Co to vlastne znamena ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2006 17:37

Zdravim, mel bych trosku trapny dotaz, ale kazdy jsme nejak zacinali, tak se na me nezlobte. Zajimalo by me, co to vlastne znamena 2,2 ci 1,1 vzdy uvadeno za jmenem plaza, dekuji

10.4.2006 17:51

rebus napsal(a):
Zdravim, mel bych trosku trapny dotaz, ale kazdy jsme nejak zacinali, tak se na me nezlobte. Zajimalo by me, co to vlastne znamena 2,2 ci 1,1 vzdy uvadeno za jmenem plaza, dekuji

Ahoj. Neboj,nie je to trapne. Prve cislo je pocet samcov a druhe samic. Napr.0,1=Jedna samica

10.4.2006 18:07

rebus napsal(a):

Taky se často vyskytuje například 0,0,4 - čtyři jedinci neurčeného pohlaví (nemusí se jednat o mládata).
Taky bych se chtěl zeptat na pár pojmů které mi nejsou zcela jasné, v cizojazyčné literatuře se často setkávám s výrazy u délky zvířete například total lenght 180 mm ale pak je tam SVL 87 mm tak nevím jestli je to délka těla včetně hlavy, nebo něco úplně jiného, také se objevují termíny KLR, TL, také se občas setkávám se zkratkou MOR. Dále v německé inzerci se u ceny objevuje VB, VHS. Něco sice tuším, ale jistota je jistota.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2006 15:48

lizardguru napsal(a):
Taky se často vyskytuje například 0,0,4 - čtyři jedinci neurčeného pohlaví (nemusí se jednat o mládata).
Taky bych se chtěl zeptat na pár pojmů které mi nejsou zcela jasné, v cizojazyčné literatuře se často setkávám s výrazy u délky zvířete například total lenght 180 mm ale pak je tam SVL 87 mm tak nevím jestli je to délka těla včetně hlavy, nebo něco úplně jiného, také se objevují termíny KLR, TL, také se občas setkávám se zkratkou MOR. Dále v německé inzerci se u ceny objevuje VB, VHS. Něco sice tuším, ale jistota je jistota.

SVL je "snout-vent lenght" tj. delka tela od cumaku po kloaku.
Neni TL = total lenght?
zbytek netusim, tak piste ostatni, at se necemu priucim.

12.4.2006 15:51

rebus napsal(a):

ja u tech 2,2 ci 0,1 nikdy nevim, jestli je prvni cislo samec nebo samice, pokazdy kdyz se tu na to nekdo zepta, tak si rikam ze ted si to konecne zapamatuju, ale je mi to prd platny, jediny co poznam je ze 0,0,1 je neurceny pohlavi

12.4.2006 16:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ja u tech 2,2 ci 0,1 nikdy nevim, jestli je prvni cislo samec nebo samice, pokazdy kdyz se tu na to nekdo zepta, tak si rikam ze ted si to konecne zapamatuju, ale je mi to prd platny, jediny co poznam je ze 0,0,1 je neurceny pohlavi

takova priblbla pomucka , podle ktere jsem si to kdysi zapamatoval , bylo , ze to prvni cislo CHLAPI , protoze jsme prece ve vsem prvni :o))

16.4.2006 13:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
SVL je "snout-vent lenght" tj. delka tela od cumaku po kloaku.
Neni TL = total lenght?
zbytek netusim, tak piste ostatni, at se necemu priucim.

tak TL je délka ocasu a HL je délka hlavy.

21.4.2006 14:16

solidus napsal(a):
takova priblbla pomucka , podle ktere jsem si to kdysi zapamatoval , bylo , ze to prvni cislo CHLAPI , protoze jsme prece ve vsem prvni :o))

A mám to!! A: arboreal, B: Burrowing, T: terrestial/wandering /, DS: desert/scrubland, S: savanna/grasslands, F: rainforest/forest edge /,
DB: docile, for beginners, S: skittish, semi-aggressive, for intermediate keepers, A: aggressive, fast, for advanced keepers, V: medically significant venom, for advanced, professional keepers. “D”: Dangerous! Highly venomous, for advanced, professional keepers only, must be 18 yrs. old and sign a special form to order.
CB: captive born. WC: wild-caught. (Wild-caught animals marked with a “*” before the scientific name are cherry-picked from imports and need at least one week to be acclimated (watered and fed). Ordering WC animals may delay your shipment up to two weeks.)
“1.0 “ means one male, “0.1” means one female, “1.2.3” means one male, two females and three unsexed.

Přidejte reakci

Přidat smajlík