Čím krmit, když nejsou myšky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2008 14:05

zdravím, dostala jsem se do fatálního problému.

Fungovala jsem jakožto dodavatel myšek, protože tady se myšky špatně shání (maloměsto). Letos jsem chov notně omezila a nedošlo mi, že hadi potřebují žrát i během zimy, kdy se myši kdovíjak nerozmnožují (myši mají ubikace venku a na rodičovské povinnosti mi zvysoka kašlou, v tomhle počasí).

Není čím krmit a pokusy sem tam někomu strčit přepravku cestou kolem Zverimexu selhávají. Užovka červená, věk cca 2 roky, naposledy žrala koncem listopadu, a myšičky nejsou a nebudou... Nejsou ani jiní hlodavci přiměřeného růstu.

Kdosi radil kuřecí maso, ale s tím nemám zkušenosti.
Co s tím?

díky

22.1.2008 14:12

draace napsal(a):

Fungovala jsem jakožto dodavatel myšek, protože tady se myšky špatně shání (maloměsto). Letos jsem chov notně omezila a nedošlo mi, že hadi potřebují žrát i během zimy, kdy se myši kdovíjak nerozmnožují (myši mají ubikace venku a na rodičovské povinnosti mi zvysoka kašlou, v tomhle počasí).

Není čím krmit a pokusy sem tam někomu strčit přepravku cestou kolem Zverimexu selhávají. Užovka červená, věk cca 2 roky, naposledy žrala koncem listopadu, a myšičky nejsou a nebudou... Nejsou ani jiní hlodavci přiměřeného růstu.

Co s tím?

díky

TAk to maso bych jim nedával hold si zajeď do města a tam něco kup nic jiného nezbívá

22.1.2008 14:59

draace napsal(a):

Co s tím?

díky

Pokud nejsou myšky, tak zkus malého křečka nebo malého potkánka a to budeš muset do zverimexu asi zajet nebo zkus koupit mražené myšky, dá se udělat zásoba právě na tyhle situace a pak není problém je rozmrazit a nakrmit užovku. Mám doma tři užovky a nemám s tím takhle problém.

22.1.2008 16:10

misakc napsal(a):
Pokud nejsou myšky, tak zkus malého křečka nebo malého potkánka a to budeš muset do zverimexu asi zajet nebo zkus koupit mražené myšky, dá se udělat zásoba právě na tyhle situace a pak není problém je rozmrazit a nakrmit užovku. Mám doma tři užovky a nemám s tím takhle problém.

asi tak, ja bylim na vesnici a tak zivy mysky nemam skoro vubec. V mrazaku mam zasobu a tim krmim, moji gutku mam uz cca dva a pul roku a nikdy nebyl problem

22.1.2008 17:28

tymoty napsal(a):
asi tak, ja bylim na vesnici a tak zivy mysky nemam skoro vubec. V mrazaku mam zasobu a tim krmim, moji gutku mam uz cca dva a pul roku a nikdy nebyl problem

A nebo ji zazimuj a máš cca 2-3 měsíce klid a užovka si odpočne a po odzimování bude mít větší chuť do jídla i do života.

22.1.2008 18:01

krokodyl napsal(a):
A nebo ji zazimuj a máš cca 2-3 měsíce klid a užovka si odpočne a po odzimování bude mít větší chuť do jídla i do života.

Přesně tak. Nejenže je zimování pro hada přirozené a prospěje mu, ale vedlejším produktem je úleva ve shánění vhodné potravy

22.1.2008 18:22

arutha napsal(a):
Přesně tak. Nejenže je zimování pro hada přirozené a prospěje mu, ale vedlejším produktem je úleva ve shánění vhodné potravy

Se zazimováním nemám zkušenost, jak konkrétně na to?
Hlavně mám nejapný pocit, že k zazimování by zvíře mělo být nažrané

Potkaní mláďata a křečci adekvátního vzrůstu ve zveráčích momentálně nejsou, v tomhle mám utrum.

Díky za rady.

22.1.2008 20:41

draace napsal(a):
Se zazimováním nemám zkušenost, jak konkrétně na to?
Hlavně mám nejapný pocit, že k zazimování by zvíře mělo být nažrané

Potkaní mláďata a křečci adekvátního vzrůstu ve zveráčích momentálně nejsou, v tomhle mám utrum.

Díky za rady.

Prave naopak, pred zazimovanim ma byt had vyprazdneny. Pocas zimovania totiz moze vdaka spomalenemu organizmu dojst k tomu ze nestravena potrava zacne hnit na co moze had doplatit zivotom. Pred zazimovanim sa prave preto dava dlhsia pauza v krmeni. Treba ale dat pozor na to aby bol had v dobrej kondicii, teda aby nebol vychudnuty a aby bol zdravy.

22.1.2008 22:20

bic0 napsal(a):
Prave naopak, pred zazimovanim ma byt had vyprazdneny. Pocas zimovania totiz moze vdaka spomalenemu organizmu dojst k tomu ze nestravena potrava zacne hnit na co moze had doplatit zivotom. Pred zazimovanim sa prave preto dava dlhsia pauza v krmeni. Treba ale dat pozor na to aby bol had v dobrej kondicii, teda aby nebol vychudnuty a aby bol zdravy.

Zdravá je. Jak se pozná hubený had, to nevím...

Ale pořád nevím, jak zazimovat, resp. co to obnáší. S tímhle nemám zkušenost.

díky.

22.1.2008 22:53

draace napsal(a):
Zdravá je. Jak se pozná hubený had, to nevím...

Ale pořád nevím, jak zazimovat, resp. co to obnáší. S tímhle nemám zkušenost.

díky.

Pár dní aklimatizace při vypnutém topení a světle (tak okolo 18-20 st), pak šoupnout do bedýnky s větší vrstvou mírně navlhčeného substrátu, mechu a listí (nezapomeňte na misku s vodou, nejlépe kameninovou, aby ji nezvrhl) a v případě guttaty tak na měsíc a půl až dva celou bedýnku šoupnout někam, kde jsou teploty 10-15 st. a nejlépe tma, občas zkouknout jestli nejsou na "suchu", ale moc nerušit. Potom zas na pár dní do nevytopeného terária a po několika (4-5) dní postupně najet na běžné topení a svícení. Jakmile začnete topit, tak můžete nakrmit a pak už jako normálně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík