Modré kuňky nejsou fantas ale skutečnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2007 23:46

Ctěl jsem jen upozornit nato že (Bombina orientalis) se zde v čechách objevuje skutečně v modré barvě!!! za tuto hříčku přírody můžeme poděkovat jen a jen jednomu chovateli jehož jméno je Miroslav Koukal z Kralup nad vltavounavíc by jsem chtěl dodat že chov je cca 30 let starý a modré zbarvení se začalo projevovat takřka před 15-20 lety nikdo neví pročdále by jsem se chtěl sklonit tomuto skromnému a veselému chovateli kterému bude téměř 80 let a který nikdy nelpěl natom aby na těchto žabkách v modrém kabátě vydělával hříšné peníze ale nabízel je vždy za stejnou cenu jako zelené žabky ato za směšnou cenu 50kč(musíte odchovat pulce dokrmit žabky aby ste je mohli nabídnout dál tak 2-3cm velké a to trvá zhruba 3-4 měsíce tak si to skuste není to opravdu žádný med ale on to dělal z usměvavou tváří a pro radost lidem než pro sebe)

většina žabek Bombina orientalis v čr.Pochází od pana Koukala at už je máte odkohokoliv a tak je možné že ač máte nyní žabky zelené budou mít modré potomstvo
(ovšem kromě kuněk z odchytu............dále nikdo neví co se stane pokud se přimíchá nová krev zda modrá barva zmizí a nebo ne ale myslím si že by to byla škoda)

krmte žížalama nebojte se toho jeto nejlepší krmení pro bombiny jaký muže bejt tet mám 15ks 3-4cm velkých žabek a sou tlustounký jak palec a furt při chutikdyž budete krmit moučnákama tak je podrazíte nebo dávejte jen čerstvě svlečené červy ale jen občas a málo není to dobré krmení cvrčky mužete také ale jen na spestření ................já i pan Koukal léta krmíme jen žížalama bez sipání vytamínama apd a nikdy se nic nestalo a žáby sou supr a furt při chuti a nikdy neměli něakej problém

20.12.2007 01:40

zmijak80 napsal(a):
Ctěl jsem jen upozornit nato že (Bombina orientalis) se zde v čechách objevuje skutečně v modré barvě!!! za tuto hříčku přírody můžeme poděkovat jen a jen jednomu chovateli jehož jméno je Miroslav Koukal z Kralup nad vltavounavíc by jsem chtěl dodat že chov je cca 30 let starý a modré zbarvení se začalo projevovat takřka před 15-20 lety nikdo neví pročdále by jsem se chtěl sklonit tomuto skromnému a veselému chovateli kterému bude téměř 80 let a který nikdy nelpěl natom aby na těchto žabkách v modrém kabátě vydělával hříšné peníze ale nabízel je vždy za stejnou cenu jako zelené žabky ato za směšnou cenu 50kč(musíte odchovat pulce dokrmit žabky aby ste je mohli nabídnout dál tak 2-3cm velké a to trvá zhruba 3-4 měsíce tak si to skuste není to opravdu žádný med ale on to dělal z usměvavou tváří a pro radost lidem než pro sebe)

většina žabek Bombina orientalis v čr.Pochází od pana Koukala at už je máte odkohokoliv a tak je možné že ač máte nyní žabky zelené budou mít modré potomstvo
(ovšem kromě kuněk z odchytu............dále nikdo neví co se stane pokud se přimíchá nová krev zda modrá barva zmizí a nebo ne ale myslím si že by to byla škoda)

krmte žížalama nebojte se toho jeto nejlepší krmení pro bombiny jaký muže bejt tet mám 15ks 3-4cm velkých žabek a sou tlustounký jak palec a furt při chutikdyž budete krmit moučnákama tak je podrazíte nebo dávejte jen čerstvě svlečené červy ale jen občas a málo není to dobré krmení cvrčky mužete také ale jen na spestření ................já i pan Koukal léta krmíme jen žížalama bez sipání vytamínama apd a nikdy se nic nestalo a žáby sou supr a furt při chuti a nikdy neměli něakej problém

super...pošli foto žab

20.12.2007 13:33

japa napsal(a):
super...pošli foto žab

bohužel nyní nedisponuji fotkama ale něaké nacvakám a hodim je sem

6.1.2008 11:10

zmijak80 napsal(a):
bohužel nyní nedisponuji fotkama ale něaké nacvakám a hodim je sem

tak sem dám několik těch slibovanejch otek modrejch kuněk

6.1.2008 11:11

zmijak80 napsal(a):
tak sem dám několik těch slibovanejch otek modrejch kuněk

a další

6.1.2008 11:12

zmijak80 napsal(a):
a další

a do třetice

6.1.2008 11:24

zmijak80 napsal(a):
a do třetice

Čau..tak ty jsou fakt pěkný...kolik chceš za jednu??...Petr ( bazilišek )

6.1.2008 11:30

bazilisek napsal(a):
Čau..tak ty jsou fakt pěkný...kolik chceš za jednu??...Petr ( bazilišek )

no tyhle nejsou zatím k prodeji ale očekávám na jaře odchov tak pak by jsem chtěl za zelenou barvu 50kč(3 odstíny zelené mužeš si i vybrat)a za modré jelikoš jejich málo 150kč pro cizince pak 10 euro nemyslím si že za takovej špek jeto moc

6.1.2008 11:50

zmijak80 napsal(a):
no tyhle nejsou zatím k prodeji ale očekávám na jaře odchov tak pak by jsem chtěl za zelenou barvu 50kč(3 odstíny zelené mužeš si i vybrat)a za modré jelikoš jejich málo 150kč pro cizince pak 10 euro nemyslím si že za takovej špek jeto moc

Jsou fakt nádherný... až budeš mít odchov tak si taky párek od tebe koupím

6.1.2008 11:57

kudlanka napsal(a):
Jsou fakt nádherný... až budeš mít odchov tak si taky párek od tebe koupím

stím párkem myslím že je škoda mít jen 2 žabky musel bys vidět jak vypadá společné akvaterárium kde jich je třeba 20-30ks niak jim to nevadí a máš veselo jen ti samci při námluvách štěkaj jak srnčí pinčové a když jich je třeba 10 tak to je hukot

6.1.2008 14:45

zmijak80 napsal(a):
stím párkem myslím že je škoda mít jen 2 žabky musel bys vidět jak vypadá společné akvaterárium kde jich je třeba 20-30ks niak jim to nevadí a máš veselo jen ti samci při námluvách štěkaj jak srnčí pinčové a když jich je třeba 10 tak to je hukot

Mno já ještě uvidim..ale jsou pěkný no..já bych vzal tak 1.3 nebo 2.5...uvidim..Petr

6.1.2008 15:36

zmijak80 napsal(a):

nehral sis s photoshopem..ze ne??
nee delam srandu..mas moc pekny zabky..dik za fota

6.1.2008 15:50

japa napsal(a):

jen pro informaci.......měl jsem je na ukázku tet 5 na burzetakže něakéj podvod to rozhodně nebí kdo chtěl mohl si je prohlédnout

6.1.2008 15:52

japa napsal(a):

,,no pěkné to je,,nicméně stejné i opravdu modré/MODRÉ/jsem viděl už jako malej kluk
tj.cca.15-20 let spátky v chovu např.p.Plačka,,,a stejných měl haldu třeba Roman Rozínek z Hradce i jeho známý z Mostu ve venkovním jezírku,,pro mi klasika,,
Mrkni třeba na naše skokaní samce v období páření,,,to je modrá,sakra modrá ne??

6.1.2008 16:41

euroviperidae napsal(a):
,,no pěkné to je,,nicméně stejné i opravdu modré/MODRÉ/jsem viděl už jako malej kluk
tj.cca.15-20 let spátky v chovu např.p.Plačka,,,a stejných měl haldu třeba Roman Rozínek z Hradce i jeho známý z Mostu ve venkovním jezírku,,pro mi klasika,,
Mrkni třeba na naše skokaní samce v období páření,,,to je modrá,sakra modrá ne??

ale já nenamítám nic ohledně toho že je někdo neměl již před x lety jelikoš i pan koukal musel ten chov od někoho před 30 lety koupitjen si myslím že je škoda že z chovu vymizela tato modrá forma a ohledně skokan se jedná jen o dobu páření ale u těchto kuněk jde o modrou barvu na celej život

6.1.2008 16:51

zmijak80 napsal(a):
ale já nenamítám nic ohledně toho že je někdo neměl již před x lety jelikoš i pan koukal musel ten chov od někoho před 30 lety koupitjen si myslím že je škoda že z chovu vymizela tato modrá forma a ohledně skokan se jedná jen o dobu páření ale u těchto kuněk jde o modrou barvu na celej život

a jinak co si vspomínám co děděk řikal naposled když sme se o té modré barvě zmínil tak se to stalo zničeho nic u něj doma a jak sem už napsal jeto asi 15-20let ale i možná déle ale od nikoho jiného jsem modré nikdy neviděl a myslím si že to je škoda ale krmením to není

6.1.2008 16:57

zmijak80 napsal(a):
a jinak co si vspomínám co děděk řikal naposled když sme se o té modré barvě zmínil tak se to stalo zničeho nic u něj doma a jak sem už napsal jeto asi 15-20let ale i možná déle ale od nikoho jiného jsem modré nikdy neviděl a myslím si že to je škoda ale krmením to není

skoda ze sem si tvych zabek na burze nevsim...zato sem si vsim nemocnejch parosnicek, ktery se tam nekdo snazil prodat a ktery by potrebovaly kapky do oci

6.1.2008 17:10

japa napsal(a):
skoda ze sem si tvych zabek na burze nevsim...zato sem si vsim nemocnejch parosnicek, ktery se tam nekdo snazil prodat a ktery by potrebovaly kapky do oci

tak zatím nejhorší žáby prodává FA ZOO SENDY PANA JAHODY to jsou opravdu chudáci a nedoporučuju si něaké od něj kupovat jelikoš se nestdí prodávat i zvířata která budou žít už jen třeba pár hodin nebo dní a nebo má v těch přepravkách již mrtvé zvířata

6.1.2008 17:17

zmijak80 napsal(a):
tak zatím nejhorší žáby prodává FA ZOO SENDY PANA JAHODY to jsou opravdu chudáci a nedoporučuju si něaké od něj kupovat jelikoš se nestdí prodávat i zvířata která budou žít už jen třeba pár hodin nebo dní a nebo má v těch přepravkách již mrtvé zvířata

tyhle parosnicky nebyli zrovna od tyhle firmy..ale jinak souhlas..nevim jak je to s tou umrtnosti..ale spinavy prepravky plny žab mluvi samo zasebe

6.1.2008 17:22

japa napsal(a):
tyhle parosnicky nebyli zrovna od tyhle firmy..ale jinak souhlas..nevim jak je to s tou umrtnosti..ale spinavy prepravky plny žab mluvi samo zasebe

poprvé jsem se setkal s obchodníkem který o žábách věděl opravdu hodně a i jsem se poprvé v životě dozvěděl že například mantela madagaskarensis dělá 4 barevné formy lišejí se jen barvou proužku podél bříška a mnohdy právě obchodníci vám prodají tyhle formy jako jedn takovej mix ale nikdy nemužete tyto formy rozmnožit jelikoš se ani nekříží

7.1.2008 21:30

zmijak80 napsal(a):
poprvé jsem se setkal s obchodníkem který o žábách věděl opravdu hodně a i jsem se poprvé v životě dozvěděl že například mantela madagaskarensis dělá 4 barevné formy lišejí se jen barvou proužku podél bříška a mnohdy právě obchodníci vám prodají tyhle formy jako jedn takovej mix ale nikdy nemužete tyto formy rozmnožit jelikoš se ani nekříží

Mám dotaz na odborníka ...........nemůže tato modrá barva být něco jako albionismus????jelikoš žáby se bez problémů množí i rostou a téměř sem se nesetkal nikdy s uhynem(jen jednou ale to utekla a uschla).nikde ani na cizojazyčném vyhledávači jsem se s touto barevnou odchylkou nesetkal

17.7.2009 14:17
axolotl

XXX.XXX.8.84

zmijak80 napsal(a):

No podle mě nejde o modrou barvu, ale o odstín zelené, blížící se lehce k azurové.

18.7.2009 00:02
zmijak80

XXX.XXX.171.216

axolotl napsal(a):
No podle mě nejde o modrou barvu, ale o odstín zelené, blížící se lehce k azurové.

o tom pochybuji protože tu mám i uplně modré problém je ale v tom že ze 100 mláďat má tu modrou barvu zhruba 50% a z těch jen 10% má barvu uplně modrou ostatní jsou v ruzných odstínech měl jsem na ukázku i uplně modrou kuňku na burze

18.7.2009 10:09
zmijak80

XXX.XXX.189.193

zmijak80 napsal(a):
o tom pochybuji protože tu mám i uplně modré problém je ale v tom že ze 100 mláďat má tu modrou barvu zhruba 50% a z těch jen 10% má barvu uplně modrou ostatní jsou v ruzných odstínech měl jsem na ukázku i uplně modrou kuňku na burze

19.7.2009 17:00
axolotl

XXX.XXX.147.176

zmijak80 napsal(a):

To nebylo myšleno nějak zle, ale když se řekne modrá kuňka, tak si pod tím představím prostě něco jiného, než je tady, tady mi to připadá jako odstín zelené-->lehce přechod do modra. Tím neříkám, že ty barevné varianty nejsou pěkné a zajímavé ;)

1.6.2013 09:53
sarulka.vid

XXX.XXX.149.229

Dobrý den, měla bych zájem o 2 modré kuňky. Chtěla bych, aby byli opravdu modré. Předem děkuji za odpověď Vidunová , můj e-mail: sarulka.vid@seznam.cz

4.2.2014 10:20
davee

XXX.XXX.23.97

dobrý den chci se zeptat jestli máte ještě na prodej ty kuňky východní ale modrou formu jestli jo tak za kolik děkuju za odpověď muj email dave.mrazik@seznam.cz

4.2.2014 18:14
lupus4

XXX.XXX.81.0

davee napsal(a):
dobrý den chci se zeptat jestli máte ještě na prodej ty kuňky východní ale modrou formu jestli jo tak za kolik děkuju za odpověď muj email dave.mrazik@seznam.cz

je to pár let staré vláknosmajlík

4.2.2014 20:02
japa

XXX.XXX.79.22

Jo to byly časy, tenkrát jsem koukal jako puk, když je tu Zmiják ukázal a musel si je taky pořídit, mám odchovy skoro každej rok, ale momentálně mladé na prodej nemám - www.bombina.estranky.cz

samec

4.2.2014 20:02
japa

XXX.XXX.79.22

Jo to byly časy, tenkrát jsem koukal jako puk, když je tu Zmiják ukázal a musel si je taky pořídit, mám odchovy skoro každej rok, ale momentálně mladé na prodej nemám - www.bombina.estranky.cz

samec

4.2.2014 20:14
japa

XXX.XXX.79.22

5.2.2014 09:13
davee

XXX.XXX.23.97

tak kdybyste pak měl na prodej nějaké ty modré kuňky tak bych si koupil můj email dave.mrazik@seznam.cz

5.2.2014 10:39
ambrozkovi

XXX.XXX.252.36

Dobrý den, měli bychom zájem o modrou formu kuňky východní.. Máme doma klasickou kuňku východní tmavě zelené barvy. Je mladá asi rok a chtěli bychom pro ni kamarádku. Je to samička - to si myslím proto, protože jsme měli ještě jednu, ale nedávno jsme o ni nešťastnou nehodou přišli a ten byl dronější, ale silnější nožičky. Jsme z okresu Znojmo, ale mohli bysme si pro ni přijet případně na burzu do Brna nebo do Jihlavy, když nám dáte dopředu vědět. Může být i klidně klasická zelená, pak by bylo jedno jestli samička nebo sameček. Děkuji za případnou odpověď..:) adamcovm@seznam.cz

6.4.2014 19:26
mh

XXX.XXX.219.18

dobry den chci se zeptat zda nemate někdo na prodej modre kunky email: coleoppter@email.cz

--
Martin Havránek

6.4.2014 20:50
japa

XXX.XXX.79.22

pár žabek budu mít na prodej za několik měsíců, až se pěkně vykrmí a přebarví www.bombina.estranky.cz

7.4.2014 19:39
davee

XXX.XXX.23.97

já bych si pak jednoho nebo dva kusy vzal tak až budou na prodej tak prosím nabídnětě děkuju předem můj email dave.mrazik@seznam.cz

10.4.2014 18:07
mh

XXX.XXX.219.18

pokud bude nějaka modra vzal bych ji coleoppter@email.cz

1.6.2014 17:10
japa

XXX.XXX.6.207

18.1.2018 13:41
JPA

XXX.XXX.119.80

Kontaktoval jsem pana Miroslava Koukala a ten mi potvrdil, že první modré kuňky se v jeho chovu objevily okolo roku 2001, několik let po tom, co zeleně zbarvené kuňky získal od pana Milana Makovce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík