Ahoj všichni....muj 12ti lety bratr si dnes domu přitahl užovku.Ma i nejakou knižku o hadech ale žadne velke info.Neexistuji nahodou nějaké stránky o hadech a informacích jak s nimi zacházet.Je to takové malé oranžové hadí mimi až mám strach to vzít do ruky.Zatím se pořád schovává v takovém dutém kameni co koupil.Budu ráda za jakekoli info.Díky Hanka z Třince
chema
napsal(a):
Ahoj všichni....muj 12ti lety bratr si dnes domu přitahl užovku.Ma i nejakou knižku o hadech ale žadne velke info.Neexistuji nahodou nějaké stránky o hadech a informacích jak s nimi zacházet.Je to takové malé oranžové hadí mimi až mám strach to vzít do ruky.Zatím se pořád schovává v takovém dutém kameni co koupil.Budu ráda za jakekoli info.Díky Hanka z Třince
Tohle mám nejraději někdo si přiveze zvíře a neví jak se o něj starat nic.Já než jsem si přivezl své první zvíře tak jsem si o tom sehnal co nejvíc informací.
kudlanka
napsal(a):
Tohle mám nejraději někdo si přiveze zvíře a neví jak se o něj starat nic.Já než jsem si přivezl své první zvíře tak jsem si o tom sehnal co nejvíc informací.
jo mě to řikejte...mam svoje dva kone a taky jsem si je poridila az po 8mi letech zkusenosti.Jenomze nasi podnikaji maly braska je sam doma a vymysli blbosti.Nastesti je ochotny se ucit tak to snad dopadne dobre.Me to prijde take krajne nezodpovedne ale nic s tim neudelam akorat muzu zjistit informace a naucit ho to....
chema
napsal(a):
jo mě to řikejte...mam svoje dva kone a taky jsem si je poridila az po 8mi letech zkusenosti.Jenomze nasi podnikaji maly braska je sam doma a vymysli blbosti.Nastesti je ochotny se ucit tak to snad dopadne dobre.Me to prijde take krajne nezodpovedne ale nic s tim neudelam akorat muzu zjistit informace a naucit ho to....
nevies co je to za druh?, kedze je to oranzove predpokladam ze guttata ale skus hodit foto alebo sa mrkni do rubriky vase gutky, bez urcenia druhu je tazko radit
chema
napsal(a):
No než tady na někoho křičet, tak radši nějaké základy poradím. Když už taková situace nastala, tak se s tím nedá nic moc dělat. Jestliže je to oranžové a je to užovka, tak to bude s největší pravděpodobností Užovka červená (Elaphe guttata). Rozhodně se nemusíš bát si ji vzít do ruky. Pro začátek bych ale radil, nechat užovku aspoň tak 3 - 4 dny v klidu, aby se zbavila stresu z přepravy, a tak trochu si zvykla na terárium (doufám, že tvůj bratr tedy aspoň nějaký terárium má). Po těch 4 - 5 dnech bych zkusil koupit myší holátko, aby se had nažral. Když by potravu odmítal, tak bych počkal další 2 - 3 dny a když by se to ani po této době nepovedlo, přistoupil bych k násilnému krmení. S tím bohužel neporadím, protože jsem to naštěstí nemusel nikdy praktikovat. Dále bych v teráriu vyřešil vytápění. Postačí žárovka v květináči, která vyhřeje terárium na 24 - 28°C s možností vyhřátí pod žárovkou na 30 - 32°C (musíš zvolit správnou watáž v zavislosti na velikosti terária, aby se had "nepřehřál" - např. terárium 40x30x40 cm (DxŠxV) postačí obyč žárovka 25W). Pak je také nutné rosit terárium. Stačí jednou za dva dny orosit stěny terária, aby had měl potřebnou vlhkost 60 - 70%. Samozřejmostí je umístit do terária nádobu s vodou a vyrobit nějaký úkryt, kam by se mohl had schovat, aby se nestresoval.
Tak to by bylo snad ve zkratce všechno. Pokud jsem na něco zapomněl, tak mě určitě někdo doplní. Hodně štěstí a pevné nervy!
chema
napsal(a):
Zkus se mrknout na www.reptarium.cz nebo třebas na www.terarista.com (to abych nebyl zas tak skromný) .
chema
napsal(a):
Zřejmě to je ta užovka červena...ještě řikal něco jako albinka tak nevim.Jinak děkuji moc za imfo.kdyby ještě někdo chtěl něco dodat tak budu jen ráda.Zkusím ji i vyfotit.
ahoj hanko!jestli jednom tydnu nebude zrat,urcite nekrmi nasilne!!!to tak po 3-4tydnech..snakesmanic(dolni lomna,znas?:D)
simeon2
napsal(a):
Já mám zase v Horní Lomné chalupu - to je ta dědina nad Dolní Lomnou, kdyby někdo nevěděl. Nějaké webovky snakesmanic(u) máš? Nebo něco k prodeji?
jo jo znám i jablunkov i horní lomnou.jinak co to znamena ze se had jmenuje albinka?a kdyz mu je uz necely rok muze jist uz dospele mysi?díky
chema
napsal(a):
jo jo znám i jablunkov i horní lomnou.jinak co to znamena ze se had jmenuje albinka?a kdyz mu je uz necely rok muze jist uz dospele mysi?díky
Albinka je kravovina! Albin je spravne Albinoticka take odborne flavisticka forma. Pokud chybi v pokozce cerny pigment, vznika tzv. albinoticke (flavisticke) zbarveni. Zachovaji se pouze odstiny cerveneho a oranzoveho zbarveni, oci jsou ruzove, cervene.
Takhle vypada?? Jestli ano, je to ta elaphe guttata amelano (albino) ...
Jestli muze zrat velky mysi? Jak ti to mame rict, kdyz si dosud nevlozila foto ani velikost... Tak to dopln!!
ursus
napsal(a):
Albinka je kravovina! Albin je spravne Albinoticka take odborne flavisticka forma. Pokud chybi v pokozce cerny pigment, vznika tzv. albinoticke (flavisticke) zbarveni. Zachovaji se pouze odstiny cerveneho a oranzoveho zbarveni, oci jsou ruzove, cervene.
Takhle vypada?? Jestli ano, je to ta elaphe guttata amelano (albino) ...
Jestli muze zrat velky mysi? Jak ti to mame rict, kdyz si dosud nevlozila foto ani velikost... Tak to dopln!!
Zdravim všechny,základní info pro začátečníky je na www.koralovky.wz.cz
drap
napsal(a):
Zdravim všechny,základní info pro začátečníky je na www.koralovky.wz.cz
Nebo taky tady.... http://www.teraristika.webgarden.cz - v rubrice: info k chovu zvirat pro zacatecniky
chema
napsal(a):
Ahoj, vrelo mozem doporucit aj tieto stranky http://www.volny.cz/richardhorcic/ - Richard uz ma dlhodobe skusenosti a viem ze vzdy ochotne poradi. Drzim palce s hadikom pokial, je to uzovka cervena tak s nou snad az tolko starosti nebude, pri dodrzani zakladnych podmienok to byva velmi vdacne a RELATIVNE nenarocne zviera.
bic0
napsal(a):
Ahoj, vrelo mozem doporucit aj tieto stranky http://www.volny.cz/richardhorcic/ - Richard uz ma dlhodobe skusenosti a viem ze vzdy ochotne poradi. Drzim palce s hadikom pokial, je to uzovka cervena tak s nou snad az tolko starosti nebude, pri dodrzani zakladnych podmienok to byva velmi vdacne a RELATIVNE nenarocne zviera.
Ahoj,moc se omlouvam že pišu až ted...to jsem velice rad ze jsem tady všichni tak kolem:D:D...hradek,horni lomnou a trinec samozdrejme znam...webky zatim nemam,mam totiz jen 5hadu...a prijde mi zbytecne delat web kvuli 5hadum:-)...jinak moje icq 465-405-042...jestli mi nekdo tady s tut bude psat,rekne te prosim przdivku co mate tady na ifaune...snakesmanic
chema
napsal(a):
Jestli to myslíte s chovem vážně (doporučuji) vydejte se např. sem a kupte Vašemu mladému chovateli :
http://www.robimaus.cz/uzovka-cervena-603.html
M. Šustr