Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2008 19:17

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli je do terária lepší dát živé rostliny nebo umělé

22.4.2008 08:26

netusim napsal(a):
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli je do terária lepší dát živé rostliny nebo umělé

Ahoj,záleží na tom,jaké zvíře v tom teráriu bude.Pokud dáš do terárií živé rostliny a bude tam velký plaz,tak je s florou AMENJestli máš v teráriu jen nějakou menší užovku nebo stromové hady,jako jsou například psohlavci,tak je to OK.Také nemůžeš do pouštního terária dát rostlinu z tropických lesůJá třeba u psohlavců úspěšně používám pnoucí rostlinu Pothos a do chladnějších terárií jde i Břečťan do suchých terárií se mi osvědčila Aloe.Ani nepoužívám květináče.Jen rostlinu zasadím do substrátu a popř. kořeny zatížím plochým kamenem nebo ji obložím placáky,aby rostlinu zvíře nevyhrabalo.Samozřejmě ji musíš zalévat,ale ne hnojit !!!!!!Vydrží tak i několik měsíců.Rostliny na fotce jsou v teráriích už 1,5 roku a vede se jim skvěle.Přeji mnoho úspěchů.

24.3.2013 18:52
creptus

XXX.XXX.248.140

zařizuji terarium pro psohlavce, jako rostliny jsem chtěl použít neoregelise a vsadit do pozadí pár kolíků černého bezu, na kterém by byli catospisy. Dále jsem přemýšlel také o Potosu, ale je ještě nějaká rostlina, které se do toho terária pro tohoto hadá dá použít? Neco podobné fíkusu, nebo tak něco?

KatkaN

25.3.2013 10:15
KatkaN

XXX.XXX.64.194

Zdravím, jenom bych se ráda zapojila do tohoto vlákna.
Budu zařizovat terárium pro pagekony řasnatý a chci jim tam dát potos + bromélii. Nevím jak často budu muset čistit, jestli tím nebudou rostliny moc trpět? Když je budu stále vytahovat a znova zasazovat. Bromélii bych chtěla nechat v květináči, ale četla jsem, že lidem kladou vejce rádi dolů do květináčů. To by znamenalo pravidelně květináč prohrabávat? To bych si asi moc nepomohla.
Prosím o Vaše zkušenosti.

25.3.2013 15:18
suszenka

XXX.XXX.135.79

Já mám v tropickým terárku orchideje, bromélku, dva druhy anthurie, zelenec, fikus, kávovník a banánovník. Zvířátko tam zatím žádné nebydlí, ale časem tam bude felzuma grandiska :)

4.4.2013 23:15
list

XXX.XXX.181.50

Já do terárií dávám běžně pokojové rostliny, faktem je, že u krajt (regiusek) mi toho moc nevydrží. Osvědčilo se mi nechat terárko napřed zarůst a pak teprve zabydlit hadem... nezničí úplně všechno ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík