karlík

ufonek71
napsal(a):
Čau lidi!!
Manželce našli lékaři astma. Sklípkani musí z domu ale co hadi??
Hadaři, máte doma astmatika??
A proč ne manželka? Takto vypakuješ z domu pavouky a možná i hady, kdyby to bylo opačně, šla by jen manželka, to máš 2:1 - já bych to ještě zvážil....Opravdu mne nenapadá, čím by mohli hadi astmatikům vadit.
karlík
napsal(a):
A proč ne manželka? Takto vypakuješ z domu pavouky a možná i hady, kdyby to bylo opačně, šla by jen manželka, to máš 2:1 - já bych to ještě zvážil....Opravdu mne nenapadá, čím by mohli hadi astmatikům vadit.
Cau, kamoska ma relativne silne astma a ma doma dva druhy jesteru a miva casto cvrcky a nema s tim nejmensi problem. Urcite bude dulezity substrat, ale myslim, ze i pavouci by mohli zustat. VH
vladimir hula
napsal(a):
Cau, kamoska ma relativne silne astma a ma doma dva druhy jesteru a miva casto cvrcky a nema s tim nejmensi problem. Urcite bude dulezity substrat, ale myslim, ze i pavouci by mohli zustat. VH
Pavouci by měli spiš vadit alergikům, nevím jak je to ale s lignocelem na astma.
Jinak hadům dej jako substrát noviny, ty by určitě vadit neměli.
ufonek71
napsal(a):
Čau lidi!!
Já jsem zase alergička a docela se to zhoršuje, tak by mě taky zajímalo jestli a jak moc může terárko v pokoji vadit (počítám že vadí výkaly a substrát). Po hadovi strašně moc toužím ale byla by škoda si ho pořídit a nakonec zjistit, že mi to vážně vadí - už jsem přemýšlela i o nějakejch testech na alergologii :-)
Tak co, nějaké zkušenosti?
ufonek71
napsal(a):
Tk nevím... Manželku mám rád, hady taky. Asi si je nechám!!
Moje matka je alergicka na roztoce kteri ziji v chlupech hlodavcu...Takze kdyz jsem se v patnacti rozhodoval co dal chovat, hadi byli jasna volba.)
Ne delam si srandu, hady chovam od deviti
KAzdopadne hadi jsou jako jedny z mala zvirat doporucovani pro alergiky, napriklad kdyz das jako substras noviny nemel by pri klasicke trosku peclivejsi peci a uklidu byt problem...Mam doma 16 hadu, gekony, chameleona, leguana, pabouky a mamka mi obcas i vypomuze poklidit kdyz nejsem doma.)Takze zadny problem.)
Horsi by to mohlo byt u pavouku, kteri vycesavaji(nejcasteji brachypelmy atd) zahave chloupky jsou dost silne alergeny....
Takze hodne zdaru a at najdes nejakou prijatelnou eventualitu:)
PS: Ted mne napadlo, co takhle najit si milenku a u ni mit ty hady a pavouky?
redsnake
napsal(a):
Moje matka je alergicka na roztoce kteri ziji v chlupech hlodavcu...Takze kdyz jsem se v patnacti rozhodoval co dal chovat, hadi byli jasna volba.)
Ne delam si srandu, hady chovam od deviti
KAzdopadne hadi jsou jako jedny z mala zvirat doporucovani pro alergiky, napriklad kdyz das jako substras noviny nemel by pri klasicke trosku peclivejsi peci a uklidu byt problem...Mam doma 16 hadu, gekony, chameleona, leguana, pabouky a mamka mi obcas i vypomuze poklidit kdyz nejsem doma.)Takze zadny problem.)
Horsi by to mohlo byt u pavouku, kteri vycesavaji(nejcasteji brachypelmy atd) zahave chloupky jsou dost silne alergeny....
Takze hodne zdaru a at najdes nejakou prijatelnou eventualitu:)
PS: Ted mne napadlo, co takhle najit si milenku a u ni mit ty hady a pavouky?
on by takovej inzerát "hledám milenku/milence co má rád(a) teraristiku" vypadal zajímavě... patřilo by to pak ale sem do inzerátů anebo na nějaký ty seznamovací stránky?:-)
ufonek71
napsal(a):
Čau lidi!!
No ja si dovoli zacitovat kamarata a skuseneho chovatela. Pouzil som to pri presviedcani mojich rodicov.
"Na závěr bych chtěl vyzdvihnout některé klady chovu hadů, nad kterými se určitě stojí zato zamyslet:
- Nedělají hluk - (neštěkají, nemňoukají a nevřískají - např. v paneláku to jistě oceníte)
- Nesmrdí - (pokud poctivě a včas odstraňujete exkrementy, nejsou téměř cítit)
- Nemusí se venčit - (ráno i večer, za každého počasí - kdo má psa, ví o čem mluvím)
- Nemusí se denně krmit - (můžete bez obav na dovolenou)
- Spokojí se s minimálním prostorem - (většina hadů má poměrně malé teritorium)
- Nevyvolávají alergii - (tuto vlastnost dokáží ocenit jenom ti, kteří touto chorobou trpí)
- Neumírají tak brzy - (např.akvarijní rybky, či křečci se dožívají 2 - 3 roky, hadi až 20 let)
- Jsou poměrně dostupní - (některé druhy jsou k dostání už za 200 - 300 KČ)
- Nezničí vám domácí zařízení - (majitelé psů a koček dobře znají rozkousané boty a rozdrápaná křesla) "