Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2005 13:20

Samice V.a.meridionalis (Řecko)

15.5.2005 14:56

luma napsal(a):

Druhá samice V.a.meridionalis (Řecko)

15.5.2005 15:07

luma napsal(a):
Druhá samice V.a.meridionalis (Řecko)

Samec V.a.meridionalis (Řecko)

15.5.2005 15:10

luma napsal(a):

Vipera ammodytes montadoni

15.5.2005 15:13

euny napsal(a):
Vipera ammodytes montadoni

Vipera ammodytes meridionalis

15.5.2005 15:32

luma napsal(a):

Samec V.a.montandoni (Bulharsko)

15.5.2005 15:43

luma napsal(a):
Samec V.a.montandoni (Bulharsko)

Samice V.a.montandoni (Bulharsko)

15.5.2005 15:56

luma napsal(a):
Samice V.a.montandoni (Bulharsko)

Samice V.a.ammodytes (Chorvatsko - Istrie)

15.5.2005 16:11

luma napsal(a):
Samice V.a.ammodytes (Chorvatsko - Istrie)

Samec V.a.ammodytes (Chorvatsko - Istrie)

15.5.2005 16:28

luma napsal(a):
Samec V.a.ammodytes (Chorvatsko - Istrie)

Samice V.a.gregorwalneri (Rakousko)

15.5.2005 16:37

luma napsal(a):
Samice V.a.gregorwalneri (Rakousko)

Samec V.a.gregorwalneri (Rakousko)

15.5.2005 16:57

luma napsal(a):

Máte opravdu nádherné hady.

15.5.2005 18:27

euny napsal(a):
Máte opravdu nádherné hady.

Díky ty Vaše jsou také fajn hlavně ta meridionaliska

15.5.2005 19:00

luma napsal(a):

krasavice

15.5.2005 19:04

pomc napsal(a):
krasavice

meridionalis

15.5.2005 19:05

pomc napsal(a):
meridionalis

merid.,mimino

15.5.2005 19:26

pomc napsal(a):
merid.,mimino

Ano, to je opravdu krasavice. Jsem rád, že jste se přidali a věřím, že nás ještě přibude. Mám tyto hady ve velké oblibě i když je v nich v dnešní době trochu nejasno. Díky Vám všem milovníkům ammodytek a přeji Vám všem mnoho úspěšných odchovů.

15.5.2005 21:00

pomc napsal(a):
merid.,mimino

V.a.ammodytes, Itálie - Benátky

16.5.2005 19:47

luma napsal(a):
Ano, to je opravdu krasavice. Jsem rád, že jste se přidali a věřím, že nás ještě přibude. Mám tyto hady ve velké oblibě i když je v nich v dnešní době trochu nejasno. Díky Vám všem milovníkům ammodytek a přeji Vám všem mnoho úspěšných odchovů.

Zdravím všechny milovníky těchto hadů, aby i oni přispěli svými příspěvky na toto téma. Pokud budete mít i místo výskytu bude to super.

16.5.2005 19:53

luma napsal(a):

hlavička samičky montandoni z již. černomoř. pobř. Bulh.

17.5.2005 19:51

navay napsal(a):
hlavička samičky montandoni z již. černomoř. pobř. Bulh.

V.a.meridionalis

17.5.2005 20:01

zmijak napsal(a):
V.a.meridionalis

a ještě jednou meridionaliska...

17.5.2005 21:10

zmijak napsal(a):
a ještě jednou meridionaliska...

karlos lomský

18.5.2005 08:33
karlos lomský

luma napsal(a):

Sou super, tady je taky jedna

karlos lomský

18.5.2005 08:34
karlos lomský

luma napsal(a):

ta už tu byla, ale je to spíš ukázka toho, co dokáže fotoaparát

18.5.2005 19:20

karlos lomský napsal(a):

Chtěl bych Vám všem poděkovat za ukázku Vašich krasavců. Snad ještě přibudou další.

karlos lomský

20.5.2005 13:29
karlos lomský

karlos lomský napsal(a):

ještě jedna

28.5.2005 12:36

karlos lomský napsal(a):
ještě jedna

přidám ještě jednu

28.5.2005 13:01

euny napsal(a):
přidám ještě jednu

Díky za ní. Už jsme se propadli na druhou stránku a nyní jsme znovu vepředu. To, že jsem sem nazval ammodytky, ještě neznamená, že zde nemohou být jiní jedáci. Díky Vám všem za foto a přízpěvky a zárověň Vám přeji mnoho odchovů a zdaru v chovu jako takovém. S přátelským pozdravem luma

29.5.2005 14:45

luma napsal(a):
Díky za ní. Už jsme se propadli na druhou stránku a nyní jsme znovu vepředu. To, že jsem sem nazval ammodytky, ještě neznamená, že zde nemohou být jiní jedáci. Díky Vám všem za foto a přízpěvky a zárověň Vám přeji mnoho odchovů a zdaru v chovu jako takovém. S přátelským pozdravem luma

Tak další

29.5.2005 17:48

luma napsal(a):
Tak další

a další

30.5.2005 16:34

luma napsal(a):
a další

tak ještě jednou

30.5.2005 21:39

luma napsal(a):
Tak další

opravdu nádherná fotka
Milan

31.5.2005 18:27

milan napsal(a):
opravdu nádherná fotka
Milan

Jak říkám nemusí to být jen ammodytky

31.5.2005 18:37

luma napsal(a):
Jak říkám nemusí to být jen ammodytky

Vip. berus ve volné přírodě. Lokalita: Šumava- Modrava 2004.

karlos lomský

1.6.2005 09:30
karlos lomský

adam napsal(a):

Vipera renardi v přírodě

3.6.2005 20:57

adam napsal(a):

ještě přidám

3.6.2005 23:49

luma napsal(a):

pořád málo

karlos lomský

6.6.2005 09:22
karlos lomský

luma napsal(a):
pořád málo

Taky zmijka

karlos lomský

8.6.2005 08:50
karlos lomský

karlos lomský napsal(a):
Taky zmijka

tak zase jednu

karlos lomský

8.6.2005 08:56
karlos lomský

karlos lomský napsal(a):
tak zase jednu

Tak ta se moc nepovidla, tady je k ní tada sameček, snad bude lépeji vidět

8.6.2005 10:23

karlos lomský napsal(a):
Tak ta se moc nepovidla, tady je k ní tada sameček, snad bude lépeji vidět

Sorry, ale z těch fotek nejsem schopen poznat co je to zač. Buďto nějaká divná amodytka, nebo snad xanthina, nebo fakt nevím. Možná by to chtělo ještě jednu, ale opravdu lepší fotku.

navay

karlos lomský

8.6.2005 14:10
karlos lomský

navay napsal(a):
Sorry, ale z těch fotek nejsem schopen poznat co je to zač. Buďto nějaká divná amodytka, nebo snad xanthina, nebo fakt nevím. Možná by to chtělo ještě jednu, ale opravdu lepší fotku.

navay

vipera albizona

9.6.2005 14:16

karlos lomský napsal(a):
vipera albizona

Fakt krasnej had. Ja vim, ze bych se asi nemel ptat, ale od kud je? Mate nekdo zkusenosti s misty, kde se tyhle (a nejen ty) zmije v Turecku vyskytuji? Cetl jsem nedavno celkem pekny clanek v Zive (rozsireni a taxonomie Tureckych zmiji), ale tam samosebou konkretni lokality nejsou. Znate nekdo nejake? Nejde mi o lov do terarka, ja jedaky domu nechci (mam z nich respekt a nemam podminky), ale chtel bych je potkat v prirode (videl jsem uz par druhu, ale ty vzacnejsi Turecke druhy jsem jaksi mijl :-)). Predem diky za radu :-) VH

karlos lomský

10.6.2005 08:17
karlos lomský

vladimir hula napsal(a):
Fakt krasnej had. Ja vim, ze bych se asi nemel ptat, ale od kud je? Mate nekdo zkusenosti s misty, kde se tyhle (a nejen ty) zmije v Turecku vyskytuji? Cetl jsem nedavno celkem pekny clanek v Zive (rozsireni a taxonomie Tureckych zmiji), ale tam samosebou konkretni lokality nejsou. Znate nekdo nejake? Nejde mi o lov do terarka, ja jedaky domu nechci (mam z nich respekt a nemam podminky), ale chtel bych je potkat v prirode (videl jsem uz par druhu, ale ty vzacnejsi Turecke druhy jsem jaksi mijl :-)). Predem diky za radu :-) VH

Klidne se ptejte, ten článek z Živy by mne zajímal, ale lépe bude komunikovat mailem, nechte tu kontakt.

cislo.5

10.6.2005 09:03
cislo.5

karlos lomský napsal(a):
Klidne se ptejte, ten článek z Živy by mne zajímal, ale lépe bude komunikovat mailem, nechte tu kontakt.

Jak je to s ochranou zmijí v Turecku?Jsou chráněné jejich zákony?

10.6.2005 10:09

cislo.5 napsal(a):

tak když ne jenom ammodytky,tak tu máte....

10.6.2005 10:11

pomc napsal(a):
tak když ne jenom ammodytky,tak tu máte....

a ještě...

10.6.2005 10:12

pomc napsal(a):
a ještě...

jedna fotka z mládí

14.6.2005 14:26

pomc napsal(a):
jedna fotka z mládí

a sou venku....

14.6.2005 15:54

cislo.5 napsal(a):

Kontakt tu mam pod nickem, nechce se mi tu nechavat ho vylozene volne - lidi jsou desne zvedavi a staci parkrat odpovedet a abych psal 1000 dokolecka ty stejne rady jeste po mailu se mi nechce :_) Stejne ted jedu do terenu,a le az se vratim, tak se rad zeptam :-) Diky.

Zmije v Turecku. co vim, tak jsou chranene jen ty druhy, ktere maji vylozene omezeny areal a je jich malo. Co vim, tak u jednoho druhu to doslo tak daleko (ted nevim ktereho nevim ktereho), ze jedno z mist vyskytu hlidala armada kvuli vychytani... Papirove je ale v Turecku chraneno vsechno! Je pravdou to, ze Turci zabiji v podstate vsechno - videl jsem ruzne mrtvolky od agam po zelvy, ale pokud se jedna o cizaky, tak na ty jsou desne prisni! VH

cislo.5

16.6.2005 16:45
cislo.5

vladimir hula napsal(a):
Kontakt tu mam pod nickem, nechce se mi tu nechavat ho vylozene volne - lidi jsou desne zvedavi a staci parkrat odpovedet a abych psal 1000 dokolecka ty stejne rady jeste po mailu se mi nechce :_) Stejne ted jedu do terenu,a le az se vratim, tak se rad zeptam :-) Diky.

Zmije v Turecku. co vim, tak jsou chranene jen ty druhy, ktere maji vylozene omezeny areal a je jich malo. Co vim, tak u jednoho druhu to doslo tak daleko (ted nevim ktereho nevim ktereho), ze jedno z mist vyskytu hlidala armada kvuli vychytani... Papirove je ale v Turecku chraneno vsechno! Je pravdou to, ze Turci zabiji v podstate vsechno - videl jsem ruzne mrtvolky od agam po zelvy, ale pokud se jedna o cizaky, tak na ty jsou desne prisni! VH

Co to je?

cislo.5

16.6.2005 16:47
cislo.5

cislo.5 napsal(a):
Co to je?

?

16.6.2005 18:21

cislo.5 napsal(a):
Co to je?

Nejprve chci opět poděkovat za foto všem. Těžko podle těchto fotek poznat co to je, ale tipnu. Beruska. Pokud ano je moc a moc super díky ti za ní.

cislo.5

16.6.2005 18:26
cislo.5

luma napsal(a):
Nejprve chci opět poděkovat za foto všem. Těžko podle těchto fotek poznat co to je, ale tipnu. Beruska. Pokud ano je moc a moc super díky ti za ní.

Správně.Vipera berus,albínek z Orlických hor.

16.6.2005 18:46

luma napsal(a):

Tak díka za foto je opravdu super. Kdo má to štěstí?

cislo.5

17.6.2005 12:37
cislo.5

luma napsal(a):
Tak díka za foto je opravdu super. Kdo má to štěstí?

Bohužel štěstí nemám.Tuhle fotku přivezl synek ze školního výletu před týdnem.Děti si mysleli že je to slepýš nebo užovka,tak jsem mu dal pohlavek za to že to nepoznal.Naštěstí si zapamatoval přesně místo kde ji nafotili,takže tam s ním zítra jedu ten flek omrknout.Uvidím jestli budu mít opravdu to štěstí.

17.6.2005 17:38

luma napsal(a):

Držim palec

cislo.5

18.6.2005 13:04
cislo.5

luma napsal(a):
Držim palec

Tak to albinotické mládě jsem už nenašel,zato asi tři metry od toho místa jsem našel tenhle černý páreček.Je možné,že to jsou rodiče albína?Najde se "genetik",který mi potvrdí,nebo vyvrátí,jestli melaničtí rodiče mohou mít albinotické mládě?
Na fotce je sameček.

cislo.5

18.6.2005 13:05
cislo.5

cislo.5 napsal(a):
Tak to albinotické mládě jsem už nenašel,zato asi tři metry od toho místa jsem našel tenhle černý páreček.Je možné,že to jsou rodiče albína?Najde se "genetik",který mi potvrdí,nebo vyvrátí,jestli melaničtí rodiče mohou mít albinotické mládě?
Na fotce je sameček.

portrét

18.6.2005 22:52

luma napsal(a):

Snad ještě jeden párek montandonek původem z jižního pobřeží Bulharska neuškodí.

18.6.2005 22:54

luma napsal(a):

Terénní fotka malé meridionalisky z jižní části údolí Strumy v Bulharsku.

20.6.2005 12:02

navay napsal(a):
Terénní fotka malé meridionalisky z jižní části údolí Strumy v Bulharsku.

Mno, nejni to zrovna ammodytka, lokalita je soukromý chov Praha - (Libeň ?? tam někde okolo).

Rockviper

20.6.2005 12:07

rockviper napsal(a):
Mno, nejni to zrovna ammodytka, lokalita je soukromý chov Praha - (Libeň ?? tam někde okolo).

Rockviper

2 nd service

20.6.2005 12:15

rockviper napsal(a):
2 nd service

A ještě jednu. Snad napoprve.

20.6.2005 12:17

rockviper napsal(a):
A ještě jednu. Snad napoprve.

Stejná druh, jiný kus.

20.6.2005 12:19

rockviper napsal(a):
Stejná druh, jiný kus.

STEJNÝ, sakrblé

20.6.2005 19:14

rockviper napsal(a):
STEJNÝ, sakrblé

Žle by Vipera orlovi?

20.6.2005 19:47

rockviper napsal(a):
Stejná druh, jiný kus.

Sameček Vipera nikolskii před ekdysí.

20.6.2005 19:51

somalia napsal(a):
Žle by Vipera orlovi?

Nebo že by V. seoanei?

20.6.2005 19:56

navay napsal(a):
Nebo že by V. seoanei?

No každopádně by to chtělo vidět barvu břicha a detailněji hlavičku. Tak to vypadá i na V. lotievi.

cislo.5

20.6.2005 22:11
cislo.5

navay napsal(a):
Nebo že by V. seoanei?

Taky tipuji seoanei.

21.6.2005 13:44

cislo.5 napsal(a):
Taky tipuji seoanei.

Somalia vyhrál :-) (což ale není moc překvapující, pokud jsem správně tipnul, kdopak se pod tímto nickem skrývá- leakeyi ?)
Rockviper

21.6.2005 16:35

zmijak napsal(a):
Sameček Vipera nikolskii před ekdysí.

Tak tady je ta moje ammodytka skoro neammodytka, i když rozlišení je dost mizerné....

21.6.2005 20:31

rockviper napsal(a):
Somalia vyhrál :-) (což ale není moc překvapující, pokud jsem správně tipnul, kdopak se pod tímto nickem skrývá- leakeyi ?)
Rockviper

jo jo, bohůžel...

cislo.5

21.6.2005 21:22
cislo.5

rockviper napsal(a):
Rockviper

Stejně vypadá jako seoanei,na truc.

2.7.2005 11:13

luma napsal(a):

No davaj a tady je dospělá holka před svlíkáním taky nosataja
gadjuka Gruzie a doufám,že gravidní délka 60 cm../samec má
taky 60 cm/...později pošlu ještě 1.1 mladé z 004..jak jsem slíbil.

2.7.2005 11:18

lovec napsal(a):

....a tady je samec do páru stejná lokalita a stejná délka.

2.7.2005 19:45

lovec napsal(a):

No kdyby tato samice byla gravidní, bylo byto skvělé.

karlos lomský

29.7.2005 09:27
karlos lomský

zmijak napsal(a):
No kdyby tato samice byla gravidní, bylo byto skvělé.

Tak to posunem zas na první místo, včerejší fota

karlos lomský

29.7.2005 09:28
karlos lomský

karlos lomský napsal(a):
Tak to posunem zas na první místo, včerejší fota

další

karlos lomský

29.7.2005 09:28
karlos lomský

karlos lomský napsal(a):
další

další

2.8.2005 18:34

karlos lomský napsal(a):
další

Jenom takovej rychlej dotaz a vim ze tady mate spise zmije ruzkate ale stejne se zeptam jak to je s chovem takove zmije rohate (Cerastes cerastes) je to muj nejvetsi oblibenec ... urcite by nebyl problem ji sehnat ale zajimalo by me jak moc agresivni tyhle zmije jsou asi se nebude moc jen tak prohanet mezi prsty ... predpokladam ze i vy ostatni na vase jedaky moc nesahate a kdyz uz tak as maximalne tak klestmi.

4.8.2005 14:54

cyborgx napsal(a):
Jenom takovej rychlej dotaz a vim ze tady mate spise zmije ruzkate ale stejne se zeptam jak to je s chovem takove zmije rohate (Cerastes cerastes) je to muj nejvetsi oblibenec ... urcite by nebyl problem ji sehnat ale zajimalo by me jak moc agresivni tyhle zmije jsou asi se nebude moc jen tak prohanet mezi prsty ... predpokladam ze i vy ostatni na vase jedaky moc nesahate a kdyz uz tak as maximalne tak klestmi.

No, nevim nevim. Moc jsem s nima do činění neměl, ale pokaždé to byly mrchy nevypočítatelné. Hlavně u nich nikdy nevíte, na jakou stranu se rozjedou, protože se neplazí rovně jako normální hadi, a když mi jednou zajela pod polici (při dolívání vody mi vyjela nečekaně z terárka), tak to nebyla žádná sranda jí odtamtud zase dostat zpátky. Většinou jenom leží a nic nedělají, ale jak se rozjedou, tak opravdu nevíte kde skončí. A do ruky bych jí opravdu raději nebral!

4.8.2005 15:15

zfric napsal(a):
No, nevim nevim. Moc jsem s nima do činění neměl, ale pokaždé to byly mrchy nevypočítatelné. Hlavně u nich nikdy nevíte, na jakou stranu se rozjedou, protože se neplazí rovně jako normální hadi, a když mi jednou zajela pod polici (při dolívání vody mi vyjela nečekaně z terárka), tak to nebyla žádná sranda jí odtamtud zase dostat zpátky. Většinou jenom leží a nic nedělají, ale jak se rozjedou, tak opravdu nevíte kde skončí. A do ruky bych jí opravdu raději nebral!

No myslel jsem si to ze tam bude problem prave s tim pohybem a hlavne jsou vcelku dost mrstne a rychle... no tak si to este radeji poradne rozmyslim... preci jenom nejsem nakou dobu v CR a zaplatit si takovou injekci z vlastni kapsi by nebylo moc prijemne vzdyt jenom injekce na Ploskolebce stoji od $1500;-( a ze jich tady je... na spravnejch mistech:-) Snad se me podari nejakyho chytit a udelat nejaky foto:-)

6.8.2005 15:37

karlos lomský napsal(a):
další

Vipera ammodytes gregorwallneri - pár

6.8.2005 16:02

cyborgx napsal(a):

Zdar!
No řekl bych že s tou agresivitou to bude zas jako vždycky podle jedince....Já mám cerastesky 3 a nijak agresivní teda nejsou,nezaznamenal jsem zatím ani jeden výpad proti mě,maximálně někdy začnou chrastit šupinama,ale nikdy zatim nevylítly.

6.8.2005 21:14

zmijak napsal(a):
Vipera ammodytes gregorwallneri - pár

8.8.2005 18:00

pomc napsal(a):
krasavice

je nadherna

10.8.2005 18:16

euny napsal(a):

Moje rodinka

5.9.2005 17:03

bandor napsal(a):
Moje rodinka

meridka-fakt furt vytočená!

5.9.2005 17:04

pomc napsal(a):
meridka-fakt furt vytočená!

6.9.2005 16:06

cislo.5 napsal(a):
portrét

a podle fotky jsou uz v terariu...

6.9.2005 16:17

cislo.5 napsal(a):
portrét

i cerna zvirata mohou mit v potomstvu albiny, pokud by to byl zrovna ten par prester, tak bych spis cekal potlacenejsi kresbu u mladete, ale jinak jsou obe fota parada. Albinka, poku by se povedlo jej odchytit by bylo vhodne odchytit nebo alespon dlouhodobe sledovat atd. /idealne s potomky vypustenymi na stejnou lokalitu/ S vyjimkami a dlouhym uradovanim by se snad zadarilo, ale spis se driv, nez se to zvire odchyti nebo umisti, dojde k jeho uhynu ve sparech dravce netolerujiciho odchylky v maskovaci kresbe a zbarveni. H

7.10.2005 19:22

pomc napsal(a):

Mladý samec V. a. meridionalis

7.10.2005 19:24

euny napsal(a):
Mladý samec V. a. meridionalis

samice V. a. meridionalis

7.10.2005 19:28

euny napsal(a):
samice V. a. meridionalis

stejná samice, jiná fotka

7.10.2005 19:30

euny napsal(a):
stejná samice, jiná fotka

samec V. a. ammodytes

cislo.5

7.10.2005 22:30
cislo.5

gilamon napsal(a):
a podle fotky jsou uz v terariu...

V terárku si pobyl sameček týden,a další sobotu byl zpátky u maminy.Zajel jsem tam ještě několikrát,a jsou v pořádku.Nepohly se ani o metr.Takže trauma z focení přežil v pohodě.

cislo.5

7.10.2005 22:36
cislo.5

gilamon napsal(a):
i cerna zvirata mohou mit v potomstvu albiny, pokud by to byl zrovna ten par prester, tak bych spis cekal potlacenejsi kresbu u mladete, ale jinak jsou obe fota parada. Albinka, poku by se povedlo jej odchytit by bylo vhodne odchytit nebo alespon dlouhodobe sledovat atd. /idealne s potomky vypustenymi na stejnou lokalitu/ S vyjimkami a dlouhym uradovanim by se snad zadarilo, ale spis se driv, nez se to zvire odchyti nebo umisti, dojde k jeho uhynu ve sparech dravce netolerujiciho odchylky v maskovaci kresbe a zbarveni. H

Předpokládám,že ten albín bude asi opravdu po smrti.Zítra,pokud vydrží počasí tam jedu naposledy,zkontrolovat tu rodinku,takže uvidíme.

8.10.2005 11:15

euny napsal(a):
samec V. a. ammodytes

...zdravím,potřeboval bych od Vás získat toho samce
meridionalisky z Vaší fotky,je to možné,popř.mi napište
prosím více info o něm,mám totiž skoro zcela totožnou
letošní samici.Rodiče pochází z Antiparosu.Samce jsem měl
ve vrhu červené,mohu nabídnout výměnou...Dík

8.10.2005 14:44

euny napsal(a):
samec V. a. ammodytes

Ale, tady někdo nakupoval zmijky na Ostravské burze, nebo se pletu?

8.10.2005 17:15

navay napsal(a):
Ale, tady někdo nakupoval zmijky na Ostravské burze, nebo se pletu?

Taky jedna ammodytka. Černá Hora - okolí Cetinje.

23.10.2005 15:28

luma napsal(a):

Ukázka jedné z mých krasavic

23.10.2005 15:34

petrov napsal(a):
Ukázka jedné z mých krasavic

Zde další

27.10.2005 13:20

luma napsal(a):

Přidejte reakci