Terárium pro Physignathus cocincinus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2006 17:08

Asi před dvěma týdny jsem slíbil foto ze stavby terária. Dnes jsem stavbu dokončil proto zasílam fotky. Ještě trochu info terárium je vytvořené přepažením místnosti, má rozměr 135 x 100 x 150 (D x š x V). Celé jsem to stavěl sám za pomoci své přítelkyně.

5.3.2006 17:08

gekko napsal(a):
Asi před dvěma týdny jsem slíbil foto ze stavby terária. Dnes jsem stavbu dokončil proto zasílam fotky. Ještě trochu info terárium je vytvořené přepažením místnosti, má rozměr 135 x 100 x 150 (D x š x V). Celé jsem to stavěl sám za pomoci své přítelkyně.

takto to začalo

5.3.2006 17:09

gekko napsal(a):
takto to začalo

nanesení betonu

5.3.2006 17:10

gekko napsal(a):
nanesení betonu

Montážní pěna

5.3.2006 17:10

gekko napsal(a):
Montážní pěna

Malování technika houbička

5.3.2006 17:11

gekko napsal(a):
Malování technika houbička

Vymalováno - ještě je to mokré

5.3.2006 17:12

gekko napsal(a):
Vymalováno - ještě je to mokré

Větve - nyní jsem zjistil že jich je málo proto půjdu ještě pokácet kousek lesa

5.3.2006 17:13

gekko napsal(a):
Větve - nyní jsem zjistil že jich je málo proto půjdu ještě pokácet kousek lesa

Rám dveří

5.3.2006 17:14

gekko napsal(a):
Rám dveří

Květiny - scindapsus můj oblíbenec nic ho nezabije

5.3.2006 17:15

gekko napsal(a):
Květiny - scindapsus můj oblíbenec nic ho nezabije

Bazén - není ještě napuštěný

5.3.2006 17:16

gekko napsal(a):
Bazén - není ještě napuštěný

No a výsledek???

5.3.2006 17:17

gekko napsal(a):
No a výsledek???

A moje maličkost - jinak ještě v teráriu chybí substrát použiji asi dřevěné odštěpky nebo mulčovací kůru

5.3.2006 17:20

gekko napsal(a):
A moje maličkost - jinak ještě v teráriu chybí substrát použiji asi dřevěné odštěpky nebo mulčovací kůru

A nyní by se slušilo poděkovat, tak především své přítelkyni za trpělivost a schovívavost a také za krásné vymalování celého terária.
Dále Lumovi za technické rady
A také Leximu za kritiku

A teď vaše dotazy názory a připomínky

5.3.2006 17:56

gekko napsal(a):
A nyní by se slušilo poděkovat, tak především své přítelkyni za trpělivost a schovívavost a také za krásné vymalování celého terária.
Dále Lumovi za technické rady
A také Leximu za kritiku

A teď vaše dotazy názory a připomínky

Fakt pěkné.

5.3.2006 19:54

mana napsal(a):
Fakt pěkné.

cau je super,ale mozna by tam byly lepsi vetsi vetve jinak good

6.3.2006 15:57

lachesis napsal(a):
cau je super,ale mozna by tam byly lepsi vetsi vetve jinak good

Ty větve dodám jak jsem psal již výše jinak díky za pochvalu

13.3.2006 10:44

gekko napsal(a):

tak jsem zabydlel samce

13.3.2006 10:45

gekko napsal(a):

samici přidám za 4 týdny až bude po karanténě a druhá až odroste

13.3.2006 11:42

gekko napsal(a):

Ahoj Jardo,
tady je neco odeme k tvému teráriu. Snad se na me nebudes zlobit za trochu objektivní kritiky. Asi by bylo lepsí radit pred stavbou, nez takhle, kdyz uz je hotovo. Co ti mohu pochválit je velikost terária, která je pro kocinciny nutná. Jinak z negativních: Nelíbí se mi ten bazének (sopka), co jsi tam vytvoril zabírá prílis mnoho místa v teráriu a plochy dna. Vetve v teráriu jsou prílis tenké, je jich málo a jsou prílis strmé. Je potreba umístit silnejsí a vodorovné vetve, pro moznost odpocívání jesteru. Kolmé steny jsou nevhodne upraveny, povrch je strmý a agamy je nemohou vyuzívat (chybí skalky, schudky, odpocívadla). Ta kvetina v kvetináci se mi také nelíbí, slo vytvorit dekorativní kapsu (podobne jako bazén) a ne jen jednu, do které by se pak mohl nasypat substrát a zasadit rostlina. Osvetlení je nedostatecné, zárivka je prílis vysoko a pokud mela slouzit jako UV zdroj, tak takhle rozhodne neslouzí. Bodovky v kvetinácích které más, by mely svítit nad nejakou vodorovnou plochou, kde by se agamy zdrzovaly. Místo bodovek bych osobne pouzil halogenovou UV lampu, napr. PowerSun.

13.3.2006 12:29

© acanthos napsal(a):
Ahoj Jardo,
tady je neco odeme k tvému teráriu. Snad se na me nebudes zlobit za trochu objektivní kritiky. Asi by bylo lepsí radit pred stavbou, nez takhle, kdyz uz je hotovo. Co ti mohu pochválit je velikost terária, která je pro kocinciny nutná. Jinak z negativních: Nelíbí se mi ten bazének (sopka), co jsi tam vytvoril zabírá prílis mnoho místa v teráriu a plochy dna. Vetve v teráriu jsou prílis tenké, je jich málo a jsou prílis strmé. Je potreba umístit silnejsí a vodorovné vetve, pro moznost odpocívání jesteru. Kolmé steny jsou nevhodne upraveny, povrch je strmý a agamy je nemohou vyuzívat (chybí skalky, schudky, odpocívadla). Ta kvetina v kvetináci se mi také nelíbí, slo vytvorit dekorativní kapsu (podobne jako bazén) a ne jen jednu, do které by se pak mohl nasypat substrát a zasadit rostlina. Osvetlení je nedostatecné, zárivka je prílis vysoko a pokud mela slouzit jako UV zdroj, tak takhle rozhodne neslouzí. Bodovky v kvetinácích které más, by mely svítit nad nejakou vodorovnou plochou, kde by se agamy zdrzovaly. Místo bodovek bych osobne pouzil halogenovou UV lampu, napr. PowerSun.

Ahoj Pavle, samozřejmě se nezlobím na některé věci jsem již přišel sám.
Ten bazéj semi právě hrozně líbí a je to to jediné co jsem měl před stavbou naplánované všechny ostatní plány jsem v průběhu změnil.
Větve jsem již doplnil jak jsem psal vejš potom sem dám foto. Tyto jsem využil jako nosníky nových.
K těm stěnám mám zkušenost že kočičinky je vůbec nevyužívají v bývalém terárku jsem vytvářel police a byli k h....nu. stejnak leželi na větvých.
Kytky mi nevadí jelikož ty květináče zakrejí až přerostou ale máš pravdu bylo by hezčí je například nastříkat montážkou možná to ještě dodělám.
ta zářivka je obyčejná jen na osvětlení UV nepoužívám. Tak je jedno jak je vysoko.
Ty žárovky jsem taky zjistil jako nedostatečné proto použiji nějaké výhřevné.
Díky moc za kritiku jsem rád když mi někdo napíše svůj názor. Je to potřeba.
Pošlu ti mejla abych se stebou domluvil na těch Hroznýškách tureckých co ti nabízel kámoš.
Ahoj

13.3.2006 13:24

gekko napsal(a):
Ten bazéj semi právě hrozně líbí a je to to jediné co jsem měl před stavbou naplánované všechny ostatní plány jsem v průběhu změnil.
Větve jsem již doplnil jak jsem psal vejš potom sem dám foto. Tyto jsem využil jako nosníky nových.
K těm stěnám mám zkušenost že kočičinky je vůbec nevyužívají v bývalém terárku jsem vytvářel police a byli k h....nu. stejnak leželi na větvých.
Kytky mi nevadí jelikož ty květináče zakrejí až přerostou ale máš pravdu bylo by hezčí je například nastříkat montážkou možná to ještě dodělám.
ta zářivka je obyčejná jen na osvětlení UV nepoužívám. Tak je jedno jak je vysoko.
Pošlu ti mejla abych se stebou domluvil na těch Hroznýškách tureckých co ti nabízel kámoš.
Ahoj

Zkousel jsem hledat trochu na netu a terárium pro mladé kocinciny bych si predstavoval asi takhle:
http://terarium.kvalitne.cz/terarko.html

Pro dospelé agamy by terárko melo být jeste vetsí a více na výsku orientované.

13.3.2006 13:26

© acanthos napsal(a):
Zkousel jsem hledat trochu na netu a terárium pro mladé kocinciny bych si predstavoval asi takhle:

Tady jsou jeste nejaké fotky, co me zaujaly:

13.3.2006 13:31

© acanthos napsal(a):

..asi takové vetve...

14.3.2006 09:30

© acanthos napsal(a):
..asi takové vetve...

já už mám tyto větve

14.3.2006 09:32

gekko napsal(a):
já už mám tyto větve

a tyto

2.4.2006 15:45

gekko napsal(a):
Ahoj

Ahoj Jardo. Souhlasím s kritikou Pavla. UV osvětlení je velmi důležité pro zdravý vývoj zvířat. Přikládám pro inspiraci foto mého terária .

2.4.2006 15:54

gekko napsal(a):
Ahoj

... a ještě rozměry
délka 200cm, výška 170cm, hloubka vlevo 120cm, hloubka vpravo 45cm

přikládám půdorys, i když špatně čitelný

více na http://agamy.webz.cz

2.4.2006 20:18

drake napsal(a):
... a ještě rozměry
délka 200cm, výška 170cm, hloubka vlevo 120cm, hloubka vpravo 45cm

přikládám půdorys, i když špatně čitelný

více na http://agamy.webz.cz

Velmi pekne