Dobrý den, měla bych takový asi úplně hloupý dotaz : Jak často kadí malé agamy? Přinesli jsme si v sobotu z teraburzy dvě mláďátka (paní říkala, že jim jsou tři měšíce, ale přijdou mi ještě hodně maličké (cca 15cm)) a od té doby ještě nekadili. Bojím se, jestli nemají třeba nějaké trávicí problémy... Zelené vůbec nechtějí, cvrčky zdlábnou každá tak čtyři, ale chytání jim dělá docela problém... často se vůbec netrefí a zdlábnou písek. Nevadí to?
lucya
napsal(a):
Dobrý den, měla bych takový asi úplně hloupý dotaz : Jak často kadí malé agamy? Přinesli jsme si v sobotu z teraburzy dvě mláďátka (paní říkala, že jim jsou tři měšíce, ale přijdou mi ještě hodně maličké (cca 15cm)) a od té doby ještě nekadili. Bojím se, jestli nemají třeba nějaké trávicí problémy... Zelené vůbec nechtějí, cvrčky zdlábnou každá tak čtyři, ale chytání jim dělá docela problém... často se vůbec netrefí a zdlábnou písek. Nevadí to?
15cm dle mne urcite nemaji 3 mesice. Kadi normalne denne nebo obden, ale pri nejake zmene to muze byt i dyl. Pokud jsou aktivni a lovi - zerou tak je to myslim v poradku. Pisek obcas sezerou - nevadi to. (male ho nekdy zerou i umyslne, nevim - mozna kvuli traveni?)
lucya
napsal(a):
To nemaji tri mesice ...
Videl jsem na burze prodavat mladata, velikost erstve narozena ... a bylo u nich napsany 2 - mesice a cena 800! Za to neprodavam ani dvoumesicni a to uz jsou docela mackove.
Ne vsechny agamy hned prijimaji zelene, ...
lucya
napsal(a):
Dobrý den, souhlasím, že by měli kadit denně či obden, ale hlavně bych je denně rosila, aby měli dostatek vody....
Hodně úspěchů přeji
zelo
napsal(a):
Dobrý den, souhlasím, že by měli kadit denně či obden, ale hlavně bych je denně rosila, aby měli dostatek vody....
Hodně úspěchů přeji
Děkuji za odpovědi, rosím denně dvakrát a olizují se, takže vody mají snad dostatek. Aktivní moc nejsou - spíš si dojdou chytit cvrčka, když kolem nich pochoduje a pak se zase plácnou pod světlo. Ale dneska už jsem našla jeden bobek (i když furt je to málo od dvou agam) , tak se to snad zlepší. Jinak s přístupem na teraburze jsem silně nespokojena.
lucya
napsal(a):
Děkuji za odpovědi, rosím denně dvakrát a olizují se, takže vody mají snad dostatek. Aktivní moc nejsou - spíš si dojdou chytit cvrčka, když kolem nich pochoduje a pak se zase plácnou pod světlo. Ale dneska už jsem našla jeden bobek (i když furt je to málo od dvou agam) , tak se to snad zlepší. Jinak s přístupem na teraburze jsem silně nespokojena.
to jo no, na teraburzy jsem drive dost pravidelne chodil, nicmene s tim, jak jsou tam zvirata "trapena" se mi ani za mak nelibi a i pristup prodejcu ve smyslu hlavne prodat...je dost zly...
lucya
napsal(a):
Zdravím, jen mě tak napadlo jestli máš terárium dobře větrané to je také občas důvod měnší aktivity, další možnost by byla níská teplota v teráriu. Jakou teplotu jim udržuješ? A ještě se tě zeptám máš v teráriu UVB zářivku??? Já když jsem začínal chovat agymy vousté tak jsem jí taqm z prvu také vůbec neměl a agamy mě skoro nežrali, ale jakmile jsem jim ji tam dal po cvrčkách se jen zaprášilo a chtěli další.
lucya
napsal(a):
Doporučuji rosit 2x týdně. Jinak jak zde bylo správně řečeno teplota a uv ovlivňují jejich aktivitu, ovšem důležitým faktorem je také intenzita osvětlení, čím lépe je tarárium osvětleno tím jsou aktivnější. To, že neumějí žrát zelené a dělá jim problémy lov, je často příčinou ze strany původního chovatele. Zřejmě jim ta paní nedávala zelené, krmila je občas a nevhodnou potravou - to by vysvětlovalo jejich velikost. Spíše než že Vám lhala s věkem bych se přikláněl k variantě, že se o ně nestarala zdaleka ideálně.