Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2006 21:08

Zdravím,
prosím o Váš názor, o jaký druh želvy jde. Bylo mi řečeno, že je to chersina angulata, ale moc tomu nevěřím.
Díky

17.4.2006 21:11

hlavicka napsal(a):
Zdravím,
prosím o Váš názor, o jaký druh želvy jde. Bylo mi řečeno, že je to chersina angulata, ale moc tomu nevěřím.
Díky

Druhé foto

17.4.2006 21:13

hlavicka napsal(a):
Zdravím,
Díky

Třetí...

17.4.2006 21:15

hlavicka napsal(a):
Třetí...

Další...

17.4.2006 21:22

hlavicka napsal(a):
Další...

A další...

17.4.2006 21:28

hlavicka napsal(a):
A další...

OMLOUVÁM SE ZA FOTKY Z "JINÉHO ÚHLU POHLEDU"

17.4.2006 22:54

hlavicka napsal(a):

Fotky jsou dost nekvalitní, ale jesti má ta želva dost dlouhý krk, tak to Chersina bude. Je docela blbě rostlá, můžu se zeptat, kde jste k ní přišli? My máme samečka, je rostej krásně, ale potřeboval by nějkou "ženskou".

17.4.2006 23:16

vera napsal(a):
Fotky jsou dost nekvalitní, ale jesti má ta želva dost dlouhý krk, tak to Chersina bude. Je docela blbě rostlá, můžu se zeptat, kde jste k ní přišli? My máme samečka, je rostej krásně, ale potřeboval by nějkou "ženskou".

V žádném případě se nejedná o Chersina angulata, tyto želvy má v naší republice pouze velmi málo chovatelů a odchovali je pouze 2.
Jedinec na fotkách patří k druhu Testudo marginata.

18.4.2006 07:19

gerry napsal(a):
V žádném případě se nejedná o Chersina angulata, tyto želvy má v naší republice pouze velmi málo chovatelů a odchovali je pouze 2.
Jedinec na fotkách patří k druhu Testudo marginata.

Když to tvrdíte Vy, tak to určitě nebude. Spletla mě ta předposlední fotka. I když bych stejně ráda viděla tu želvu zespoda...

18.4.2006 10:15

hlavicka napsal(a):
Zdravím,
Díky

Souhlasím s gerrym, nevhodně živená testudo marginata.

18.4.2006 16:07

utahraptor napsal(a):

Díky moc za odpovědi.
Přišla jsem k ní náhodou, od jednoho pána, který se stěhoval do zahraničí. Klasika - krmení převážně ovoce, zelenina, podklad lignocel. Budu se snažit, aby se to zlepšilo.
Ještě jednou se omlouvám za nekvalitní fotky.

18.4.2006 17:38

hlavicka napsal(a):
Díky moc za odpovědi.
Přišla jsem k ní náhodou, od jednoho pána, který se stěhoval do zahraničí. Klasika - krmení převážně ovoce, zelenina, podklad lignocel. Budu se snažit, aby se to zlepšilo.
Ještě jednou se omlouvám za nekvalitní fotky.

lignocel vyhoď

21.4.2006 17:22

hlavicka napsal(a):

Doplňuji ještě foto "zespoda". Chybí mi tam ale ty trojúhelníčky, co mívají marginaty?!

21.4.2006 17:24

hlavicka napsal(a):
Doplňuji ještě foto "zespoda". Chybí mi tam ale ty trojúhelníčky, co mívají marginaty?!

Možná ty první černé skvrnky mají být ty trojúhelníky? (omlouvám se za možná hloupý dotaz).

21.4.2006 18:30

hlavicka napsal(a):
Možná ty první černé skvrnky mají být ty trojúhelníky? (omlouvám se za možná hloupý dotaz).

Mohl by to být kříženec Testudo marginata a Testudo ibera. Ty mají tvar těla jako marginaty a rozbitou kresbu podobnější iberám. Není pořádně vidět, jak vypadá ocas toho zvířete, jestli jsou vedle zvýrazněné šupiny, 'ostruhy' atd., ta fotka opravdu za mnoho nestojí.
Petr

23.4.2006 11:54

petr zelvar napsal(a):
Mohl by to být kříženec Testudo marginata a Testudo ibera. Ty mají tvar těla jako marginaty a rozbitou kresbu podobnější iberám. Není pořádně vidět, jak vypadá ocas toho zvířete, jestli jsou vedle zvýrazněné šupiny, 'ostruhy' atd., ta fotka opravdu za mnoho nestojí.
Petr

Ano, má ostruhy, jednu na každé straně.

24.4.2006 09:43

hlavicka napsal(a):
Ano, má ostruhy, jednu na každé straně.

Pak bych řekl, že je to buď špatně rostlý jedinec z komplexu Testudo graeca - možná poddruh ibera, možná jiný, případně ten kříženec T. ibera * T. marginata. Ty dva druhy se kříží až extrémně snadno, Testudo marginata se zřejmě vyvinula genetickým driftem nějaké malé populace Testudo graeca. Tomu by odpovídalo i pozorování, podle kterého je možné údajně dosáhnout mláďat od snad libovolného plodného samce a libovolné plodné samice dané dohromady.
Petr

25.4.2006 16:44

petr zelvar napsal(a):
Pak bych řekl, že je to buď špatně rostlý jedinec z komplexu Testudo graeca - možná poddruh ibera, možná jiný, případně ten kříženec T. ibera * T. marginata. Ty dva druhy se kříží až extrémně snadno, Testudo marginata se zřejmě vyvinula genetickým driftem nějaké malé populace Testudo graeca. Tomu by odpovídalo i pozorování, podle kterého je možné údajně dosáhnout mláďat od snad libovolného plodného samce a libovolné plodné samice dané dohromady.
Petr

Díky moc, Petře! A samozřejmě i ostatní!

26.4.2006 15:33

utahraptor napsal(a):

Souhlasím, Marginata...

Přidejte reakci

Přidat smajlík