vlasac
napsal(a):
Prosim piste sem svoje zkusenosti s chovem, podminky chovu a dejte fotky vasich terarii. Chtel bych zkusit chov, ale na netu jsem nic o chovu nenasel. Pokud vite nejake odkazi tak je tady napiste. 2roky chovam hady, takze zakladni zkusenosti mam. Dik.
Ahoj, můžu doporučit obrátit se na odbornou literaturu... Chov blavora není nic složitého, moji blavoři ochotně přijímali myši, zimují od listopadu do března, na jaře hodně rosit, v létě vyšší teploty (kolem 29°C, v noci potom 20°C)
jan kubat
napsal(a):
Ahoj, můžu doporučit obrátit se na odbornou literaturu... Chov blavora není nic složitého, moji blavoři ochotně přijímali myši, zimují od listopadu do března, na jaře hodně rosit, v létě vyšší teploty (kolem 29°C, v noci potom 20°C)
Nemohl bys sem dat fotky terarka? Hlavne by mne zajimalo jak casto a v jakych davkach krmit?
vlasac
napsal(a):
Prosim piste sem svoje zkusenosti s chovem, podminky chovu a dejte fotky vasich terarii. Chtel bych zkusit chov, ale na netu jsem nic o chovu nenasel. Pokud vite nejake odkazi tak je tady napiste. 2roky chovam hady, takze zakladni zkusenosti mam. Dik.
Ahoj,
pekný clánek o blavorech je zde na ifaune: Chov a rozmnození Blavora zlutého (Fauna c. 7/2002 | 02-2 Terarijní zvírata).
vlasac
napsal(a):
Ten uz jsem cetl. Hlavne me zajimaji takove detaily jak casto krmit atd. Prosim, dejte sem fotky terarek.
fotku terárka nemám... 80*40*40, podklad písek, potom tam byly hřebenáče jako úkryt, žárovka, miska s vodou... fakt nic složitýho :-) Občas (2-3x týdně) porosit a krmil jsem 1x týdně 1 myš. Jsou to velmi nenáročná, snadno chovatelná zvířata... díky možnosti nákupu "atraktivnějších" druhů jsem je dal pryč... někdy toho lituju :-) Velmi rychle totiž přivykají zajetí a tyto podmínky snáší velmi dobře.
jan kubat
napsal(a):
fotku terárka nemám... 80*40*40, podklad písek, potom tam byly hřebenáče jako úkryt, žárovka, miska s vodou... fakt nic složitýho :-) Občas (2-3x týdně) porosit a krmil jsem 1x týdně 1 myš. Jsou to velmi nenáročná, snadno chovatelná zvířata... díky možnosti nákupu "atraktivnějších" druhů jsem je dal pryč... někdy toho lituju :-) Velmi rychle totiž přivykají zajetí a tyto podmínky snáší velmi dobře.
Da se jich zbavit, kdybych treba dosahl odchovu?
vlasac
napsal(a):
Da se jich zbavit, kdybych treba dosahl odchovu?
Já měl 4 kusy asi 3 roky a mohu potvrdit,fakt nenáročný.Mě žrali ve velkém množství šneky,vařené vejce,sarančata,holata.Zkoušel jsem i namočené psí granule,ale ty moc nemusely.Jinak přes léto jsem je měl na balkoně v terarku,přes zimu doma.Nezimoval jsem,tudíž jsem se odchovu nedočkal.Pak jsem je z prostorových důvodů bez problému prodal do Zverimexu po 130kč,oni je dali za 200kč a do 2dnů je rozprodali.Strastav