Co je to za želvu? POradte, prosim.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2008 21:24

Muzete mi prosim poradit co je to za druh? Je to Testudo hermanni nebo testudo graeca?

dekuji

21.5.2008 22:27

kohomich napsal(a):
Muzete mi prosim poradit co je to za druh? Je to Testudo hermanni nebo testudo graeca?

dekuji

Takhle mi to přijde jako hermanka. Vyfoť ještě podvozek. Má trn na konci ocásku?

21.5.2008 22:56

wufeng napsal(a):
Takhle mi to přijde jako hermanka. Vyfoť ještě podvozek. Má trn na konci ocásku?

nebude to hermanka, ma jen jeden nadocasni stitek.....jsem z toho celej zmatenej

22.5.2008 00:39

kohomich napsal(a):
nebude to hermanka, ma jen jeden nadocasni stitek.....jsem z toho celej zmatenej

Pravděpodobně půjde o jeden ze severoafrických poddruhů T. graeca.
Ovšem brát za určující markantu dělený, respektive nedělený nadocasní štítek je starý urputně se opakující omyl, uvedený bohužel i v odborných publikacích. Oba typy štítku mají jak T.graeca tak i T. hermanni. Tento typ fotky je ale pro přesné určení druhu opravdu nedostačující, chtělo by to foto plastronu včetně zadních končetin.

jiric

22.5.2008 02:26
jiric

jetmar napsal(a):
Pravděpodobně půjde o jeden ze severoafrických poddruhů T. graeca.
Ovšem brát za určující markantu dělený, respektive nedělený nadocasní štítek je starý urputně se opakující omyl, uvedený bohužel i v odborných publikacích. Oba typy štítku mají jak T.graeca tak i T. hermanni. Tento typ fotky je ale pro přesné určení druhu opravdu nedostačující, chtělo by to foto plastronu včetně zadních končetin.

Koukám , tady jsou další fotky. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/20 23663/Prodam-zelvu.php
/ 1 mezera /
Kde jste k té chudince přišel a co se jí stalo ?

22.5.2008 09:32

jiric napsal(a):
Koukám , tady jsou další fotky. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/20 23663/Prodam-zelvu.php
/ 1 mezera /
Kde jste k té chudince přišel a co se jí stalo ?

neni moje, nasel jsem ji tam kde vy...jen by me zajimalo co je to zac

Přidejte reakci

Přidat smajlík