Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2009 20:11
varach

XXX.XXX.44.30

Ahoj.Chystám se začít chovat Grandísky a chtěl bych vědět jak hodně a jak často žerou.Četl jsem, že dospělí se krmí 3x za týden cca po 5 cvrčkách, je to tak?
A chtěl bych vědět jak je to s mláďaty?Byl bych moc rád, kdyby sem někdo dokázal napsat nějakou jakoby ''tabulku'', ve které by byl věk(délka) ještěra, kolik toho sežere a jak často.Děkuji mockrát.

4.2.2009 16:21
dedula

XXX.XXX.110.62

varach napsal(a):
Ahoj.Chystám se začít chovat Grandísky a chtěl bych vědět jak hodně a jak často žerou.Četl jsem, že dospělí se krmí 3x za týden cca po 5 cvrčkách, je to tak?
A chtěl bych vědět jak je to s mláďaty?Byl bych moc rád, kdyby sem někdo dokázal napsat nějakou jakoby ''tabulku'', ve které by byl věk(délka) ještěra, kolik toho sežere a jak často.Děkuji mockrát.

Ahoj,
mláďata krmím denně ad libitum, tedy dokud žerou. Dají tak 2-3 cvrky přiměřené velikosti. Grandisky jsou dospělé zhruba v jednom roce.Dospělce krmím obden, dostanou tak 2-3 cvrčky, někdy 5, když jsou cvrčci menší. Březí samici krmím denně.

4.2.2009 20:10
varach

XXX.XXX.44.30

dedula napsal(a):
Ahoj,
mláďata krmím denně ad libitum, tedy dokud žerou. Dají tak 2-3 cvrky přiměřené velikosti. Grandisky jsou dospělé zhruba v jednom roce.Dospělce krmím obden, dostanou tak 2-3 cvrčky, někdy 5, když jsou cvrčci menší. Březí samici krmím denně.

Ahoj.Díky za odpověď.Před chvílí jsem si přečetl, že jeden člověk krmí 1x až 2x za týden asi těmi 5 cvrčky a prý je dobré jim dopřát jednou za čas půst.Mě se to zdá teda dost málo.Co si o tom myslíte?Děkuji.

5.2.2009 09:55
dedula

XXX.XXX.110.62

varach napsal(a):
Ahoj.Díky za odpověď.Před chvílí jsem si přečetl, že jeden člověk krmí 1x až 2x za týden asi těmi 5 cvrčky a prý je dobré jim dopřát jednou za čas půst.Mě se to zdá teda dost málo.Co si o tom myslíte?Děkuji.

Ahoj, půst jim určitě dopřeju. Mají ho v době dovolené. Nechávám je hladovět tak ty dva týdny a pak i v zimě. To mají stejně nižší teplotu v teráriu, takže ani tolik nebaští. Rozhodně to není na škodu, akorát se mi pak zdají trochu agresivnější. Snaží se chytit všechno, co se hýbe:-). Jinak tím, jak krmím, tak je pravda, že samice je tlustší, ale samec se mi zdá v pohodě. U samice jsem udělal chybu hned na začátku a bohužel se to dost těžko vrací zpátky:-(. Teď se drží stále stejně. Jinak když krmím obden 2-3 cvrčky, tak to vychází zhruba na těch 10-12 cvrčků za týden, čili jsme skoro na tom stejně, jako při 2 krmeních 5 cvrčky. Jinak gravidní samice by měla rozhodně dostávat víc krmení s vit.-min. směsí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík