Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2006 14:13

Je možné z této fotografie určit druh? Foceno v okolí Dubaje. Poznáte-li někdo, děkuji za pomoc

13.3.2006 14:48

aarber napsal(a):
Je možné z této fotografie určit druh? Foceno v okolí Dubaje. Poznáte-li někdo, děkuji za pomoc

ještě zblízka

13.3.2006 14:52

aarber napsal(a):

Ahoj,
není to jesterka, je to gekon. Nejspíse pujde o gekona Cyrtopodion scabrum. Fotka je ale malá, muzes udelat detail korene ocasu? Mohl by to být také gekon Bunopus tuberculatus. Cyrtopodion = trnitý ocas, Bunopus = hladký ocas.

13.3.2006 15:13

© acanthos napsal(a):
Ahoj,
není to jesterka, je to gekon. Nejspíse pujde o gekona Cyrtopodion scabrum. Fotka je ale malá, muzes udelat detail korene ocasu? Mohl by to být také gekon Bunopus tuberculatus. Cyrtopodion = trnitý ocas, Bunopus = hladký ocas.

detail bohužel udělat nemůžu, je to jediná fotka a z ní už víc nedostanu. poslala mi jí kamarádka z Dubaje, setkání na výletu v poušti.
ale díky moc

13.3.2006 17:10

© acanthos napsal(a):
Ahoj,

Z možností Cyrtopodion nebo Bunopus bych to spíše viděl na Cyrtopodion neboť co jsem viděl Bunopus tak mi přišel více do šeda...

14.3.2006 12:17

botchi napsal(a):
Z možností Cyrtopodion nebo Bunopus bych to spíše viděl na Cyrtopodion neboť co jsem viděl Bunopus tak mi přišel více do šeda...

Gekoni jsou vybaveni cástecnou barvomenou, takze do seda, nebo do hneda nehraje roli. Dobrým rozlisovacím znakem jsou ty trnité supiny na ocase u Cyrtopodion a pouze mírne tuberkularní osupení Bunopusu. No vzhledem k tomu, ze jsem C. scabrum choval, rek bych, ze to na fotce výse je spíse Bunopus.

Foto mého Cyrtopodion scabrum zde:

14.3.2006 13:22

© acanthos napsal(a):
Gekoni jsou vybaveni cástecnou barvomenou, takze do seda, nebo do hneda nehraje roli. Dobrým rozlisovacím znakem jsou ty trnité supiny na ocase u Cyrtopodion a pouze mírne tuberkularní osupení Bunopusu. No vzhledem k tomu, ze jsem C. scabrum choval, rek bych, ze to na fotce výse je spíse Bunopus.

C. scabrum:

14.3.2006 13:25

© acanthos napsal(a):

B. tuberculatus (foto stazeno z webu):

14.3.2006 19:55

aarber napsal(a):

Mě to spíš připadá jako nějaký Bunopus

21.4.2006 14:15

aarber napsal(a):
ještě zblízka

Je to učitě Gekon (podle rozinkovitých očí). Přesný druh však neznám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík