Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2009 17:16
erdal

XXX.XXX.91.51

Ahoj, už 3 roky chovám chamiky a mám pořád stejný problém. Donesl jsem si páreček chamiků domů. Ty mi rostly jako z vody, dával jsem jim cvrky obalené vitamíny, kropil jsem je vodou, mám dokonce fontánku ze které taky pijou, žárovky UVA a taky UVB. Terárko je velké v2xš2vh0.5metra. Zhruba po 9-10měsíci chovu začnu mít problémy. Zapadají jim oči, ztrácejí chuť a vypadnou z kondice až dojde na to nejhorší. Co s tím? Pořád se to opakuje.

26.1.2009 20:47
chamco

XXX.XXX.53.131

erdal napsal(a):
Ahoj, už 3 roky chovám chamiky a mám pořád stejný problém. Donesl jsem si páreček chamiků domů. Ty mi rostly jako z vody, dával jsem jim cvrky obalené vitamíny, kropil jsem je vodou, mám dokonce fontánku ze které taky pijou, žárovky UVA a taky UVB. Terárko je velké v2xš2vh0.5metra. Zhruba po 9-10měsíci chovu začnu mít problémy. Zapadají jim oči, ztrácejí chuť a vypadnou z kondice až dojde na to nejhorší. Co s tím? Pořád se to opakuje.

Nepíšeš ako máš to terárium odvetrávané a aké chamíky to chováš. Predpokladám, že calyptrátov a v tom prípade by som videl problém práve v tej fontánke v kombinácií s častým kropením a zlým odvetrávaním terária.

26.1.2009 21:19
felzumik

XXX.XXX.215.246

chamco napsal(a):
Nepíšeš ako máš to terárium odvetrávané a aké chamíky to chováš. Predpokladám, že calyptrátov a v tom prípade by som videl problém práve v tej fontánke v kombinácií s častým kropením a zlým odvetrávaním terária.

Jsem stejného názoru. Podívejte se někdy na internet, jak to vypadá v Jemenu, kde tito chameleoni žijí (za předpokladu, že máte calyprata). Jemen se nachází na Arabském poloostrově a pokud alespoň trochu ovládáte zeměpis, nejspíš dojdete k závěru, že tam tropické deštné pralesy zrovna nerostou. Také by bylo dobré, kdybyste sem napsal, jaké vitamíny používáte? Předávkování se může projevovat podobně.

27.1.2009 07:06
chamco

XXX.XXX.191.24

erdal napsal(a):

Doporučujem na preštudovanie knihu Chameleón jemenský, exotický obyvateľ našej domácnosti. 121 strán rád a informácií o chove doplnených 152 farebnými fotkami. Autormi sú chovatelia Ch.calyptratus s 20 ročnými skúsenosťami s chovom.
Kontakt pre objednavky z ČR je
smirakovat@seznam.cz
a ICQ: 418363893.

Přidejte reakci

Přidat smajlík