stefo
napsal(a):
Tak uz nam pomalu zacina jaro...snow striped x anery striped .
snow striped x albino striped(ve svleku)....vcera vecer....Jake jsou vase zkusenosti z pareni dvema ruznymi samci? (pomery mladat,oplozenost apod...)
stefo
napsal(a):
...
stefo
napsal(a):
jen tak pro zajimavost...lonska samicka z pareni albino bloodred x blizzard...bohuzel skutecna barva se fotakem prenest neda,zvlaste po zkresleni pri kopresi fotek...pokud se mi podari lepsi foto,bude snad k videni na www.cornsnakes.websnadno.cz ,kde bude samozrejme i info o aktualni nabidce apod....diky stefo
stefo
napsal(a):
jen tak pro zajimavost...lonska samicka z pareni albino bloodred x blizzard...bohuzel skutecna barva se fotakem prenest neda,zvlaste po zkresleni pri kopresi fotek...pokud se mi podari lepsi foto,bude snad k videni na www.cornsnakes.websnadno.cz ,kde bude samozrejme i info o aktualni nabidce apod....diky stefo
Taky přidávám páření Albino motley + Albino
stefo
napsal(a):
...
čus stefo ,napoprvé to vypadalo že nic a příjdu za hodinku a toto
cermus
napsal(a):
Taky přidávám páření Albino motley + Albino
Zdravím,tak taky letos první páření gutek: Hypo het Amber X Hypo het.Amber
cijoml
napsal(a):
Cau stefo nemel bys na zapujcku nejakeho samce?? Nebo nekdo jiny, nejlepe z Prahy? Diky moc panove...
to cijoml: Momentalne vsechny sve samce vyuzivam..Nekupoval jsem je proto, abych je pujcoval k napareni cizich samic..Jina vec je, kdyby jsme se znali a nebydleli od sebe 450 km..stefo
stefo
napsal(a):
to cijoml: Momentalne vsechny sve samce vyuzivam..Nekupoval jsem je proto, abych je pujcoval k napareni cizich samic..Jina vec je, kdyby jsme se znali a nebydleli od sebe 450 km..stefo
Blizzardi dnes navečer v akci.
stefo
napsal(a):
Dnes po prichodu ze skoly...amel. striped x 100% het. amel. striped a butter motley x butter motley...
stefo
napsal(a):
Dnes po prichodu ze skoly...amel. striped x 100% het. amel. striped a butter motley x butter motley...
CANDY CANE a Aztec Amelano-dnes,na první pokus.
tymoty
napsal(a):
cau, jaky bude slozeni maladat z takhle rozdilnych barevnych mutaci?
Pokud myslíš páření Candy cane a Amelano Aztec,tak to až tak rozdílné mutace nejsou.Oba jsou geneticky albíni,Candy cane prošlechťován na absenci oranžové a Aztec na cikcak kresbu,takže mláďata budou všechna albíni,doufám,že někteří aztekové.A když ne ,tak alespoň pěkní albíni.
stefo
napsal(a):
vcera albino striped x 100% het. albino...
stefo
napsal(a):
dnes albino striped x albino 100% het. striped
stefo
napsal(a):
Tak já jsem letos nějak napřed, dnes druhá snůška butter. Tak alespoň měsíc staré páření snow.
jelen
napsal(a):
Tak já jsem letos nějak napřed, dnes druhá snůška butter. Tak alespoň měsíc staré páření snow.
Zdarec ,
dneska Amber x Hypo het Amber
cepelino
napsal(a):
Zdarec ,
dneska Amber x Hypo het Amber
a amelano het striped x snow striped
cepelino
napsal(a):
a amelano het striped x snow striped
a ještě z minulého týdne Anery x Anery
cepelino
napsal(a):
a ještě z minulého týdne Anery x Anery
a Snow x Anery oba dva částečně ZigZag
tymoty
napsal(a):
Cau vsichni, doufam, ze sem pak hodite taky fotecky tech prcku az se vyklubou. diiky vsem
Creamsicle x Creamsicle,Samec je zakalený,jinak má stejnou barvu,jako samice
moreliabredli
napsal(a):
Creamsicle x Creamsicle,Samec je zakalený,jinak má stejnou barvu,jako samice
Candy cane x Candy cane
stefo
napsal(a):
Pekny guttky, jen co je pravda. Jen teda nezda se ti, ze ty bedny jsou jim trochu maly? Na dospelce teda urcite. Ikea dela i vetsi bedny a ty by jim teda urcite vyhovovaly vic.
Samozrejme, ze budes argumentovat tim, ze tolik mista nepotrebuji a jak se skvele pari,
ale nezaslouzili by si vetsi? Nemas stovky hadu, aby jsi je mel v malych boxech jako amici - velkochovatele. Nebo ti to prijde dostacujici?
hardcore
napsal(a):
Pekny guttky, jen co je pravda. Jen teda nezda se ti, ze ty bedny jsou jim trochu maly? Na dospelce teda urcite. Ikea dela i vetsi bedny a ty by jim teda urcite vyhovovaly vic.
Samozrejme, ze budes argumentovat tim, ze tolik mista nepotrebuji a jak se skvele pari,
ale nezaslouzili by si vetsi? Nemas stovky hadu, aby jsi je mel v malych boxech jako amici - velkochovatele. Nebo ti to prijde dostacujici?
To Hardcore-Pokud je to míněno na mě,tak všichni dospělí hadi mají terária odpovídajících rozměrů,výjimkou je sameček CANDY CANE,který je dočasně v boxu,jinak boxy používám u mláďat a subadultů,hlavně u korálovek,Stovky hadů sice nemám,ale mám jich stovku.(přinejmenším).Ahoj.
stefo
napsal(a):
Nejmensi bedny mam na guttaty urcite ja(=zadavatel stefo)...Jsou to bedny flaj z ikei a souhlasim s Vami, ze vetsi by byly urcite lepsi..Na druhou stranu si vsak myslim,ze pro jednu dospelou gutku je to dostacujici(i kdyz minimum)..Hady v nich mam jednotlive a k pareni dochazi vetsinou par minut po pripusteni samce,pak zvirata o5 oddeluji,takze se tam spolu dlouho nemackaji... Casem planuju bedny vetsi...Bohuzel cas je mym nepritelem-zvlaste ted,kdyz me ceka maturita..
stefo
napsal(a):
Nejmensi bedny mam na guttaty urcite ja(=zadavatel stefo)...Jsou to bedny flaj z ikei a souhlasim s Vami, ze vetsi by byly urcite lepsi..Na druhou stranu si vsak myslim,ze pro jednu dospelou gutku je to dostacujici(i kdyz minimum)..Hady v nich mam jednotlive a k pareni dochazi vetsinou par minut po pripusteni samce,pak zvirata o5 oddeluji,takze se tam spolu dlouho nemackaji... Casem planuju bedny vetsi...Bohuzel cas je mym nepritelem-zvlaste ted,kdyz me ceka maturita..
Ahoj, mno taky nemam uplne ciste svedomi, zvlaste u hroznysu, ale ty bedny jsou fakt drsny. Neni to ani tak o case jako o koupi novych vetsich beden. Primlouvam se castecne za prispevek vyse. Omezene podminky budiz, ale nejaka hranice by se dlouhodobe prekracovat nemela. m.
kocour
napsal(a):
Ahoj, mno taky nemam uplne ciste svedomi, zvlaste u hroznysu, ale ty bedny jsou fakt drsny. Neni to ani tak o case jako o koupi novych vetsich beden. Primlouvam se castecne za prispevek vyse. Omezene podminky budiz, ale nejaka hranice by se dlouhodobe prekracovat nemela. m.
Zdar, používám taky plastové bedny a to momentálně o rozměru cca 60 x 40 x 30 cm pro jednoho hada (guttku) a 28 x 18 x 13 cm pro mláďata ,která taky odchovávám jednotlivě.K rozměrům se dál nechci vyjadřovat ,protože je to věc názoru a tohle fórum bylo založeno za jiným účelem. Díky Cepel
moreliabredli
napsal(a):
To Hardcore-Pokud je to míněno na mě,tak všichni dospělí hadi mají terária odpovídajících rozměrů,výjimkou je sameček CANDY CANE,který je dočasně v boxu,jinak boxy používám u mláďat a subadultů,hlavně u korálovek,Stovky hadů sice nemám,ale mám jich stovku.(přinejmenším).Ahoj.
... o Vas p. Chadima si myslim, ze jste vzal chov a starani se o sve hady opravdu vazne,
jestli mate pro vsechny dospelce jednoducha, ale vybavena teraria jak mate na webu ci zde na fotografiich, tak klobouk dolu. Nebylo to mysleno na Vas, ale na Stefa. Jen se to hodilo dolu.
Nechci tu rozpoutavat diskuzi o vhodnosti a nevhodnosti, ... ale meli by jste se zamyslet.
Je pro hada, ktery ma vic nez metr, bezna guttka rekneme cca 1,2-1,5m, i vic ... rozumny prostor 60x40? Je to tak akorat na hranici minima.
O tech malych, co ma Stefo, se neda ani rict, ze by mohly dostacovat na kratkou dobu, mozna tak na zimovani ci mladata. Fraj ma 49x29 a kdyz vidim ty fotky, tak to teda prostorove moc optimalni nevidim.
Uz davno se obecne zazil fakt, pre had by mel mit prostor delka = polovine sveho tela, sirka = tretine sveho tela. Zkousel jsem to a kdyz jsem videl, kolik mista kolem sebe maji, musel jsem jim udelat vetsi. Proste to nejde. Nas pristup chovatelu by mel byt hlavne o tom, jak zajistit zvireti dustojne a optimalni podminky k zivotu. Pokud tohle neudelame, muzeme se povazovat za prave chovatele?
Radsi sem nereagujte, spis se jen zamyslete, ... a pokud mate presto neco na srdci, napiste mi mail.
Chovu zdar.
Martin
cepelino
napsal(a):
Zdar, používám taky plastové bedny a to momentálně o rozměru cca 60 x 40 x 30 cm pro jednoho hada (guttku) a 28 x 18 x 13 cm pro mláďata ,která taky odchovávám jednotlivě.K rozměrům se dál nechci vyjadřovat ,protože je to věc názoru a tohle fórum bylo založeno za jiným účelem. Díky Cepel
Nedá mi to a taky se vyjádřím.Není v tom nic osobnímu vůči nikomu,kdo sem vkládal své příspěvky.Připadne mi to už dost zvrhlé chovat hady v tak malých plastových boxech,jestli se vůbec dá mluvit o "chovu".Vždiť přece pro každého chovatele musí být cíl vytvořit zvířeti podmínky co nejvíce odpovídajícímu jeho přirozenému prostředí,nebo ne?Chov v plastových boxech,které stejné velikosti jako má Tomáš používám maximalně na krmení,mi připadne pro zvíře absolutně nevyhovující,někdo může namítnout,že se perfetkně rozmnožují,takže jim nic nechybí.Kbyby někoho zvás zavřeli na celý život do místosti 2x2 metry,tak taky budete žít a klidně i mít děti,ale jaká bude kvalita vašeho života?Je jasné,že žádná.Myslím,že ty guttáty by si zasloužily když už né terárko,tak alespoň větší box.Nakonec abych se neoddálil od tématu,tak páření E.guttata het albino x E.guttata snow Tomáš D.
drap
napsal(a):
Nedá mi to a taky se vyjádřím.Není v tom nic osobnímu vůči nikomu,kdo sem vkládal své příspěvky.Připadne mi to už dost zvrhlé chovat hady v tak malých plastových boxech,jestli se vůbec dá mluvit o "chovu".Vždiť přece pro každého chovatele musí být cíl vytvořit zvířeti podmínky co nejvíce odpovídajícímu jeho přirozenému prostředí,nebo ne?Chov v plastových boxech,které stejné velikosti jako má Tomáš používám maximalně na krmení,mi připadne pro zvíře absolutně nevyhovující,někdo může namítnout,že se perfetkně rozmnožují,takže jim nic nechybí.Kbyby někoho zvás zavřeli na celý život do místosti 2x2 metry,tak taky budete žít a klidně i mít děti,ale jaká bude kvalita vašeho života?Je jasné,že žádná.Myslím,že ty guttáty by si zasloužily když už né terárko,tak alespoň větší box.Nakonec abych se neoddálil od tématu,tak páření E.guttata het albino x E.guttata snow Tomáš D.
Neda mi to kedze aj ja mam zopar boxov. Docasne tym riesim nedostatok sklenych terarii. Myslim ze na boxoch nie je nic zle, pokial su dostatocne priestranne.
Na fotke moj samec amelanistic (cca 140 cm), samozrejme, vtedy este nezariadeny box.
die3
napsal(a):
Neda mi to kedze aj ja mam zopar boxov. Docasne tym riesim nedostatok sklenych terarii. Myslim ze na boxoch nie je nic zle, pokial su dostatocne priestranne.
Na fotke moj samec amelanistic (cca 140 cm), samozrejme, vtedy este nezariadeny box.
CARAMEL X CARAMEL , dnes večer
moreliabredli
napsal(a):
CARAMEL X CARAMEL , dnes večer
Tak se konečne rozjel internet....Včera mi samice snow striped nakladla 13 vajec...Vůbec jsem ji nepářil,byla jen asi 1měsíc zpět jeden den společně s dvěmi samci v jednou terárku..(snow striped a albino cube motley)Jinak-myslíte že snůška je neoplozená? snakesmanic
snakesmanic
napsal(a):
Tak se konečne rozjel internet....Včera mi samice snow striped nakladla 13 vajec...Vůbec jsem ji nepářil,byla jen asi 1měsíc zpět jeden den společně s dvěmi samci v jednou terárku..(snow striped a albino cube motley)Jinak-myslíte že snůška je neoplozená? snakesmanic
Ještě jedna-s bleskem...
stefo
napsal(a):
butter motley x motley striped het. albino
stefo
napsal(a):
butter motley x motley striped het. albino
A konecne dlouho ocekavana snuska od butter motley drzte palce
stefo
napsal(a):
A konecne dlouho ocekavana snuska od butter motley drzte palce
Ahoj Tomáši,
určitě budu držet palce,myslím,že u nás tuto formu ještě nikdo neodchoval.Já už mám vejce od Aztek amelano,kterou jsem pářil s Candy Cane(foto výše) a dnes se snaží Hypo het Amber,přikládám foto.
moreliabredli
napsal(a):
Ahoj Tomáši,
určitě budu držet palce,myslím,že u nás tuto formu ještě nikdo neodchoval.Já už mám vejce od Aztek amelano,kterou jsem pářil s Candy Cane(foto výše) a dnes se snaží Hypo het Amber,přikládám foto.
ahoj, chcem sa spytat ako vyprovokovat parenie, moja samica sa zacne skubat ked k nej dam samca a skube chvostom. moja predchadzajuca samica to nerobila. dnes som ich mala spolu asi 1 hod, samec po nej hned vysiel, ale nebola som po cely cas pritomna, ale sperma som nenasla, ale stiepky neboli vsade, tak je mozne ze to na skle proste zotreli?
moreliabredli
napsal(a):
Ahoj Tomáši,
amelanistic´08