PHELSUMA MADAGASCARIENSIS

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2008 12:15

Prosim o vlozeni fotek vasich terarii pro phelsumy.Chci si je poridit a potrebuju inspiraci pro stavbu a zarizeni teraria.Prosim taky o rozmery terarka a jaky pouzivate osvetleni.Diky

24.2.2008 18:12

agamak napsal(a):
Prosim o vlozeni fotek vasich terarii pro phelsumy.Chci si je poridit a potrebuju inspiraci pro stavbu a zarizeni teraria.Prosim taky o rozmery terarka a jaky pouzivate osvetleni.Diky

Dobry den, vim, ze ohledne felzum uz toho bylo popsano vic nez dost. Ale nejaka teraria pro inspiraci by byla fajn, pripadne odkaz na nejake. Zeptam se, zda ma nekdo terarium z osb desek pro felzumky, jak se osvedcilo, jak lze upravit steny tak aby vyhovovaly, popripade nejaky typ na upravu. Jeste pridam dotaz, jaka je cena dospeleho samecky a dospele samicky. Mladatka jsou asi okolo 500-600,-kc. ze? Dekuji vsem moc.

24.2.2008 19:50

agamak napsal(a):

Ahoj tu naleznes zpoustu terárii pro inspiraci a popřípadě si mužes taky nejaký koupit.
Osvětlení dej do terarka 2, jedno bodové na výhřev terária např žárovkou a druhé osvětlení zářivkou kup nejlépe takouvou která má UVB a UVA záření.Velikost terária čím vetší tím lepší podle toho kolik jich chces mit pro dvě felzumi bych dal teráruim veliky 60x50x70 (dxšxv).Jestli mas jine dotazi tak se klidně zeptej. Hodně štěstí

25.2.2008 07:18

michal k napsal(a):
Ahoj tu naleznes zpoustu terárii pro inspiraci a popřípadě si mužes taky nejaký koupit.
Osvětlení dej do terarka 2, jedno bodové na výhřev terária např žárovkou a druhé osvětlení zářivkou kup nejlépe takouvou která má UVB a UVA záření.Velikost terária čím vetší tím lepší podle toho kolik jich chces mit pro dvě felzumi bych dal teráruim veliky 60x50x70 (dxšxv).Jestli mas jine dotazi tak se klidně zeptej. Hodně štěstí

Co se tyce teraria pro phelsumy tak mam moznost 90/65/100cm akorad se chci zeptat jestli je nutne vybudovat bazen a nebo jestli staci kazdy den mlzit.Dik za odpoved

25.2.2008 10:51

agamak napsal(a):
Co se tyce teraria pro phelsumy tak mam moznost 90/65/100cm akorad se chci zeptat jestli je nutne vybudovat bazen a nebo jestli staci kazdy den mlzit.Dik za odpoved

Bazén ne (maximálně mělkou mističku, ale stejně pijou kapky), stačí mlžit.

25.2.2008 13:04

krokodyl napsal(a):
Bazén ne (maximálně mělkou mističku, ale stejně pijou kapky), stačí mlžit.

Diky za odpoved ale kdyz jsem se koukal na ruzne odkazy pro Phelsumy tak prave teraria s bazeny tam meli tak jsem si rekl ze se radeji zeptam vas kteri s nima mate nejakou zkusenost.Diky za odpoved

25.2.2008 14:11

agamak napsal(a):
Diky za odpoved ale kdyz jsem se koukal na ruzne odkazy pro Phelsumy tak prave teraria s bazeny tam meli tak jsem si rekl ze se radeji zeptam vas kteri s nima mate nejakou zkusenost.Diky za odpoved

Tak to spíš strčili felsumu do terária, které nebylo přímo pro ně, ony tu nádrž nevyužívají, jen se zvyšuje riziko, že tam spadne a třeba se i utopí, felsumy vodu nevyhledávají a jak jsem psal pijí kapky při rosení, tudíž není důvod, aby bazén měly. Neublíží jim (snad), ale nepotřebují ho.

25.2.2008 20:31

krokodyl napsal(a):
Tak to spíš strčili felsumu do terária, které nebylo přímo pro ně, ony tu nádrž nevyužívají, jen se zvyšuje riziko, že tam spadne a třeba se i utopí, felsumy vodu nevyhledávají a jak jsem psal pijí kapky při rosení, tudíž není důvod, aby bazén měly. Neublíží jim (snad), ale nepotřebují ho.

Ahoj jestli tam chces vic vody tak jim tam třeba zabuduj vodopad kterej bude stikat po zadni steně terária jinak jak řekl krokodyl něni třeba jim tam dělat bazenek spiš jim to terarko 2x děnně ros udělaš lip.A mas dobrou velikost teraria tam klidně dej parecek ale skupinku tam nedavej mohlo by se stat že ty samice se budou prat ata jedna bude druhou vytlacovat.Jinak hodně zdaru při zařizování terárka

Přidejte reakci

Přidat smajlík