luma
napsal(a):
Ano, to je opravdu krasavice. Jsem rád, že jste se přidali a věřím, že nás ještě přibude. Mám tyto hady ve velké oblibě i když je v nich v dnešní době trochu nejasno. Díky Vám všem milovníkům ammodytek a přeji Vám všem mnoho úspěšných odchovů.
Zdravím všechny milovníky těchto hadů, aby i oni přispěli svými příspěvky na toto téma. Pokud budete mít i místo výskytu bude to super.
karlos lomský

luma
napsal(a):
Samice V.a.meridionalis (Řecko)
Sou super, tady je taky jedna
karlos lomský

luma
napsal(a):
Samice V.a.meridionalis (Řecko)
ta už tu byla, ale je to spíš ukázka toho, co dokáže fotoaparát
karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
ta už tu byla, ale je to spíš ukázka toho, co dokáže fotoaparát
ještě jedna
euny
napsal(a):
přidám ještě jednu
Díky za ní. Už jsme se propadli na druhou stránku a nyní jsme znovu vepředu. To, že jsem sem nazval ammodytky, ještě neznamená, že zde nemohou být jiní jedáci. Díky Vám všem za foto a přízpěvky a zárověň Vám přeji mnoho odchovů a zdaru v chovu jako takovém. S přátelským pozdravem luma
luma
napsal(a):
Díky za ní. Už jsme se propadli na druhou stránku a nyní jsme znovu vepředu. To, že jsem sem nazval ammodytky, ještě neznamená, že zde nemohou být jiní jedáci. Díky Vám všem za foto a přízpěvky a zárověň Vám přeji mnoho odchovů a zdaru v chovu jako takovém. S přátelským pozdravem luma
Tak další
karlos lomský

adam
napsal(a):
Vip. berus ve volné přírodě. Lokalita: Šumava- Modrava 2004.
Vipera renardi v přírodě
karlos lomský

luma
napsal(a):
pořád málo
Taky zmijka
karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
Taky zmijka
tak zase jednu
karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
tak zase jednu
Tak ta se moc nepovidla, tady je k ní tada sameček, snad bude lépeji vidět
karlos lomský

navay
napsal(a):
Sorry, ale z těch fotek nejsem schopen poznat co je to zač. Buďto nějaká divná amodytka, nebo snad xanthina, nebo fakt nevím. Možná by to chtělo ještě jednu, ale opravdu lepší fotku.
navay
vipera albizona
karlos lomský
napsal(a):
vipera albizona
Fakt krasnej had. Ja vim, ze bych se asi nemel ptat, ale od kud je? Mate nekdo zkusenosti s misty, kde se tyhle (a nejen ty) zmije v Turecku vyskytuji? Cetl jsem nedavno celkem pekny clanek v Zive (rozsireni a taxonomie Tureckych zmiji), ale tam samosebou konkretni lokality nejsou. Znate nekdo nejake? Nejde mi o lov do terarka, ja jedaky domu nechci (mam z nich respekt a nemam podminky), ale chtel bych je potkat v prirode (videl jsem uz par druhu, ale ty vzacnejsi Turecke druhy jsem jaksi mijl :-)). Predem diky za radu :-) VH
karlos lomský

vladimir hula
napsal(a):
Fakt krasnej had. Ja vim, ze bych se asi nemel ptat, ale od kud je? Mate nekdo zkusenosti s misty, kde se tyhle (a nejen ty) zmije v Turecku vyskytuji? Cetl jsem nedavno celkem pekny clanek v Zive (rozsireni a taxonomie Tureckych zmiji), ale tam samosebou konkretni lokality nejsou. Znate nekdo nejake? Nejde mi o lov do terarka, ja jedaky domu nechci (mam z nich respekt a nemam podminky), ale chtel bych je potkat v prirode (videl jsem uz par druhu, ale ty vzacnejsi Turecke druhy jsem jaksi mijl :-)). Predem diky za radu :-) VH
Klidne se ptejte, ten článek z Živy by mne zajímal, ale lépe bude komunikovat mailem, nechte tu kontakt.
cislo.5

karlos lomský
napsal(a):
Klidne se ptejte, ten článek z Živy by mne zajímal, ale lépe bude komunikovat mailem, nechte tu kontakt.
Jak je to s ochranou zmijí v Turecku?Jsou chráněné jejich zákony?
cislo.5
napsal(a):
Jak je to s ochranou zmijí v Turecku?Jsou chráněné jejich zákony?
Kontakt tu mam pod nickem, nechce se mi tu nechavat ho vylozene volne - lidi jsou desne zvedavi a staci parkrat odpovedet a abych psal 1000 dokolecka ty stejne rady jeste po mailu se mi nechce :_) Stejne ted jedu do terenu,a le az se vratim, tak se rad zeptam :-) Diky.
Zmije v Turecku. co vim, tak jsou chranene jen ty druhy, ktere maji vylozene omezeny areal a je jich malo. Co vim, tak u jednoho druhu to doslo tak daleko (ted nevim ktereho nevim ktereho), ze jedno z mist vyskytu hlidala armada kvuli vychytani... Papirove je ale v Turecku chraneno vsechno! Je pravdou to, ze Turci zabiji v podstate vsechno - videl jsem ruzne mrtvolky od agam po zelvy, ale pokud se jedna o cizaky, tak na ty jsou desne prisni! VH
cislo.5

vladimir hula
napsal(a):
Kontakt tu mam pod nickem, nechce se mi tu nechavat ho vylozene volne - lidi jsou desne zvedavi a staci parkrat odpovedet a abych psal 1000 dokolecka ty stejne rady jeste po mailu se mi nechce :_) Stejne ted jedu do terenu,a le az se vratim, tak se rad zeptam :-) Diky.
Zmije v Turecku. co vim, tak jsou chranene jen ty druhy, ktere maji vylozene omezeny areal a je jich malo. Co vim, tak u jednoho druhu to doslo tak daleko (ted nevim ktereho nevim ktereho), ze jedno z mist vyskytu hlidala armada kvuli vychytani... Papirove je ale v Turecku chraneno vsechno! Je pravdou to, ze Turci zabiji v podstate vsechno - videl jsem ruzne mrtvolky od agam po zelvy, ale pokud se jedna o cizaky, tak na ty jsou desne prisni! VH
Co to je?
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
Co to je?
?
cislo.5

luma
napsal(a):
Nejprve chci opět poděkovat za foto všem. Těžko podle těchto fotek poznat co to je, ale tipnu. Beruska. Pokud ano je moc a moc super díky ti za ní.
Správně.Vipera berus,albínek z Orlických hor.
cislo.5

luma
napsal(a):
Tak díka za foto je opravdu super. Kdo má to štěstí?
Bohužel štěstí nemám.Tuhle fotku přivezl synek ze školního výletu před týdnem.Děti si mysleli že je to slepýš nebo užovka,tak jsem mu dal pohlavek za to že to nepoznal.Naštěstí si zapamatoval přesně místo kde ji nafotili,takže tam s ním zítra jedu ten flek omrknout.Uvidím jestli budu mít opravdu to štěstí.
cislo.5

luma
napsal(a):
Držim palec
Tak to albinotické mládě jsem už nenašel,zato asi tři metry od toho místa jsem našel tenhle černý páreček.Je možné,že to jsou rodiče albína?Najde se "genetik",který mi potvrdí,nebo vyvrátí,jestli melaničtí rodiče mohou mít albinotické mládě?
Na fotce je sameček.
cislo.5

cislo.5
napsal(a):
Tak to albinotické mládě jsem už nenašel,zato asi tři metry od toho místa jsem našel tenhle černý páreček.Je možné,že to jsou rodiče albína?Najde se "genetik",který mi potvrdí,nebo vyvrátí,jestli melaničtí rodiče mohou mít albinotické mládě?
Na fotce je sameček.
portrét
cislo.5

navay
napsal(a):
Nebo že by V. seoanei?
Taky tipuji seoanei.
cislo.5

rockviper
napsal(a):
Somalia vyhrál :-) (což ale není moc překvapující, pokud jsem správně tipnul, kdopak se pod tímto nickem skrývá- leakeyi ?)
Rockviper
Stejně vypadá jako seoanei,na truc.
karlos lomský

zmijak
napsal(a):
No kdyby tato samice byla gravidní, bylo byto skvělé.
Tak to posunem zas na první místo, včerejší fota
karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
Tak to posunem zas na první místo, včerejší fota
další
karlos lomský

karlos lomský
napsal(a):
další
další
karlos lomský
napsal(a):
další
Jenom takovej rychlej dotaz a vim ze tady mate spise zmije ruzkate ale stejne se zeptam jak to je s chovem takove zmije rohate (Cerastes cerastes) je to muj nejvetsi oblibenec ... urcite by nebyl problem ji sehnat ale zajimalo by me jak moc agresivni tyhle zmije jsou asi se nebude moc jen tak prohanet mezi prsty ... predpokladam ze i vy ostatni na vase jedaky moc nesahate a kdyz uz tak as maximalne tak klestmi.
cyborgx
napsal(a):
Jenom takovej rychlej dotaz a vim ze tady mate spise zmije ruzkate ale stejne se zeptam jak to je s chovem takove zmije rohate (Cerastes cerastes) je to muj nejvetsi oblibenec ... urcite by nebyl problem ji sehnat ale zajimalo by me jak moc agresivni tyhle zmije jsou asi se nebude moc jen tak prohanet mezi prsty ... predpokladam ze i vy ostatni na vase jedaky moc nesahate a kdyz uz tak as maximalne tak klestmi.
No, nevim nevim. Moc jsem s nima do činění neměl, ale pokaždé to byly mrchy nevypočítatelné. Hlavně u nich nikdy nevíte, na jakou stranu se rozjedou, protože se neplazí rovně jako normální hadi, a když mi jednou zajela pod polici (při dolívání vody mi vyjela nečekaně z terárka), tak to nebyla žádná sranda jí odtamtud zase dostat zpátky. Většinou jenom leží a nic nedělají, ale jak se rozjedou, tak opravdu nevíte kde skončí. A do ruky bych jí opravdu raději nebral!
zfric
napsal(a):
No, nevim nevim. Moc jsem s nima do činění neměl, ale pokaždé to byly mrchy nevypočítatelné. Hlavně u nich nikdy nevíte, na jakou stranu se rozjedou, protože se neplazí rovně jako normální hadi, a když mi jednou zajela pod polici (při dolívání vody mi vyjela nečekaně z terárka), tak to nebyla žádná sranda jí odtamtud zase dostat zpátky. Většinou jenom leží a nic nedělají, ale jak se rozjedou, tak opravdu nevíte kde skončí. A do ruky bych jí opravdu raději nebral!
No myslel jsem si to ze tam bude problem prave s tim pohybem a hlavne jsou vcelku dost mrstne a rychle... no tak si to este radeji poradne rozmyslim... preci jenom nejsem nakou dobu v CR a zaplatit si takovou injekci z vlastni kapsi by nebylo moc prijemne vzdyt jenom injekce na Ploskolebce stoji od $1500;-( a ze jich tady je... na spravnejch mistech:-) Snad se me podari nejakyho chytit a udelat nejaky foto:-)
cyborgx
napsal(a):
Zdar!
No řekl bych že s tou agresivitou to bude zas jako vždycky podle jedince....Já mám cerastesky 3 a nijak agresivní teda nejsou,nezaznamenal jsem zatím ani jeden výpad proti mě,maximálně někdy začnou chrastit šupinama,ale nikdy zatim nevylítly.
cislo.5
napsal(a):
portrét
i cerna zvirata mohou mit v potomstvu albiny, pokud by to byl zrovna ten par prester, tak bych spis cekal potlacenejsi kresbu u mladete, ale jinak jsou obe fota parada. Albinka, poku by se povedlo jej odchytit by bylo vhodne odchytit nebo alespon dlouhodobe sledovat atd. /idealne s potomky vypustenymi na stejnou lokalitu/ S vyjimkami a dlouhym uradovanim by se snad zadarilo, ale spis se driv, nez se to zvire odchyti nebo umisti, dojde k jeho uhynu ve sparech dravce netolerujiciho odchylky v maskovaci kresbe a zbarveni. H
cislo.5

gilamon
napsal(a):
a podle fotky jsou uz v terariu...
V terárku si pobyl sameček týden,a další sobotu byl zpátky u maminy.Zajel jsem tam ještě několikrát,a jsou v pořádku.Nepohly se ani o metr.Takže trauma z focení přežil v pohodě.
cislo.5

gilamon
napsal(a):
i cerna zvirata mohou mit v potomstvu albiny, pokud by to byl zrovna ten par prester, tak bych spis cekal potlacenejsi kresbu u mladete, ale jinak jsou obe fota parada. Albinka, poku by se povedlo jej odchytit by bylo vhodne odchytit nebo alespon dlouhodobe sledovat atd. /idealne s potomky vypustenymi na stejnou lokalitu/ S vyjimkami a dlouhym uradovanim by se snad zadarilo, ale spis se driv, nez se to zvire odchyti nebo umisti, dojde k jeho uhynu ve sparech dravce netolerujiciho odchylky v maskovaci kresbe a zbarveni. H
Předpokládám,že ten albín bude asi opravdu po smrti.Zítra,pokud vydrží počasí tam jedu naposledy,zkontrolovat tu rodinku,takže uvidíme.
euny
napsal(a):
samec V. a. ammodytes
...zdravím,potřeboval bych od Vás získat toho samce
meridionalisky z Vaší fotky,je to možné,popř.mi napište
prosím více info o něm,mám totiž skoro zcela totožnou
letošní samici.Rodiče pochází z Antiparosu.Samce jsem měl
ve vrhu červené,mohu nabídnout výměnou...Dík