Ahojte,
mám tady takovej náčrt terárka pro dospělýho samce elaphe guttata a časem bych tam picla i samici.
Chci se zeptat co byste tam udělali nebo předělali.
Terárko je přizpůsobeno do podkroví proto takovej tvar.
Samozrějmě do něj umístím nějakej kmínek, misku, atd. ale to je samozřejmost. Topný kabely ani kameny nezamýšlím (jen přimontovat normalní kamen pod žárovku ).
Přidali byste zářivku?popř. kam?
Mockrát díky
Zuza
awery
napsal(a):
Ahojte,
mám tady takovej náčrt terárka pro dospělýho samce elaphe guttata a časem bych tam picla i samici.
Samozrějmě do něj umístím nějakej kmínek, misku, atd. ale to je samozřejmost. Topný kabely ani kameny nezamýšlím (jen přimontovat normalní kamen pod žárovku ).
Mockrát díky
Zuza
To se k tomu nechcete vyjadřovat nebo to je celkem bez vady??
Prosím napište cokoliv, tohle je první terárko který stavím.
Budu moc ráda za jakoukoliv připomínku (slušnou ).
Myslíte že rozměrově to vyhovuje dvěma dospělím hadum už. červený?
Díkec
awery
napsal(a):
Díkec
Čau.Mělo by to bejt v poho,tam by se vešli klidně tři.Mě osobně by se tam teda víc líbylo něco stromovího
,ale když to hesky zařídíš, tak to bude vypadat určitě hezky a bude se jim tam líbyt
awery
napsal(a):
Díkec
Jestli jsem to správně vyčetl, tak základna by byla 60x105cm, tam
se 2 dospělé guttaty pohodlně vejdou. Větev na šplhání se jim tam taky vejde.
vikicolek
napsal(a):
oprava: 60x115cm
samotne terarko zacina od toho fialoveho ??? ( neviem co je po cesky to "libo" :-))) )
- a to pod tym fialovym je uz nabytok alebo nejaka sucast terarka a ak sucast ,tak co to je ???
- ako budes robit zadnu stenu??
-a teraz trosku odbocim , ja nemam vo svojich terarkahc spravene zadne steny( kamene a tak ) - vsade mam nejaku tu tapetu ...
- necistia sa tie zadne steny blbo ?? , lebo uz rozmyslam ze by om nejaku spravil
lukas
napsal(a):
samotne terarko zacina od toho fialoveho ??? ( neviem co je po cesky to "libo" :-))) )
- a to pod tym fialovym je uz nabytok alebo nejaka sucast terarka a ak sucast ,tak co to je ???
- ako budes robit zadnu stenu??
-a teraz trosku odbocim , ja nemam vo svojich terarkahc spravene zadne steny( kamene a tak ) - vsade mam nejaku tu tapetu ...
- necistia sa tie zadne steny blbo ?? , lebo uz rozmyslam ze by om nejaku spravil
Terárko fakt v pohodě, jen bych do toho radši fakt pořídil nějakej stromovej druh.Mrkni se tady na fauně a pořiď tam třeba Gonyosomu, nebo Corallus.Ty by tam byli fakt pěklný a využilï by celej prostor.Pro guttku mi to přijde trochu "zbytečný", ale když se ti líbí, tak prosč ně.Přeju hodně štěstí při osidlování.Jo jinak ten šuplík si pak nějak zajisti, aby ti ho neotevřela a neitekla, jinak je to super.
awery
napsal(a):
Ahojte,
Mockrát díky
Zuza
Terárium je to moc pěkné, ale na guttatu strašný přepych. Je to obrovské na tak malého hada a na hlavně na guttku strašně vysoké. Není to špatně, ale je to zbytečné. Do takového terária by se mi líbila spíš nějaká stromová krajta. Zkuste zvážit, jestli na guttku nepostavit neco menšího a standardního a tady něco, co ty rozměry vskutku využije.
awery
napsal(a):
Ahojte,
Mockrát díky
Zuza
Takže, podle mého. Hloubka 60 cm je možná až zbytečná. Kvůli manipulaci. 40-50 cm si myslím bohatě stačí, co se týká výšky, tam je to podobné. Teda pokud se bavíme o gutátě. A pak bych uvažoval o jiném řešení otvírání než jsou lepené panty na sklo. Dřív nebo později upadnou. Váha dvířek bude docela značná a u takhle vysokého terária bude docházet k pnutí bočních stěn právě vlivem váhy dvířek. Tak abys za pár dní manipulace nesplakala nad vejdělkem.
kratas
napsal(a):
Terárium je to moc pěkné, ale na guttatu strašný přepych. Je to obrovské na tak malého hada a na hlavně na guttku strašně vysoké. Není to špatně, ale je to zbytečné. Do takového terária by se mi líbila spíš nějaká stromová krajta. Zkuste zvážit, jestli na guttku nepostavit neco menšího a standardního a tady něco, co ty rozměry vskutku využije.
Děkuji všem za reakci.
Možná by se tam vyjímal líp nějakej stromovej hádek jak mi radíte ale doma mám gutku, teda guťáka a časem (letos) si chci pořídit ještě samici a pak malý háďata. Guťáka mám v meším terárku který by bylo pro dva 100% malý, tak proto tohle.
Odpovídali jste že je to zbytečný přepych pro 1 nebo 2 gutky?
Jaká výška by byla pro dva hádky ideální?
Jinak terárko začíná čenou čarou která je asi 1/2cm pod fialovou (ta vyznačuje kde končí lino... kvůli tomu aby když na dně zůstane trocha vody tak aby nestála na OSB desce- z té bude terárko)
Díky
gadjukin
napsal(a):
Takže, podle mého. Hloubka 60 cm je možná až zbytečná. Kvůli manipulaci. 40-50 cm si myslím bohatě stačí, co se týká výšky, tam je to podobné. Teda pokud se bavíme o gutátě. A pak bych uvažoval o jiném řešení otvírání než jsou lepené panty na sklo. Dřív nebo později upadnou. Váha dvířek bude docela značná a u takhle vysokého terária bude docházet k pnutí bočních stěn právě vlivem váhy dvířek. Tak abys za pár dní manipulace nesplakala nad vejdělkem.
Ja mam terarko na guttky d=80, v=30, s=45 a mam v tom trio metrovych guttek a je to idealni (aspon pro mne a hadi vypadaji taky spokojene)