Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2006 12:44

Ahoj, zdravím všechny.

Mám dotaz ohledně ochočení leguána, zajímaly by mě vaše zkušenosti, jak dlouho vám trvalo ochočit svého leguánka, do jaké míry a také v jakém věku se to podařilo "zlomit" Myslím tím, kdy se už přestal bát a nebral vás jako útočníka.Je to otázky spíše týdnů, nebo měsíců? Já mám zatím Leguána jenom týden, normálně žere je vitální, svou potřebu dělá do misky s vodou, kterou mu pravidělně měním. Je starý asi 1/2 až 3/4 roku cca 45 cm i s ocasem. Jaké zkušenosti máte vy, děkuji

10.4.2006 18:10

spider1982 napsal(a):
Ahoj, zdravím všechny.

Mám dotaz ohledně ochočení leguána, zajímaly by mě vaše zkušenosti, jak dlouho vám trvalo ochočit svého leguánka, do jaké míry a také v jakém věku se to podařilo "zlomit" Myslím tím, kdy se už přestal bát a nebral vás jako útočníka.Je to otázky spíše týdnů, nebo měsíců? Já mám zatím Leguána jenom týden, normálně žere je vitální, svou potřebu dělá do misky s vodou, kterou mu pravidělně měním. Je starý asi 1/2 až 3/4 roku cca 45 cm i s ocasem. Jaké zkušenosti máte vy, děkuji

Ahoj. Moj leguan skrotol velmi rychlo. Trvalo to tak dva tyzdne. Vtedy si asi aj prvy krat vzal nieco z ruky. Samozrejme,ze ho neskrotis ako psa,ale socializovat sa da. Moj vobec nie je agresivny,jedine co nema rad su mobily,pred nimy sa brani chvostom. Nie je to take tazke,len sa mu musis venovat denne. Mam ho doma takmer rok a vobec sa neboji,trafi pekne do terarka. vacsinou caka kym pride niekto domov a vezme ho von z terarka,aby sa vyspinil mimo neho,nerad si spini do terarka.Proste trpezlivost a odhodlanie a vela lasky ku zvieratku.

11.4.2006 09:33

spider1982 napsal(a):
Ahoj, zdravím všechny.

Ahoj. Leguana jako takoveho neochocis ale da se socializovat. V tomto souhlasim s prispevkem od lenkinky. Ja mam leguany dva. Jednoho mam pres rok, druheho cca 9 mesicu. S tim prvnim to byl dost problem, byl divoky, nechtel se nechat chytit, blaznil, lital po teraku, jen jsem se k terarku priblizila, pokazdy jsem myslela, ze si ublizi,
ale nastesti se mu nikdy nic nestalo. Kdyz jsem ho po tech dlouhych manevrech konecne chytila do ruky, kroutil se jak zizala a nelibilo se mu to. Skrabal, svihal ocasem, otviral vyhruzne tlamku a sycel…pokazde jsem cekala az se mi v ruce uklidni – drzela jsem ho sice pevne, ale jemne abych mu neublizila, a kdyz se v ruce teda konecne zklidnil, drzela jsem ho dal a chodila s nim po byte, mluvila na nej a po cca 15-20ti minutach ho dala zpet do terarka a takhle jsme se spolu dohadovali i trikrat za den. Zhruba po pul roce uz byl celkem v klidu, ale i tak obcas neocekavane vyletel a zdrhal. Uplne klidny byl az po deviti mesicich a ted je z nej mazlik. Zere z ruky, sam si vyleze z terarka, sam se do nej i vrati. Ted nas ceka uceni chodit na zachod do detske vanicky. Zatim kaka, kde ho napadne a ted uz to bohuzel neni par mini bobiku, jako kdyz byl malej. Ted uz je to pekna hromada…a kdyz to udela treba na posteli…L Verim, ze jeste neni pozde a naucim ho to.
Druhy legis, to bylo neco jineho, byl od sameho zacatku klidny jak beranek a to mu i zustalo, nechal by si na hlave drivi stipat, i kdyz obcas delaji spolecne s prvnim peknej bugr. Snaseji se jinak v pohode, jen ma kazdy sve terarko a nekdy jdou k sobe navzajem na navstevu. Jsou v pohode, ale je potreba jim venovat hromadu casu a hlavne musi byt clovek trpelivy a ne to vzdat po par neuspesnych pokusech. I kdyz to muze trvat treba i rok nez legise socializujes, tak te ujistuju, ze i sebedivocejsi leguan se socializovat da. Zalezi jen na tom jaky zvolis pristup a kolik casu zvireti venujes. Prirovnala bych to ke steneti. Kdyz se mu nevenujes zparchanti a pak ho tezko zbavujes spatnosti. Leguan, pokud mu nevenujes cas sice nezparchanti, ale nebude zvykly na manipulaci a neda se chytit, coz muze byt problem….treba pri navsteve veteriny a podobne. Navic az vyroste do toho metru a vic, muze byt agresivni a pravdepodobne bude i utocit a takovej kousanec anebo svihanec od metrovyho legise neni nic moc. Nechtej vedet, jak konci leguani, jejichz panicci je nedostatecne a nebo vubec nesocializovali….Je to docela smutny.

13.4.2006 21:27

spider1982 napsal(a):
Ahoj, zdravím všechny.

Individualni. Musis ho brat do rukou kazdy den a venovat se mu. Nase leguanka (4 roky 142cm 3.9Kg) je od sveho jednoho roku na volno na zachod chodi vyhradne rano do vany kde ma kazdy den nachystanou koupel, pokud se ji nechce rano a vzpomene si odpoledne ma otevrene dvere do koupelny vleze do vany tam udea svoji potrebu a prez celou mistnost se vrati zpet na svuj posed:-) Jezdi s nami k mori plave v mori je to skratka clen rodiny:-)

14.4.2006 14:08

cyborgx napsal(a):
Individualni. Musis ho brat do rukou kazdy den a venovat se mu. Nase leguanka (4 roky 142cm 3.9Kg) je od sveho jednoho roku na volno na zachod chodi vyhradne rano do vany kde ma kazdy den nachystanou koupel, pokud se ji nechce rano a vzpomene si odpoledne ma otevrene dvere do koupelny vleze do vany tam udea svoji potrebu a prez celou mistnost se vrati zpet na svuj posed:-) Jezdi s nami k mori plave v mori je to skratka clen rodiny:-)

jak se ti povedlo ho primet aby kakcil na jedno misto???
utekl vym nekdy???? mohl byste se mi prosim ozvat na icq????
(231 709 998)

17.4.2006 16:57

grrr napsal(a):
jak se ti povedlo ho primet aby kakcil na jedno misto???
utekl vym nekdy???? mohl byste se mi prosim ozvat na icq????
(231 709 998)

No primet hold se naucil :-) kdyz byla malinka tak sla kazdy den do vany si zaplavat a z toho jsem vypozoroval ze do vody se vykadila skoro pokazde. Takze jsem v denni koupeli pokracoval kazdy den a to bez vyjimek a kdy nechtela tak sem ji lehce pridrzoval za koren ocasu a ona jak chtel uplavat a porad machala nozickama tak tim jak se rozpohybovala to pak z ni slo jedna basen no a za tech par let si uz tak zvykla ze to bere jako denni zalezitost. Od doby co sla na volno se me nikdy nestalo ze by udelal bobik jinam jak do vany a nebo aspon do koupelny na dlazdicky proste si zvykla:-) Jinak pro porovnani tady 2 fotky ta prvni je kdyz byla malinka a kdyz jsme zacaly ji davat do vany ta druha je asi 3 mesice stara. Hlavne si vsimni te modre misky je to jedna a tataz miska:-)

17.4.2006 16:58

cyborgx napsal(a):
No primet hold se naucil :-) kdyz byla malinka tak sla kazdy den do vany si zaplavat a z toho jsem vypozoroval ze do vody se vykadila skoro pokazde. Takze jsem v denni koupeli pokracoval kazdy den a to bez vyjimek a kdy nechtela tak sem ji lehce pridrzoval za koren ocasu a ona jak chtel uplavat a porad machala nozickama tak tim jak se rozpohybovala to pak z ni slo jedna basen no a za tech par let si uz tak zvykla ze to bere jako denni zalezitost. Od doby co sla na volno se me nikdy nestalo ze by udelal bobik jinam jak do vany a nebo aspon do koupelny na dlazdicky proste si zvykla:-) Jinak pro porovnani tady 2 fotky ta prvni je kdyz byla malinka a kdyz jsme zacaly ji davat do vany ta druha je asi 3 mesice stara. Hlavne si vsimni te modre misky je to jedna a tataz miska:-)

Tady je ta druha fotecka:-)

18.4.2006 07:14

cyborgx napsal(a):
Tady je ta druha fotecka:-)

diky za reakci a pozdravuj leguana

Přidejte reakci

Přidat smajlík