aaabbbccc
napsal(a):
Ahoj.Chci si pořídit 1,2 Boaedon fuliginosus.Četl jsem že tito krásní hadci se páří celoročně a já bych je chtěl chovat ve společném teráriu.Tak mě napadlo,aby samice nebyli vyčerpané neustálým pářením,samce každý rok na dobu 2 až 3 měsíců oddělit.Šlo by to takdo?Předem moc dík.
Chovám boaedony již delší dobu a skutečně jejich reprodukční potenciál je obdivuhodný. 1,2 je dobrý poměr , lze i 1,3 , ale já mám většinou 1,1. Oddělení samce je možné , ale některé samice primipary ovulují i bez přítomnosti samce a kladou neoplozená vejce. U samice oddělené od samce tři měsíce jsem měl oplozená vejce. Separace pohlaví na 3 měsíce nezabrání kladení vajec
aaabbbccc
napsal(a):
Ahoj.Chci si pořídit 1,2 Boaedon fuliginosus.Četl jsem že tito krásní hadci se páří celoročně a já bych je chtěl chovat ve společném teráriu.Tak mě napadlo,aby samice nebyli vyčerpané neustálým pářením,samce každý rok na dobu 2 až 3 měsíců oddělit.Šlo by to takdo?Předem moc dík.
Musím potvrdit. Svůj chovný pár mám od sebe oddělen od dubna 2008 a i přesto mám pravidelně po dvou měsících od samice oplozenou snůšku. Od srpna 2007 moje samice klade nepřetržitě každé dva měsíce snůšku a zatím jsem nepřišel na to, jak to zastavit.
mikr1
napsal(a):
Musím potvrdit. Svůj chovný pár mám od sebe oddělen od dubna 2008 a i přesto mám pravidelně po dvou měsících od samice oplozenou snůšku. Od srpna 2007 moje samice klade nepřetržitě každé dva měsíce snůšku a zatím jsem nepřišel na to, jak to zastavit.
Souhlasím ! To samé platí pro Coelognathus (Elaphe ) helena , odstavením samce jsem to nikdy neovlivnil , ale oni (lépe řečeno ona) si nějakou tu pauzu udělala sama, během pěti let co jsem je rozmnožoval si pauzu dali pokaždé jindy, někdy přez léto někdy přes zimu...
utu
napsal(a):
Souhlasím ! To samé platí pro Coelognathus (Elaphe ) helena , odstavením samce jsem to nikdy neovlivnil , ale oni (lépe řečeno ona) si nějakou tu pauzu udělala sama, během pěti let co jsem je rozmnožoval si pauzu dali pokaždé jindy, někdy přez léto někdy přes zimu...
Ahoj.Na čem chováte své boaedony?Napadl mě lignocel,nebo lignocel s písken a nebe čistý písek.Za rady moc děkuju.Tomáš Čech.
sauria
napsal(a):
Aku dlzku u vas dosahuju tieto hady. Je asi rozdiel aj podla pohlavia. Chcem totiz vediet kedy mozem pripustat.
Moje samice má něco okolo 1 m délky a samec je výrazně menší než ona - cca. 60-70 cm. Samec je také výrazně drobnější a o hodně méně žere. Dobře živení hadi by mohli být připouštěni okolo druhého roku života.
aaabbbccc
napsal(a):
Já mám zatím 3 mláďata. Mě na tomto druhu zaujala nejvíc jejich barevná variabilita. Zajímalo by mě, zda se dá určit poddruh a jak je to s odborným názvem. Osobně raději používám Lamprophis, ale jiní používají označení Boaedon. Mimochodem, mám dva samečky a jednu samičku. Tedy pokud nebylo pohlaví určeno špatně. Pokud by měl někdo zájem, ráda vyměním jednoho samce za samičku. Ideálně mladou, do půl roku, ať není věkový rozdíl příliš veliký.