Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2008 20:23

Dobrý den potřebovala bych poradit moje užovka japonska nechce žrát. Naposledy žrala17.3 pak se 13.4 slikla ale nechce mi vůbec žrat .když se slikala tak sem chapala proč nechce žrát ale proč nežere po slíkani tak to fakt netušim. sem začatečník a doufam že sem neudělala nic šatně. předem děkuji za radu

2.5.2008 22:41

pajinka napsal(a):
Dobrý den potřebovala bych poradit moje užovka japonska nechce žrát. Naposledy žrala17.3 pak se 13.4 slikla ale nechce mi vůbec žrat .když se slikala tak sem chapala proč nechce žrát ale proč nežere po slíkani tak to fakt netušim. sem začatečník a doufam že sem neudělala nic šatně. předem děkuji za radu

Ahoj.Jestli se jedná o samce,tak by to mohlo být proto,že má období páření.Samci v přírodě hledají samice a často v tomto období nežerou.

3.5.2008 19:10

pavelcicola napsal(a):
Ahoj.Jestli se jedná o samce,tak by to mohlo být proto,že má období páření.Samci v přírodě hledají samice a často v tomto období nežerou.

no samec to je no a nevite kdy asi tak ta doba pareni u hadu konci?

4.5.2008 01:20

pajinka napsal(a):
no samec to je no a nevite kdy asi tak ta doba pareni u hadu konci?

Tohle období je různě dlouhé,ale v průměru je to 2-3 měsíce.Zkoušel bych mu předkládat potravu a on si za čas vezme.Pokud by,ale začal hubnout,tak bych neváhal navštívit veterináře.Mohlo by se jednat i o střevní parazity,pak by bylo dobré ho odčervit.

4.5.2008 16:53

pavelcicola napsal(a):
Tohle období je různě dlouhé,ale v průměru je to 2-3 měsíce.Zkoušel bych mu předkládat potravu a on si za čas vezme.Pokud by,ale začal hubnout,tak bych neváhal navštívit veterináře.Mohlo by se jednat i o střevní parazity,pak by bylo dobré ho odčervit.

dobře děkuju za radu

4.5.2008 19:31

pajinka napsal(a):
dobře děkuju za radu

Za celá léta jsem hady neodčervoval.6e by zrovna užovka,doma odchovaná potřebovala odčervit,to pochybuju.Abys ji s tím ještě neublížila.Někdy prostě nechtějí baštit no,nech ji vyhládnout,a uvidíš jak ji bude chutnat. Po přezimování taky třeba ještě měsíc nežerou a nic se neděje

16.5.2008 21:07

jindřich napsal(a):
Za celá léta jsem hady neodčervoval.6e by zrovna užovka,doma odchovaná potřebovala odčervit,to pochybuju.Abys ji s tím ještě neublížila.Někdy prostě nechtějí baštit no,nech ji vyhládnout,a uvidíš jak ji bude chutnat. Po přezimování taky třeba ještě měsíc nežerou a nic se neděje

no uz mi pripada ze i zacina hubnout porad jeste nezral sice se plazi po terarku a je docela zivy ale uz by mel zacit zrat ne? ja sem v tomhle zacatecnik tak sem asi dost histericka ale nerada aby se mu neco stalo a jeste kdyby to bylo moji vinou. ale neni mozny ze treba taky nezere ze sem ho premistila do noveho vetsiho teraria asi tak pred mesicem? dekuju za rady

16.5.2008 23:16

jindřich napsal(a):

No,já zrovna tuhle užovku koupil a ta měla silně zapáchající trus,zvracela natrávené kusy potravy(myši a potkany).S veterinářem,který dělá hady jsem to prodiskutoval,odčervili jsme ji a byl klid.Trus nezapáchal (myslím opravdu děsnej smrad) a užovka žrala,nezvracela potravu a rostla jako z vody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík