Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2008 22:20
aeon

XXX.XXX.104.91

zdravim potreboval bych poradit se samcem geko geko.Už delsi dobu nechce žrat ani sliknutou kuži nežere,ani z pinzety ......zacina hubnout.,....diksz za rady.......

8.12.2008 12:12
michel

XXX.XXX.4.163

aeon napsal(a):
zdravim potreboval bych poradit se samcem geko geko.Už delsi dobu nechce žrat ani sliknutou kuži nežere,ani z pinzety ......zacina hubnout.,....diksz za rady.......

tak to chce skusit násilím,vím že to s gekonem nebudele lehké. Když nám gekon nežral tak jsme na něj šli tři. Nevšim sis jestli není nějak nemocný??

13.12.2008 19:38
aeon

XXX.XXX.104.91

michel napsal(a):
tak to chce skusit násilím,vím že to s gekonem nebudele lehké. Když nám gekon nežral tak jsme na něj šli tři. Nevšim sis jestli není nějak nemocný??

myslim si že nemocny neni,normalně leze,šplha,skače,ale prostě nežere,akurat co sem si všimnul tak mu tmavne kuže na briše,ale je to tak 1-2dny a pak zase normal.......jinač sem si ničeho nevšinmul.......

13.12.2008 20:04
michel

XXX.XXX.188.216

aeon napsal(a):
myslim si že nemocny neni,normalně leze,šplha,skače,ale prostě nežere,akurat co sem si všimnul tak mu tmavne kuže na briše,ale je to tak 1-2dny a pak zase normal.......jinač sem si ničeho nevšinmul.......

no nám gekon tmavne normálně přes den,no já bych to zkusila násilím a kdyby to nějak nepomohlo tak bych zašla k vet. ale chtělo by to co nejdříve.Také je normální u gekonů že nežerou třeba 3 dny.Čím gekona krmíš??

17.12.2017 18:42
martinero

XXX.XXX.116.253

Dobrý den přátelé. Mám docela problém s mím adultním párem gekonů obrovských. Udělal jsem menší chovatelské chyby, dal jsem na špatnou radu, ale nerad bych zde za to byl linčován, poněvadž si to moc dobře uvědomuji. Takže k věci:
udělal jsem tu chybu, že jsem na cca 14 dní snížil teplotu v teráriu na pokojovou, osvětlení jsem dal na 7h/24h, jinak zatemněno a mylně se na základě této rady domníval, že se mi spáří. Efekt, byl ale opačný. Samice (!) byla vůči samci docela agresivní, nenechala jej k sobě ani přiblížit a lechce ho pokousala na více místech. Nic vážného po fyzické stránce, po té psychické ale myslím že ano. Od té doby, jsou každý na opačné straně terária a přesto že se to sklidnilo a samec stále toká, tak mi nežerou. Už to bude přes měsíc. Předělal jsem terárium, samice je pořád u topení, samec na opačné straně a myslím, že se vzájemně stresují.
Samec měl špatný svlek, tak jsem musel z velké části pomoci (šlo to hladce) a oddělil a přemístil jej do menšího plastového boxu. ani zde nežere. Přesto je aktivní vyhřívá se a toká.
Nabízel jsem jim sarančata, šváby, i holata (těma jsem doposud krmil nejvíce) a pořád nic. Už mi hubnou, přesto mají stále silný ocas a jsou aktivní.
Násilného krmení se obávám, z důvodu totálního vystresování dospělého jedince a nemyslím že by to bylo zatím nutné. V teraristice se zaměřuji na hady, tohle je můj jediný pár gekonů, proto nejsem zase až tak zběhlý. Poradíte mi prosím? Děkuji.
Samec má cca 22 měsíců (NZ), samice cca 2,5 roku Import. každý večer rosím, teplota v trerra 28-29C v horní třetině.

17.12.2017 23:36
lacerta7

XXX.XXX.156.210

Mám dojem, že už jsem Vám radila na Teraristika CZ/SK. Rozdělila bych je a už je dál nepřendavala a ani neexperimentovala s podmínkama. Násilné krmení podle mě není cesta. Když budou mít vhodné podmínky, tak najedou sami. Po pár měsících bych je zkusila dát znovu k sobě. Možná bych i přidala lokálně možnost výhřevu nad 30, moji se chodí hřát na fólii každý večer.

18.12.2017 10:07
martinero

XXX.XXX.116.253

Jojo, už jsme to spolu řešili. Situace je ale pořád stejná a já nevím jak dlouho ještě vydrží nežrát. Lokální výhřev mají oba dva formou fólie a využívají ji. Díky za reakci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík