Podivejete se me proosim na obsolety co to delaji....Resil jsem to na nemoderovany forum tak to tedka i s fotkama hodim semka.......Zacinalo tim ze jsem je nakrmil......pote samec se priplazil k samici a kousl ji primo z krk!Samici se to moc nelibilo a za chvili udelal kolem samce smicky......nekdo rika ze to bylo kvuli pachu z potravy, jini zase tvrdi ze to mel byt pokus o pareni. Co vy na to?
gyloides
napsal(a):
Podivejete se me proosim na obsolety co to delaji....Resil jsem to na nemoderovany forum tak to tedka i s fotkama hodim semka.......Zacinalo tim ze jsem je nakrmil......pote samec se priplazil k samici a kousl ji primo z krk!Samici se to moc nelibilo a za chvili udelal kolem samce smicky......nekdo rika ze to bylo kvuli pachu z potravy, jini zase tvrdi ze to mel byt pokus o pareni. Co vy na to?
tady dalsi
gyloides
napsal(a):
... při páření samec kopíruje pohyby samice a záškuby těla, přitlačováním hlavy samice k podložce atd. se snaží o spáření,při tom se snaží podsunout ocas,v oblasti kloáky pod samici tak aby mohlo dojít je spojení,někdy (ale především u ještěrů) u některých druhů může dojít i k (zakousnutí se)b a držení za hlavou,nikdy však ke škrcení.Tzn. že (velmi pravděpodobně) se jedná o rvačku,jak zde bylo řečeno