Vite nekdo co je to za uzovky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2008 13:12

Ziji v indonesii stredni java

videl jsem jeste misto cervene barvy zelenou ve skutecnosti ta cervena je vice kontrasni

18.1.2008 13:14

tuti napsal(a):

videl jsem jeste misto cervene barvy zelenou ve skutecnosti ta cervena je vice kontrasni

jeste jedna fotka

18.1.2008 13:15

tuti napsal(a):

lepsi foto nemam

18.1.2008 15:17

tuti napsal(a):
lepsi foto nemam

Připomíná mi to nějaké Rhabdophisky, ale vzhledem k mojí omezené znalosti a ohromnému množství užovek (je-li to vůbec užovka) v jv. Asii je možné, že jde o něco zcela jiného.

18.1.2008 16:12

krokodyl napsal(a):
Připomíná mi to nějaké Rhabdophisky, ale vzhledem k mojí omezené znalosti a ohromnému množství užovek (je-li to vůbec užovka) v jv. Asii je možné, že jde o něco zcela jiného.

... souhlasím že by to mohli být nějaký Rhabdophis(ky),dle barvy,hlavy atd. ale kdo ví(ať odpoví),může se jednat i o nějaký mimikry hada z dříve všepojímajícího rodu Elaphe,z.z.

18.1.2008 16:50

k abel napsal(a):
... souhlasím že by to mohli být nějaký Rhabdophis(ky),dle barvy,hlavy atd. ale kdo ví(ať odpoví),může se jednat i o nějaký mimikry hada z dříve všepojímajícího rodu Elaphe,z.z.

zapomel jsem ziji u vody zerou rybky skousel jsem dat holata taky si je vzali
hodne ni pripominaji nase uzovky obojkove

18.1.2008 17:57

tuti napsal(a):

To by odpovídalo, dokonce jsem myslel jestli nejde o Rhabdophis tigrina, ale ty nežijou na Jávě, ale mnohem severněji (Japonsko, Čína, Korea), ale dost je to připomíná. Jak se k vám dostali? Ještě pozor, pokud jsou to skutečně Rhabdophisky, tak mohou být poměrně toxicky významné.

18.1.2008 19:47

tuti napsal(a):

Já bych typl na nějakého Xenochrophise, snad X. flavipunctatus. Nejsem ale odborník na tuto oblast. Určitě to bude sekera.

18.1.2008 23:09

somalia napsal(a):
Já bych typl na nějakého Xenochrophise, snad X. flavipunctatus. Nejsem ale odborník na tuto oblast. Určitě to bude sekera.

Ahoj Tome
Taky se přidám.protože to jsou velmi zajimavá zvířata.Podle mě je to Rhabdophis tigrina,jak píše krokodýl i jsem je za mladých let choval a rozšíření je docela veliké.Jinak to jsou velmi variabilní hadi ve zbarvení a dobří v chovu i když ta toxicita se nedá podceňovat,ale většina jedinců nekousala,před 20 lety jsem jich choval 12 kousků.A kupodivu jsem je koupil u nás v Jablonci v akvaristice a prodejci vůbec nevěděli co prodávají a ani jak se knim dostali,hlavně ,že byl kšeft a upozorňuju,že to bylo z a Komančů,takže jsem vůbec nechápal kde se tady vzali.
S pozdravem Petr

19.1.2008 00:31

tuti napsal(a):

no tímhle upřesněním je vše jasnější,vodní užovky dříve také Natrix ,nyní většina asijských zařazena do rodu Xenochrophis jak níže uvádí "somalia" je asi správná cesta.Rhabdophis tigrina to asi nebude,ale je to už dávno co jsme je měli možnost vídat,měl jsem také,mladá zvířata petřejší a hlavně zbarvení a proužky na hlavě mi nesedí(?),ale kdo ví

19.1.2008 08:05

petrov napsal(a):
Ahoj Tome
Taky se přidám.protože to jsou velmi zajimavá zvířata.Podle mě je to Rhabdophis tigrina,jak píše krokodýl i jsem je za mladých let choval a rozšíření je docela veliké.Jinak to jsou velmi variabilní hadi ve zbarvení a dobří v chovu i když ta toxicita se nedá podceňovat,ale většina jedinců nekousala,před 20 lety jsem jich choval 12 kousků.A kupodivu jsem je koupil u nás v Jablonci v akvaristice a prodejci vůbec nevěděli co prodávají a ani jak se knim dostali,hlavně ,že byl kšeft a upozorňuju,že to bylo z a Komančů,takže jsem vůbec nechápal kde se tady vzali.
S pozdravem Petr

pokusim se jeste nejake chitit a lepe nafotit
videl jsem i dospele ale ty se mi nepodarilo chitit pres den trai na vselijakych parezech a pri priblizeni samozrejme utecou po pul lejtka v bahne sem pomali

ziji pohromade v ruznych barvach mistni rikaji ze jsou to ruzne druhy kazda barva ma nejake jmeno jsou tu take sedivi zakladni kresba je stejna se zluym podelnym pruhem mel jsem jedo male mlade a nez jsem ho vyfotil tak ho vetsi do cervena zbarveny jedinec pozrel
tech pet kusu kazdy jiny co mam jsou neskutecne zrave
dospela zvirata podle domorodcu nejsou jedovata maximalni velikost 9ocm

zije to vedle jogyarta pravdepodobne na pkraji lesa a za poraou se vydavaji do mokrin zere to od slimaku zizal hmyzu zabky mysky dokonce se jeden snazil pozrit kousek peciva ve vode obratne chytaji male rybky ve vode v plastovem baxu

cislo.5

20.1.2008 00:21
cislo.5

somalia napsal(a):

Xenochrophis maculatus,nebo X.piscator.Asi spíše X.piscator,vzhledem k obrovskému rozšíření je velká i variabilita ve zbarvení.Ale co třeba rod Amphiema.V každém případě taky jen hádám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík