Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2008 12:05

Podivejete se me proosim na obsolety co to delaji....Resil jsem to na nemoderovany forum tak to tedka i s fotkama hodim semka.......Zacinalo tim ze jsem je nakrmil......pote samec se priplazil k samici a kousl ji primo z krk!Samici se to moc nelibilo a za chvili udelal kolem samce smicky......nekdo rika ze to bylo kvuli pachu z potravy, jini zase tvrdi ze to mel byt pokus o pareni. Co vy na to?

6.2.2008 12:07

gyloides napsal(a):
Podivejete se me proosim na obsolety co to delaji....Resil jsem to na nemoderovany forum tak to tedka i s fotkama hodim semka.......Zacinalo tim ze jsem je nakrmil......pote samec se priplazil k samici a kousl ji primo z krk!Samici se to moc nelibilo a za chvili udelal kolem samce smicky......nekdo rika ze to bylo kvuli pachu z potravy, jini zase tvrdi ze to mel byt pokus o pareni. Co vy na to?

tady dalsi

6.2.2008 12:08

gyloides napsal(a):
tady dalsi

v te druhe fotce uz zakousnut nebyl...pustil se ale samice ho porad dal drzela.......

6.2.2008 13:58

gyloides napsal(a):
v te druhe fotce uz zakousnut nebyl...pustil se ale samice ho porad dal drzela.......

Taky se přikláním k napadení kvůli pachu z potravy. To se mi stává u různých hadů celkem často. Páření vypadá jinak.

6.2.2008 14:01

kladno napsal(a):
Taky se přikláním k napadení kvůli pachu z potravy. To se mi stává u různých hadů celkem často. Páření vypadá jinak.

Rozhodně jde o "rvačku" kvůli žrádlu, respektive hadi se nabudí pachem okolo a prostě se občas spletou a začnou škrtit souseda, družku atd. Určitě nejde o páření...

6.2.2008 14:20

gyloides napsal(a):

... při páření samec kopíruje pohyby samice a záškuby těla, přitlačováním hlavy samice k podložce atd. se snaží o spáření,při tom se snaží podsunout ocas,v oblasti kloáky pod samici tak aby mohlo dojít je spojení,někdy (ale především u ještěrů) u některých druhů může dojít i k (zakousnutí se)b a držení za hlavou,nikdy však ke škrcení.Tzn. že (velmi pravděpodobně) se jedná o rvačku,jak zde bylo řečeno

Přidejte reakci

Přidat smajlík