holls
napsal(a):
Zdravím,
Chci mládě Vejcožrouta afrického a zajímalo by mě, jestli i tak malej hádek, polkne křepelčí vejce.
Dále mě zajímá jak často ho mám krmit.A jak velke tera ma myt a jak se pohybuje jeho cena a nebo nevyte kdo ho ma na prodej.
ahoj no popravdě křepelčí vajčko spolkne tak dospělej had ale mládě těško co jsem se dozvěděl už dříve tak se tyto hadi dají krmit i vajíčky zebřiček a andulek ale také prý i je něaký fígl na krmení mládat
holls
napsal(a):
Zdravím,
Chci mládě Vejcožrouta afrického a zajímalo by mě, jestli i tak malej hádek, polkne křepelčí vejce.
Dále mě zajímá jak často ho mám krmit.A jak velke tera ma myt a jak se pohybuje jeho cena a nebo nevyte kdo ho ma na prodej.
Hele máš už odchovanyho nákýho hada?Jestli ne tak to je blbost si kupovat vejcožrouta je to drahý vzácný had, ale souhlasím s těmi vajíčky že tak až dosělý zpolkne křepelčí vejce.Sehnat je to snadné kolem 2500 ti mužu sehnat vejcožrouta
.
vedris
napsal(a):
Hele máš už odchovanyho nákýho hada?Jestli ne tak to je blbost si kupovat vejcožrouta je to drahý vzácný had, ale souhlasím s těmi vajíčky že tak až dosělý zpolkne křepelčí vejce.Sehnat je to snadné kolem 2500 ti mužu sehnat vejcožrouta
.
Jak píšou kolegové, mládě zvládne pouze malinká vajíčka (zebřičky, kanáři, vrabci, atd.), jednodušší než shánět vajíčka je ho krmit žaludeční sondou rozšlehaným slepičím vejcem. Sonda je taková hadička se zaoblenými okraji (dá se vytvořit např. ze vzduchovacích akvarijních hadiček nebo ji bude mít originální každý veterinář), nasadíš ji na malou injekční stříkačku a po zavedení navlhčené hadičky do jícnu hada (u mláděte stačí tak 4-5 cm hluboko) natlačíš přiměřené sousto do hada (u takovýho prcka tak max. 1 cm3). Pozor natlač si napřed obsah stříkačky do hadičky, ať do toho prcka nenatlačíš metrák vzduchu. Chce to u toho přemýšlet a dobře odhadovat. No, není to had pro začátečníka. Jinak zkus po chovatelech astrildů a jiné drobotiny vajíčka, ale ani to není výhra a had je nemusí žrát. O.