Agama vousatá-vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2008 20:05

Dobrý den,
mám mladý pár agam vousatých. Samička snesla asi 15 vajec. Je to její první snůška. Chtěla bych se zeptat, jak poznám, jestli jsou některá z vajec oplodněná.
Předem děkuju

30.4.2008 10:16

fundog napsal(a):
Dobrý den,
mám mladý pár agam vousatých. Samička snesla asi 15 vajec. Je to její první snůška. Chtěla bych se zeptat, jak poznám, jestli jsou některá z vajec oplodněná.
Předem děkuju

Ahoj, neoplodněná jsou hodně měkké a nažloutlé, oplodněné jsou větší, tvrdší skořápka a bílé..

30.4.2008 12:50

fundog napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuju

Zdravím, zda jsou vajíčka oplodněná poznáš i dle toho že se budou zvětšovat a budou pořád krásně bílé, pokud bys je prosvítila, tak v nich uvidíš žilky...
Je to krásný úspěch, přeji hodně štěstí

30.4.2008 18:20

zelo napsal(a):
Zdravím, zda jsou vajíčka oplodněná poznáš i dle toho že se budou zvětšovat a budou pořád krásně bílé, pokud bys je prosvítila, tak v nich uvidíš žilky...
Je to krásný úspěch, přeji hodně štěstí

No, budu asi malinko oponovat, mame vajicka v inkubatoru uz 70 dni, a zvetsujou se, rostou, jsou bile, neplesnivi - az TED pred par dnema jedno z nich zezloutlo a nevypadalo dobre (porad ale drzelo tvar a bylo "pevne") - rozrizl jsem ho a ciste jen ridkej jako voda "bilek" a hustejsi zdrcly "zloutek" - zadny zarodek. Pres 2 mesice to vejce vypadalo "dobre". Tak ted nevim, je mozne ze i ostatni jsou neoplodnene... ? Inkubujeme pri nizsi teplote, prumer bude kolem 27,5°C, ale i tak by se uz melo snad neco klubat...a nic.

30.4.2008 19:27

fundog napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuju

Stav vajíček vždy neukazuje oplodněnost. Oplodněnost se skutečně zkontroluje nejlépe prosvícením. I neoplodněná vejce mohou být ve velmi dobrém stavu po delší dobu.

6.5.2008 10:28

lucifer napsal(a):
No, budu asi malinko oponovat, mame vajicka v inkubatoru uz 70 dni, a zvetsujou se, rostou, jsou bile, neplesnivi - az TED pred par dnema jedno z nich zezloutlo a nevypadalo dobre (porad ale drzelo tvar a bylo "pevne") - rozrizl jsem ho a ciste jen ridkej jako voda "bilek" a hustejsi zdrcly "zloutek" - zadny zarodek. Pres 2 mesice to vejce vypadalo "dobre". Tak ted nevim, je mozne ze i ostatni jsou neoplodnene... ? Inkubujeme pri nizsi teplote, prumer bude kolem 27,5°C, ale i tak by se uz melo snad neco klubat...a nic.

Tak jen doplnuji ze nakonec z vajicek prece jen neco bude, dnes (79 den inkubace) se vylihli prvni dve agamky myslim ze dalsi v nejblizsich dnech. Ale jinak jak jsem psal - pres 2 mesice rostlo a vypadalo zdrave i to vejce co jsem nakonec vyhodil neb zezloutlo a uvnitr nic...

Ptal jsem se vcera zrovna veterinare jak je to s oplozenymi/neoplozenymi a dle nej jde pripadne vejce prosvitit, v prvnich tydnech inkubace by mel byt videt vyvijejici se zarodek, zilky atd., - a ze v pokrocilejsi fazi inkubace bude vejce uz cele nepruhledne.

6.5.2008 18:54

lucifer napsal(a):
Tak jen doplnuji ze nakonec z vajicek prece jen neco bude, dnes (79 den inkubace) se vylihli prvni dve agamky myslim ze dalsi v nejblizsich dnech. Ale jinak jak jsem psal - pres 2 mesice rostlo a vypadalo zdrave i to vejce co jsem nakonec vyhodil neb zezloutlo a uvnitr nic...

Ptal jsem se vcera zrovna veterinare jak je to s oplozenymi/neoplozenymi a dle nej jde pripadne vejce prosvitit, v prvnich tydnech inkubace by mel byt videt vyvijejici se zarodek, zilky atd., - a ze v pokrocilejsi fazi inkubace bude vejce uz cele nepruhledne.

Blahopreji, jiste mladych hodne pribyde. Ve vhodnych podminkach se casto stane ze i nektera neoplodnena vejce rostou spolu s oplodnenymi a jejich stav se zhorsi az v pokrocilem stadiu inkubace.

Natyhav

5.9.2015 16:13
Natyhav

XXX.XXX.168.55

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je možné že naše agama má vejce i když je v teráriu sama a koupili jsme ji jako malinkatou a tak si sperma uchovat nemohla.Chtěla bych se zeptat jak je to možné a jestli má cenu vejce odchovat?

Natyhav

5.9.2015 16:59
Natyhav

XXX.XXX.168.55

A ještě bych chtěla dodat že vejce jsou bílá a pravidelná, nakonec jsme se rozhodli dát je do plastové krabice se substrátem a svítíme na ně lampičkou, vypadají úplně stejně jako na obrázcích.
když jsme ji přivezli bilo jí asi kolem roku (teď její kolem 4), je možné že si už v takovém věku mohla uchovat sperma?PS: porodila ve vodě, ale jakmile vejce uschla, zbělela.

Nick

7.9.2015 13:08
Nick

XXX.XXX.38.219

S klidným svědomím je vyhoďte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík