ewanie
napsal(a):
ahojky, chtěla bych poradit.....chci chovat nějaké zvířátko uvažovala jsem o agámě nebo chameleonovi....ale newím pro co se rozhodnout nebo radši vybrat úplně něco jíného...poraďte děkuji
Záleží co chceš a jestli chceš větší terarium třeba 150x50x50cm nebo malé 40x30x30cm.
Jestli chceš něco menšího tak třeba Gekončík noční nebo různé malé gekony (madagaskarský,zední,turecky nebo východní).Nebo také Anolisy (šedý,rudokrký).
Jestli chceš něco většího tak třeba Agama vousatá nebo Blavora žlutýho.
Někteří chovatelé říkají že Agama kočičinská,Chameleon jemenský,Tilikva obrovská a Leguán zelený jsou spíše pro pokročilé chovatelé někteří zase že začátečníky(těch co říkaji pro začátečniky tyto druhy tak jich moc neznám).
Blavor
ewanie
napsal(a):
ahojky, chtěla bych poradit.....chci chovat nějaké zvířátko uvažovala jsem o agámě nebo chameleonovi....ale newím pro co se rozhodnout nebo radši vybrat úplně něco jíného...poraďte děkuji
Zdravím,
Pro začatečníka bych nejlépe doporučil Užovku červenou nebo Gekončíka nočního.Oba druhy jsou nenáročné,krásné a zajímavé
Chimorin
HQ Tera
hq.tera.webnode.cz
ewanie
napsal(a):
Ahoj, chamík je docela náročné zvíře, chce to přece jenom trochu zkušeností. Jak tu kolegové doporučují, tak gekončík noční je dobrá volba, anolis rudokrký taky a pokud hada, tak určitě užovku červenou.