedris napsal(a):
Já ještě obsoletu nemam ale mam dost velke terarko, jeden pán co od něho mam guttatu tak to taky chova dohromady ja jen jsem chtěl slyset vás názor na to.

Gutátu tam dejte určitě a máte-li to terárko velké, tak třeba chovné tio 1,2. A jak je toterárko velké?

4.12.2007 09:29

vedris napsal(a):

Osobně se domnívám, že pokud si nebudou velikostně příliš konkurovat, tedy budou přibližně stejné velikosti, tak by problém být neměl, jelikož žijí v podobném biotopu, tedy podmínky pro chov jsou silně podobné. Názor, že každý druh musí být zvlášť není ničím opodstatněný. Samozřejmě není vhodné chovat takto rozdílný třebas pár, protože mezidruhové křížení bych takto cíleně nedoporučoval. Ale společný chov v dostatečně velkém teráriu bych jako nepřekonatelný problém neviděl.

4.12.2007 14:07

kratas napsal(a):
Osobně se domnívám, že pokud si nebudou velikostně příliš konkurovat, tedy budou přibližně stejné velikosti, tak by problém být neměl, jelikož žijí v podobném biotopu, tedy podmínky pro chov jsou silně podobné. Názor, že každý druh musí být zvlášť není ničím opodstatněný. Samozřejmě není vhodné chovat takto rozdílný třebas pár, protože mezidruhové křížení bych takto cíleně nedoporučoval. Ale společný chov v dostatečně velkém teráriu bych jako nepřekonatelný problém neviděl.

To terarium je velké 150, 100, 80.Ale tak jestli myslíte že tam ta obsoleta nejde jestli by to nešlo ale podle mne by tam mohla být protože jsou velmi podobní co se týče chovu akorát je obsoleta větší.

4.12.2007 14:09

vedris napsal(a):
To terarium je velké 150, 100, 80.Ale tak jestli myslíte že tam ta obsoleta nejde jestli by to nešlo ale podle mne by tam mohla být protože jsou velmi podobní co se týče chovu akorát je obsoleta větší.

Do takoviho terarka takovi hady.... Clovece neblazni. Do takoviho muzes dat constrictory...

4.12.2007 15:02

vedris napsal(a):

Páni, to je opravdu obrovské terárium. Na takové hadíky až moc obrovské, i když jim samozřejmě neuškodí, ale nevyniknou v něm. Těmto hadům stačí řádově menší terária. Ale v tak velikém být mohou společně.

Nicméně bych zvážil, zda se takového obra nezbavit a nepořídit si několik menších. Ale to je na Vašem uvážení.

4.12.2007 16:45

vedris napsal(a):
Dobrý den!

Ahoj! Když se ti do pokoje vejde takhle veliké terárium tak se ho zbav a sežeň si dvě menší nebo to velké přepaž na dvě i tak budou mít tyto hadi dost a dost místa.

4.12.2007 17:06

utu napsal(a):
Ahoj! Když se ti do pokoje vejde takhle veliké terárium tak se ho zbav a sežeň si dvě menší nebo to velké přepaž na dvě i tak budou mít tyto hadi dost a dost místa.

No právě tak když je tak velké tak bych tam mohl pěstovat i dva druhy.Teda ta guttata má 175cm tak ja bych ji nerad zvykal na jiné menší terarium.Já jen chci slyšet jestli jde guttata+obsoleta pěstuju různé korálovky tak už o tom vým.

5.12.2007 02:23

vedris napsal(a):
No právě tak když je tak velké tak bych tam mohl pěstovat i dva druhy.Teda ta guttata má 175cm tak ja bych ji nerad zvykal na jiné menší terarium.Já jen chci slyšet jestli jde guttata+obsoleta pěstuju různé korálovky tak už o tom vým.

Jen tak mimochodem, jak velké je to "VELKÉ" terárium, které budou sdílet ty dva druhy? Ono "VELKÉ", je někdy relativní, že?

Jak se dají pěstovat užovky a korálovky? Moc o tom ještě nevím.

6.12.2007 02:13

vedris napsal(a):

Předně vím, že jdou tyto (i další) dva druhy chovat pohromadě (což neznamená, že s tím souhlasím).

K velikosti "velkého" terárka: asi se shodneme, že "velké" znamená z úst různých (h)různé rozměry. Proto se jen pro jistotu ptám, zda tu někteří neradí zbůhdarma o nějaké fiktivní možnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík