Mohou teraristé vůbec odjet na dovolenou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2008 10:41

Chov ještěrů a teraristika vůbec, se mi zdá natolik složitá, že by mne zajímalo, zda se vůbec můžete na pár dní vzdálit a pokud ano, jak to řešíte?

7.1.2008 11:10

22111971 napsal(a):
Chov ještěrů a teraristika vůbec, se mi zdá natolik složitá, že by mne zajímalo, zda se vůbec můžete na pár dní vzdálit a pokud ano, jak to řešíte?

U hadu je to myslim uplne v pohode, a i jesterum v dobre kondici par dni hladovky neuskodi ;) Problem muze byt s "miminami" nez trochu vyrostou, ty potrebuji trochu vic péče...

7.1.2008 13:00

lucifer napsal(a):
U hadu je to myslim uplne v pohode, a i jesterum v dobre kondici par dni hladovky neuskodi ;) Problem muze byt s "miminami" nez trochu vyrostou, ty potrebuji trochu vic péče...

A co osvětlení, vlhkost a vytápění. Přece nejde jen o žrádlo?

7.1.2008 13:21

22111971 napsal(a):
A co osvětlení, vlhkost a vytápění. Přece nejde jen o žrádlo?

Osvětlení je nastaveno přes spínače a vytápění taktéž nebo přes termostaty,i na vlhčení dnes existují automaty a taky levné varianty s přiškrcenou hadičkou a plastovou nádobou...i krmení se dá dávat dopředu,ale je lepší,když člen rodiny vykoná každý den základní úkony,tedy porosí,případně odstraní trus,hmyzožravci a masožravé želvy se krmí tak třikrát týdně,býložraví ještěři a želvy každý den,hadi bez újmy vydrží i déle jak tři týdny...No a pokud nemůže rodina,musíme požádat známého,nejlépe také teraristu.Mě hlídá a opatruje zvěř rodina a moje mami to zvládá i s krmením hadů,denně jí volám a zadávám úkoly...a asi s tím žádné velké potíže nebudou,hodně teraristů podniká v roce i poměrně dlouhé cesty do zahraničí...navíc dnes v době globální komunikace,mailů a mobilů....

11.1.2008 21:31

22111971 napsal(a):

Myslím, že mohou. Záleží jen na délce pobytu a druhu chovanců. Žáby a hadi nejsou ve většině žádný problém a týden či dva přežijí i bez péče. S ještěry je problém větší. Ale nejlepší je mít ve spektru svých známých a příbuzných pokud možno co nejvíc lidí, na které je spolehnutí. Pokud neplánují dovču ve stejné době postačí i jeden člověk, kterému můžete bez obav dát klíče od bytu a on zvládne krom krmení zviřátek i zalít kytky a vybrat poštu .

12.1.2008 15:05

22111971 napsal(a):

S manželem chováme Paroedury ictus, gekončíky noční a želvu čtyřprstou, k to mu ještě kočičku a nejdéle sjme tyto mazlíky nechali samotné 2noci, ale na delší dobu máme hlídací kamarádku nebo bratra. Přeci jen je nechceme nechat bez pravidelného rosení, světla a krmení. Možná by gekoni vydrželi samotní déle, ale netroufáme si to riskovat.......mluvím tedy jen z mé zkušenosti z gekony.

12.1.2008 19:42

poki napsal(a):
S manželem chováme Paroedury ictus, gekončíky noční a želvu čtyřprstou, k to mu ještě kočičku a nejdéle sjme tyto mazlíky nechali samotné 2noci, ale na delší dobu máme hlídací kamarádku nebo bratra. Přeci jen je nechceme nechat bez pravidelného rosení, světla a krmení. Možná by gekoni vydrželi samotní déle, ale netroufáme si to riskovat.......mluvím tedy jen z mé zkušenosti z gekony.

Zdravím.... Tak já když odjedu někam na dovču tak jak tady už bylo zmíněno tak osvětlení je ovládané přes spínací hodiny.
Krmení je u ještěrů problém, lae když máte známého který vám to obstará tak není problém...bud rodině napíšu potřebné info a když by si s něčim nevěděli rady tak brnknou ale většinou je to v pohoHorší je to pak s těma mládatama která potřebují krmit každý den..
Tak at se vám to zdaří a přes dovolenou něco nepojde Petr ( bazilišek )

14.1.2008 09:29

bazilisek napsal(a):
Zdravím.... Tak já když odjedu někam na dovču tak jak tady už bylo zmíněno tak osvětlení je ovládané přes spínací hodiny.
Krmení je u ještěrů problém, lae když máte známého který vám to obstará tak není problém...bud rodině napíšu potřebné info a když by si s něčim nevěděli rady tak brnknou ale většinou je to v pohoHorší je to pak s těma mládatama která potřebují krmit každý den..
Tak at se vám to zdaří a přes dovolenou něco nepojde Petr ( bazilišek )

Moc děkuju. Takže shrnu. Základem jsou, kromě spínacích hodin, dobří přátelé a příbuzní. Ale to je dneska docela problém. No, snad se někdo najde.
P.S. Stačí dospělého ještěra nakrmit v takovýchto případech jen jednou týdně?

14.1.2008 17:11

22111971 napsal(a):
Moc děkuju. Takže shrnu. Základem jsou, kromě spínacích hodin, dobří přátelé a příbuzní. Ale to je dneska docela problém. No, snad se někdo najde.

Záleží na tom jakého druhu...Myslím že nějaké agamky zajsanské či podobní drobečci s relativně rychlým metabolismem to také nemusí odnést ve zdraví.Vaše dotazy jsou naprosto nesmyslné,zkuste si prosím uvědomit,jak široké je spektrum i běžně chovaných ještěrů a všichni někdy dosahují dospělosti,od obrů typu leguánů rodu Cyclura po drobky délky prstu jako jsou Phelsumy.Každý druh má jistá specifika,nejedná se o jeden druh rozrůzněný na rasy jako u psů,ale o mnoho velmi rozrůzněných druhů a rodů,tomu také odpovídá šířka vašeho dotazu a nemožnost odpovědi na ploše této diskuze.

14.1.2008 17:48

22111971 napsal(a):

Myslim ze jinde jsme se bavili o agame vousate, te - dospele, v dobrem stavu by tydenni hladovka nejspis neublizila, ale radej rict nekomu z pribuzenstva at nakrmi, nebo aspon dava pravidelne "zelene" kdyz by uz meli (iracionalni) odpor k hmyzu. Taky na ten tyden treba trochu snizit teplotu Nam mladata pogon krmila denne dcera kdyz jsme byli na dovolene, a taky to zvladla

15.1.2008 09:50

lucifer napsal(a):
Myslim ze jinde jsme se bavili o agame vousate, te - dospele, v dobrem stavu by tydenni hladovka nejspis neublizila, ale radej rict nekomu z pribuzenstva at nakrmi, nebo aspon dava pravidelne "zelene" kdyz by uz meli (iracionalni) odpor k hmyzu. Taky na ten tyden treba trochu snizit teplotu Nam mladata pogon krmila denne dcera kdyz jsme byli na dovolene, a taky to zvladla

Děkuji všem, kteří mne neměli za úplného blba (nebo mi to aspoň nedali znát) a normálně a přátelsky mi odpověděli :o)

15.1.2008 12:06

22111971 napsal(a):
Děkuji všem, kteří mne neměli za úplného blba (nebo mi to aspoň nedali znát) a normálně a přátelsky mi odpověděli :o)

Mám takový nepříjemný pocit, že zanedlouho budou moci teraristé odjet na dovolenou v úplné pohodě, protože sádrové a umělohmotné připomínky dob minulých, žádnou péči potřebovat nebudou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík