Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2009 16:36
osman77

XXX.XXX.106.3

Zdravím
Dnes jsem si pročítal v nemoderované diskusi jedno vlákno. Šlo o "dohady" co se barevných agam týče. A v tom mi došlo, že vlastně sám nevím, co chovám. Mé chovné kusy jsou klasická "divoká" forma, rozdíly pouze v odstínech šedi atd. Dávněji jsem však koupil mladou samičku, která se mi vcelku pěkně vybarvila. Proto se chci Vás, zkušených chovatelů agam, zeptat, co si myslíte o této agamě. Fotky nedokážou její barvu vystihnout, nakonec jsem to fitl bez blesku, ať jí to nezesvětluje. Sám vidím, že je žlutá (pro ty, co tu chtěji psát nesmysly, jakože jsem barvoslepý). Ale nevím, jak má agama vypadat, aby spadala do Yellow a podobně. Tak teda prosím o Váš názor... Jo a chtěl bych pro ní sehnat samečka minimálně stejné kvality, jako je ona. Lépe, když bude ještě na vyšší úrovni. Neví někdo o někom? Díky za vaše názory ...

19.5.2009 16:38
osman77

XXX.XXX.106.3

osman77 napsal(a):
Zdravím
Dnes jsem si pročítal v nemoderované diskusi jedno vlákno. Šlo o "dohady" co se barevných agam týče. A v tom mi došlo, že vlastně sám nevím, co chovám. Mé chovné kusy jsou klasická "divoká" forma, rozdíly pouze v odstínech šedi atd. Dávněji jsem však koupil mladou samičku, která se mi vcelku pěkně vybarvila. Proto se chci Vás, zkušených chovatelů agam, zeptat, co si myslíte o této agamě. Fotky nedokážou její barvu vystihnout, nakonec jsem to fitl bez blesku, ať jí to nezesvětluje. Sám vidím, že je žlutá (pro ty, co tu chtěji psát nesmysly, jakože jsem barvoslepý). Ale nevím, jak má agama vypadat, aby spadala do Yellow a podobně. Tak teda prosím o Váš názor... Jo a chtěl bych pro ní sehnat samečka minimálně stejné kvality, jako je ona. Lépe, když bude ještě na vyšší úrovni. Neví někdo o někom? Díky za vaše názory ...

A hned se omlouvám za chybu v názvu.... jáááj, sry

19.5.2009 16:39
osman77

XXX.XXX.106.3

osman77 napsal(a):
A hned se omlouvám za chybu v názvu.... jáááj, sry

...

19.5.2009 16:40
osman77

XXX.XXX.106.3

19.5.2009 16:41
osman77

XXX.XXX.106.3

osman77 napsal(a):
...

Kdyžtak pošlu další, ale to podle mě stačí....

19.5.2009 17:32
vitticeps

XXX.XXX.181.184

osman77 napsal(a):
Zdravím

Hezky vybarvená samice. Ale bohužel určení formy je nemožné. Musel byste znát přesnou formu její rodičů.

19.5.2009 18:06
osman77

XXX.XXX.106.3

vitticeps napsal(a):
Hezky vybarvená samice. Ale bohužel určení formy je nemožné. Musel byste znát přesnou formu její rodičů.

Jo tak to není možné, koupil jsem ji od chovatele, který je měl již koupené a nějakou dobu je měl doma. A sám nic nevěděl. Prodal mi ji za levno jako normální agamku....je ale fakt,že se vybarvila až u mě...

20.5.2009 20:53
lucik199

XXX.XXX.120.32

osman77 napsal(a):
Jo tak to není možné, koupil jsem ji od chovatele, který je měl již koupené a nějakou dobu je měl doma. A sám nic nevěděl. Prodal mi ji za levno jako normální agamku....je ale fakt,že se vybarvila až u mě...

Je krásná. Já mám taky takovouhle podobnou. Ale ta je ještě spíš do běla. Bohužel taky nemám ponětí jaká je to barevná forma. Její původní majitelka jí měla po příteli a věděla taky prd.....Bohužel

21.5.2009 14:05
osman77

XXX.XXX.106.3

lucik199 napsal(a):
Je krásná. Já mám taky takovouhle podobnou. Ale ta je ještě spíš do běla. Bohužel taky nemám ponětí jaká je to barevná forma. Její původní majitelka jí měla po příteli a věděla taky prd.....Bohužel

lucik199 (Luci)=> njn, tak už to boužel bývá.... hoď sem kdyžtak nějakou fotku te tvé samičky...

22.5.2009 08:35
tom65

XXX.XXX.7.86

osman77 napsal(a):
lucik199 (Luci)=> njn, tak už to boužel bývá.... hoď sem kdyžtak nějakou fotku te tvé samičky...

Ahoj,co rikas na tohoto samce?? pokud budes mit zajem o napareni tve samice a samec se ti bude libit tak se muzem domluvit. Ale pak se asi nevyhnes pomluvam tak jak ja,spojil jsem toho samce se samickou sand fire a byl jsem narcen,jednim clovekem,ze nabizim obyc mladata.

22.5.2009 09:18
hardcore

XXX.XXX.114.36

tom65 napsal(a):
Ahoj,co rikas na tohoto samce?? pokud budes mit zajem o napareni tve samice a samec se ti bude libit tak se muzem domluvit. Ale pak se asi nevyhnes pomluvam tak jak ja,spojil jsem toho samce se samickou sand fire a byl jsem narcen,jednim clovekem,ze nabizim obyc mladata.

Muzete sem hodit foto i samice a mladat (s udanin veku) , kdyby byla lepsi fotka samce, tak bych ji taky uvital.

22.5.2009 10:56
vitticeps

XXX.XXX.181.184

tom65 napsal(a):

Ze spojení s touto samičkou by bohužel byla opět nepříliš vybarvená mláďata. Pokud nebudete křížit agamy, u kterých znáte skutečnou formu, budou vznikat zase jen barevnější pogony.

Pro tom65: Ta samice Sandfire by mě hodně zajímala, dlouho jsem žádnou originální agamu Sandfire neviděl. Je to základní forma, od které se dále větvily všechny ty dnes známé. Ovšem těch původních Sandfirů příliš není, vzhledem k tomu, že dnes každý pojmenovává své agamy Sandfire.

22.5.2009 15:38
osman77

XXX.XXX.106.3

tom65 napsal(a):

tom65: Jo pěkný sameček. Napiš mi na jakub.osmancik@seznam.cz .... a na lidi se vyser, vždycky se najde někdo, kdo ti cokoliv zkritizuje nebo znechutí....Tak napiš, díky..

22.5.2009 17:20
osman77

XXX.XXX.106.3

vitticeps napsal(a):

vitticeps nemohl bys mi na mejla poslat nebo přímo sem hodit nějaké fotky těch dvou nejdražších mláďat? Tatíkovi se hrozně líbí, lituje, že jsou zamluvené...

22.5.2009 17:44
vitticeps

XXX.XXX.181.184

osman77 napsal(a):
vitticeps nemohl bys mi na mejla poslat nebo přímo sem hodit nějaké fotky těch dvou nejdražších mláďat? Tatíkovi se hrozně líbí, lituje, že jsou zamluvené...

Teď úplně přesně nevím jaká mláďata myslíš. Některá hodně vybarvená jsem už prodal, jiná ještě neprodávám. Fotku přikládám jednoho z prodaných. Pro porovnání vedle přírodně zbarvené mládě.

22.5.2009 19:42
lucik199

XXX.XXX.120.32

osman77 napsal(a):

Tak tady posílám foto Aničky. Na týhle fotce zrovna klade vajíčka...Neni to moc kvalitní fotka ale co se dá dělat ještě zkusím najít lepší...

22.5.2009 19:45
lucik199

XXX.XXX.120.32

lucik199 napsal(a):
Tak tady posílám foto Aničky. Na týhle fotce zrovna klade vajíčka...Neni to moc kvalitní fotka ale co se dá dělat ještě zkusím najít lepší...

Ještě jedna... Na týhle fotce byla poprvé venku a tak dělala že neni vidět:-)

22.5.2009 21:10
osman77

XXX.XXX.106.3

vitticeps napsal(a):
Teď úplně přesně nevím jaká mláďata myslíš. Některá hodně vybarvená jsem už prodal, jiná ještě neprodávám. Fotku přikládám jednoho z prodaných. Pro porovnání vedle přírodně zbarvené mládě.

Ozvu se Vám pak na mejla... to je nádhera, ty si musím sehnat...díky za foto

Přidejte reakci

Přidat smajlík