netusim
napsal(a):
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli je do terária lepší dát živé rostliny nebo umělé
Ahoj,záleží na tom,jaké zvíře v tom teráriu bude.Pokud dáš do terárií živé rostliny a bude tam velký plaz,tak je s florou AMENJestli máš v teráriu jen nějakou menší užovku nebo stromové hady,jako jsou například psohlavci,tak je to OK.
Také nemůžeš do pouštního terária dát rostlinu z tropických lesů
Já třeba u psohlavců úspěšně používám pnoucí rostlinu Pothos a do chladnějších terárií jde i Břečťan do suchých terárií se mi osvědčila Aloe.Ani nepoužívám květináče.Jen rostlinu zasadím do substrátu a popř. kořeny zatížím plochým kamenem nebo ji obložím placáky,aby rostlinu zvíře nevyhrabalo.Samozřejmě ji musíš zalévat,ale ne hnojit !!!!!!Vydrží tak i několik měsíců.Rostliny na fotce jsou v teráriích už 1,5 roku a vede se jim skvěle.Přeji mnoho úspěchů.
zařizuji terarium pro psohlavce, jako rostliny jsem chtěl použít neoregelise a vsadit do pozadí pár kolíků černého bezu, na kterém by byli catospisy. Dále jsem přemýšlel také o Potosu, ale je ještě nějaká rostlina, které se do toho terária pro tohoto hadá dá použít? Neco podobné fíkusu, nebo tak něco?
KatkaN

XXX.XXX.64.194
Zdravím, jenom bych se ráda zapojila do tohoto vlákna.
Budu zařizovat terárium pro pagekony řasnatý a chci jim tam dát potos + bromélii. Nevím jak často budu muset čistit, jestli tím nebudou rostliny moc trpět? Když je budu stále vytahovat a znova zasazovat. Bromélii bych chtěla nechat v květináči, ale četla jsem, že lidem kladou vejce rádi dolů do květináčů. To by znamenalo pravidelně květináč prohrabávat? To bych si asi moc nepomohla.
Prosím o Vaše zkušenosti.