Prosím o radu s pozadím terárka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2008 21:28
kamalka

XXX.XXX.118.26

Ahoj ve spolek, chtěla bych se zeptat na rady a zkušenosti s vlastní stavbou pozadí terárka. Dělala jsem ho jenom pomocí lepidla na dlaždičky a v jedné knize se píše, že je potřeba to po zaschnutí ještě něčím natřít v jiné to zas zdůrazněné není. Tak si nějak nejsem jistá, jestli tedy vydrží tenhle materiál vlhké prostředí? Mám to pro Eublephary takže tak moc vlhko tam zase nebude,ale když si vezmu že takové ty šmouhance co člověk nadělá na okolní sklo při tvorbě toho pozdí se pak daj odstranit celkem snadno mokrým hadrem, tak se bojím, aby mi ta část co bude trvale v tom vlhčím substrátu nějak nezměkla nebo nevím. Na druhou stranu už jsem do toho všeho vrazila dost peněz a už teď dřu bídu s nouzí, takže se mi nechce kupovat třeba balakryl za kolik stovek, jen tak pro sichr. Tak se chci zeptat, jestli někdo máte konkrétní zkušenost a víte jestli je to skutečně nutné nebo ne.

předem moc moc díky

17.10.2008 07:16
tymoty

XXX.XXX.120.35

kamalka napsal(a):
Ahoj ve spolek, chtěla bych se zeptat na rady a zkušenosti s vlastní stavbou pozadí terárka. Dělala jsem ho jenom pomocí lepidla na dlaždičky a v jedné knize se píše, že je potřeba to po zaschnutí ještě něčím natřít v jiné to zas zdůrazněné není. Tak si nějak nejsem jistá, jestli tedy vydrží tenhle materiál vlhké prostředí? Mám to pro Eublephary takže tak moc vlhko tam zase nebude,ale když si vezmu že takové ty šmouhance co člověk nadělá na okolní sklo při tvorbě toho pozdí se pak daj odstranit celkem snadno mokrým hadrem, tak se bojím, aby mi ta část co bude trvale v tom vlhčím substrátu nějak nezměkla nebo nevím. Na druhou stranu už jsem do toho všeho vrazila dost peněz a už teď dřu bídu s nouzí, takže se mi nechce kupovat třeba balakryl za kolik stovek, jen tak pro sichr. Tak se chci zeptat, jestli někdo máte konkrétní zkušenost a víte jestli je to skutečně nutné nebo ne.

předem moc moc díky

ja mam pozadi pro gutku a v pohode. Delal jsem to z lepidla na dlazdicky a pisku, nakonec jsem to prestrikal bezbarvym lakem, ale musis mit nejaky na detsky hracky nebo neco podobnyho nezavadnyho, pak poradne vyvetrat, nechat par dni jet terko naprazdno a je to :-)

17.10.2008 10:30
dedula

XXX.XXX.110.62

kamalka napsal(a):

předem moc moc díky

Ahoj, s tím bohužel zkušenost nemám. Ale pokud to chceš přetřít, tak doporučuju Laksil. Je to voděodolný a zdravotně nezávadný bezbarvý lak. Dělají ho v matném i lesklém provedení, stojí okolo 150 Kč piksla. Jinak bych si dovolil použít logiku. Lepidlem na dlaždičky se lepí dlaždičky, které jsou v koupelně a tudíž ve vlhkém prostředí. Dlaždičky stále drží i přes to, že šmouhy, které na nich od lepidla byly jsem v pohodě utřel. Dle mého názoru to je voděodolné, pokud to necháš řádně vytvrdnout. Můžeš udělat pokus. Dej do toho terka na dno trochu vody a pak to zkus po pár hodinách seškrábnout.

17.10.2008 13:09

kamalka napsal(a):

předem moc moc díky

Mám v terárijích pozadí z lepidla na kachličky a ničím jsem je nenatíral. Takhle už fungují cca 4-5 let a vše bez problémů a to i v teráriích s větší vlhkostí.

18.10.2008 22:50
rept

XXX.XXX.161.91

kratas napsal(a):
Mám v terárijích pozadí z lepidla na kachličky a ničím jsem je nenatíral. Takhle už fungují cca 4-5 let a vše bez problémů a to i v teráriích s větší vlhkostí.

Nemusíš s tím dělat žádné další ůpravy. Pokud je toho lepidla dostatečná vrstva aby vytvrdla tak s tím není problém. Šmouha totíž nevytvrdne ale vyschne, což je něco jiného. Proto se dá potom lehce odstranit. Dělám z těchto lepidel i přímo bazénky na vodu a jseu v OK i po několika letech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík