Ahoj vlastním 1,1 NZ 06 těchto nádherných užovek. Bohužel jsem o jejich chovu a potřebách v literatuře i na netu nic moc nenašel. Tak se touto formou ptám zda nemáte zkušenosti s jejich chovem. Nebo odkaz na nějaké stránky kde bych něco zjistil.Díky za pomoc a všechny možné rady.
cislo.5

XXX.XXX.99.230
death
napsal(a):
Ahoj vlastním 1,1 NZ 06 těchto nádherných užovek. Bohužel jsem o jejich chovu a potřebách v literatuře i na netu nic moc nenašel. Tak se touto formou ptám zda nemáte zkušenosti s jejich chovem. Nebo odkaz na nějaké stránky kde bych něco zjistil.Díky za pomoc a všechny možné rady.
Podívej se sem http://mujweb.cz/www/herpetoculture/flavirufa.htm , snad se to otevře korektně. Visí to na netu už pár let. Co se týče chovu, je to ta nejméně problematická užovka se kterou jsem se v chovu setkal. Až na ty nízké počty vajec resp. mláďat.
cislo.5
napsal(a):
Podívej se sem http://mujweb.cz/www/herpetoculture/flavirufa.htm , snad se to otevře korektně. Visí to na netu už pár let. Co se týče chovu, je to ta nejméně problematická užovka se kterou jsem se v chovu setkal. Až na ty nízké počty vajec resp. mláďat.
Což ovšem není problém, ale fakt. Jinak souhlas jsou opravdu v pohodě, snad jen trochu plaché oproti třeba guttatam.
krokodyl
napsal(a):
Což ovšem není problém, ale fakt. Jinak souhlas jsou opravdu v pohodě, snad jen trochu plaché oproti třeba guttatam.
Dík za rady. Je pravda že jsou dost plaché,ale jakmile se něco šustne u terka hned načuhujou.A co dělaji když jim tam dám myš, tak to je normální masakr.Sežerou cokoliv a kdykoliv.Samozřejmě v přiměřené velikosti.
devil666

XXX.XXX.224.13
Ahoj mě brali úplně všechno. Byli to hotový popelnice. Ten tvuj je dost vyhublej. Možná bych zaběhl k vetovi. Pak ho nech v klidu a v odpovídající teplotě. Možná by jsi ho mohl něčim menším (třeba skákavka) nakrmit násilně.
Milan Cadek

XXX.XXX.1.158
Dobrý den chtěl bych se zeptat v jakém věku jsou tzto užovky schopny reprodukce a jaká by měla být ideální váha k ní
Děkuji za reakci
Čadek.