Dobrý den, mám dotaz, chtěl bych si pořídit páreček (nebo raději chovnou skupinku) nějakých Gekonů (případně jiných "ještěrek"), ale mám celkem hodně problém s místem, takže by terárium mohlo být maximálně 50*30*35 (d*š*v)
vím že na gekony to moc dostačující není, ale na nějaké by mohlo být.
může to být i lehce náročnější druh, mám už zkušenosti, co se týče nejen plazů.
případně bych chtěl poprosit o foto těch gekonů a o to, kolik je orientačně cena
děkuji za VHODNÉ odpovědi
bartrand
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, chtěl bych si pořídit páreček (nebo raději chovnou skupinku) nějakých Gekonů (případně jiných "ještěrek"), ale mám celkem hodně problém s místem, takže by terárium mohlo být maximálně 50*30*35 (d*š*v)
vím že na gekony to moc dostačující není, ale na nějaké by mohlo být.
může to být i lehce náročnější druh, mám už zkušenosti, co se týče nejen plazů.
případně bych chtěl poprosit o foto těch gekonů a o to, kolik je orientačně cena
děkuji za VHODNÉ odpovědi
Zdravím..Do takového terárka bych dal tak 1.1 nebo jak říkáš max 1.2 paroedura pictus, nebo třeba taretoly, - mauritanica, dalalandii, pak třeba i Lepidodoctylus lugubris tak 1.2-3 nic jiného mě nenapadá..Petr ( bazilišek )
bazilisek
napsal(a):
Zdravím..Do takového terárka bych dal tak 1.1 nebo jak říkáš max 1.2 paroedura pictus, nebo třeba taretoly, - mauritanica, dalalandii, pak třeba i Lepidodoctylus lugubris tak 1.2-3 nic jiného mě nenapadá..Petr ( bazilišek )
děkuji za radu
asi se rozhodnu mezi: Lepidodactylus lugubris a paroedura pictus
jakého by jste mi doporučil Vy?
bazilisek
napsal(a):
Ahoj..já bych si radši vzal ty paroedury přeci jenom je to větší a má to podmínky zhruba jako gekončík noční..
Do takového terárka můžeš dát klidně 10gekonů Teratolepis fasciata.Jsou to malí nenároční zemní gekoni.
mana
napsal(a):
Do takového terárka můžeš dát klidně 10gekonů Teratolepis fasciata.Jsou to malí nenároční zemní gekoni.
...těch Pareodur je k jednomu samci potřeba aspoň 3 - 4 i víc samic. Když bude mít jen dvě, tak ti je doslova "roztrhá" Vajíček budeš mít jako máku, ale brzo ti samičky odejdou! JIndra (Brno)