Počáteční investice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2009 19:25
ewert

XXX.XXX.167.126

Pohrávám si s myšlenkou, že bych si pořídil hada. Uvažuji o něčem jednoduchém (užovce či krajtě královské asi). Přítelkyně hada má, já jsem choval želvu, takže nejsem úplný amatér a trošku mám přehled, co se týká života už té soustavy, kterou člověk má v pokoji. Nevím ale, jaké jsou vlastně ceny terárií + celkové výbavy a jakou velikost potřebuji? (třeba pro tu krajtu?)

Děkuji

7.2.2009 19:29
gekko

XXX.XXX.97.145

ewert napsal(a):
Pohrávám si s myšlenkou, že bych si pořídil hada. Uvažuji o něčem jednoduchém (užovce či krajtě královské asi). Přítelkyně hada má, já jsem choval želvu, takže nejsem úplný amatér a trošku mám přehled, co se týká života už té soustavy, kterou člověk má v pokoji. Nevím ale, jaké jsou vlastně ceny terárií + celkové výbavy a jakou velikost potřebuji? (třeba pro tu krajtu?)

Děkuji

To je velmi zajímavá otázka. málo kdo takto předem přemýšlí a to je špatně. Je dobré si předem udělat obraz kolik náš koníček bude stát.

K otázce pro Python regius bych doporučil terárium alespoň 80 x 50 x 50 cm ale raději trochu větší. Takové terárium vyrobené na zakázku s vybavením bude stát zhruba od 2000 Kč, záleží na výrobci. www.teraechis.cz

Jinak je nutné zvážit také cenu elektřiny krajta bude potřebovat 25 - 40 W žárovku.

Přeji dobré rozhodnutí

7.2.2009 20:08
draco nobilis

XXX.XXX.42.34

gekko napsal(a):
To je velmi zajímavá otázka. málo kdo takto předem přemýšlí a to je špatně. Je dobré si předem udělat obraz kolik náš koníček bude stát.

K otázce pro Python regius bych doporučil terárium alespoň 80 x 50 x 50 cm ale raději trochu větší. Takové terárium vyrobené na zakázku s vybavením bude stát zhruba od 2000 Kč, záleží na výrobci. www.teraechis.cz

Jinak je nutné zvážit také cenu elektřiny krajta bude potřebovat 25 - 40 W žárovku.

Přeji dobré rozhodnutí

Na terarijních burzách je vždy pán,který prodává terária a takhle velké by bylo za méně,já u něj často nakupuji...Navíc má skutečně perfektní kvalitu a protože je sám chovatel,má vymakané vše,trubky na kabely osvětlení,otvory na topné kabely,různé typy zámků a západek na přání,odvětrávání jak si nařídíš...Dokonce vyřešil i útěky menších cvrčků vlepením tenounké skleněné pásky na místo styku posuvných skel...Vymyslí cokoliv,co si zadáš a relativně levně...Nemůžu si teď vzpomenout,jak se jmenuje,ale jeho firma je Boa.

7.2.2009 21:25
death

XXX.XXX.224.13

draco nobilis napsal(a):
Na terarijních burzách je vždy pán,který prodává terária a takhle velké by bylo za méně,já u něj často nakupuji...Navíc má skutečně perfektní kvalitu a protože je sám chovatel,má vymakané vše,trubky na kabely osvětlení,otvory na topné kabely,různé typy zámků a západek na přání,odvětrávání jak si nařídíš...Dokonce vyřešil i útěky menších cvrčků vlepením tenounké skleněné pásky na místo styku posuvných skel...Vymyslí cokoliv,co si zadáš a relativně levně...Nemůžu si teď vzpomenout,jak se jmenuje,ale jeho firma je Boa.

Ahoj nedělej s tím žádné cavyky. Prodtě si udělej nádrž ze (dřeva,lamina,skla nebo z čeho chceš) hoď tam přiměřeně silnou žárovku aby si mohl hadík vybrat teplotu v různých částech terka od 22 - 32 stupňů, nějaký úkryt, jako podklad třeba Lignocel a jsi v poho. Já si dělám všechno sám a terko mě vyjde tak na 500kč. Pokud nechceš chovat hadice trochu náročnější tak určitě nemusíš investovat desetitisíce. Chovu zdar.

8.2.2009 12:41
gekko

XXX.XXX.26.58

draco nobilis napsal(a):

Ten pán se jennuje Lokvenc ano jeho terária jsou velmi kvalitní ale nevím jestli dělá kompletní vybavení, zadavatel požadoval kompletně vybavené terárium.

11.2.2009 14:17
chabrusek

XXX.XXX.66.84

gekko napsal(a):
Ten pán se jennuje Lokvenc ano jeho terária jsou velmi kvalitní ale nevím jestli dělá kompletní vybavení, zadavatel požadoval kompletně vybavené terárium.

Nedělej s tím cavyky je výborná rada! Spousta začátečníků s tím cavyky nedělá a se zvířaty to dopadá dost často tragický!

12.2.2009 14:10
bazilisek

XXX.XXX.31.224

chabrusek napsal(a):
Nedělej s tím cavyky je výborná rada! Spousta začátečníků s tím cavyky nedělá a se zvířaty to dopadá dost často tragický!

Zdravím, nemáte někdo kontakt na pana Lokvence?.Děkuji P.G.

12.2.2009 16:48
lorenzo

XXX.XXX.222.122

bazilisek napsal(a):
Zdravím, nemáte někdo kontakt na pana Lokvence?.Děkuji P.G.

Zdravím,
osobně s ním mám dobrou zkušenost. Doufám, že se nebude zlobit, že to tu zveřejňuji. Ale kontakt jsem sehnal na internetu.
Josef Lokvenc - BOA
Adresa: Příčná 53, 547 01 Náchod
Telefon: +420 491 433 180

13.2.2009 14:30
death

XXX.XXX.224.3

chabrusek napsal(a):

Ahoj (Nedělej s tim cavyky) bylo myšleno tak že je úplně jedno zda bude terárko dřevěné, skleněné nebo pozlacené. Nemusí být pořizováno za tisíce korun. Hlavně aby bylo plně funkční a splňovalo podmínky k chovu toho určitého druhu zvířete. Pokud to vyznělo jinak tak se omlouvám. Jinak přeji chovu zdar a mnoho úspěchů v chovu. Jirka

27.2.2009 14:17
esssi

XXX.XXX.165.55

death napsal(a):
Ahoj (Nedělej s tim cavyky) bylo myšleno tak že je úplně jedno zda bude terárko dřevěné, skleněné nebo pozlacené. Nemusí být pořizováno za tisíce korun. Hlavně aby bylo plně funkční a splňovalo podmínky k chovu toho určitého druhu zvířete. Pokud to vyznělo jinak tak se omlouvám. Jinak přeji chovu zdar a mnoho úspěchů v chovu. Jirka

Ano ,cavyky toho druhu ,že je třeba dát vydělat výrobcům terárek a taky aby to co nejlépe vypadalo opravdu není třeba dělat, zvířátka mají jiné představy o prima bydlení než my:-) takže bych to řešila asi takhle: starou nižší knihovničku, vyndat polici, na dno noviny, sehnat pořádnou větev, žárovku a kabel,taky nějakou misku na vodu, třeba kameninovou, to vše dohromady rovná se prima terárko za pár kaček vyzkoušeno mnohokrát!!!

Ivana555

18.7.2020 17:21
Ivana555

XXX.XXX.152.7

Ahoj, počáteční investice a ten první krok je velice zásadní rozhodnutí na které člověk musí být velice dobře připraven. I já jsem se bála svého prvního investičního kroku, ale nakonec jsem se rozhodla pro to to udělat a to jen díky tomuto článku http://investitura.cz/komodity/proc-prave-ted … :-)

Neregistrovaný uživatel

18.7.2020 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.18

Ja investuju uz pet let a este mega zahuci nejmin😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík