cislo.5

jojka
napsal(a):
Máte někdo skušenosti ? a kolik stojí taková Gonyosoma oxycephala
Pokud nepatříš mezi chovatele,kteří musí mít hada v ruce několikrát za den,tak ti "kousavost" gonyosomy nebude vadit.Měl bys ale vědět,že chov gonyosom je náročnější než chov většiny korálovek.Vyžadují jiný typ terária,jiné mikroklima,jiné teploty...atd.Ani jejich rozmnožení nebývá vždy jednoduché.
cislo.5
napsal(a):
Pokud nepatříš mezi chovatele,kteří musí mít hada v ruce několikrát za den,tak ti "kousavost" gonyosomy nebude vadit.Měl bys ale vědět,že chov gonyosom je náročnější než chov většiny korálovek.Vyžadují jiný typ terária,jiné mikroklima,jiné teploty...atd.Ani jejich rozmnožení nebývá vždy jednoduché.
Díky za informace.Tak to si budu muset ještě pár roků počkat a nazbírat víc zkušeností a skusit rozmnožovat aspoň ty korálovky
cislo.5

luma
napsal(a):
Mohu vřele doporučit FARMA PYTHON - rostislav.bednar@quick.cz tam je koupíš a určitě Ti k tomu řeknou veškeré náležitosti.
Nechci se nijak FARMY PYTHON dotknout,ale pokud vím,prodávají odchyty z přírody,alespoň tak mi to bylo napsáno přímo panem Bednářem.
Odchytová zvířata,a z jihovýchodní Asie zvláště,jsou často problematická.A pokud jsou pohledově v dobrém stavu,bývají promořená vnějšími i vnitřními parazity,což vyžaduje speciální péči.Nejsem si jistý,zda by začátečník preventivní léčbu a karanténní chov zvládnul.Cena takových zvířat by pak měla odpovídat rizikům,které z nákupu odchytových hadů vyplývají.Měla by být tedy menší,než u zvířat odchovaných v zajetí.
Tím chci říct,že pokud Gonyosomu pro začínajícího chovatele,tak z odchovu.
cislo.5
napsal(a):
Nechci se nijak FARMY PYTHON dotknout,ale pokud vím,prodávají odchyty z přírody,alespoň tak mi to bylo napsáno přímo panem Bednářem.
Odchytová zvířata,a z jihovýchodní Asie zvláště,jsou často problematická.A pokud jsou pohledově v dobrém stavu,bývají promořená vnějšími i vnitřními parazity,což vyžaduje speciální péči.Nejsem si jistý,zda by začátečník preventivní léčbu a karanténní chov zvládnul.Cena takových zvířat by pak měla odpovídat rizikům,které z nákupu odchytových hadů vyplývají.Měla by být tedy menší,než u zvířat odchovaných v zajetí.
Tím chci říct,že pokud Gonyosomu pro začínajícího chovatele,tak z odchovu.
To bych si raději koupil z odchovu z ČR. Kde mám větší možnost zjistit stav hada od chovatele a ještě nějaké rady. Bzch se nemohl viděz jak 14 děcko lítá po veterinářách a od parazitovává hada no fuj.pro mě lepší je určitě z odchovu to v každém případě z odchytu - to byh byl radši bez hada.