aaabbbccc
napsal(a):
Dobrý den.Chtěl jsem se zeptat jestli by se v jednom paludáriu dali společně chovat čolci cynops orientalis s kuňkami bombina orientalis s pralesničkami azurovými a s rosničkami phrynohyas resinifictrix.Vyhovoval by všem vodní sloupec 20cm?Nemohli by se pralesničky utopit?.Předem velmi děkuji.
musím tě zklamat ale nešlo:-(
aaabbbccc
napsal(a):
Dobrý den.Chtěl jsem se zeptat jestli by se v jednom paludáriu dali společně chovat čolci cynops orientalis s kuňkami bombina orientalis s pralesničkami azurovými a s rosničkami phrynohyas resinifictrix.Vyhovoval by všem vodní sloupec 20cm?Nemohli by se pralesničky utopit?.Předem velmi děkuji.
Ještě si zapomněl na želvy, nějaký ještěry a čáp, čáp by tam určitě neměl chybět
krokodyl
napsal(a):
Ještě si zapomněl na želvy, nějaký ještěry a čáp, čáp by tam určitě neměl chybět
No želvi nejsou špatné ale čáp to bylo od tebe hodně trapný,skus se nad tim zamyslet.Ale chtěl jsem se zeptat jesli by mohl někdo navrhnout nějakou vhodnou kombinaci např.ještěrů a žab nebo nějak tak.Moc děkuji.
aaabbbccc
napsal(a):
No želvi nejsou špatné ale čáp to bylo od tebe hodně trapný,skus se nad tim zamyslet.Ale chtěl jsem se zeptat jesli by mohl někdo navrhnout nějakou vhodnou kombinaci např.ještěrů a žab nebo nějak tak.Moc děkuji.
Vzhledem k tomu, že na malém prostoru terária to není moc vhodné kombinovat, nenavrhnu nic. V některých případech jdou jakž takž skloubit dva druhy, ale jen při dodržení některých podmínek. Čtyři druhy najednou je docela síla, takže se zkus zamyslet spíš ty, proč si z tebe krokouš dělá srandu
arutha
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že na malém prostoru terária to není moc vhodné kombinovat, nenavrhnu nic. V některých případech jdou jakž takž skloubit dva druhy, ale jen při dodržení některých podmínek. Čtyři druhy najednou je docela síla, takže se zkus zamyslet spíš ty, proč si z tebe krokouš dělá srandu
tak jednoduše nešlo!!!bombina orientalis je nebezpečná ostatním!azureuska se utopí nebo bude chudinka furt sedět někde jako blbec na jednom místě!rosnička také potřebuje prostor s větvema a kytkama!a ten mlok by jak jsem uvedl s kuňkou nepřežil dlouho!!
Pro bombina orientalis:akvaterárium se sloupcem vody ale spoustou kamenů na kterých ráda vysedává(ne pralesní terárium!)pro 10ks těchto žabek postačuje akvaterárium 60x40x40cm
pro dendrobates azureus:pralesní terárium,mnoho kytek a možností se schovat(kokosová skořápka a jiné schovávačky)každý den 2x bohatě postříkat rozstřikovačem na vodu a s každým krmením podávat vitaminy!pro pár těchto žab postačuje terárium 60x60x60cm
pro rosničku včelí:nejlépe to samé co pro dendrobates azureus
u toho mloka ti ale neporadím jelikoš jsem choval jen žebrovníky a ty jsem choval stejně jako kuňky akorád v nádrži jsem jich měl jen 5ks
aaabbbccc
napsal(a):
to neni dobrej napad, krom toho, ze by se treba mohlo stat, ze ti rosnicka sezere dendrobatku a mas po obou . . .
ale ze zkusenosti vim, ze jde chovat chamaeleolis s litoria infrafrenata nebo misto chamaeleolise vetsi anolise ( equistris ) nebo pokud chces dedrobatky, tak s nejakyma mensima anolisama ( allisoni )